Skip to main content

ΒΑΡΣΟΒΙΑ-ΚΡΑΚΟΒΙΑ Αγίου Πνεύματος 2017 από 595,00

ΒΕΡΟΛΙΝΟ- ΠΟΖΝΑΝ-ΒΑΡΣΟΒΙΑ-ΚΡΑΚΟΒΙΑ
ΤΣΕΣΤΟΧΟΒΑ-ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΑ ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ-ΑΟΥΣΒΙΤΣ
7 ημέρες αεροπορικώς
ΔΩΡΟ 3 ΓΕΥΜΑΤΑ!!!
Αναχώρηση : 31/05


1Η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΠΟΖΝΑΝ
Συγκέντρωση στο Ελ.Βενιζέλος και πτήση για την πρωτεύουσα της Γερμανίας. Άφιξη και θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας με την περίφημη Πύλη του Βρανδεμβούργου (Μπραντεμπούργκερ), μια πανώρια αψίδα–απομίμηση των μαρμάρων του Παρθενώνα. Μπροστά μας ξανοίγεται πελώρια η λεωφόρος Ούντερ ντελ Λίντεν και η κεντρική πλατεία Μαρξ Ένγκελς. Θα συνεχίσουμε με το Πανεπιστήμιο, την Όπερα, το Κεντρικό Πάρκο στην 17η λεωφόρο, την Αλεξάντερπλάτζ και τα απομεινάρια του Τείχους που χώριζε την πόλη στα δύο πριν την ένωσή της και φυσικά το ιστορικό Carly’s checkpoint. Συνεχίζουμε για την πανέμορφη πόλη ΠΟΖΝΑΝ.Αφιξη,τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και βόλτα γνωριμία με την πόλη. Το Πόζναν (στα Πολωνικά: Poznań) βρίσκεται στη δυτική – κεντρική Πολωνία και επί του οδικού άξονα Βερολίνου-Βαρσοβίας. Είναι η πέμπτη μεγαλύτερη πόλη και δεύτερο βιομηχανικό, εμπορικό και εκπαιδευτικό κέντρο της Πολωνίας.Η ιστορία του Πόζναν ξεκινά τον 9ο αιώνα σαν ξύλινο οχυρό χτισμένο πάνω στο νησί Ostrów Tumski του ποταμού Βάρτα (Warta). Μέχρι το 1039 στην πόλη βρίσκεται η βασιλική έδρα της Πολωνίας, γεγονός που την κάνει την πρώτη πρωτεύουσα της χώρας.Λόγω της θέσης του ανάμεσα στη Βαρσοβία και το Βερολίνο όλο και περισσότερος κόσμος κατέφτανε στην περιοχή. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η επέκταση της πόλης και τη μεταφορά του κέντρου της στην αριστερή όχθη του ποταμού Βάρτα.Τα αξιοθέατα του Ποζνάν βρίσκονται κυρίως γύρω από την Παλιά Πόλη. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζει το ανοιχτόχρωμο κτήριο με την πράσινη στέγη που βρίσκεται πάνω στην κεντρική πλατεία ,το Δημαρχείο.Κάθε μεσημέρι στις 12 συγκεντρώνεται πλήθος τουριστών κάτω από το κτήριο για να παρακολουθήσει το περίεργο ρολόι του δημαρχείου. Δύο τράγοι βγαίνουν από δύο μικρές πόρτες και χτυπούν τα κέρατά τους 12 φορές. Το ιδιόμορφο αυτό ρολόι κατασκευάστηκε λόγο ενός παλιού μύθου που ήθελε δύο τράγοι να έχουν χτυπήσει τα κέρατά τους για να τραβήξουν την προσοχή σε μια φωτιά που είχε ξεσπάσει στο κτίριο.Στο Πόζναν θα βρείτε πολλά μπαράκια και κλαμπ μιας και στην πόλη υπάρχουν πάρα πολλοί φοιτητές που δίνουν ζωή στη νύχτα.
2Η ΗΜΕΡΑ : ΠΟΖΝΑΝ - ΒΑΡΣΟΒΙΑ
Πρωινό και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Πολωνίας την Βαρσοβία. Άφιξη και απογευματινος περίπατος στην παλιά πόλη ή το εμπορικό κέντρο Zloty terrace πάντα με τη βοήθεια του έμπειρου συνοδού μας.
3η ημέρα: BAΡΣΟΒΙΑ
Πρωινό και σημερα θα κάνουμε την ξενάγησή μας στην παλιά πόλη, η οποία ξανακτίστηκε όπως ακριβώς ήταν πριν την καταστροφή της στον πόλεμο, την κεντρική πλατεία με τα γοτθικού ρυθμού κτίρια, την κοσμική οδό Nowy Swiat, το ιστορικό μνημείο του «Γκέτο», το άγαλμα της Σειρήνας το οποίο αποτελεί σύμβολο της πόλης και το άγαλμα του Σοπέν που στολίζει τους κήπους στο παλιό ανάκτορο Λαζιένκι. Θα δούμε επίσης το περίφημο παλάτι του πολιτισμού δώρο της Σοβιετικής ένωσης στην Πολωνία. Στην απέναντι όχθη του Βιστούλα θα επισκεφθούμε τη λαϊκή συνοικία Πράγα, γνωστή από την ταινία «Ο πιανίστας» και φυσικά θα δούμε το καινούριο υπερσύγχρονο γήπεδο που φιλοξένησε το EURO 2012.Ελεύθερος χρόνος .
4η ΗΜΕΡΑ ΒΑΡΣΟΒΙΑ-ΤΣΕΣΤΟΧΟΒΑ-ΚΡΑΚΟΒΙΑ
Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε τη συνοικία Πράγα απέναντι από τον ποταμό Βιστούλα και θα θαυμάσουμε το καινούριο στάδιο που φιλοξένησε το ΕΥΡΟ 2012 με πρώτο παιχνίδι το Πολωνία-Ελλάδα . Επιστρέφουμε προς το γκέτο και την πλατεία Βίλυ Μπράντ όπου βρίσκεται το μνημείο του ολοκαυτώματος και συνεχίζουμε για την πλατεία με το μνημείο της εξέγερσης του λαού της Βαρσοβίας. Καταλήγουμε έξω από την παλιά πόλη με το οχυρωματικό έργο Μπάρμπικαν και το σπίτι της Μαρί Κιουρί. Τελευταία στάση μία επίσκεψη στο παλάτι των Επιστημών και των Τεχνών δώρο του Σοβιετικού λαού στους αδελφούς Πολωνούς , σήμα κατατεθέν της πόλης για δεκαετίες . Στη συνέχεια αναχώρηση για την Βασιλική Κρακοβία με ενδιάμεση στάση στην πόλη Τσεστοχόβα που θα επισκεφθούμε το διάσημο μοναστήρι στον «λαμπερό λόφο» όπου φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της «Μαύρης Παναγιάς» από τον 14ο αιώνα που έφτασε εδώ από την Κωνσταντινούπολη. Άφιξη και το βράδυ, μετά την πρώτη γνωριμία με την παλιά πόλη ,σας προσφέρουμε δείπνο σε παραδοσιακό εστιατόριο με κουζίνα από τα Καρπάθια όρη συνοδεία βιολιών . Μη παραλείψετε τη μοναδική εμπειρία ενός ζωντανού προγράμματος jazz που ο συνοδός θα μας προτείνει στη συνέχεια.
5η μέρα : KΡΑΚΟΒΙΑ
Σήμερα Θα ξεναγηθούμε στην Κρακοβία, από τις πιο όμορφες αναγεννησιακές πόλεις που σώζονται μέχρι σήμερα. Θα ξεκινήσουμε από την κεντρική πλατεία, τη μεγαλύτερη μεσαιωνική της χώρας, η οποία κατασκευάστηκε το 1257 και το πανεπιστήμιο Jagelonian δεύτερο αρχαιότερο στην κεντρική Ευρώπη και έδρα του Κοπέρνικου, ιδρυθέν το 1364. Θα συνεχίσουμε για το λόφο Βάβελ όπου ήταν κατοικία και φρούριο των Βασιλέων της Πολωνίας. Το βράδυ σας προσφέρουμε ένα δείπνο σε εστιατόριο με παραδοσιακή ορεινή κουζίνα και ζωντανή μουσική. Στη συνέχεια προτείνουμε διασκέδαση σε ένα από τα δεκάδες jazz μπαρ της ιστορικής πόλης όπου ένας στους τρεις κατοίκους είναι φοιτητής.

6Η ΗΜΕΡΑ: ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΑ ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ- ΑΟΥΣΒΙΤΣ - ΚΡΑΚΟΒΙΑ
Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για τη Βιελίτσκα με τα αλατωρυχεία της, τα οποία λειτουργούν εδώ και 700 χρόνια και συμπεριλαμβάνονται στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο. Θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε καταπληκτικά γλυπτά από αλάτι μεταξύ των οποίων και ο ναός της Αγίας Κίνγκας λαξευμένος 90 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης. Συνεχίζουμε για το Άουσβιτς. Εκεί θα δούμε από κοντά τα γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης αιχμαλώτων στη διάρκεια του 2ου παγκοσμίου πολέμου, το στρατόπεδο εξόντωσης Birkenau καθώς και το μουσείο με τα ντοκουμέντα. Επιστροφή στην πανέμορφη Κρακοβία αργά το απόγευμα.
7Η ΗΜΕΡΑ: ΚΡΑΚΟΒΙΑ –ΑΘΗΝΑ
Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο της Κρακοβίας για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα

TIMH KAT’ATOMO ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟ:595 €
EΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ:150 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσεις Αθήνα – Βερολίνο & Κρακοβία – Αθήνα με την AEGEAN AIRLINES
  • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Διαμονή σε 4* ξενοδοχεία με πρωινό καθημερινά
  •  3 γεύματα ή δείπνα (περιλαμβανομένου του δείπνου με ζωντανή μουσική)
  • Έμπειρος συνοδός της εταιρείας μας
  • Ασφάλιση αστικής και επαγγελματικής ευθύνης βάσει των διατάξεων της Ε.Ε.
  • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  •  Φόροι αεροδρομίων 150 €
  •  Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους και τα μουσεία

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

  • ΠΟΖΝΑΝ Hotel Novotel Poznan Malta RE 4**** ή παρόμοιο
  • ΒΑΡΣΟΒΙΑ HOTEL RADISSON BLU SOBIESKI 4**** ή παρόμοιο
  • ΚΡΑΚΟΒΙΑ Hotel Golden Tulip Krakow City Centre 4**** ή παρόμοιο

ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ AEGEAN AIRLINES

  • 31/05 Α3852 ΑΘΗΝΑ – ΒΕΡΟΛΙΝΟ 08.40 – 10.35
  • 06/06 Α3863 ΚΡΑΚΟΒΙΑ-ΑΘΗΝΑ 10.20 - 13.50