Skip to main content

Πολωνία Πάσχα 2020 απο 595,00

6 ημέρες

Αναχωρήσεις: 21/04/2020

Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.

1η μέρα: Αθήνα – Βαρσοβία

Συγκέντρωση στο Ελ.Βενιζέλος και πτήση για την πρωτεύουσα της Πολωνίας, την Βαρσοβία. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και απογευματινος περίπατος  στην παλιά πόλη ή το εμπορικό κέντρο Zloty terrace πάντα με τη βοήθεια του έμπειρου συνοδού μας. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Bαρσοβία

Πρωινό και σημερα θα κάνουμε την περιήγηση μας στη παλιά πόλη, η οποία ξανακτίστηκε όπως ακριβώς ήταν πριν την καταστροφή της στον πόλεμο. Η κεντρική πλατεία με τα γοτθικού ρυθμού κτίρια, η κοσμική οδός Nowy Swiat, το ιστορικό μνημείο του «Γκέτο», το άγαλμα της Σειρήνας το οποίο αποτελεί σύμβολο της πόλης και το άγαλμα του Σοπέν που στολίζει τους κήπους στο παλιό ανάκτορο Λαζιένκι είναι κάποια από τα αξιοθέατα που θα δούμε. Συνεχίζουμε με το περίφημο παλάτι του πολιτισμού δώρο της Σοβιετικής ένωσης στην Πολωνία. Στην απέναντι όχθη του Βιστούλα θα επισκεφθούμε τη λαϊκή συνοικία Πράγα, γνωστή από την ταινία  «Ο πιανίστας» και φυσικά θα δούμε το καινούριο υπερσύγχρονο γήπεδο που  φιλοξένησε  το EURO 2012. Ελεύθερος χρόνος και διανυκτέρευση.

3η μέρα: Βαρσοβία – Λοτζ - Βρότσλαβ

Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη Λοτζ. Χτισμένη στην καρδιά της Πολωνίας, το Λοτζ αποτελεί ιδανικό μέρος για τους λάτρεις του κινηματογράφου και της διασκέδασης. Στα πολωνικά το όνομά της σημαίνει βάρκα και για αυτό το λόγο απεικονίζεται και στο θυρεό και τη σημαία της πόλης. Τα αριστοκρατικά αρχοντικά και οι ατμοσφαιρικές συνοικίες γοητεύουν τον επισκέπτη και τα ιστορικά μνημεία ζωντανεύουν τη μακραίωνη ιστορία της πόλης. Μετά την περιήγησή μας, θα αναχωρήσουμε για το Βρότσλαβ. Αφιξη και γνωριμια με την όχι τόσο γνωστή πόλη του  Βρότσλαβ χτισμένη πάνω στον ποταμό Όντερ. θα δούμε το γοτθικό δημαρχείο, τον ναό του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή, το Κολέγιο των Ιησουιτών, όπου σήμερα στεγάζεται το πανεπιστήμιο, και την βιβλιοθήκη του Οσολίν. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: Βρότσλαβ - Άουσβιτς - Κρακοβία

Πρωινό και θα αφήσουμε πίσω το Βρότσλαβ για το Άουσβιτς. Εκεί θα δούμε από κοντά τα γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης αιχμαλώτων στη διάρκεια του 2ου παγκοσμίου πολέμου, το στρατόπεδο εξόντωσης  Birkenau καθώς και το μουσείο με τα ντοκουμέντα, εκεί βρήκαν τραγικό θάνατο πάνω από 2 εκ. άτομα. Συνεχίζουμε για Κρακοβία. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ πρώτη γνωριμία με την παλιά πόλη.  

5η μέρα: Κρακοβία - Αλατορυχεία - Κρακοβία

Σήμερα θα περιηγηθούμε την παλιά πόλη της Κρακοβίας μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς ολόκληρη η πόλη από το 1979. Δεν βομβαρδίστηκε ποτέ και εντυπωσιάζει με την αναγεννησιακή της αρχιτεκτονική , τα μοναστήρια, τα κτήρια του πανεπιστημίου  και την μοναδική πλατεία της αγοράς με διαστάσεις 200 χ 200 μέτρα !  Μετά το παλάτι που δεσπόζει στο λόφο της Βάβελ και τον Καθεδρικό ναό με τους τάφους των Πολωνών βασιλέων ,θα επισκεφθούμε το ναό των Φραγκισκανών με τα μοναδικά βιτρό του Στανισλάβ Βισπιάνσκι σε ρυθμό αρ-νουβό . Συνεχίζουμε για το πανεπιστήμιο Γιαγκελόνιαν και την κεντρική πλατεία με την παλιά αγορά των υφασμάτων και μετά τη στάση στην υπέροχη σοκολατερί Βέντελ περπατάμε τον εμπορικό δρόμο Φλοριάνσκα και το ιστορικό καλλιτεχνικό στέκι καφέ Γιάμα Μιχαλίκα. Για το  τέλος έμεινε η Όπερα και το κομμάτι του παλιού τείχους. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τα μεγαλύτερα αλατορυχεια της Ευρώπης που σήμερα λειτουργούν ως μουσείο και έχουν περισσότερους από 1.100.000 επισκέπτες ετησίως . Εκκλησίες ,εστιατόρια, λίμνες, έργα τέχνης , αγάλματα,  αίθουσες δεξιώσεων και συναυλιών θα συναντήσουμε στη διαδρομή όλα λαξευμένα στο αλάτι! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, χρόνος ελεύθερος και διανυκτέρευση.

6η μέρα: Κρακοβία - Αθήνα

Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο της Κρακοβίας για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

 

Κόστος κατ’ άτομο

Early Booking

Δίκλινο

Μονόκλινο

Παιδί

595€

645€

+215€

545€


Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Βαρσοβία / Κρακοβία - Αθήνα με πτήσεις της Aegean Airlines
  • 5 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*/5* (2 Βαρσοβία, 1 Βρότσλαβ, 2 Κρακοβία)
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Μεταφορές βάσει προγράμματος
  • Ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα
  • Έμπειρο αρχηγό/συνοδό του γραφείου μας
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Άουσβιτς, αλατωρυχεία
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρόμιου & επίναυλος καυσίμων 160€
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο

Πτήσεις:

Ημ/νια

Από

Προς

Αναχώρηση

Άφιξη

Αριθμός Πτήσης

21/04

Αθήνα

Βαρσοβία

15.45

17.20

Α3 872

26/04

Κρακοβία

Αθήνα

10.30

13.50

Α3 869


Τα ξενοδοχεία μας ή παρόμοια:

Βαρσοβία: The Westin Warsaw 5*

Βρότσλαβ: Sofitel Wroclaw Old Town 5*

Κρακοβία: Mercure Krakow City Center 4*

Γενικές σημειώσεις:

  1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
  2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
  3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων0.
  4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
  5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
  6. Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες .
  7. Για τις οδικές εκδρομές η επιβάρυνση κατ’ άτομο σε καμπίνα (με επιστροφή) : ΑΒ2 +€65, Α2 +€80, Α4 +€25, ΑΒ3 +€30, Α3 +€35.
  8. Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.

Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των Γενικών  Όρων Συμμετοχής όπως αναφέρονται στο site μας