Skip to main content

ΠΟΛΩΝΙΑ Πάσχα 2020 από 515,00

ΒΑΡΣΟΒΙΑ ΚΡΑΚΟΒΙΑ
Άουσβιτς Αλατωρυχεία

17-21/04 
5 ΗΜΕΡΕΣ

Ημέρα 1η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη - Βαρσοβία

Άφιξη στην Βαρσοβία με απευθείας πτήση από Αθήνα και μεταφορά στο κεντρικό μας ξενοδοχείο INTERCONTINENTAL 5*. Τακτοποίηση στα δωμάτια και περιπατητική  βόλτα με την συνοδεία του έμπειρου αρχηγού, στα πεζοδρομημένα τμήματα της παλιάς πόλης.

Ημέρα 2η : Βαρσοβία

Ότι της λείπει σε αρχαιότητες, η Βαρσοβία το κερδίζει σε δυναμισμό. Κι αυτό γίνεται αμέσως αντιληπτό από τις πρώτες εικόνες. Η γνωριμία μας ξεκινά με το Πάρκο Lazienski. Σχεδιασμένος τον 17ο αιώνα, ο μεγαλύτερος πνεύμονας πρασίνου της πόλης, έχει συνολική έκταση 760 στρέμματα και περιέχει ανθισμένους κήπους, μνημεία αφιερωμένα σε θεούς και καλλιτέχνες (ξεχωρίζει το μνημείο του Σοπέν, γύρω από το οποίο οργανώνονται μουσικές εκδηλώσεις), σιντριβάνια, λίμνες, αμφιθέατρα, μονοπάτια και γέφυρες. Συνεχίζουμε με την παλιά πόλη της Βαρσοβίας που περιβάλλεται από οχυρώσεις και βρίσκεται στον κατάλογο της πανανθρώπινης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Θα δούμε την πλατεία της Αγοράς, το Βασιλικό Ανάκτορο, που αποτελεί ένα υπέροχο δείγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής και τώρα λειτουργεί σαν έδρα της Βουλής, την πλατεία του Κάστρου Plac Zamkowy, από τα λίγα σημεία που σώθηκαν από τη ναζιστική λαίλαπα, το μνημειώδες Παλάτι Πολιτισμού και Επιστημών, δώρο του Στάλιν στη Βαρσοβία, καθώς επίσης και το Θέατρο Βιέλκι, που στεγάζει την Όπερα και το Μπαλέτο. Επόμενη στάση μας στο εβραϊκό Γκέτο, με το μνημείο των Μαρτύρων της Ναζιστικής θηριωδίας και το νέο υπερσύγχρονο μουσείο εβραϊκής Ιστορίας. Διατρέχοντας μια σειρά από μεγάλες λεωφόρους και περνώντας από το μετα-σταλινικό σύγχρονο κέντρο της πόλης, φτάνουμε στην πλατεία του Κάστρου. Πρόκειται για μια απολαυστική διαδρομή γνωστή ως “μίλι”, που θα μας φέρει μπροστά στα πιο σπουδαία μνημεία και τα πλέον όμορφα κτίρια της Βαρσοβίας. Ξεχωρίζουν η Εκκλησία της Αγίας Άννας και του Τίμιου Σταυρού, ο Ναός των Καρμελιτών, το Προεδρικό Ανάκτορο, το Παλάτι Kazimierz, το ιστορικό και πολυτελέστατο ξενοδοχείο Μπρίστολ, η Εθνική Βιβλιοθήκη, το εντυπωσιακό κτίριο του Πανεπιστημίου και το Κάστρο της Βαρσοβίας, ενώ λίγο πιο πέρα θα προσεγγίσουμε το σπίτι της τιμημένης με Νόμπελ, Μαρίας Κοζλόφκα Κιουρί. Στον ελεύθερο χρόνο που ακολουθεί προτείνουμε να επισκεφθείτε το Βασιλικό Κάστρο που στο παρελθόν υπήρξε η επίσημη έδρα της πολωνικής μοναρχίας. Όπως η Παλιά Πόλη της Βαρσοβίας έτσι και το Βασιλικό κάστρο αποτελούν μνημεία της UNESCO. Σήμερα φιλοξενεί στους χώρους του πίνακες γνωστών ζωγράφων, συλλογές, έπιπλα αντίκες, ανατολίτικα χαλιά και έργα τέχνης. Τα πιο γνωστά δωμάτια είναι η μαρμάρινη αίθουσα, η αίθουσα των Ιπποτών, η γκαλερί Οβάλ.

Ημέρα 3η: Βαρσοβία  (Αουσβιτς) - Κρακοβία

Αναχώρηση οδικώς προς την Νότια Πολωνία με επίσκεψη καθοδόν στο Αουσβιτς. Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει εβδομήντα και πλέον χρόνια από την απελευθέρωση των εγκλείστων του κολαστηρίου από τους Ρώσους, το όνομα αυτό εξακολουθεί να προκαλεί ακόμα και σήμερα φρίκη. «Auschwitz» είναι η γερμανική ονομασία της Πολωνικής πόλης Oswiecim, περίπου 60 χιλιόμετρα βoρειοδυτικά της Κρακοβίας, εκεί όπου οι Ναζί μετέτρεψαν τις παλιές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο φρικτότερο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Αυτό που σοκάρει τον επισκέπτη, αφού περάσει το κατώφλι με την κυνική επιγραφή «Arbeit macht Frei» (Η εργασία απελευθερώνει), είναι η μεθοδικότητα, η εντατική μελέτη των διαδικασιών και η κατασκευή τέτοιων υποδομών, ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη αποτελεσματικότητα στο έργο αυτό. Η σημερινή μας επίσκεψη απαιτεί γερό στομάχι, ειδικά όταν θα βρεθούμε μπροστά στα εκθέματα με προσωπικά αντικείμενα, μικρά παπούτσια και ρούχα παιδιών, πολλά από τα οποία ήταν νηπιακής ηλικίας όταν δολοφονήθηκαν. Το εξαιρετικά οργανωμένο μουσείο που δέχεται περισσότερους από 1.500.000 επισκέπτες ετησίως, είναι ιδιαίτερα διδακτικό και λειτουργεί σαν μια σοβαρή προειδοποίηση για τους κινδύνους του ολοκληρωτισμού και του φανατισμού κάθε απόχρωσης. Άφιξη το απόγευμα στο κεντρικό μας ξενοδοχείο NOVOTEL CENTRUM 4*sup στην Κρακοβία και εγκατάσταση στα δωμάτια. Μια πρώτη βόλτα στην πόλη με την παρουσία πάντα του αρχηγού που σας συνοδεύει, θα αποτελέσει την καλύτερη εισαγωγή για όσα θα δούμε στην αυριανή μας ξενάγηση.

Ημέρα 4η: Κρακοβία

H Κρακοβία υπήρξε πρωτεύουσα της Πολωνίας από το 1038 έως το 1569. Γνώρισε τη μεγαλύτερη ακμή της κατά τη δυναστεία των Γιαγκελλόνων (1386-1572). Το 1569 ξεκίνησε η παρακμή της με τη μεταφορά τής πρωτεύουσας στη Βαρσοβία από τον Σιγισμούνδο Γ’. Το 1978 - τη χρονιά που εντάχθηκε η πόλη στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO - ο Κάρολος Ιωσήφ Βοϊτίλα, Αρχιεπίσκοπος της Κρακοβίας, ανακηρύχθηκε πάπας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ως Πάπας Ιωάννης Παύλος Β’. Η παλιά πόλη της, έχει πλούσια αναγεννησιακή αρχιτεκτονική, με πολλά μπαρόκ και γοτθικά δείγματα. Τα παλάτια, οι εκκλησίες και τα αρχοντικά της Κρακοβίας έχουν να επιδείξουν πλούτο χρωμάτων, αρχιτεκτονικών λεπτομερειών, βιτρώ, έργων ζωγραφικής, γλυπτών και επιπλώσεων. Στην πρωινή μας ξενάγηση θα επισκεφθούμε την εβραϊκή γειτονιά Κάζιμιερτς, με τις επτά συναγωγές, θα δούμε το εντυπωσιακό Βασιλικό Κάστρο στο λόφο του Βάβελ, τον Καθεδρικό Ναό με τους Βασιλικούς τάφους και την Καμπάνα, το Πανεπιστήμιο Γιαγκελονιάν και την μεγαλύτερη μεσαιωνική πλατεία της Ευρώπης με την Εκκλησία Μαριάτσκι. Αφιερωμένη στην Παναγία, είναι ο ναός όπου ο -αγιοποιηθείς πλέον- Πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ διετέλεσε επί μακρόν εφημέριος πριν γίνει επίσκοπος της πόλης και αργότερα καρδινάλιος. Από το καμπαναριό της επιβλητικής εκκλησίας, κάθε μία ώρα, ειδικά επιφορτισμένος για το σκοπό αυτό τρομπετίστας παίζει μια μελωδία που απλώνεται σε όλη την πλατεία. Το δε αναγεννησιακού ρυθμού κτίριο Σουκιένιτσε, στο κέντρο της πλατείας, το κέντρο του εμπορίου των υφασμάτων για αιώνες, θα κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Απόγευμα ελεύθερο.

Ημέρα 5η: Κρακοβία (Αλατωρυχεία /Βαρσοβία) – Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Τελευταία μέρα του ταξιδιού μας η σημερινή και θα επισκεφθούμε τα περίφημα αλατωρυχεία της Wieliczka, σε απόσταση μόλις 15 χλμ από το κέντρο της Κρακοβίας. Τα αλατωρυχεία έχουν ιστορία 700 ετών και εκτείνονται σε  περισσότερα από 300 χιλιόμετρα υπόγειων στοών. Μία στοά μάλιστα έχει διαμορφωθεί σε παρεκκλήσι προς τιμήν του Ευλογημένου Κίνγκα, προστάτη Αγίου των εργαζομένων σε ορυχεία. Η «αλατόγλυπτη» εκκλησία έχει σκαλιστεί, εξ ολοκλήρου, από τους ίδιους τους αλατωρύχους οι οποίοι έφτιαξαν ακόμη και τους πολυελαίους από κρυστάλλους αλατιού. Γεμάτοι όμορφες εικόνες μεταφερόμαστε στη συνέχεια στο αεροδρόμιο της Βαρσοβίας για την επιστροφή στην Ελλάδα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή των επισκέψεων ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραληφθεί κάποια υπηρεσία

Αναχώρηση

Ξενοδοχεία

2κλ

1κλ

Φόροι

Παρατηρήσεις

17 Απρ

Intercontinental 5* Warsaw

&

Novotel Centrum 4*sup Krakow

515

+200

195

Περιλαμβάνονται είσοδοι
Άουσβιτς,  Αλατωρυχεία   

  • Παιδί έως 12 ετών στο ίδιο δωμάτιο με δύο (2) ενήλικες = -80€

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

17/4

Αθήνα – Βαρσοβία

15.45

17.20

21/4

Βαρσοβία – Αθήνα

18.10

21.45

προσφέρει:

  • Απευθείας πτήσεις Αθήνα-Βαρσοβία // Βαρσοβία -Αθήνα με την Aegean Airlines
  • Διαμονή σε επιλεγμένα κεντρικά 5* ξενοδοχεία με πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Μεταφορές/εκδρομές/ξεναγήσεις όπως περιγράφονται
  • Εισιτήρια τραίνου 2ης θέσης, Βαρσοβία Κρακοβία
  • Εισόδους σε Άουσβιτς και Αλατωρυχεία
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
  • Έμπειρο Αρχηγό/Συνοδό σε όλο το ταξίδι

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Ποτά/αναψυκτικά κατά την διάρκεια των γευμάτων/δείπνων
  • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€
  • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο