Skip to main content

Ελσίνκι Ταλλίν Στοκχόλμη Καλοκαίρι 2017 από 995,00

Τε 19/07/2017
Τε 26/07/2017
Τε 09/08/2017
Τε 16/08/2017
Τε 30/08/2017
Τε 13/09/2017
6 ημέρες
Διανυκτερεύσεις: Στοκχόλμη (2), Εν πλω (1), Ελσίνκι (2)

Πτήσεις: Απευθείας πτήσεις με Aegean Airlines

Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσαλονίκη: 75€

  • Θεσ/νίκη-Αθήνα 06.25-07.15
  • Αθήνα-Στοκχόλμη 09.15-11.55
  • Ελσίνκι-Αθήνα 17.45-21.25
  • Αθήνα-Θεσ/νίκη 23.10-00.05

Δεν περιλαμβάνονται

  • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€
  • Φιλοδωρήματα σε οδηγούς/ξεναγούς & αχθοφορικά σε ξενοδοχεία και πλοίο
  • Ότι αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Απαραίτητα

  • Απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου

Ημερήσιο Πρόγραμμα
1η μέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη – Στοκχόλμη.

Πρωινή αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Σουηδίας, την Στοκχόλμη, που από πολλούς χαρακτηρίζεται ως η πιο όμορφη πόλη της Σκανδιναβίας. Άφιξη, συνάντηση με τον τοπικό μας αντιπρόσωπο και μεταφορά στο ξενοδοχείο, που θα αποτελέσει το ορμητήριο μας για την εξερεύνηση της πόλης. Η Στοκχόλμη είναι μία πόλη με αριστοκρατικό χαρακτήρα η οποία υπήρξε για αιώνες πρωτεύουσα μιας πραγματικής υπερδύναμης του ευρωπαϊκού βορρά. Μεσαιωνικός χαρακτήρας, εντυπωσιακά μπαρόκ και νεοκλασικά κτίρια 18ου & 19ου αιώνα, προσδίδουν μία μοναδική λάμψη. Περπατήστε στη Γκάμλα Σταν, το πιο παλιό νησί - συνοικία της πόλης, με το μεσαιωνικό χαρακτήρα που διατηρείται αναλλοίωτος, και καταλήξτε στα υπαίθρια καφέ της κεντρικής πλατείας με τα παραδοσιακά κτίρια και τις γοτθικές εκκλησίες.

2η μέρα: Στοκχόλμη

Το πρώτο κτίριο της Στοκχόλμης ήταν ένα μικρό οχυρό, που ήλεγχε την κίνηση των πλοίων μεταξύ της Βαλτικής Θάλασσας και της λίμνης Μέλαρεν. Το όνομα της σημαίνει " Ανάμεσα σε γέφυρες" και πρόκειται για μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ευρωπαϊκής ηπείρου, με εντυπωσιακά παλάτια, ολάνθιστους κήπους, οικοδομικά κομψοτεχνήματα, επιβλητικού μεγέθους Λουθηρανικές εκκλησίες και μία πληθώρα από μουσεία και γέφυρες που της προσέδωσαν τον χαρακτηρισμό της "Βενετίας του Βορρά". Το ιστορικό κέντρο, "Gamla Stan", όπου θα περπατήσουμε, εκτείνεται σε τρία νησιά, η ύπαρξη δε τόσων μεσαιωνικών κτιρίων, οφείλεται, στο γεγονός, ότι η πόλη δεν βομβαρδίστηκε κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Το Δημαρχείο, όπου κάθε χρόνο στη διάσημη "Χρυσή Αίθουσα" γίνεται η δεξίωση προς τιμή των βραβευθέντων με το βραβείο Νόμπελ επιστημόνων και καλλιτεχνών, τα νεοκλασικά βασιλικά ανάκτορα, η μεγαλοπρεπής μπαρόκ Όπερα, η πλατεία Ομονοίας και τα αριστοκρατικά κτίρια του κέντρου είναι μερικά από τα σημεία που θα τραβήξουν την προσοχή μας στην σημερινή ξενάγηση. Σε όλα αυτά προσθέστε και το μοναδικό στο είδος του μουσείο "Βάσα, όπου εκτίθεται το θρυλικό πολεμικό πλοίο, το οποίο βυθίστηκε στην λίμνη το 1623 και ανελκύστηκε σχεδόν άθικτο, μετά από 333 χρόνια. Για το ελεύθερο απόγευμα, μια επίσκεψη στο υπαίθριο λαογραφικό μουσείο του "Skansen", ένας περίπατος στον εμπορικό πεζόδρομο της "Drottningsgatan", μία περιήγηση στο νότιο νησί με τον "μποέμ" χαρακτήρα η μία ωριαία κρουαζιέρα κάτω από τις γέφυρες, θα σας φέρουν πιο κοντά στον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της όμορφης Σκανδιναβικής πρωτεύουσας.

3η μέρα: Στοκχόλμη – (εν πλω για Ταλλίν)

Το σημερινό πρωινό, είναι στην διάθεση σας για να ανακαλύψετε τις ομορφιές της πολύπλευρης Σουηδικής πρωτεύουσας, επισκεπτόμενοι κάποιο από τα ενδιαφέροντα θεματικά μουσεία, παρακολουθώντας την αλλαγή της φρουράς μπροστά στο μεγαλειώδες βασιλικό ανάκτορο η απολαμβάνοντας έναν ζεστό καφέ σε κάποιον από τους στενούς δρόμους της παλιάς πόλης. Αν όλα αυτά δεν είναι αρκετά, μία εκδρομή στην φημισμένη πόλη της Ουψάλα, με το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Βόρειας Ευρώπης η μία περιήγηση στην μικρή αλλά κουκλίστικη πόλη της Ζιγκτούνα, που πήρε το όνομα της από τον Βασιλιά Ολάφ τον Αγαπητό και λειτούργησε, ως βασιλικό και εμπορικό κέντρο για περίπου 250 χρόνια, θα καλύψουν τις ταξιδιωτικές σας ανησυχίες. Επιβίβαση το απόγευμα στο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο για την ολονύχτια πλεύση μας, προς την κουκλίστικη Εσθονική πρωτεύουσα, το μεσαιωνικό Τάλλιν. Μερικές από τις εντυπωσιακότερες εικόνες του ταξιδιού ξετυλίγονται μπροστά μας, καθώς το πλοίο, διασχίζοντας τα ήρεμα νερά της Βαλτικής Θάλασσας, προσπερνά τον απίστευτο αριθμό των τριάντα χιλιάδων καταπράσινων νησιών, που αποτελούν το ονομαστό Σουηδικό Αρχιπέλαγος.

4η μέρα: Τάλλιν - Ελσίνκι

Άφιξη το πρωί στο μικροσκοπικό Τάλλιν και αμέσως ξεκινάμε την γνωριμία μας με την ενδιαφέρουσα πρωτεύουσα της μικρότερης χώρας της Βαλτικής, την Εσθονία. Το μπαρόκ παλάτι της Αικατερίνης "Kadriorg", που χτίστηκε το 1718 και σήμερα αποτελεί το Μουσείο Τέχνης, οι εγκαταστάσεις, που κατασκευάσθηκαν για να φιλοξενήσουν τους αθλητές των θαλάσσιων αθλημάτων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1980, λίγο πιο έξω από τα όρια της πόλης, το ναυτικό μνημείο του Αγγέλου, που αγναντεύει αγέρωχα την Βαλτική και ο υπαίθριος συναυλιακός χώρος, όπου ανά 5/ετία διεξάγεται το περίφημο μουσικό φεστιβάλ του Τάλλιν, είναι τα κύρια σημεία της περιήγησης μας στο μοντέρνο κομμάτι της πόλης. Ακολουθεί περιπατητική ξενάγηση στην παλιά πόλη, που κρίνεται, ως μία από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις του κόσμου και φυσικά προστατεύεται από την UNESCO. Ο Ρώσικος Ορθόδοξος Καθεδρικός Ναός του Αλέξανδρου Νέφσκι, στον λόφο Toompea, που χτίστηκε το 1900 και είναι η μεγαλύτερη και πολυτελέστερη εκκλησία της πόλης, είναι το σημείο εκκίνησης. Το μπαρόκ ροζ κτίριο του Κοινοβουλίου, η ιστορική πλατεία του Δημαρχείου, με τα περίτεχνα σπίτια των εμπορικών συντεχνιών του Τάλλιν, ο καθεδρικός ναός της Παναγίας, που είναι γεμάτος από τα οικόσημα και τους θυρεούς των Δανέζικων αριστοκρατικών οικογενειών, οι οποίες αποτελούσαν την αυστηρή ολιγαρχία της πόλης για αιώνες, είναι μόνο μερικά από τα αξιοθέατα που θα μας μαγέψουν. Στον ελεύθερο χρόνο, ένας καφές με θέα τις κοκκινωπές στέγες των αρχοντικών θα ολοκληρώσει την γνωριμία μας με την πανέμορφη πόλη-μινιατούρα. Επιστροφή στο λιμάνι και πλεύση για την Φινλανδική πρωτεύουσα, το Ελσίνκι.

5η μέρα: Ελσίνκι

Παρ όλο, που από μία πρώτη θεώρηση, το Ελσίνκι φαίνεται να υστερεί σε πολλά, συγκρινόμενο με τις υπόλοιπες πρωτεύουσες του Βορά, η κτιριακή αρχιτεκτονική αποτελεί την μεγαλύτερη ιδιομορφία του, όντας ένα μείγμα από μοντέρνο, νεοκλασικό, Αrt Νouveau, Βυζαντινό, Ρώσικο και παραδοσιακό ύφος, που σίγουρα καλλιεργεί την αίσθηση του θαυμασμού. Όπως σε κάθε παραθαλάσσια πόλη, που σέβεται την ύπαρξη της, σημείο εκκίνησης είναι η "Kauppatori", η γραφική πλατεία της ψαραγοράς. Βρίσκεται στην απόληξη δύο παράλληλων αριστοκρατικών δρόμων, που είναι γνωστοί ως "Esplanadi". Από αυτό το σημείο ξεχωρίζουν οι τρούλοι δύο ναών, που είναι και τα κύρια αξιοθέατα της πόλης. Ο Λουθηρανικός Καθεδρικός ναός "Suurkirkko", ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου με το χαρακτηριστικό λευκό χρώμα, ακριβώς πάνω στην "Senaatintori", την πλατεία της Γερουσίας και ο Ορθόδοξος Ρώσικος Καθεδρικός ναός "Uspenski", χτισμένος με κόκκινα τούβλα, του οποίου οι κρεμμυδόσχημοι τρούλοι φαίνεται να χρυσίζουν. Το Ρωσικής τεχνοτροπίας κτίριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού, η παρακείμενη πλατεία "Rautatientori", το Κοινοβούλιο, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης "Kiasma", το Εθνικό Φινλανδικό Μουσείο, η μοντέρνα Όπερα και η "Temppeliaukio", η περίφημη Εκκλησία των βράχων, θα μας αποδείξουν περίτρανα, πως το Ελσίνκι είναι μια γουστόζικη πρωτεύουσα, που ξέρει να εκτιμά και να αφομοιώνει όλες τις πρωτοποριακές αρχιτεκτονικές τάσεις. Στο ελεύθερο απόγευμα προτείνουμε μετάβαση στο νησί - φρούριο της "Suomenlinna", που εκτείνεται σε έξι νησιά και αποτελούσε κάποτε κομμάτι της οχυρωματικής γραμμής της πόλης του Ελσίνκι απέναντι στην Ρωσική επεκτατική πολιτική.

6η μέρα: Ελσίνκι (Πόρβο) – Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Πρωινό στη διάθεση σας για μια ακόμη σύντομη βόλτα στο Ελσίνκι. Το ταξίδι μας πλησιάζει σιγά σιγά στο τέλος του και το οδοιπορικό μας στην Σκανδιναβία ολοκληρώνεται με επίσκεψη στο γειτονικό Πόρβο, με τα χαρακτηριστικά πολύχρωμα ξύλινα σπιτάκια, που θα μας αποκαλύψει την ήρεμη ομορφιά της Φινλανδικής υπαίθρου. Ακολουθεί μεταφορά στο αεροδρόμιο για την επιστροφή μας στην Ελλάδα.

Αναχωρήσεις & Τιμές
Τε 19/07/2017
Τε 26/07/2017
Διαμονή: 4*, 4* sup. Ξενοδοχεία. Δίκλινο: 995€, Μονόκλινο: 1385€, Φόροι: 300€
Τε 09/08/2017
Τε 16/08/2017
Τε 30/08/2017
Τε 13/09/2017
Διαμονή: 4*, 4* sup. Ξενοδοχεία. Δίκλινο: 1045€, Μονόκλινο: 1435€, Φόροι: 300€
Παρατηρήσεις:

  • Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ' άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
  • Όπου εμφανίζονται τιμές Bonus Price αυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
  • Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη: κατόπιν ζήτησης.
  • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Aegean Airlines
  • Διαμονή: 4* Στοκχόλμη: Courtyard Marriott / Clarion Stockholm, Ελσίνκι: Scandic Grand Marina / Sokos Albert
  • Γεύματα: Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  • Μεταφορές
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Είσοδος στο μουσείο Βάσα στη Στοκχόλμη
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια : Διαμονή σε 2κλ. εσωτερικές καμπίνες στο πλοίο