Skip to main content

ΚΡΑΚΟΒΙΑ - ΒΑΡΣΟΒΙΑ (5*)  - 6ημ. Οκτώβριος Νοέμβριος 2023 από 495

Με επισκέψεις στα Αλατωρυχεία Βιελίτσκα, Άουσβιτς 

Αναχωρήσεις:   29 Οκτωβρίου ‘23

                             5, 12 Νοεμβρίου ’23

 

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ:

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Βαρσοβία. Άφιξη και αναχώρηση για την Κρακοβία που αποτελεί στολίδι της χώρας με ανεξάντλητη ιστορία. Κοιτίδα του μεσαιωνικού εμπορίου και μεγάλο κέντρο τεχνών και επιστημών κατά τον 16ο αιώνα, διατηρεί μέχρι σήμερα την αρχοντιά του Παλαιού Κόσμου. Βρίσκεται  στις όχθες του Βιστούλα και συνιστά το πολιτιστικό κέντρο της χώρας. Η παλιά πόλη βρίσκεται στη λίστα των μνημείων της Unesco. Αποτελεί το θρησκευτικό και πνευματικό κέντρο της χώρας και ταυτίζεται με την ιστορία της Πολωνίας. Το πρώτο οχυρό κτίστηκε στον λόφο Βαβέλ. Η πόλη απλώθηκε στην κοιλάδα του Βιστούλα και έπειτα κτίστηκαν πανεπιστήμια και εκκλησίες, αντικατοπτρίζοντας τον πλούτο τον μεσαιωνικών βασιλείων. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος στο ιστορικό κέντρο της πανέμορφης πόλης. Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα: ΚΡΑΚΟΒΙΑ (Ξενάγηση πόλης):

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Στην ξενάγησή μας, μεταξύ άλλων, θα δούμε τον λόφο Βαβέλ, τη γοτθικού ρυθμού μητρόπολη της Κρακοβίας, όπου γινόταν η στέψη και ο ενταφιασμός των πολωνών βασιλέων, τη μεγάλη πλατεία Κεντρικής Αγοράς Ρίνεκ Γκλόβνι με την παλιά μεσαιωνική αγορά υφασμάτων που σήμερα φιλοξενεί τουριστικά καταστήματα, τον Πύργο του Δημαρχείου, καθώς και την παλιά εβραϊκή συνοικία Κάζιμιερτς. Το απόγευμα προτείνουμε να περιπλανηθείτε στα στενά της πόλης και να απολαύσετε φαγητό ή ποτό στα καταπληκτικά εστιατόρια που κατακλύζουν την κεντρική πλατεία.

 

3η μέρα: ΚΡΑΚΟΒΙΑ - ΑΟΥΣΒΙΤΣ - ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΑ ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ:

Πρόγευμα στον χώρο του ξενοδοχείου και αναχώρηση για να επισκεφθούμε τον ειδικά διαμορφωμένο μουσειακό χώρο του Άουσβιτς - Μπιρκενάου, όπου κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου έλαβε χώρα ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ιστορίας από τους Ναζί με αποτέλεσμα εκατομμύρια άνθρωποι να βρουν τον θάνατο. Η επίσκεψη αποτελεί μια από τις πιο συγκινητικές και διδακτικές εμπειρίες του ταξιδιού. Μετέπειτα αναχώρηση για τη Βιελίτσκα, στα προάστια της Κρακοβίας, όπου τα αλατωρυχεία της αποτελούν τη ζωντανή απόδειξη του πανέμορφου και ιδιαίτερου κόσμου μας. Στις υπόγειες στοές των αλατωρυχείων του 13ου αιώνα που αποτελούν μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco, θα θαυμάσουμε το «Παρεκκλήσι της Ευλογημένης Κίνγκα», έναν υπόγειο καθεδρικό ναό λαξεμένο εξ ολοκλήρου μέσα σε πετρώματα αλατιού με εκπληκτικά ανάγλυφα βιβλικών παραστάσεων και πολυέλαιους από κρυστάλλους αλατιού. Θα δούμε επίσης, φωσφορίζουσες λίμνες, αίθουσες συναυλιών, ομοιώματα του Ιησού, πάγκους, Αγίες Τράπεζες, όλα φτιαγμένα και σκαλισμένα πάνω στο αλάτι. Έπειτα επιστροφή στο ιστορικό κέντρο της Κρακοβίας όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ:

Πρόγευμα στον χώρο του ξενοδοχείο και ακολουθεί ξενάγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της ιστορικής πόλης που περιβάλλεται από παλιές οχυρώσεις. Θα ξεκινήσουμε από τους κήπους του ανακτόρου Λαζένκι που αποτελεί το μεγαλύτερο πάρκο στη Βαρσοβία. Θα δούμε το μνημείο αφιερωμένο στον Σοπέν και θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας προς την κεντρική πλατεία της Αγοράς, το Βασιλικό Ανάκτορο, πολύ καλό δείγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής που λειτουργεί σαν μουσείο και έδρα της Βουλής Seim, το παλάτι και την πλατεία του Κάστρου Plac Zamkowy, από τα λίγα σημεία που σώθηκαν από τη ναζιστική λαίλαπα, το μνημειώδες Μέγαρο Πολιτισμού και Επιστήμης, το Μεγάλο Θέατρο Βιέλκι, που στεγάζει την όπερα και το μπαλέτο, το μπαρόκ παλάτι Κρασίνσκι, που θεωρείται από τα ομορφότερα κτίρια της πόλης και το σπίτι της Μαρί Κοζλόφκα Κιουρί που τιμήθηκε με Νόμπελ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.  Το απόγευμα προτείνουμε να περπατήσετε στους δρόμους της Βαρσοβίας, να επισκεφθείτε κάποιο από τα αμέτρητα πάρκα της πόλης ή να εξερευνήσετε τη λιγότερο τουριστική, δυτική όχθη του ποταμού Βιστούλα, διασχίζοντας μία από τις πολλές γέφυρες που ενώνουν τα δύο κομμάτια της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: ΒΑΡΣΟΒΙΑ (Ξενάγηση πόλης):

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ακολουθεί ξενάγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της ιστορικής πόλης που περιβάλλεται από παλιές οχυρώσεις. Θα ξεκινήσουμε από τους κήπους του ανακτόρου Λαζένκι που αποτελεί το μεγαλύτερο πάρκο στη Βαρσοβία. Θα δούμε το μνημείο αφιερωμένο στον Σοπέν και θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας προς την κεντρική πλατεία της Αγοράς, το Βασιλικό Ανάκτορο, πολύ καλό δείγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής που λειτουργεί σαν μουσείο και έδρα της Βουλής Seim, το παλάτι και την πλατεία του Κάστρου Plac Zamkowy, από τα λίγα σημεία που σώθηκαν από τη ναζιστική λαίλαπα, το μνημειώδες Μέγαρο Πολιτισμού και Επιστήμης, το Μεγάλο Θέατρο Βιέλκι, που στεγάζει την όπερα και το μπαλέτο, το μπαρόκ παλάτι Κρασίνσκι, που θεωρείται από τα ομορφότερα κτίρια της πόλης και το σπίτι της Μαρί Κοζλόφκα Κιουρί που τιμήθηκε με Νόμπελ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

 

6η μέρα: ΒΑΡΣΟΒΙΑ - ΑΘΗΝΑ:

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος μέχρι την ώρα που θα συγκεντρωθούμε για να μεταβούμε με το πούλμαν στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

 

 

                                                                               Early Booking

        Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο                               495€              545€

        Τιμή σε μονόκλινο                                               695€              745€

                   Φόροι αεροδρομίων & ξενοδοχείων               235€              235€

 

 

    Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Βαρσοβία - Αθήνα με την Sky Express.
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 5* στην Κρακοβία και τη Βαρσοβία.
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Μία αποσκευή μέχρι 20 κιλά.
  • Μία χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά.
  • Φ.Π.Α
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Φόροι αεροδρομίων & ξενοδοχείων (235€).
  • GoBox (25€).
  • Εισιτήριο εισόδου Αλατωρυχεία Wieliczka περίπου 23€.
  • Εισιτήριο εισόδου Auschwitz περίπου 20€ (περιλαμβάνει ξενάγηση 3 ωρών και ακουστικά).
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν  προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Προαιρετική Ασφάλεια Covid (20€).

          Πτήσεις  SKY EXPRESS

   

Αναχώρηση:  Αθήνα - Βαρσοβία (GQ 770)  12:40   14:15
Επιστροφή:    Βαρσοβία - Αθήνα (GQ 771)  15:15   18:45

 

 

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

1.Διαφοροποίηση στη ροή – σειρά των επισκέψεων του προγράμματος, ενδέχεται να πραγματοποιηθεί, χωρίς να παραλειφθεί καμία επίσκεψη.

2.Αναχωρήσεις από όλη την Ελλάδα: Πτήσεις εσωτερικού για Αθήνα από/προς Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά, Ρόδο, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Αλεξανδρούπολη από 90€ επιπλέον χρέωση.