Skip to main content

ΚΡΑΚΟΒΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2020 από 315,00

 ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ, 4 ΗΜΕΡΕΣ

 

1η μέρα: Αθήνα - Κρακοβία

Πρωινή συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος & πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τη γοητευτική πόλη της Κρακοβίας, μια πόλη  κόσμημα που κρύβει θησαυρούς γοτθικής και αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής. Άφιξη στη παραμυθένια πόλη που εντάχθηκε στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο και μεταφορά στο ξενοδοχείο.

 

 2η μέρα: Κρακοβία, ξενάγηση

Πρόγευμα και περιπατητικά ξεκινώντας από τη Παλιά πόλη γεμάτη ζωή, θα δούμε μνημεία με γοτθικά, μπαρόκ και αναγεννησιακά στοιχεία, τη μεγαλύτερη κεντρική πλατεία της Ευρώπης καθώς και το Παλαιό Θέατρο. Ακολουθεί το Βασιλικό Κάστρο Βαβέλ, ένα αρχιτεκτονικό σύνολο από τείχη με πολεμίστρες, πύργους, εκκλησίες και λιθόστρωτα σοκάκια που θα μας μεταφέρουν στον καιρό των ιπποτών, με το Καθεδρικό Ναό όπου στο καμπαναριό του βρίσκεται μία από τις μεγαλύτερες καμπάνες της Ευρώπης, η «καμπάνα του Ζιγισμούνδου» και  θεωρείται σύμβολο καλής τύχης για τους κατοίκους.  Για το βράδυ απολαύστε  την Πολωνέζικη κουζίνα και διασκεδάστε σε ένα απο τα ατμοσφαιρικά εστιατόρια και μπαρ της πόλης.

 

 3η μέρα: Προαιρετική εκδρομή στα Αλατωρυχεία Βιελίτσκα

Πρόγευμα και σήμερα προαιρετικά (κόστος ατομικό) αφιερώστε τη μέρα αυτή στο τουριστικό bestseller της Κρακοβίας, τα αλατωρυχεία της πόλης Wieliczka. Πρόκειται για υπόγειες στοές, ένας λαβύρινθος 350χλμ. φτιαγμένα εξ ολοκλήρου από αλάτι. Εκεί θα δείτε αξιοθέατα εκατοντάδων ετών, όπου ανάμεσα τους συμπεριλαμβάνονται μια λίμνη, ένα παρεκκλήσι με γλυπτά απο αλάτι κι ένα θεραπευτήριο για αναπνευστικές παθήσεις και αλλεργίες, ενώ σε κάποιες αίθουσες γίνονται ακόμα συναυλίες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο & το απόγευμα σεργιανίστε στους πεζόδρομους & τα πλακόστρωτα σοκάκια, όπου κρύβονται σοκολατερί, μπιστρό, σοφιστικέ καφέ και εστιατόρια. Πλανόδιοι παίζουν κλασική μουσική, τιμώντας τις δημιουργίες του συμπατριώτη τους Σοπέν και χρωματίζοντας με νότες την υπαίθρια αγορά με τα λουλούδια. Συγχρόνως, πληθώρα βιβλιοπωλείων και δισκοπωλείων πλαισιώνουν την κεντρική πλατεία μαρτυρώντας την καλλιέργεια του λαού.   

 

 4η μέρα: Κρακοβία - Αθήνα

Πρόγευμα και τελευταία ημέρα στη διάθεση σας μέχρι τη μεταφορά στο αεροδρόμιο για τη πτήση της επιστροφής.

                       

Ξενοδοχεία

Ascot Hotel 3*

Q HOTEL PLUS 4*

Κατ’ άτομο σε δίκλινο

315 €

350 €

Μονόκλινο

365 €

455 €

Παιδικό έως 11 ετών

285 €

320 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Αεροπορικά εισιτήρια με Ryanair

3 διαν/σεις με πρωινό μπουφέ σε ξενοδοχείο 3* ή 4*

Μεταφορές από / προς το αεροδρόμιο

Ελληνόφωνη ξενάγηση πόλης

Χειραποσκευή (40x20x25)

Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Φόροι αεροδρομίων €150

Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά

Είσοδοι μουσείων, μνημείων, αρχαιολογικών χώρων 

Κόστος αποσκευής για πτήσεις Α3 (€60/€50 το άτομο) .

Ότι δε αναφέρεται στο πρόγραμμα

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι τιμές δεν ισχύουν σε περιόδους εκθέσεων, συνεδρίων, εορτών & επίσημων αργιών.