Skip to main content

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ - 8ημ. Νοέμβριος 2023 από 795

Πόρτο , Κόιμπρα , Φάτιμα , Ναζαρέ , Ομπιντος, Λισσαβόνα , Σίντρα , Κασκάις  , Εστορίλ, Αβέιρο,Κόστα  Νόβα ,  Μπράγκα, Γκιμαράες 

Αναχωρήσεις  :   04( Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΓΕΜΙΣΕ) , 18   Νοεμβρίου   ‘23 

                              

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΠΟΡΤΟ  -   ΚΟΙΜΠΡΑ 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για  το μεσαιωνικό  Πόρτο. Αναχώρηση  για  την Κόιμπρα  με  ενδιάμεση στάση  για  καφέ  ή σνακ. Με την άφιξη περιήγηση  στην πόλη της  Κόιμπρα, την πρώτη Πανεπιστημιούπολη της Πορτογαλίας και μια από τις πιο παλιές του κόσμου. Θα επισκεφθούμε το ιστορικό κέντρο της πόλης και την εκκλησία της Σάντα Κλάρα Νόβα που βρίσκεται στο χώρο του Πανεπιστημίου.   Μεταφορά  και τακτοποίηση  στο  ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα:   ΚΟΙΜΠΡΑ  - ΦΑΤΙΜΑ – ΝΑΖΑΡΕ  - ΟΜΠΙΝΤΟΣ -  ΛΙΣΣΑΒΟΝΑ

Πρωινό  στο  ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη Φάτιμα, διάσημη για τα θρησκευτικά οράματα,  που λέγεται ότι εθεάθησαν εκεί το 1917. Ειναι  η  θρησκευτική πρωτεύουσα της Πορτογαλίας και μία απο τις σημαντικότερες θρησκευτικές πόλεις των καθολικών.  Επόμενη επίσκεψη ένα απο τα πιο δημοφιλή παραθαλάσσια  θέρετρα της Πορτογαλίας, το γραφικό  ψαροχώρι Ναζαρέ με τις μεγάλες αμμώδεις παραλίες. Επόμενη  στάση  το πανέμορφο μεσαιωνικό χωριό των καλλιτεχνών, το Όμπιντος  όπου θα έχουμε την ευκαιρία να περιπλανηθούμε  στα γραφικά στενά σοκάκια της πόλης, ανάμεσα σε λευκά σπίτια  στολισμένα με πολύχρωμα λουλούδια. Νωρίς  το απόγευμα άφιξη στην Λισσαβόνα,  γενέτειρα του fado με τα στενά, γραφικά σοκάκια, τα σπίτια με τις κεραμοσκεπές και τις στολισμένες με πολύχκρωμα πλακάκια προσόψεις. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα ΛΙΣΣΑΒOΝΑ (ξενάγηση  πόλης)  

Πρωινό μπουφέ στο  ξενοδοχείο. Η σημερινή μας ξενάγηση είναι αφιερωμένη στην γραφική και φιλόξενη πόλη, που διατηρεί έως και σήμερα το λατινικό ένδοξο χαρακτήρα της. Ένα από τα πιο φημισμένα αξιοθέατα της πόλης είναι το Μουσείο με τις Βασιλικές Άμαξες, όπου θα θαυμάσουμε μια μοναδική σε πολυτέλεια και πλούτο συλλογή που χρονολογείται ανάμεσα στον 17ο και 19ο αιώνα. Επόμενη επίσκεψη  είναι το μοναστήρι των Ιερωνυμιτών, το πιο εντυπωσιακό σύμβολο της πορτογαλικής δύναμης και πλούτου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μνημείο των Ανακαλύψεων καθώς και τον χαρακτηριστικό Πύργο του Μπελέμ, που χτίστηκε το 1515,  στις όχθες του ποταμού Tagus για να προστατεύσει τις εκβολές του ποταμού και έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, απ’ όπου ξεκίνησαν οι Πορτογάλοι θαλασσοπόροι για τα πέρατα της γης. Τέλος θα επισκεφθούμε το Πάρκο των Εθνών  που διαμορφώθηκε το 1998 για την διεθνή έκθεση EXPO και να θαυμάσετε την πιο μεγάλη γέφυρα της Ευρώπης “Vasco da Gama”, μήκους 17km.. Επιστροφή το μεσημέρι στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Περπατήστε ως την Placa Rossio, εκεί που χτυπάει δυνατά η καρδιά της Λισσαβώνας, αφεθείτε στις γαστρονομικές απολαύσεις και παρασυρθείτε στους έντονους ρυθμούς της πόλης.  To βράδυ σας προτείνουμε να απολαύσετε τα παραδοσιακά πορτογαλικά τραγούδια fado, που έγιναν γνωστά σε όλο τον κόσμο από την φημισμένη τραγουδίστρια Αmalia Rodrigues. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα : ΛΙΣΣΑΒΟΝΑ  -  ΣΙΝΤΡΑ –ΚΑΒΟ ΝΤΙ ΡΟΚΑ -  ΚΑΣΚΑΙΣ – ΕΣΤΟΡΙΛ  

Πρωινό μπουφέ στο  ξενοδοχείο. Αναχώρηση για μία  ολοήμερη ευχάριστη εκδρομή στα περίχωρα της Λισσαβώνας. Πρώτη μας στάση η Σίντρα, θερινή κατοικία των βασιλέων, μια πόλη που αφθονεί σε φυσική ομορφιά και χαρακτηρίζεται από την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της. Το Παλάθιο Ρεάλ, δεσπόζει στην κορυφή ενός καταπράσινου βουνού. Επόμενη πίσκεψη το δυτικότερο σημείο της Ευρώπης, το ακρωτήρι  Cabo da Roca με  χρόνο ελεύθερο να φωτογραφηθούμε.  Στη συνέχεια θα περάσουμε από το Κασκάις, ένα παραδοσιακό ψαροχώρι που αναπτύσσεται δίπλα στην πρωτεύουσα και το Εστορίλ, το θέρετρο όλων των εποχών, το οποίο θεωρείται από τα πιο σημαντικά τουριστικά σημεία παγκοσμίως και παρέχει ποικίλες δραστηριότητες όπως γήπεδο γκόλφ, αγωνιστική πίστα καθώς και ένα από τα μεγαλύτερα καζίνο της Ευρώπης.. Επιστροφή το  απόγευμα  στη Λισσαβώνα.  Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα:  ΛΙΣΣΑΒΟΝΑ  - ΑΒΕΙΡΟ – ΚΟΣΤΑ ΝΟΒΑ  -  ΠΟΡΤΟ 

Πρωινό στο  ξενοδοχείο.  Αναχώρηση για το Αβέιρο, τη Βενετία της Πορτογαλίας όπως την αποκαλούν οι Πορτογάλοι, με τα κανάλια, τις γέφυρες, και τις  «γόνδολες» οι οποίες είναι  παραδοσιακές ξύλινες μακρόστενες βάρκες με πολύχρωμες παραστάσεις στην πλώρη. Πριν αναχωρήσουμε για το Πόρτο θα  μεταφερθούμε στην παραλία της Κόστα Νόβα με τις αμμώδεις παραλίες και  τους αμμόλοφους, που είναι γνωστή για τα πολύχρωμα ριγέ υπερυψωμένα σπίτια των ψαράδων. Στη συνέχεια αναχώρηση για το μεσαιωνικό Πόρτο τη  δεύτερη πιο σημαντική πόλη της Πορτογαλίας με τα ξακουστά κρασιά του,  χτισμένη στις όχθες του ποταμού Δούρο. Μεταφορά  στο  ξενοδοχείο μας  και  χρόνος  ελεύθερος  για μια  πρώτη γνωριμία  με  την πόλη. Διανυκτέρευση

 

6η μέρα:  ΠΟΡΤΟ (ξενάγηση πόλης) 

Πρωινό στο  ξενοδοχείο.  Ακολουθεί επίσκεψη στην  περιοχή Ριμπέϊρα, που εκτείνεται κατά μήκος του ποταμού, με  πολλά παραδοσιακά καταστήματα και με μία ανοιχτή αγορά.  Στην άνω πόλη θα δούμε τον Καθεδρικο  Ναο και το υπέροχο κτίριο που στεγάζεται ο σιδηροδρομικός σταθμός. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το  ναό του Άγιου Φραγκίσκου και το Παλάτι Μπόλσα, που σήμερα  στεγάζεται το Εμπορικό Επιμελητήριο και παλαιότερα το χρηματιστήριο. Τέλος θα επισκεφθούμε κάποιο παλιό οινοποιείο της πόλης, όπου για πολλά χρόνια ωριμάζει το περίφημο κρασί “ΠΟΡΤΟ” και θα έχουμε τη χαρά να γευθούμε σε ειδικά κατασκευασμένο ποτήρι “calice” την υπέροχη γεύση του και το πλούσιο άρωμα του. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο.   Διανυκτέρευση

 

7η μέρα:  ΠΟΡΤΟ  -  ΜΠΡΑΓΚΑ – ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ

Πρωινό μπουφέ στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για  τη Μπράγκα πρωτεύουσα της περιοχής Μίνιο και τρίτη σημαντικότερη πόλης της Πορτογαλίας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μεσαιωνικό Γκιμαράες, την πρώτη πρωτεύουσα της Πορτογαλίας που είναι γνωστή ως «το Λίκνο του Πορτογαλικού Έθνους». Το ιστορικό μνημείο της πόλης έχει ανακηρυχθεί από την Unesco  Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς ,  για τα πολλά μεσαιωνικά μνημεία, όπως το Παλάτι του Δούκα του Μπραγκάνζα και το υπέροχο μοναστήρι της Παναγίας. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Πόρτο. Διανυκτέρευση.  

 

8η μέρα : ΠΟΡΤΟ  – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και  χρόνος  ελεύθερος  ως  την ώρα  που θα  μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας  στην Αθήνα.

 

 

 

Αναχώρηση: 04 Νοεμβρίου          

                                                         Early Booking                                          

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο                      845€                        925€

Τιμή σε μονόκλινο                                    1145€                      1225€

Φόροι αεροδρομίων

& δημοτικό φόροι ξενοδοχείων              285€                         285€

 

 

Αναχώρηση: 18 Νοεμβρίου          

                                                         Early Booking                                          

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο                      795€                        875€

Τιμή σε μονόκλινο                                    1095€                      1175€

Φόροι αεροδρομίων

& δημοτικό φόροι ξενοδοχείων              285€                         285€

 

 

      Περιλαμβάνονται :

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα–Πόρτο Αθήνα με την Aegean Airlines.
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν για τις μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Μεταφορές από/προς αεροδρόμιο εξωτερικού.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* (Hf Ipanema Porto Hotel στο Πόρτο, HF Fénix Urban στη Λισαβόνα, Tivoli Coimbra στη Κόιμπρα) ή παρόμοια.
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
  • Επίσκεψη σε παλιό οινοποιείο  στο Πόρτο με  δοκιμή του  τοπικού κρασιού. 
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • ΦΠΑ
  • Μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά
  • Μια βαλίτσα μέχρι 23 κιλά

 

 

Δεν περιλαμβάνονται :

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων & δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων (285€).
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

 

ΩΡΕΣ  ΠΤΗΣΕΩΝ  (AEGEAN AIRLINES)

ΑΘΗΝΑ – ΠΟΡΤΟ  09.05 – 11.15

ΠΟΡΤΟ -ΑΘΗΝΑ   12.10 – 17.55