Skip to main content

Βαρσοβία Κρακοβία Βρότσλαβ Άουσβιτς Αλατωρυχεία, 6 ημέρες Καλοκαιρι 2016 απο 595,00

Διανυκτερεύσεις:Κρακοβία (2), Βρότσλαβ (1), Βαρσοβία (2)

Γενικά
Οι δυο πιο αξιόλογες πόλεις της Πολωνίας, Βαρσοβία και Κρακοβία, ένα μοναδικό κράμα αρχιτεκτονικής και ταμπεραμέντου. Η Βαρσοβία βρίσκεται στη καρδιά της χώρας τόσο από γεωγραφική όσο και από πολιτική άποψη. Περπατώντας στη παλιά πόλη δύσκολα θα πιστέψετε ότι το ιστορικό της κέντρο είχε μετατραπεί σε σωρό ερειπίων στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο και αποκαταστάθηκε με απόλυτο σεβασμό στην Ιστορία μέσα από αρχεία και παλιές φωτογραφίες. Ότι της λείπει σε αρχαιότητα το κερδίζει σε δυναμισμό. Η Κρακοβία, πρωτεύουσα της Πολωνίας για 500 χρόνια, αντίθετα με τη Βαρσοβία, ξέφυγε της καταστροφής και αποτελεί μια πόλη-κόσμημα που κρύβει θησαυρούς γοτθικής και αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής και τόνους τέχνης. Θεωρείται η χαϊδεμένη πόλη της χώρας με μια θαυμάσια Παλιά Πόλη.
 
Παρατηρήσεις
Πτήσεις:
06.30 - 07.20 Θεσσαλονίκη Αθήνα
09.10 – 10.35 Αθήνα Κρακοβία
18.10 – 21.40 Βαρσοβία Αθήνα
22.30 – 23.25 Αθήνα Θεσσαλονίκη

Αναχωρήσεις και από Θεσσαλονίκη, με επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean Airlines +85€

Δεν περιλαμβάνονται
Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€
Ότι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο
Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, χωρίς να παραλείπεται τίποτα.

Παιδί έως 12 ετών στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες = -150€

Σημείωση: Στην αναχώρηση 23/7 ο μουσειακός χώρος του Αουσβιτς δεν θα είναι επισκέψιμος λόγω της επίσκεψης του Πάπα στην Πολωνία. Σε αντιστάθμισμα αυτού θα έχουμε είσοδο στην εκκλησία της Παναγίας στην Κρακοβία.
Απαραίτητα
  • Διαβατήριο ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες.
Ημερήσιο Πρόγραμμα
Ημέρα 1: Αθήνα / Θεσσαλονίκη– Κρακοβία
Πρωινή αναχώρηση με πτήση της Aegean για τη Κρακοβία την αρχαία πρωτεύουσα της Πολωνίας. Άφιξη και ξενάγηση στη πόλη όπου θα δούμε το εντυπωσιακό Βασιλικό Κάστρο στο λόφο Βάβελ, τον Καθεδρικό Ναό με τους Βασιλικούς τάφους και την Καμπάνα, το πανεπιστήμιο Γιαγκελονιάν, τη μεγάλη μεσαιωνική πλατεία με την εκκλησία Μαριάτσκι αφιερωμένη στην Παναγία. Στη μέση της πλατείας δεσπόζει το αναγεννησιακού ρυθμού κτίριο Σουκιένιτσε, όπου παλαιότερα διακινούνταν το εμπόριο των υφασμάτων και τώρα στεγάζει το μεγαλύτερο κατάστημα με σουβενίρ και μια έκθεση ζωγραφικής Πολωνών ζωγράφων. Το βράδυ μπορείτε να περιπλανηθείτε στα στενά δρομάκια της πόλης και να απολαύσετε ποτό ή φαγητό στα δεκάδες μπαράκια και εστιατόρια που κατακλύζουν την κεντρική πλατεία της.
 
Ημέρα 2: Κρακοβία (Αλατορυχεία Βιελίτσκα)
Το πρωί αναχωρούμε για τη κοντινή περιοχή της Βιελίτσκα, για να επισκεφθούμε τα αλατωρυχεία της, που αποτελούν μοναδικό κειμήλιο στην ιστορία των ορυχείων. Στις υπόγειες στοές βρίσκονται εκκλησίες σκαλιστές πάνω στο αλάτι, μικρές φωσφορίζουσες λίμνες και ξύλινα υποστυλώματα των στοών, τα οποία είναι αληθινά καλλιτεχνήματα μαραγκών της παλιάς εποχής και προσδίδουν στο αλατωρυχείο μια γοητεία, η οποία παρακινεί τους ανθρώπους από όλο τον κόσμο, εδώ και αιώνες να θαυμάσουν αυτό το μοναδικό έργο τέχνης. Επιστροφή στην Κρακοβία και απόγευμα στην διάθεση σας.
 
Ημέρα 3: Κρακοβία (Άουσβιτς) Βρότσλαβ
Έχοντας αξιοποιήσει την παραμονή μας στην Κρακοβία, αφήνουμε σήμερα την Νότια Πολωνία και κατευθυνόμαστε στη δυτική πλευρά της χώρας, στη περιοχή της Σιλεσίας και στη πρωτεύουσα της το Βρότσλαβ. Καθοδόν θα επισκεφθούμε τον μουσειακό χώρο Άουσβιτς/Μπιρκενάου (ο χώρος δεν θα είναι επισκέψιμος το διάστημα 20-28/7 λόγω της επίσκεψης του Πάπα), από τα μεγαλύτερα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο πάνω από 2 εκ. άτομα κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Άφιξη στο Βρότσλαβ και βραδινός περίπατος στο κέντρο της πόλης με την πανέμορφη πλατεία του.
 
Ημέρα 4: Βρότσλαβ – Βαρσοβία
Από τον 1ο κιόλας αιώνα, το Βρότσλαβ ήταν η μεγάλη και ισχυρή πόλη της νότιας Σιλεσίας. Βοημοί, Αψβούργοι και Πρώσοι άφησαν τα σημάδια τους στη πόλη, που για πολλούς αιώνες ήταν γνωστή με το Γερμανικό της όνομα Μπρεσλάου. Ξεκινώντας την περιήγηση από το νησί Πιάσεκ στον ποταμό Όντρα, θα συνεχίσουμε στη μεγάλη κεντρική πλατεία Ρίνεκ με τα κτίσματα των συντεχνιών και το παλιό Δημαρχείο, από τα ωραιότερα της Πολωνίας. Στη συνέχεια θα φωτογραφίσουμε το περίφημο Hala Silesia, έργο του διάσημου αρχιτέκτονα Μαξ Μπέργκ, και θα ολοκληρώσουμε με το Ναό της Αγίας Ελισάβετ, του οποίου ο γοτθικός πύργος φθάνει τα 92μ. Αμέσως μετά αναχωρούμε για τη Βαρσοβία, όπου φθάνουμε αργά το απόγευμα.
 
Ημέρα 5: Βαρσοβία
Η ιστορική πόλη της Βαρσοβίας περιβάλλεται από παλιές οχυρώσεις, βρίσκεται στον κατάλογο της πανανθρώπινης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και αποτελεί τον σημαντικότερο πόλο έλξης για τους συντηρητές μνημείων ανά τον κόσμο. Στην πρωινή ξενάγηση θα δούμε, μεταξύ άλλων, την κεντρική πλατεία της Αγοράς, το Βασιλικό Ανάκτορο, που αποτελεί πολύ καλό δείγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής και τώρα λειτουργεί σαν Μουσείο και έδρα της Βουλής Seim. Στη συνέχεια θα δούμε το παλάτι και την πλατεία του Κάστρου Plac Zamkowy, από τα λίγα σημεία που σώθηκαν από τη ναζιστική λαίλαπα, το μνημειώδες Παλάτι Πολιτισμού και Επιστήμης, δώρο του Στάλιν στη Βαρσοβία, καθώς επίσης και το Μεγάλο Θέατρο Βιέλκι, που στεγάζει την όπερα και το μπαλέτο, το μπαρόκ παλάτι Κρασίνσκι, που θεωρείται από τα ομορφότερα κτίρια της πόλης, τους Βασιλικούς Κήπους, και το Εβραϊκό Γκέτο, το σπίτι της Μαρίας Κοζλόφκα Κιουρί, που τιμήθηκε με Νόμπελ και το άγαλμα του Φρεντερίκ Σοπέν, που στολίζει τους κήπους του ανακτόρου Λαζιένσκι. Ελεύθερο απόγευμα στην διάθεση σας για περιπλάνηση στην όμορφη πρωτεύουσα.
 
Ημέρα 6: Βαρσοβία (προαιρ. εκδρομή Ζελάσοβα Βόλα & ανάκτορο Βιλάνοφ, κόστος 40€ με εισόδους) – Αθήνα/Θεσ/νίκη
Αξιοποιήστε τις τελευταίες ώρες παραμονής στην Βαρσοβία σύμφωνα με τα προσωπικά σας ενδιαφέροντα. Η δική μας πρόταση είναι εκδρομή μισής μέρας στην κοντινή Ζελάσοβα Βόλα, τη γενέτειρα του μεγάλου μουσουργού Σοπέν. Επίσκεψη στο σπίτι-μουσείο (είσοδος) που γεννήθηκε ο μεγάλος μουσουργός, χρόνος στην διάθεση σας για γνωριμία με την πόλη και επιστροφή στη συνέχεια στην Βαρσοβία. Ακολουθεί επίσκεψη στους υπαίθριους χώρους του ανακτόρου Βιλάνοφ που εντυπωσιάζει κυρίως για την εξωτερική του όψη. Οι όμορφοι κήποι του που επισκεπτόμαστε (είσοδος), πλαισιώνουν αρμονικά το ανάκτορο και γι' αυτό ο χώρος χαρακτηρίζεται από πολλούς ως «μικρές Βερσαλλίες». Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Βαρσοβίας για την επιστροφή μας στην Ελλάδα.
Αναχωρήσεις & Τιμές
  • Σά 16/07/2016
  • Σά 23/07/2016
  • Σά 30/07/2016
  • Σά 06/08/2016
  • Σά 13/08/2016
  • Σά 20/08/2016
  • Σά 27/08/2016
Διαμονή: Ξενοδοχεία 4*s & 5* BONUS PRICE έγκαιρης εγγραφής.Δίκλινο: 595€, Μονόκλινο: 815€, Φόροι: 160€

  • Σά 09/07/2016
Διαμονή: 4*s & 5* Hotels.Δίκλινο: 635€, Μονόκλινο: 855€, Φόροι: 160€

Παρατηρήσεις:
  • Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ' άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
  • Όπου εμφανίζονται τιμέςBonus Priceαυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
  • Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη: κατόπιν ζήτησης.
  • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.
Το ταξίδι περιλαμβάνει:
  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Aegean Airlines απευθείας πτήσεις
  • Διαμονή: 4*s, 5* Ξενοδοχεία (Intercontinental / Hilton Garden Inn)
  • Διατροφή: Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Μεταφορές: όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Άουσβιτς & Αλατορυχεία
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό