Skip to main content

Πολωνία Πάσχα 2020 από 849,00

9 ΗΜΕΡΕΣ
12/04

1η ημέρα: Αθήνα – Κρακοβία

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για την Κρακοβία, το αιώνιο πνευματικό και θρησκευτικό κέντρο της χώρας.
Το πρώτο οχυρό της Κρακοβίας κτίστηκε στον λόφο Βάβελ, και σταδιακά η πόλη απλώθηκε στην κοιλάδα του Βιστούλα, ενώ κτίστηκαν πανεπιστήμια και εκκλησίες, αντικατοπτρίζοντας τον πλούτο των μεσαιωνικών βασιλείων. Η Κρακοβία αποτελεί τον σημαντικότερο πόλο έλξης για τους συντηρητές μνημείων που φθάνουν από όλο τον κόσμο για την αναπαλαίωση και συντήρηση των πολυάριθμων αναγεννησιακού και νεοκλασικού ρυθμού οικοδομημάτων της, που γίνεται σε κάθε κτίριο με επιστημονική ακρίβεια και μεγάλες δαπάνες, τις οποίες έχει αναλάβει το Πολωνικό κράτος μαζί με την UNESCO.
Άφιξη και ξεκινάμε την ξενάγησή μας, στην οποία θα δούμε τον λόφο Βάβελ και τη γοτθικού ρυθμού μητρόπολη, όπου γινόταν η στέψη και ο ενταφιασμός των Πολωνών Βασιλέων. Συνεχίζουμε προς την κεντρική πλατεία Ρύνεκ Γκλόβνυ, τη μεγαλύτερη μεσαιωνική πλατεία της Ευρώπης, βλέπουμε τον πύργο του Δημαρχείου, την παλαιά υφασματαγορά Σουτσένιτσε, και παρατηρούμε τα κτίρια των παλιών πανεπιστημίων όπου φοίτησε ο περίφημος Πολωνός αστρονόμος Νικόλαος Κοπέρνικος. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα δούμε πολλά ενδιαφέροντα κτίρια, στοές, γραφικά καφέ και μαγαζάκια. Συνεχίζουμε προς τα τείχη Μπάρμπικαν και από εκεί αναχωρούμε για την παλιά εβραϊκή συνοικία Κάζιμιρτζ, που αποτέλεσε το σκηνικό για τα γυρίσματα της κινηματογραφικής ταινίας «Η λίστα του Σίντλερ».
Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Κρακοβία – Άουσβιτς – Κρακοβία
Πρωινή αναχώρηση με προορισμό μας το σύγχρονο μνημείο βαρβαρότητας και ανθρώπινης φρίκης: τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στο Άουσβιτς, όπου βρήκαν τον θάνατο περισσότεροι από 4.000.000 άνθρωποι, 28 διαφορετικών εθνοτήτων. Οι Πολωνοί το αποκαλούν «το μεγαλύτερο αόρατο νεκροταφείο στον κόσμο» και δυστυχώς δεν έχουν άδικο. Στην επίσκεψή μας θα έρθουμε και στους δύο χώρους, Άουσβιτς Ι και Άουσβιτς ΙΙ ή Μπίρκεναου (Birkenau), όπου θα δούμε πολλούς από τους χώρους που διασώζονται, το μνημείο του Ολοκαυτώματος στο Μπίρκεναου καθώς και ρεαλιστικές περιγραφές της ναζιστικής θηριωδίας.
Επιστροφή στην Κρακοβία και απόγευμα ελεύθερο για περιήγηση στην πόλη. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Κρακοβία – Αλατωρυχεία – Κρακοβία
Αναχώρηση με προορισμό τα σπάνια αλατωρυχεία της Βιελίτσκα (Wieliczka), που έχουν μετατραπεί σε χώρο τέχνης και συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα γλυπτά από αλάτι καθώς και το μαγευτικό παρεκκλήσι της Αγίας Κίνγκα, φτιαγμένο από 20.000 τόνους αλάτι, στους υπόγειους χώρους του ορυχείου. Δεν υπάρχει άλλο ισάξιο και τόσο καλοδιατηρημένο αλατωρυχείο στον κόσμο σε ό,τι αφορά την έκταση, τη γραφικότητα των στοών και τον παλιό εξοπλισμό των ορυχείων. Μετά την επίσκεψή μας και την αγορά των σχετικών αναμνηστικών από αλάτι, θα επιστρέψουμε στην Κρακοβία.
Απόγευμα ελεύθερο για μια βόλτα στην υπέροχη παλιά πόλη. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Κρακοβία – Βρότσλαβ (ξενάγηση)
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Βρότσλαβ, μέσω μιας πολύ όμορφης διαδρομής. Φτάνουμε στο υπέροχο Βρότσλαβ, τη «Βενετία του Βορρά», μία πόλη με γέφυρες και εντυπωσιακά κτίρια που καθρεφτίζονται στα νερά του ποταμού Όντερ.
Θα ξεναγηθούμε στην πόλη με τη θαυμάσια αρχιτεκτονική και την πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα, όπου θα δούμε, μεταξύ άλλων, την κεντρική πλατεία Ρίνεκ με τα πολύχρωμα κτίρια, τον καθεδρικό ναό, το δημαρχείο, το πανεπιστήμιο, το νησί Πιάσεκ (Piasek) στον ποταμό Όντερ, και το υπέροχο νησί του καθεδρικού ναού Όστροβ Τούμσκι (Ostrów Tumski). Στον ναό θα δούμε μέχρι και ένα… βλήμα όλμου, κατάλοιπο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Αν ο χρόνος το επιτρέπει, σας προτείνουμε μια βαρκάδα στον ποταμό Όντερ, μια επίσκεψη στον ξεχωριστό ζωολογικό κήπο της πόλης, ή την Αίθουσα της Εκατονταετηρίδας (Hala Stulecia), ένα υπέροχο κτίριο πολλαπλών χρήσεων (μνημείο της UNESCO) και να θαυμάσετε το σιντριβάνι που «χορεύει» στους ήχους επιλεγμένης μουσικής.
Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Βρότσλαβ – Βαρσοβία
Αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Πολωνίας, τη Βαρσοβία.

Η Παλιά πόλη της Βαρσοβίας μπορεί να μοιάζει 200 ετών αλλά είναι μόλις 70 ετών… ο λόγος είναι η ολοκληρωτική καταστροφή της κατά τον Β΄ Π. Π. όταν ο Χίμλερ διέταξε την ισοπέδωση της πόλης και την εκτέλεση όλων των κατοίκων. Η αποκατάστασή της όμως βασισμένη σε πίνακες και σκίτσα του 18ου αιώνα ήταν τόσο ακριβής και εντυπωσιακή που βραβεύτηκε από την UNESCO και εντάχτηκε στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Συνδυάζοντας αρμονικά το παλιό με το νέο, η Βαρσοβία είναι μια πόλη έκπληξη και άξια θαυμασμού.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Βαρσοβία (ξενάγηση)
Η σημερινή μας ξενάγηση στην πολωνική πρωτεύουσα θα αρχίσει με περίπατο στην Παλιά Πόλη, όπου μετά την ολοσχερή καταστροφή της κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, 800 κτίρια ανοικοδομήθηκαν με πιστή λεπτομερειακή αντιγραφή από ιστορικά ντοκουμέντα, σκίτσα, πίνακες και φωτογραφίες. Θα δούμε, μεταξύ άλλων, την Κολώνα του Σιγισμούνδου, το άγαλμα της Σειρήνας, την πλατείας της Νίκης και πολλά ακόμα αξιοθέατα της πόλης.

Η υπόλοιπη μέρα θα είναι ελεύθερη: προαιρετικά σας προτείνουμε μια επίσκεψη στο Εθνικό Μουσείο της Βαρσοβίας, στο εβραϊκό μουσείο Polin, το Μουσείο Εξέγερσης, το Μουσείο του Κοπέρνικου, το υπέροχο πάρκο Βιλάνοβ και τη συνοικία Praga. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Φυσικά θα κάνουμε και τις τελευταίες αγορές μας στα άφθονα συνοικιακά καταστήματα ή και στο πολύ μεγάλο εμπορικό κέντρο Zlote Tarazy. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Βαρσοβία – Τορούν – Γκντανσκ
Αναχώρηση για το Γκντανσκ, το σημαντικότερο λιμάνι της Πολωνίας. Καθοδόν θα επισκεφθούμε το Τορούν. Άφιξη στο Γκντανσκ.

Η ιστορία της πόλης ξεκινά τον 9ο αιώνα και χαρακτηρίζεται από αναρίθμητες μάχες μεταξύ Γερμανών και Σλάβων. Μεγάλο εμπορικό κέντρο και είσοδος της Βαλτικής θάλασσας, το Γκντανσκ κίνησε κατά καιρούς το ενδιαφέρον Ρώσων και Σκανδιναβών, αλλά αυτοί που επικράτησαν ήταν οι Γερμανοί. Τελικά, το 1945, η πόλη πέρασε οριστικά στα χέρια των Πολωνών, αλλά καταστράφηκε κατά την υποχώρηση των Γερμανών. Τη δεκαετία του 1980 το Γκντανσκ ξανάγινε γνωστό λόγω του κινήματος «Αλληλεγγύη» και των μεγάλων απεργιών με πρωταγωνιστή τον Λεχ Βαλέσα, του μετέπειτα προέδρου της χώρας (1990-1995).

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Γκντανσκ (ξενάγηση) – Κάστρο Μάλμποργκ – Γκντανσκ
Δίκαια το Γκντανσκ ονομάζεται το «Μαργαριτάρι της Βαλτικής», λόγω του αρχιτεκτονικού και πολιτιστικού της πλούτου, όπως θα διαπιστώσουμε και εμείς κατά τη σημερινή μας ξενάγηση. Θα επισκεφθούμε την πανέμορφη παλιά πόλη με τα στενά δρομάκια και τις γραφικές εκκλησίες. Θα δούμε μεταξύ άλλων τον καθεδρικό ναό της Παναγίας του 14ου αιώνα, το βασιλικό παρεκκλήσι, τη βασιλική οδό με τα σπίτια των ευγενών, το μέγαρο της αδελφότητας του Αγίου Γεωργίου, το παλιό Δημαρχείο και τις πύλες της παλιάς πόλης που βρίσκονται δίπλα στον ποταμό Μοτλάβα. Η παλιά πόλη κερδίζει αμέσως τον επισκέπτη. Χτισμένη στις όχθες ενός καναλιού, μοιάζει σαν να μην έχει αλλάξει τετρακόσια χρόνια τώρα. Πολυώροφα σπίτια βαμμένα σε παλ χρώματα, κολλημένα το ένα με το άλλο και διακοσμημένα με περίτεχνα ψηφιδωτά και γλυπτά - προσέξτε τις υδρορροές τους που καταλήγουν σε κεφάλια δράκων! Πλακόστρωτα δρομάκια, ιδανικά για περιπάτους. Πλατείες γεμάτες λουλούδια και κομψά αγάλματα – ανάμεσά τους και του Ποσειδώνα, που θεωρείται το σύμβολο της πόλης. Ο περίπατός μας στην οδό Ντλούγκα, έναν από τους κεντρικούς δρόμους της παλιάς πόλης, θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία: χρωματιστά σπίτια που μοιάζουν με θεατρικό σκηνικό και μπροστά τους ένα ποτάμι ανθρώπων που πηγαινοέρχεται και ακούει μουσική (σε κάθε γωνιά κι ένας οργανοπαίκτης), χαζεύει πλανόδιους μίμους και μάγους, μασουλάει γευστικότατα πολωνέζικα παγωτά ή τεράστιες βάφλες με σαντιγί και φρούτα του δάσους. Μετά το πέρας της ξενάγησής μας θα αναχωρήσουμε για το Σοπότ, που αποτελεί ένα από το μεγαλύτερο καλοκαιρινά τουριστικά θέρετρα της χώρας στη θάλασσα της Βαλτικής.

Κατόπιν, αναχωρούμε για το Μάλμπορκ. Φθάνοντας, θα δούμε το καλύτερα διατηρημένο κάστρο της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα μεσαιωνικά κάστρα της Ευρώπης, στρατηγείο του Τάγματος των Τευτόνων Ιπποτών κατά το διάστημα 1309-1457. Χτισμένο εξολοκλήρου από τούβλα, με πολλαπλό σύστημα αμυντικών τειχών, δαιδαλώδεις διαδρόμους, πύργους και πύλες, βρίσκεται σε στρατηγική θέση, ελέγχοντας τη γύρω πεδιάδα και τα περάσματα.

Επιστροφή στο Γκντανσκ. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Γκντανσκ – Βαρσοβία – Αθήνα
Πρωινό ελεύθερο στο Γκντανσκ. Νωρίς το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε για τη Βαρσοβία, όπου θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  12/4/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 849€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι 
- Double Room 849 € 270 €
  Twin Room 849 € 270 €
  Triple Room 849 € 270 €
  Single Room 1189 € 270 €

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση.
Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* sup. Στη Βαρσοβία ξενοδοχείο 5*.
Είσοδος στα Αλατωρυχεία και στο Άουσβιτς.
Πρωινό καθημερινά
Όλες οι μετακινήσεις, ξεναγήσεις, εκδρομές σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα
Έλληνας αρχηγός.
Διπλωματούχοι τοπικοί ξεναγοί (επιπλέον του Έλληνα αρχηγού) όπου κρίνουμε σκόπιμο ότι χρειάζεται.
Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται

Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 270 €
Είσοδοι σε αξιοθέατα κλπ., εκτός από το ’ουσβιτς, και των αλατωρυχείων, που είναι εντός της τιμής

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από 
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 868

12.04.2020

ΑΘΗΝΑ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ

08:25

09:45

Α3 873

20.04.2020

ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΑΘΗΝΑ

18:10

21:45