Skip to main content

ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Καλοκαίρι 2015 από 795,00

7 ΜΕΡΕΣ

24.06.2015

Λίγα λογια για το ταξιδι

Μία ολοκληρωμένη εκδρομή και γνωριμία με το ένδοξο παρελθόν της Ρωσίας. Ο συνδυασμός της μεγαλοπρεπούς Μόσχας και της αρχοντικής Αγίας Πετρούπολης με μεστές ξεναγήσεις και ιστορικές αναφορές στις χρυσές σελίδες της μεγαλουργίας τους θα μας μυήσουν σε μονοπάτια γνώσης που κάποτε ήταν απαγορευμένα για τους πολίτες της δυτικής Ευρώπης. Απολαύστε ανέμελα τις δυο αυτές κοσμικές μεγαλουπόλεις και εμβαθύνετε στη Ρωσική διανόηση των τελευταίων αιώνων 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η μέρα: Αθήνα - Μόσχα

Αναχώρηση το μεσημέρι με απευθείας πτήση για την Μόσχα. Άφιξη μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Μία προτεινόμενη απογευματινή βόλτα στο φημισμένο πεζόδρομο Αρμπάτ σε συνδυασμό με πανοραμική νυχτερινή βόλτα στην φωταγωγημένη πόλη, είναι ιδανικές για μια πρώτη γνωριμία μαζί της. Δείπνο.

2η μέρα: Μόσχα ( ΔΩΡΟ μουσείο Κοσμοναυτών)

Στην σημερινή μας ξενάγηση, θα δούμε το Νοβοντέβιτσι, μοναστήρι της Ρώσικης Αριστοκρατίας, τον Λόφο των Σπουργιτιών με το κτίριο του πανεπιστημίου Λομονόσοφ, θα θαυμάσουμε την θέα της πόλης και διασχίζοντας την λεωφόρο Τβερσκάγια με τους διάσημους οίκους μόδας, θα περάσουμε μπροστά από το θέατρο Μπολσόι. Σημείο ενδιαφέροντος αποτελεί και το μετρό της πόλης που θα γνωρίσουμε, όπου οι σταθμοί μοιάζουν περισσότερο με υπόγεια παλάτια, στολισμένα με εντυπωσιακούς πολυελαίους, σπάνιους πίνακες ζωγραφικής, περίτεχνα βιτρό και σπουδαία γλυπτά. Ακολουθεί επίσκεψη ΔΩΡΟ στο μουσείο των Κοσμοναυτών για να γνωρίσουμε την πορεία της Ρωσίας στον τομέα της Αστρονομίας και την εξερεύνηση του διαστήματος. Διαστημικός εξοπλισμός, διαστημικός πύραυλος και προσωπικά αντικείμενα των αστροναυτών είναι μερικά από τα εκθέματα του μουσείου. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

3η μέρα: Μόσχα (Κρεμλίνο, Κόκκινη Πλατεία, Πανόραμα Μποροντίνο)

Το «σήμα κατατεθέν» της Μόσχας, η φημισμένη Κόκκινη Πλατεία ανοίγει την αυλαία της σημερινής ξενάγησης. Ο Άγιος Βασίλειος με τους πολύχρωμους τρούλους του, το πολυτελές κατάστημα Gum, το μαυσωλείο του Λένιν, γνωστές εικόνες που έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στο φυσικό τους περιβάλλον. Συνεχίζουμε με την Μητρόπολη του Ιησού Σωτήρος, χτισμένη ακριβώς όπως αυτή που κατεδαφίστηκε τη δεκαετία του ’30 και που τα εγκαίνιά της το 1995 σφράγισαν την επανίδρυση της χριστιανικής εκκλησίας στη Ρωσία. Η ξενάγηση κορυφώνεται με την επίσκεψη στο Κρεμλίνο, το νευραλγικό κέντρο εξουσίας της Ρωσίας και μέρος όπου έχουν παρθεί σημαντικές αποφάσεις της παγκόσμιας ιστορίας, με το Παλάτι των Συνεδρίων, την τεραστίων διαστάσεων καμπάνα και το κανόνι της Τσαρικής εποχής και τους Καθεδρικούς Ναούς της Κοίμησης και του Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο μουσείο Πανόραμα Μποροντίνο που φιλοξενεί την εκπληκτική ζωγραφική αναπαράσταση της ομώνυμης μάχης του 1812 μεταξύ του Γαλλικού στρατού του Ναπολέοντα και του Ρώσικου στρατού υπό τις διαταγές του Κουτούζοφ. Υπόλοιπη μέρα ελεύθερη στην διάθεση σας να περιπλανηθείτε στην Ρώσικη πρωτεύουσα, ανάλογα με το προσωπικά μας ενδιαφέροντα. Οι λάτρεις του είδους προτείνουμε να επισκεφθείτε το μουσείο Πούσκιν ή τη Γκαλερί Τετριακόφ με τα έργα των «ιερών τεράτων» της Ρωσικής Αγιογραφίας Ρουμπλιόφ & Ρέπιν. Μπορείτε να παρακολουθήσετε κάποια παράσταση μπαλέτου στα περίφημα μπαλέτα Μπολσόι για τα οποία η πόλη φημίζεται διεθνώς. Δείπνο.

4η μέρα: Μόσχα (Ζαγκορσκ) - Αγία Πετρούπολη

Η γνωριμία μας με την Ρώσικη Πρωτεύουσα έχει ολοκληρωθεί και κατευθυνόμαστε στο κοντινό Ζαγκόρσκ, έδρα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, όπου και θα επισκεφθούμε το περίφημο μοναστήρι της Αγίας Λαύρας. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση προς Αγία Πετρούπολη. Η Αγία Πετρούπολη ιδρύθηκε στις όχθες του Νέβα το 1703 από το Μέγα Πέτρο, και στολίστηκε στα χρόνια που ακολούθησαν με παλάτια, ναούς και εξαιρετικά κτίρια τέτοιου κάλλους, που σε συνδυασμό με τα άφθονα κανάλια της, την κάνουν να θεωρείται η ομορφότερη της Βόρειας Ευρώπης. Στο ελεύθερο απόγευμα μία βόλτα στην κεντρική λεωφόρο Νιέφσκι Πρόσπεκτ, με τα εντυπωσιακά κτίρια, τα υπέροχα καφέ και τα πολυτελή καταστήματα, είναι μόνο η εισαγωγή στο «μαγικό» κόσμο της αρχοντικής πόλης. Δείπνο.

5η μέρα: Αγία Πετρούπολη (Ερμιτάζ, Φρούριο Πέτρου & Παύλου)

Αφιερωμένο πρωινό στην επίσκεψη των Χειμερινών Ανακτόρων, το παγκοσμίως διάσημο Ερμιτάζ, ένα από τα κορυφαία μουσεία στο κόσμο. Εκατομμύρια εκθέματα, ανυπολόγιστης ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας, φιλοξενούνται ιδιοφυώς κατανεμημένα στις εντυπωσιακές αίθουσες του πρώην παλατιού, ολοκληρώνοντας ένα καμβά υπέρτατης αισθητικής απόλαυσης που αφήνει τον επισκέπτη με κομμένη την ανάσα. Ακολουθεί στην συνέχεια επίσκεψη στο φρούριο των Πέτρου & Παύλου, το παλαιότερο της πόλης, με τον Καθεδρικό Ναό του που φιλοξενεί τους τάφους των Ρώσων Τσάρων. Θα περάσουμε μπροστά από το Ναυαρχείο με τον υπέροχο χρυσό τρούλο, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ισαάκ, και θα σταθούμε στη πλατεία των Δεκεμβριστών με τα κομψά μπαρόκ κτίρια. Συνεχίζουμε με την εκκλησία του Καζάν, το διάσημο θέατρο Μαριίνσκι, έδρα των παγκοσμίου φήμης μπαλέτων Κίροφ, και τον εκπληκτικό Ναό της Αναστάσεως με τους «σουρεαλιστικούς» του τρούλους. Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο.

6η μέρα: Αγία Πετρούπολη (Πέτερχοφ)

Αναχώρηση για την επίσκεψη μας στο Πέτερχοφ (ή αλλιώς Πετροντβόρετς), τα Θερινά Ανάκτορα των Τσάρων, τις «Βερσαλλίες» της Ρωσίας όπως δίκαια αποκαλούνται. Θαυμάσια αρχιτεκτονική, μεγαλοπρεπείς αίθουσες, ανεπανάληπτα έργα, καλο-σχεδιασμένοι κήποι και σιντριβάνια. Επιστροφή το μεσημέρι στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο.

7η μέρα: Αγία Πετρούπολη – Αθήνα

Ελεύθερο πρωινό στην διάθεση σας για μια τελευταία βόλτα στην πόλη των καναλιών. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιστροφή μέσω Μόσχας στην Αθήνα.

Σημείωση: Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.

Κόκκινη Πλατεία

Η Κόκκινη Πλατεία είναι μια αστική πλατεία στη Μόσχα, στη Ρωσία. Η πλατεία χωρίζει το Κρεμλίνο, την πρώην βασιλική ακρόπολη και τη σημερινή επίσημη κατοικία του Προέδρου της Ρωσίας, από μια ιστορική συνοικία γνωστή ως Κιτάι Γκόροντ . Καθώς οι κύριες οδοί της Μόσχας ξεκινούν από εδώ προς όλες τις κατευθύνσεις, οι οποίες μετά γίνονται μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι έξω από την πόλη, η Κόκκινη Πλατεία θεωρείται συχνά ως η κεντρική πλατεία της Μόσχας και όλης της Ρωσίας.

Η πλούσια ιστορία της Κόκκινης Πλατείας αντανακλάται σε πολλά έργα τέχνης, συμπεριλαμβανομένων πινάκων του Βασίλι Σούρικοφ,Κονσταντίν Γιουόν και άλλων. Η πλατεία αποσκοπούσε στο να λειτουργεί ως η κύρια αγορά της Μόσχας. Επίσης χρησιμοποιήθηκε για διάφορες δημόσιες τελετές και διακηρύξεις και περιστασιακά ως ο χώρος της στέψης των Ρώσων Τσάρων. Η πλατεία σιγά σιγά γέμισε από κτίρια από τότε και χρησιμοποιείται για επίσημες τελετές από όλες τις Ρωσικές κυβερνήσεις από τότε που ιδρύθηκε.

Tο όνομα Κόκκινη Πλατεία δεν προέρχεται ούτε από το χρώμα των τούβλων γύρω της (που στην πραγματικότητα ήταν ασπρισμένοι σε κάποια σημεία της ιστορίας) ούτε από την σύνδεση του κόκκινου χρώματος με τον κομμουνισμό. Μάλλον, το όνομα προήλθε από το Ρωσικό επίθετο красный, θηλ. краснaя που είχε τη σημασία «όμορφος, ωραίος». Στα σύγχρονα ρωσικά η λέξη απέκτησε τη σημασία «κόκκινος». Αυτή η λέξη, με τη σημασία «όμορφος» αρχικά χρησιμοποιήθηκε για τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βασιλείου και ακολούθως ο όρος μεταφέρθηκε για την κοντινή πλατεία. Πιστεύεται ότι η πλατεία απόκτησε το πρόσφατο όνομα (αντικαθιστώντας το παλαιότερο Пожар, ή «πυρκαγιά») τον 17ο αιώνα. Πολλές αρχαίες Ρωσικές πόλεις όπως το Σούζνταλ, το Γιέλετς, και το Περεσλάβλ Ζαλέσκι, έχουν την κύρια πλατεία τους με το όνομα Κрасная площадь.

Πτήσεις:

Αεροπορικά εισιτήρια με AEROFLOT

24/06 Αθήνα Μόσχα                            12.45 – 16.50
27/06 Μόσχα Αγία Πετρούπολη         16.30 – 17.50
30/06 Αγία Πετρούπολη Μόσχα          15.20 – 16.35
30/06 Μόσχα Αθήνα                            18.30 – 22.45

 

Περιλαμβάνονται  

  • Αεροπορικά  εισιτήρια με AEROFLOT
  • Διαμονή στα επιλεγμένα 4* ξενοδοχεία ή παρόμοια

     Συνδυασμός 4* ξενοδοχείων

  •      Μόσχα : Holiday Inn Sokolniky  / Suschevsky  4*
  •      Αγία Πετρούπολη : Park Inn Pulkovskaya  / Pribaltiksaya by Radisson  4*
  •     Πρωινό και δείπνο καθημερινά στα ξενοδοχεία (ημιδιατροφή) 
  •     Μεταφορές/ εκδρομές/ ξεναγήσεις όπως περιγράφονται
  •     Επίσκεψη στο Κρεμλίνο με τους Καθεδρικούς Ναούς του
  •     Επίσκεψη στο μουσείο Πανόραμα Μποροντίνο
  •     Εκδρομή στο Ζαγκόρσκ και επίσκεψη στο μοναστήρι της Αγίας Λαύρας
  •     Επισκέψεις στο Ερμιτάζ και το Φρούριο του Πέτρου & Παύλου με τους τάφους των Τσάρων
  •     Εκδρομή στα θερινά ανάκτορα στο Πέτερχοφ με επισκέψεις στο παλάτι & στους κήπους
  •     Είσοδοι κατά την διάρκεια των ξεναγήσεων / επισκέψεων
  •     Επίσκεψη ΔΩΡΟ στο μουσείο Μνήμης των Κοσμοναυτών
  •     Βίζα και υποχρεωτική ασφάλεια από το προξενείο της Ρωσίας
  •     Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης / ΦΠΑ / ταξιδιωτικά έντυπα.

 

Δεν περιλαμβάνονται

  •       Ποτά κατά την διάρκεια των δείπνων/ αχθοφορικά
  •       Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€
  •      Ό, τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

    (*) BONUS PRICE έγκαιρης εγγραφής και για περιορισμένο αριθμό θέσεων

Τιμές:

Ταξίδι

Αναχ.

Διαμονή

2κλ

1κλ

BONUS

PRICE (*)

 

Φόροι

 

Παρατηρήσεις

2κλ

1κλ

 

Μόσχα Πέτερχοφ

Αγ. Πετρούπολη

7 μέρες

 

24/6

4*

835

1065

795

1015

380

Πτήσεις με Aeroflot.