Skip to main content

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΒΑΛΤΙΚΗΣ Καλοκαίρι 2017 από 695,00

7 ημέρες
15,22 Ιουλίου ‘17
05,12,19 Αυγούστου ‘17
ΡΙΓΑ – ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΡΟΥΝΤΑΛΕ – ΣΙΑΟΥΛΑΪ - ΒΙΛΝΙΟΥΣ – ΤΡΑΚΑΪ – ΚΑΟΥΝΑΣ-ΤΑΛΛΙΝΝ-– ΤΑΡΤΟΥ - ΡΙΓΑ- ΓΙΟΥΡΜΑΛΑ
Early Booking!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ-ΡΙΓΑ – ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΡΟΥΝΤΑΛΕ – ΣΙΑΟΥΛΑΪ - ΒΙΛΝΙΟΥΣ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για τη Ρίγα. Αναχωρούμε σήμερα για την πρωτεύουσα της Λιθουανίας, το μαγευτικό Βίλνιους. Στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε, σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία, τα ανάκτορα του Ρούνταλε, από τα ομορφότερα της Ευρώπης, τα οποία εντυπωσιάζουν με τις απέριττες γραμμές και το πλούσιο εσωτερικό τους σε ρυθμό ροκοκό, έργο του φημισμένου καλλιτέχνη Ραστρέλι. Αφού περάσουμε στη Λιθουανία, θα σταματήσουμε στον Λόφο με τους Σταυρούς. Στον λόφο αυτό εκατοντάδες σταυροί τοποθετήθηκαν από πιστούς κατά τον 19ο αιώνα. Παρόλο που καταστράφηκαν από το Σοβιετικό καθεστώς, σήμερα βρίσκονται εδώ περίπου 50.000 σταυροί, πολλοί από τους οποίους φέρουν σύμβολα της προχριστιανικής, παγανιστικής λατρείας της Λιθουανίας. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας θα κατευθυνθούμε προς την πόλη Σιαουλιάι, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Λιθουανίας, στον κεντρικό πεζόδρομο της οποίας βρίσκονται πολλά καταστήματα και εστιατόρια. Στάση για καφέ ή φαγητό και αναχώρηση για τον τελικό μας προορισμό, το Βίλνιους. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα:ΒΙΛΝΙΟΥΣ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ) – ΤΡΑΚΑΪ (ΚΑΣΤΡΟ & ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΙΤΑΟΥΤΑΣ)
Πρόγευμα στο χώρο του ξενοδοχείου. Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για τη γειτονική πόλη Τρακάι, την πρώτη πρωτεύουσα της Λιθουανίας και αγαπημένο τόπο αναψυχής για ντόπιους και επισκέπτες. Φθάνοντας, θα επισκεφθούμε το υποδειγματικά αναστηλωμένο μεσαιωνικό κάστρο του Δούκα Βιτάουτας, του 14ου αιώνα, κτισμένο πάνω στα νησιά της λίμνης Γκάλβε, καθώς και το μουσείο. Επιστροφή στο Βίλνιους, που αποπλανεί τον επισκέπτη με τη γοητεία της όμορφης και μαγευτικής παλιάς του πόλης, της μεγαλύτερης των χωρών της Βαλτικής, με τη γραφική μπαρόκ αρχιτεκτονική της. Η πόλη έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, ενώ συγκαταλέγεται επίσης στις πιο πράσινες πρωτεύουσες της Ευρώπης. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα δούμε μεταξύ άλλων την εκκλησία των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, τη διακόσμηση της οποίας επιμελήθηκαν περισσότεροι από 200 τεχνίτες της εποχής, το πανεπιστήμιο του Βίλνιους, που ιδρύθηκε το 1579 και είναι ένα από τα αρχαιότερα της Ανατολικής Ευρώπης, καθώς και την εκκλησία της Αγίας Άννας, το κόσμημα της λιθουανικής γοτθικής αρχιτεκτονικής. Θα περπατήσουμε στην πλατεία του καθεδρικού, την πλατεία του δημαρχείου, θα δούμε την πύλη της Αυγής και τον εντυπωσιακότερο ορθόδοξο ναό της πόλης και θα επισκεφθούμε το μουσείο του Βίλνιους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα: ΒΙΛΝΙΟΥΣ – ΚΑΟΥΝΑΣ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑΛΛΙΝΝ
Πρωινή αναχώρηση για την πόλη Κάουνας, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιθουανίας. Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη, όπου θα δούμε τη γοτθική εκκλησία του Βίταουτας δίπλα στον ποταμό Nemunas, το παλιό δημαρχείο, τον κεντρικό πεζόδρομο με τα υπέροχα κτήρια και τον καθεδρικό ναό, τη γοτθική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, αλλά και τα ερείπια του μεσαιωνικού κάστρου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το κέντρο της σύγχρονης πόλης, όπου συγκεντρώνεται όλη η οικονομική και κοινωνική ζωή. Θα περπατήσουμε στον πεζόδρομο – από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης – και θα δούμε την πλατεία της Ελευθερίας. Πτήση από Κάουνας για Ταλλίνν. Άφιξη και τακτοποίηση μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
4η ημέρα: ΤΑΛΛΙΝΝ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)
Πρόγευμα στο χώρο του ξενοδοχείου. Πρωινή ξενάγηση στην πόλη κατά τη διάρκεια της οποίας θα περπατήσουμε στον λόφο Τούμπεα, όπου θα δούμε το παλιό κάστρο με τον ψηλότερο πύργο της πόλης, το μπαρόκ παλάτι (σήμερα κοινοβούλιο), τις έξοχα διατηρημένες εκκλησίες που χρονολογούνται από τον 13ο αιώνα και θα απολαύσουμε τη μοναδική θέα της παλιάς και της σύγχρονης πόλης, του λιμανιού και του κόλπου του Ταλλίνν. Η παλιά πόλη αποτελείται από δύο επίπεδα και έχει από τα πιο καλοδιατηρημένα μεσαιωνικά τείχη και πύργους. Στην πλατεία της αγοράς δεσπόζει το μοναδικό μεσαιωνικό δημαρχείο, εκεί βρίσκεται και το παλαιότερο φαρμακείο της Ευρώπης. Η πόλη έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στο αφιερωμένο στην τσαρίνα Αικατερίνη πάρκο (Kadriorg) με τα υπέροχα λουλούδια και τη λίμνη των κύκνων και θα επισκεφθούμε το παρακείμενο μουσείο Ευρωπαϊκής ζωγραφικής, πρώην θερινό ανάκτορο του Μεγάλου Πέτρου. Θα δούμε επίσης τα ερείπια του μοναστηριού της Pirita, αφιερωμένο στην Αγία Βιργινία. Διανυκτέρευση.
5η ημέρα: ΤΑΛΛΙΝΝ – ΤΑΡΤΟΥ - ΡΙΓΑ
Πρόγευμα στο χώρο του ξενοδοχείου. Στη διαδρομή μας θα σταματήσουμε στο Τάρτου, την αρχαιότερη πόλη της Εσθονίας, όπου θα δούμε το πανεπιστήμιό της, που είναι το αρχαιότερο της Βόρειας Ευρώπης. Επίσης, θα περπατήσουμε στο παλαιότερο τμήμα της πόλης, όπου θα επισκεφθούμε την αναστηλωμένη εκκλησία του Αγίου Ιωάννη με τα μοναδικά αγαλματίδια από τερακότα. Στη συνέχεια θα δούμε τον λόφο Ντομ, ένα ρομαντικό πάρκο με τις γεφυρούλες του Αγγέλου και Διαβόλου, τα ερείπια του καθεδρικού ναού του 13ου αιώνα, του μεγαλύτερου των χωρών της Βαλτικής, καθώς και την πλατεία του Δημαρχείου, που είναι ένα καλοδιατηρημένο παράδειγμα αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα. Άφιξη στη Ρίγα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
6η ΗΜΕΡΑ: ΡΙΓΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ) - ΓΙΟΥΡΜΑΛΑ
Πρόγευμα στο χώρο του ξενοδοχείου. Ξεκινάμε για τη ξενάγηση της Ρίγα. Η πρωτεύουσα της Λετονίας υπήρξε η τρίτη βιομηχανική πόλη της Ρωσίας μετά τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη. Γνώρισε μεγάλη άνθηση μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ένα από τα κυριότερα αξιοθέατά της είναι η Παλιά Πόλη που θα γνωρίσουμε σήμερα. Περνώντας τα στενά λιθόστρωτα δρομάκια, πλαισιωμένα από μεσαιωνικά και ιστορικά κτίσματα, θα επισκεφθούμε τις όχθες του ποταμού Νταούγκαβα που διασχίζει την πόλη, τον Καθεδρικό όπου βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα εκκλησιαστικά όργανα της Ευρώπης με 6.768 αυλούς, την εκκλησία του Αγίου Πέτρου του 13ου αιώνα, και του Αγ. Γεωργίου, το παλαιότερο πέτρινο θρησκευτικό οικοδόμημα στη Ρίγα. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Γιούρμαλα – το μεγαλύτερο θέρετρο της Βαλτικής. Πρόκειται για μια περιοχή μήκους 32 χιλιομέτρων και πλάτους 3 χιλιομέτρων, με υπέροχες παραλίες από λευκή άμμο, που βρίσκεται ανάμεσα από τον Κόλπο της Ρίγας της Βαλτικής Θάλασσας και τον ποταμό Λιέλουπε. Το απόγευμα ελεύθερο περιπλανηθείτε στους κομψούς εμπορικούς δρόμους του κέντρου, ψωνίστε αντίκες στα άφθονα παλαιοπωλεία και απολαύστε το καφέ σας στα πολυσύχναστα καφέ με το κέντρο-ευρωπαϊκό χαρακτήρα ή δοκιμάστε διάφορα είδη καπνιστών ψαριών και πίτες σε κάποιο από τα εστιατόρια. Διανυκτέρευση.
7η ΗΜΕΡΑ: ΡΙΓΑ - ΣΙΓΚΟΥΛΝΤΑ – ΚΑΣΤΡΟ ΙΠΠΟΤΩΝ ΤΟΥΡΑΙΝΤΑ – ΑΘΗΝΑ
Πρόγευμα στο χώρο του ξενοδοχείου. Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ημέρας θα επισκεφθούμε μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Λετονίας, τη Σίγκουλντα, πόλη του αθλητισμού, των πάρκων, των θρύλων και της ιστορίας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε ένα από τα πιο εντυπωσιακά κάστρα της Λετονίας, το κάστρο Τουράιντα. Το όνομά του σημαίνει «Κήπος του Θεού» και κατασκευάστηκε το 1214 ως κατοικία του Αρχιεπισκόπου της Ρίγας, στη θέση ενός προγενέστερου ξύλινου κάστρου. Στους αιώνες που ακολούθησαν, το κάστρο κατακτήθηκε από Πολωνούς, Σουηδούς και Ρώσους, ενώ μετά την πυρκαγιά του 1776 καταστράφηκε και ερημώθηκε. Σήμερα αποτελεί το πιο επισκέψιμο κάστρο της χώρας. Το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Ρίγα και Ρίγα – Αθήνα με Air Baltic.
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*. ( SemaraH Metropole Riga , Tallink City Talin, Amberton Center Vilnious) ή παρόμοια.
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρο αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων.
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων.
Δωμάτιο EARLY BOOKING  
Δίκλινο 695€ 745€
Μονόκλινου 1045€ 1095€
Παιδική τιμή ( μέχρι 12 ετών) 465€ 465€
 Φόροι αεροδρομίου  250€ 250€

   Σημείωση: :   Early booking: Οι τιμές ισχύει για τις πρώτες 10 συμμετοχές. Για τους επιβάτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν με εσωτερική πτήση το επιπλέον κόστος είναι : Από/προς Θεσσαλονίκη € & Από/προς υπόλοιπα αεροδρόμια € - €.

Πτήσεις :

  • Αναχώρηση : A3 Αθήνα - Ρίγα 03.15 06.35
  •  Επιστροφή : Α3 Ρίγα – Αθήνα 23.20 – 02.40(+1)

   Σημείωση ::   Ξεναγήσεις και εκδρομές, ενδέχεται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.