Skip to main content

Χώρες Βαλτικής & Πολωνία - Σουηδία Καλοκαίρι 2015 από 1295,00

12 μέρες
Γκντανσκ - Γκντύνια - Κρουαζιέρα στην Βαλτική - Καλσκρόνα - Στοκχόλμη - Ταλλίν - Ρίγα - Παλάτι Ρούνταλε - Βίλνιους - Κάουνας - Βαρσοβία - Κρακοβία - Άουσβιτς - Μπιρκενάου - Τσεστοχόβα - Αλατορυχεία Βιέλιτσκα. Διαμονή σε σε ξενοδοχεία 4* με πρωινό.

 

Πρόγραμμα (12 μέρες)

Ημέρα 1 Αθήνα - Γκντανσκ ξενάγηση πόλης - Σόποτ
  Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση με την LUFTHANSA για το Γκντάνσκ . Με την άφιξη, ξεκινάμε την ξενάγησή μας στα αξιοθέατα της πόλης, όπως την χαρακτηριστική προκυμαία, τον Καθεδρικό Ναό με το παλαιό εκκλησιαστικό όργανο, τα Γοτθικά κτίρια κλπ ενδιαφέροντα. Θα ακολουθήσει η επίσκεψη μας στο κοσμοπολίτικο Σόποτ, με τις βίλλες και την πολύ μεγάλη ξύλινη εξέδρα στην θάλασσα, μήκους περίπου 600μ. Επιστροφή και τακτοποίηση σε ξενοδοχείο 4*.
Ημέρα 2 Γκντανσκ - Γκντύνια - Κρουαζιέρα στην Βαλτική
  Μπουφέ πρόγευμα και ημέρα στην διάθεση σας για ατομικές δραστηριότητες. Παράδοση δωματίων και προαιρετική(έξοδα ατομικά) επίσκεψη στο Κάστρο Μάλμπορκ, το μεγαλύτερο κάστρο του 15ου αιώνα των Τευτόνων Ιπποτών κατασκευασμένο με τούβλα. Αργά το απόγευμα μεταφορά στην Γκντύνια όπου θα επιβιβαστούμε στο σύγχρονο πλοίο της STENALINES,τακτοποίηση σε δίκλινες εσωτερικές καμπίνες και απόπλους για μια βραδινή μίνι κρουαζιέρα στην Βαλτική με προορισμό την Καλσκρόνα της Σουηδίας. Απολαύστε το ταξίδι σας στα ενδιαφέροντα τού πλοίου, όπως σαλόνια, μπάρ, εστιατόρια, μαγαζιά κλπ. Διαν / ση εν πλω.
Ημέρα 3 Καλσκρόνα - Στοκχόλμη, ξενάγηση πόλης
  Μπουφέ πρόγευμα στο πλοίο και πρωινή άφιξη στην Καλσκρόνα. Αποβίβαση και ξεκινάμε την διαδρομή μας για την Στοκχόλμη, ακολουθώντας την πανέμορφη ύπαιθρο της Σουηδίας, όπου με εναλλαγές του πανέμορφου πράσινου τοπίου και λιμνών, φθάνουμε στην πρωτεύουσα της χώρας. Με την άφιξη, ξεκινάμε την ξενάγηση της πόλης που δίκαια ονομάζεται «Βενετία της Σκανδιναβίας» με τα κανάλια στην παλιά της πόλη, τα στενά δρομάκια, το Βασιλικό Παλάτι, το Μουσείο Βάσα με το παλαιό πλοίο των Βίκινγκς, το Κτίριο της Όπερας κλπ αξιοθέατα. Τακτοποίηση σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4*.
Ημέρα 4 Στοκχόλμη - Κρουαζιέρα για Ταλλίν
  Μπουφέ πρόγευμα στο ξενοδοχείο και ημέρα ελεύθερη για ατομικές δραστηριότητες ή εναλλακτικά προαιρετική πρόταση (‘έξοδα ατομικά) για εκδρομή στην ιστορική Ουπσάλα με το Παλαιό και ονομαστό Πανεπιστήμιο και το Κάστρο. Απογευματινή μεταφορά για επιβίβαση στο σύγχρονο πλοίο της SILJALINES για την μίνι κρουαζιέρα για το Ταλλίν. Απολαύστε τα σαλόνια, μπαρ και εστιατόρια του πλοίου, διανυκτερεύοντας σε 2κλινες εσωτερικές καμπίνες.
Ημέρα 5 Ταλλίν, ξενάγηση πόλης - Ρίγα
  Μπουφέ πρόγευμα στο πλοίο και με την άφιξη ξεκινάμε την ξενάγηση μας στην μοναδικής μεσαιωνικής ομορφιάς πρωτεύουσα της Εσθονίας, που βρίσκεται υπό την προστασία της UNESCO, με όλα της τα πανέμορφα αξιοθέατα, όπως η κεντρική πλατεία, το Δημαρχείο, τα σπίτια, τα στενά δρομάκια κλπ. Θα ολοκληρώσουμε την γνωριμία μας με μια βόλτα στην καινούρια πλευρά της πόλης, στο λιμάνι κλπ, προτού ξεκινήσουμε το απόγευμα για την μεταφορά μας στην Ρίγα την πρωτεύουσα της Λετονίας . Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο 4*.
Ημέρα 6 Ρίγα, ξενάγηση πόλης
  Μπουφέ πρόγευμα και ξενάγηση στην Παλαιά Πόλη με τα στενά λιθόστρωτα δρομάκια, πλαισιωμένα από τα Μεσαιωνικά και ιστορικά της κτίσματα, τον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό, την ιστορική Κεντρική Πλατεία, το Μνημείο της Ελευθερίας κλπ. Θα ολοκληρώσουμε με την ξενάγηση μας στην νέα πλευρά της πόλης με την Αρτ Νουβώ αρχιτεκτονική των σπιτιών, τα πάρκα κλπ.
Ημέρα 7 Παλάτι Ρούνταλε - Βίλνιους / ξενάγηση - Κάουνας
  Μπουφέ πρόγευμα και πρωινή αναχώρηση για το Βίλνιους, την πρωτεύουσα της Λιθουανίας. Κατά την διαδρομή μας , θα γνωρίσουμε το επιβλητικό Παλάτι Ρούνταλε με την Μπαρόκ Αρχιτεκτονική του 18ου αιώνα και θα σταματήσουμε για λίγο στον Λόφο των Σταυρών, με τις χιλιάδες των Σταυρών των Καθολικών Προσκυνητών. Με την άφιξη στο Βίλνιους, θα έχουμε μια πανοραμική περιήγηση της πόλης στο παλαιό και στο νέο της τμήμα. Συνεχίζουμε για την πόλη Κάουνας, τακτοποίηση σε ξενοδοχείο 4*.
Ημέρα 8 Κάουνας - Βαρσοβία
  Μπουφέ πρωινό και χρόνος ελεύθερος για γνωριμία με την πόλη, προτού αναχωρήσουμε για την Βαρσοβία, την πρωτεύουσα της Πολωνίας, όπου άφιξη αργά το απόγευμα.Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο 4*.
Ημέρα 9 Βαρσοβία, ξενάγηση πόλης
  Μπουφέ πρόγευμα και ξενάγηση στην ιστορική Πρωτεύουσα της Πολωνίας. Εκεί, θα έχουμε την ευκαιρία, μεταξύ των άλλων, να γνωρίσουμε την παλαιά πόλη με το επιβλητικό Παλάτι, τα μοναδικά κτίρια με την ιδιότυπη αρχιτεκτονική, την Εβραϊκή συνοικία, το παλαιό τείχος κλπ όπως επίσης και το νέο της τμήμα με τα μοντέρνα κτίρια, λεωφόρους, πάρκα κλπ.
Ημέρα 10 Βαρσοβία - Κρακοβία
  Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την ιστορική και πανέμορφη Κρακοβία. Νωρίς το απόγευμα άφιξη και άμεση ξενάγηση στο εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής ιστορικό της κέντρο, με τα μεσαιωνικά Κτίρια, το Δημαρχείο, την κεντρική πλατεία, τον Επιβλητικό Καθεδρικό Ναό, τον Λόφο Βαβέλ με το Βασιλικό Παλάτι και την εκκλησία που γίνονταν οι στέψεις τους κλπ αξιοθέατα. Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο 4*
Ημέρα 11 Κρακοβία - Άουσβιτς - Μπιρκενάου - Τσεστοχόβα
  Μπουφέ πρόγευμα και θα μεταφερθούμε οδικά για επίσκεψη στον Λατρευτικό χώρο της Μονής Τσεστοχόβα με την θαυματουργή εικόνα της «Μαύρης Παναγίας» και που είναι το σημείο που συρρέουν χιλιάδες πιστοί για να προσκυνήσουν. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το ιστορικό Άουσβιτς / Μπίργκενάου, που λειτούργησε σαν Ναζιστικό Στρατόπεδο Συγκέντρωσης κατά τον Β! Παγκόσμιο πόλεμο και όπου βρήκαν τον θάνατο εκατομμύρια αθώων αιχμαλώτων, σήμερα δε είναι Μουσείο Μνήμης των Μαρτύρων.
Ημέρα 12 Αλατορυχεία Βιέλιτσκα - Αθήνα
  Μπουφέ πρόγευμα και προαιρετική (έξοδα ατομικά) επίσκεψη στα εντυπωσιακά Αλατωρυχεία Βιέλιτσκα για να περπατήσουμε στις στοές τους που είναι διακοσμημένες στο πέτρωμα τους με γλυπτές παραστάσεις, μικρές λίμνες, παρεκκλήσιο κλπ σήμερα δε ανήκουν στην πολιτιστική κληρονομιά της ΟΥΝΕΣΚΟ . Απογευματινή μεταφορά στο Αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα.

Τιμοκατάλογοι
Ξενοδοχείο: 4* POLAND HOTELS

  04/08/2015 εώς 15/08/2015 17/08/2015 εώς 28/08/2015 11/09/2015 εώς 22/09/2015
Δίκλινο € 1295.00 € 1295.00 € 1295.00
3ο άτομο € 1295.00 € 1295.00 € 1295.00
3ο άτομο
1-12 ετών
€ 1185.00 € 1185.00 € 1185.00
Μονόκλινο € 1745.00 € 1745.00 € 1745.00

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΓΚΝΤΑΝΣΚ // ΚΡΑΚΟΒΙΑ-ΑΘΗΝΑ με LUFTHANSA μέσω ενδιάμεσου σταθμού
  • Εννιά διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* ως πρόγραμμα
  • Δύο διανυκτερεύσεις στα κρουαζιερόπλοια της STENALINES & SILJALINES σε δίκλινες καμπίνες
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά στα ξενοδοχεία και στα πλοία
  • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Αρχηγός / συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίου & επίναυλοι καυσίμων 190 € περίπου, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα, είσοδοι σε μουσεία - επισκεπτόμενους χώρους, δημοτικός φόρος στα ξενοδοχεία ( καταβάλλεται απευθείας σε αυτά) προαιρετικές εκδρομές κ.λπ.