Skip to main content

Πολωνία 09 Οκτωβρίου 2018 από 450.00

6 ημέρες

Βαρσοβία – Κρακοβία
Αλατορυχεία Βιελίτσκα – Άουσβιτς – Λότζ- Τσεστοχόβα

Αναχ. 09 Οκτωβρίου

 

1η μέρα     ΑΘΗΝΑ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ - ΑΟΥΣΒΙΤΣ – ΤΣΕΣΤΟΧΟΒΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για τη Κρακοβία. Άφιξη , επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τη πρωτεύουσα της Πολωνίας την αρχοντική Βαρσοβία που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ . Στη διαδρομή μας θα επισκεφτούμε τα κρεματόρια των Ναζί, το Άουσβιτς και το Μπίκερναου, όπου θα επισκεφθούμε το ειδικά διαμορφωμένο μουσειακό χώρο του Άουσβιτς / Μπιρκενάου, όπου κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ιστορίας έλαβε χώρα από τους Ναζί και πάνω από 2.000.000 άτομα βρήκαν το θάνατο. Στη συνέχεια αναχώρηση για τη Τσεστοχόβα, για να κάνουμε μια σύντομη επίσκεψη στο παρεκκλήσι της μονής Γιάσνα Γκόρα, ένα από τα σημαντικότερα παρεκκλήσια της Πολωνίας, όπου κάθε χρόνο φθάνουν πολλά εκατομμύρια προσκυνητών. Άφιξη στη Βαρσοβία και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος να εξερευνήσετε την λιγότερο ίσως τουριστική, δυτική όχθη του ποταμού Βιστούλα, διασχίζοντας μία από τις πολλές γέφυρες που ενώνουν τα δυο κομμάτια της πόλης Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΒΑΡΣΟΒΙΑ   (ξενάγηση)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ακολουθεί ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης. Θα δούμε την κεντρική πλατεία της Αγοράς με τον οβελίσκο, το Βασιλικό Ανάκτορο, δείγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής το οποίο λειτουργεί σήμερα σαν Μουσείο αλλά και σαν έδρα της Βουλής, το παλάτι και την πλατεία του Κάστρου της Βαρσοβίας, το σπίτι της Μαρίας Κοζλόφκα Κιουρί, που τιμήθηκε με Νόμπελ, το Παλάτι του Πολιτισμού και Επιστήμης, δώρο της κομμουνιστικής Ρωσίας στη Βαρσοβία, το άγαλμα του Φρεντερίκ Σοπέν, που στολίζει τους κήπους του ανακτόρου Λαζιένσκι, το Μεγάλο Θέατρο Βιέλκι, που στεγάζει την Όπερα, το μπαρόκ Παλάτι Κρασίνσκι, που θεωρείται από τα ομορφότερα κτίρια της πόλης, τους Βασιλικούς Κήπους, και το Εβραϊκό Γκέτο. Για το ελεύθερο απόγευμα μην παραλείψετε εξ ιδίων να περπατήσετε στους δρόμους της Βαρσοβίας δίπλα από κάποιο από τα αμέτρητα πάρκα της πόλης ή να εξερευνήσετε την λιγότερο ίσως τουριστική, δυτική όχθη του ποταμού Βιστούλα, διασχίζοντας μία από τις πολλές γέφυρες που ενώνουν τα δυο κομμάτια της πόλης . Διανυκτέρευση.

3ημέρα: ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΛΟΤΖ – KΡΑΚΟΒΙΑ
Πρωινό και αναχώρηση   για να επισκεφτούμε τη Τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Πολωνίας το Λότζ ή αλλιώς το Μάντσεστερ τη Πολωνίας όπως είναι το παρατσούκλι του. Η κεντρική οδός Πιοτρκόφσκα με τα χρωματιστά και στολισμένα μέγαρα , καθώς και το επιβλητικό εργοστάσιο υφαντουργίας manufactura που χρονολογείτε από τον 19Ο αιώνα θα μας εντυπωσιάσουν. Το όνομα της πόλης στα Πολωνικά σημαίνει βάρκα και απεικονίζεται στο θυρεό και στη σημαία της πόλης. Είναι γεμάτη από υπέροχα μουσεία και μουσικά σιντριβάνια. Φιλοξενεί ένα από τα μεγαλύτερα Λούνα Παρκ στο κόσμο και διαθέτει έναν εντυπωσιακό βοτανικό κήπο αλλά και τεράστια καταπράσινα πάρκα.. Αναχώρηση για τη εντυπωσιακή πρώτη πρωτεύουσα της Πολωνίας τη Κρακοβία. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος να περπατήσουμε στο πανέμορφο ιστορικό κέντρο της πόλης . Διανυκτέρευση.  

4η μέρα ΚΡΑΚΟΒΙΑ (ξενάγηση) - ΑΛΑΤΟΡΥΧΕΙΑ ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στη περιήγησή μας   Θα θαυμάσουμε τα επιβλητικά κτίρια, όλα βάσει των παλιών σχεδίων πριν τις καταστροφές του Β´ παγκοσμίου πολέμου που αποτελούν ένα ολοκληρωμένο οικιστικό σύνολο με αρχοντικό και αυστηρό ύφος. Η κεντρική πλατεία, η μεγαλύτερη μεσαιωνική πλατεία της Πολωνίας και ίσως ολόκληρης της Ευρώπης φτιαγμένη το 1257, έμεινε άθικτη ως τις μέρες μας. Θα περάσουμε μπροστά από το επιβλητικό δημαρχείο, θα δούμε την εκκλησία της Παναγίας και θα καταλήξουμε στις οχυρώσεις Μπάρμπικαν. Από εκεί ακολουθώντας τη βασιλική οδό θα ανηφορίσουμε για τη Βαβέλ – κατοικία και φρούριο των Βασιλιάδων της Πολωνίας όπου βρίσκονται ο Καθεδρικός ναός, το Ανάκτορο και φυσικά το φρούριο που δεσπόζει στη πόλη. Στη συνέχεια αναχώρηση για την περιοχή Βιελίτσκα 15 χλμ. νότια της Κρακοβίας. Ο θεσπέσιος συνδυασμός ορυχείων και θαλάμων που είναι λαξεμένοι πάνω σε συμπαγείς όγκους αλατιού, καθώς και όλα ανεξαιρέτως τα αντικείμενα από τους πολυελαίους μέχρι τα αντικείμενα θρησκευτικής λατρείας, είναι φτιαγμένα από αλάτι. Δεν είναι λοιπόν παράξενο ότι αυτό το αλατωρυχείο έχει περιληφθεί από την Unesco στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Επιστροφή στην Κρακοβία και στον ελεύθερο χρόνο σας εξερευνήστε τη πανέμορφη πόλη. Διανυκτέρευση.

5η μέρα ΚΡΑΚΟΒΙΑ (Ημέρα ελεύθερη)
Πρωινό στο ξενοδοχείο . Ημέρα ελεύθερη   στη κουκλίστικη πόλη.Στην εντυπωσιακή μεσαιωνική πλατεία της Κρακοβίας, τα αξιοθέατα δεν έχουν τελειωμό. Ξεκινήστε τη βόλτα σας από τη στοά με τις καμάρες που στεγάζουν μαγαζάκια με είδη λαϊκής τέχνης, κάντε μια επίσκεψη στον επιβλητικό καθεδρικό ναό που δεσπόζει σε μια γωνιά της πλατείας και στο δημαρχείο της Κρακοβίας, ένα κτίριο του 15ου αιώνα που βρίσκεται περίπου στη μέση της πλατείας και εντυπωσιάζει με την αρχιτεκτονική του. Το ενδιαφέρον σας θα μονοπωλήσει το υπαίθριο παζάρι με είδη λαϊκής τέχνης και οι μικροπωλητές που πωλούν μοναδικές νοστιμιές για ένα γρήγορο και φθηνό γεύμα στην καρδιά της Κρακοβίας. Ολοκληρώστε την επίσκεψή σας στην πλατεία με μια ζεστή σοκολάτα στην σοκολατοποιία Wedel, που από το 1851, αποτελεί ένα ακόμη ζωντανό «θρύλο» της περιοχής.Σε αρκετές περιπτώσεις, ένα γεύμα σε ένα παραδοσιακό καπηλειό της Κρακοβίας, θα σας θυμίσει αναγεννησιακό συμπόσιο. Πλούσια εδέσματα, εκλεκτό κυνήγι και μοναδικές λιχουδιές θα ικανοποιήσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους . Για ένα Ιδιαίτερα ζωηρό βράδυ ιδανικό είναι το Kazimierz, η εβραϊκή συνοικία με πλήθος καταστημάτων που παίζουν όλα τα είδη της μουσικής ενώ και στην παλιά πόλη ευδοκιμούν πολλά μπαράκια που παίζουν κυρίως τζαζ μουσική. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΘΗΝΑ
Πρωινό και χρόνος ελεύθερος ως την ώρα που θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο   για τη πτήση επιστροφής μας στη Αθήνα. Άφιξη στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος .  

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο 450€
Τιμή σε μονόκλινο 600€
Φόροι αεροδρομίων 150€  

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Κρακοβία – Αθήνα με την Aegean Airlines
  • Τις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3* & 4* (Hotel Gromada Centrum Warszawa3* Bαρσοβία – Hotel Justyna 4* Kρακοβία) ή παρόμοια .
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  • Περιηγήσεις, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Μεταφορές, μετακινήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο τοπικό πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Τοπικοί ξεναγοί στα Αλατωρυχεία Βιελίτσκας & Άουσβιτς/Μπιρκενάου  Έμπειρο Αρχηγό – συνοδό.
  • Φ.Π.Α.
  • Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.
  • Είσοδοι μουσείων , αρχαιολογικών χώρων , αλατωρυχείων Βιελίτσκας (24 €) 

πτήσεις

09 Οκτωβρίου Αθήνα – Κρακοβία   08.15 – 09.40
14 Οκτωβρίου Κρακοβία   – Αθήνα 11.00 - 14.25