Skip to main content

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2018 ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ 5MEΡΕΣ 22/12 απο 595,00

ΚΡΑΚΟΒΙΑ – BAΡΣΟΒΙΑ-ΒΡΟΤΣΛΑΒ

ΑΛΑΤΟΡΥΧΕΙΑ ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ-ΑΟΥΣΒΙΤΣ

Δώρο 3 γεύματα-δείπνα σε επιλεγμένα εστιατόρια

ANAXΩΡΗΣΗ: 22/12

1η ΗΜΕΡΑ ΑΘΗΝΑ-ΠΡΑΓΑ-ΚΡΑΚΟΒΙΑ

Πρωινή πτήση της AEGEAN για την Πράγα . Άφιξη και αναχώρηση για Κρακοβία.Άφιξη και το βράδυ, μετά την πρώτη γνωριμία με την παλιά πόλη ,σας προσφέρουμε δείπνο σε παραδοσιακό εστιατόριο με κουζίνα από τα Καρπάθια όρη συνοδεία βιολιών . Μη παραλείψετε τη μοναδική εμπειρία ενός ζωντανού προγράμματος jazz που ο συνοδός θα μας προτείνει στη συνέχεια.

2η ΗΜΕΡΑ ΚΡΑΚΟΒΙΑ- ΑΛΑΤΟΡΥΧΕΙΑ-ΚΡΑΚΟΒΙΑ

Σήμερα θα περιηγηθούμε την παλιά πόλη της Κρακοβίας μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς ολόκληρη η πόλη από το 1979. Δεν βομβαρδίστηκε ποτέ και εντυπωσιάζει με την αναγεννησιακή της αρχιτεκτονική , τα μοναστήρια, τα κτήρια του πανεπιστημίου και την μοναδική πλατεία της αγοράς με διαστάσεις 200 χ 200 μέτρα ! Μετά το παλάτι που δεσπόζει στο λόφο της Βάβελ και τον Καθεδρικό ναό με τους τάφους των Πολωνών βασιλέων ,θα επισκεφθούμε το ναό των Φραγκισκανών με τα μοναδικά βιτρό του Στανισλάβ Βισπιάνσκι σε ρυθμό αρ-νουβό .Συνεχίζουμε για το πανεπιστήμιο Γιαγκελόνιαν και την κεντρική πλατεία με τη παλιά αγορά των υφασμάτων και μετά τη στάση στην υπέροχη σοκολατερί Βέντελ περπατάμε τον εμπορικό δρόμο Φλοριάνσκα όπου και το ιστορικό καλλιτεχνικό στέκι καφέ Γιάμα Μιχαλίκα. Για το τέλος έμεινε η Όπερα και το κομμάτι του παλιού τείχους με την πύλη Φλοριάνσκα και τον ομώνυμο εμπορικό δρόμο. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τα μεγαλύτερα αλατορυχεια της Ευρώπης που σήμερα λειτουργούν ως μουσείο και έχουν περισσότερους από 1.100.000 επισκέπτες ετησίως . Εκκλησίες ,εστιατόρια, λίμνες, έργα τέχνης , αγάλματα, αίθουσες δεξιώσεων και συναυλιών θα συναντήσουμε στη διαδρομή όλα λαξευμένα στο αλάτι ! Επιστροφή στην παλιά πόλη και δείπνο σε τοπικό ζυθοποιείο με κότσια και φρέσκια μπύρα .

3Η Μέρα. ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΟΥΣΒΙΤΣ- ΒΑΡΣΟΒΙΑ

Πρωινό και θα αφήσουμε πίσω την όμορφη Κρακοβία για το Άουσβιτς. Εκεί θα δούμε από κοντά τα γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης αιχμαλώτων στη διάρκεια του 2ου παγκοσμίου πολέμου, το στρατόπεδο εξόντωσης Birkenauκαθώς και το μουσείο με τα ντοκουμέντα.Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Πολωνίας την Βαρσοβία.  Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και βραδινή βόλτα στην παλιά πόλη με τη βοήθεια του έμπειρου συνοδού μας.

4η ΗΜΕΡΑ ΒΑΡΣΟΒΙΑ – (ξενάγηση) - ΒΡΟΤΣΛΑΒ

Μετά το πρωινό θα γνωρίσουμε την πόλη μέσω μίας πανοραμικής ξενάγησης . Θα επισκεφθούμε το πάρκο Γουαζιένκι με το άγαλμα του Σοπέν , το Παλάτι στο νερό , το αμφιθέατρο και το μνημείο της μεγάλης νίκης του βασιλιά Γιάν Σομπιέσκι έναντι των Οθωμανών . Θα επισκεφθούμε τη συνοικία Πράγα απέναντι από τον ποταμό Βιστούλα και θα θαυμάσουμε το καινούριο στάδιο που φιλοξένησε το ΕΥΡΟ 2012 με πρώτο παιχνίδι το Πολωνία-Ελλάδα . Επιστρέφουμε προς το γκέτο και την πλατεία Βίλυ Μπράντ όπου βρίσκεται το μνημείο του ολοκαυτώματος και συνεχίζουμε για την πλατεία με το μνημείο της εξέγερσης του λαού της Βαρσοβίας. Καταλήγουμε έξω από την παλιά πόλη με το οχυρωματικό έργο Μπάρμπικαν και το σπίτι της Μαρί Κιουρί. Τελευταία στάση μία επίσκεψη στο παλάτι των Επιστημών και των Τεχνών δώρο του Σοβιετικού λαού στους αδελφούς Πολωνούς , σήμα κατατεθέν της πόλης για δεκαετίες .Συνεχίζουμε για το Βρότσλαβ. Αφιξη ,μεταφορά στο ξενοδοχείο,διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ ΒΡΟΤΣΛΑΒ-ΠΡΑΓΑ-ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό περιήγηση στην πανέμορφη αλλά όχι τοσο γνωστή πόλη του Βρότσλαβ χτισμένη πάνω στον ποταμό Όντερ. θα δούμε το γοτθικό δημαρχείο, τον ναό του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή, το Κολέγιο των Ιησουιτών, όπου σήμερα στεγάζεται το πανεπιστήμιο, και την βιβλιοθήκη του Οσολίν.Στη συνέχεια αναχώρηση για την Πράγα για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

TIMH KAT΄ ATOMO

3***

KΡΑΚΟΒΙΑ: IBIS KRAKOW CENTER

BAΡΣΟΒΙΑ:IBIS WARSZAWA STARE MIASTO

ΒΡΟΤΣΛΑΒ:CAMPANILE CENTRUM

4****

GOLDEN TULIP KAZIMIERZ

RADISSON BLU SOBIESKI

HASTON

ΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟ   ΔΩΜΑΤΙΟ

595€

630€

ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ

ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

565€

600€

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

715€

765€

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσεις Αθήνα – Πράγα – Αθήνα με ναυλωμένη πτήση της AEGEANAIRLINES
  • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Διαμονή σε 3*ή 4* ξενοδοχεία με πρωινό καθημερινά
  • 3 γεύματα ή δείπνα (περιλαμβανομένου του δείπνου με ζωντανή μουσική)
  • Έμπειρος συνοδός της εταιρείας μας
  • Ασφάλιση αστικής και επαγγελματικής ευθύνης βάσει των διατάξεων της Ε.Ε.
  • Φ.Π.Α.
    • ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
  • Φόροι αεροδρομίων 150€
  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους και τα μουσεία

 

ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ AEGEAN AIRLINES

A3 4072 AΘΗΝΑ – ΠΡΑΓΑ 06:50 – 08:30

A3 4073 ΠΡΑΓΑ – ΑΘΗΝΑ 20:00 – 23:40