Skip to main content

Πανόραμα Πορτογαλίας με Καστίλη - Πλήρης γύρος της Πορτογαλίας με εξερεύνηση της ισπανικής Καστίλης και διαμονή στη Σαλαμάνκα με Luftansa | 23.12.2023 Διάρκεια: 11 ΗΜΕΡΕΣ από 1599

Αναχώρηση: 23/12

Ξεκινώντας το ταξίδι από Μαδρίτη...προς Λισαβόνα-Πόρτο

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ (Πτήση)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την ισπανική πρωτεύουσα, τη Μαδρίτη. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΔΡΙΤΗ – ΑΒΙΛΑ – ΣΕΓΚΟΒΙΑ – ΣΑΛΑΜΑΝΚΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Εν συνεχεία αναχωρούμε οδικώς για την Καστίλη με πρώτο μας σταθμό την Άβιλα, την «πιο χαρακτηριστική πόλη του 16ου αιώνα στην Ισπανία», όπως την περιέγραψε ο πολυβραβευμένος Ισπανός συγγραφέας Χοσέ Μαρτίνεθ Ρουίθ. Βασικό χαρακτηριστικό της Άβιλα είναι τα ατόφια ρομανέσκ τείχη του 16ου αιώνα που την περιβάλλουν καθώς και οι πολυάριθμες ρομανέσκ και γοτθικές εκκλησίες της. Στην Άβιλα βρίσκονται οι περισσότερες ανά κάτοικο εκκλησίες όλης της Ισπανίας! Φυσικά τόσο η πόλη με το πανέμορφο ιστορικό κέντρο και τις εκκλησίες όσο και τα τείχη έχουν χαρακτηριστεί ως μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Μετά τη βόλτα μας στην πόλη αναχωρούμε για το άλλο διαμάντι της Καστίλης, την ιστορική Σεγκόβια. Με πλούσια κέλτικη, ρωμαϊκή και μεσαιωνική ιστορία, η Σεγκόβια αποτελεί σήμερα μνημείο της UNESCO με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Στη βόλτα μας στο ιστορικό κέντρο θα δούμε κτίρια σε αρχιτεκτονικά στυλ διαφόρων πολιτισμών και θρησκειών, όχι μόνο κελτικών, ρωμαϊκών και καθολικών αλλά και εβραϊκών όπως είναι η πρώην συναγωγή (14ος αιώνας) και εν συνεχεία ναός του Αγίου Σώματος και το εβραϊκό κοιμητήριο. Εξαιρετικά σημαντικό αξιοθέατο είναι το ρωμαϊκό υδραγωγείο της Σεγκόβια στην Πλάθα δελ Αθογκέχο που χρονολογείται στα τέλη του 1ου αιώνα, ενώ άλλο ορόσημο είναι το ανάκτορο Αλκάθαρ (1122), αγαπημένη κατοικία των βασιλέων της Καστίλης, και ο Καθεδρικός, ο τελευταίος ναός γοτθικής αρχιτεκτονικής που χτίστηκε στην Ισπανία.

Το τέλος αυτής της συναρπαστικής ημέρας μάς βρίσκει στη Σαλαμάνκα, τη «χρυσή» πόλη της Καστίλης που θα μας φιλοξενήσει για δύο βράδια. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΛΑΜΑΝΚΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε να ανακαλύψουμε την πόλη της Σαλαμάνκα. «Η Χρυσή» (La Dorada), αυτό είναι το προσωνύμιο που έχουν αποδώσει οι Ισπανοί στη Σαλαμάνκα (Salamanca). Καθόλου τυχαίο μάλιστα: η πόλη είναι ένα σωστό υπαίθριο μουσείο, με εξαιρετικά αρχιτεκτονήματα υψηλής αισθητικής και καλλιτεχνικής αξίας, πολλά από τα οποία έλκουν την καταγωγή της από την εποχή της Αναγέννησης, όταν η Σαλαμάνκα υπήρξε πόλη παγκόσμιας εμβέλειας. Στη Σαλαμάνκα λειτουργεί και ένα από τα παλαιότερα πανεπιστήμια της Ευρώπης, που ιδρύθηκε το 1134 και απέκτησε τον τίτλο του πανεπιστημίου το 1218 (υπάρχει και μία «αντιδικία» με το αντίστοιχο πανεπιστήμιο της Παλένθια για το ποιο υπήρξε το πρώτο πανεπιστήμιο στην Ισπανία).Θα γνωρίσουμε λοιπόν σήμερα αυτή την τεράστιας σημασίας πόλη, σε μια ξενάγηση που θα μας αποκαλύψει πολλές από τις ωραιότερες πλευρές της.

Υπάρχουν λίγα μέρη στον κόσμο που πραγματικά ακτινοβολούν... ομορφιά. Η Σαλαμάγκα είναι ένα από αυτά. Στις όχθες του ποταμού Τορμές κάναμε τις πιο ρομαντικές μας βόλτες, ενώ στα γραφικά στενά νιώσαμε την μεσαιωνική αίγλη του παρελθόντος. Όπου κι αν κοιτάξει κανείς, παντού στέκουν αγέρωχα επιβλητικά μπαρόκ κτίρια που με το πέρασμα του χρόνου έχουν αποκτήσει ένα χρυσίζον χρώμα, γι΄αυτό και το ψευδώνυμο της πόλης είναι La Dorada. H κεντρική πλατεία Μαγιόρ είναι πραγματικά ένα «στολίδι» του 18ου αι. στο χρώμα της ώχρας που σε ταξιδεύει στο χρόνο.

Θα γνωρίσουμε τη γαστρονομική κουλτούρα της πόλης στα τοπικά εστιατόρια και μάθαμε ότι κάποτε η πλατεία αποτελούσε χώρο διεξαγωγής ταυρομαχιών. Η εκκλησία του Σαν Σεμπαστιάν θα μας εντυπωσιάσει με την εντυπωσιακή πρόσοψη, καθώς πολλοί είναι οι πιστοί που συγκεντρώνονται μπροστά από την εικόνα της Παναγίας για να προσευχηθούν και να ανάψουν ένα κερί. Θα τραβήξουμε μοναδικές φωτογραφίες στη Ρωμαϊκή Γέφυρα και θα νοιώσουμε τον παλμό της πόλης στα μικρά σοκάκια της, τα οποία φέρνουν μνήμες από την εποχή του Μεσαίωνα, αλλά από την άλλη καταδεικνύουν τους σημερινούς ρυθμούς μιας σύγχρονης πανεπιστημιούπολης.

Μετά τη βόλτα μας στην πόλη θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για χαλαρές βόλτες, φωτογραφίες και ψώνια. Διανυκτέρευση στη Σαλαμάνκα.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΛΑΜΑΝΚΑ – ΚΟΪΜΠΡΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και έρχεται η ώρα να αφήσουμε την Καστίλη και περνώντας τη συνοριακή γραμμή Ισπανίας-Πορτογαλίας να φτάσουμε στην άλλη σπουδαία χώρα της Ιβηρικής, την Πορτογαλία. Ερχόμαστε λοιπόν στην Κοΐμπρα, όπου θα επισκεφθούμε, ένα από τα πιο παλιά πανεπιστήμια της Ευρώπης για να δούμε την υπέροχη βιβλιοθήκη του σε μπαρόκ στυλ, στην άνω πόλη, καθώς επίσης την παλιά πόλη όπου θα περπατήσουμε στα σοκάκια της για να καταλήξουμε στην εκκλησία του Τιμίου Σταυρού όπου είναι θαμμένος και ο 1ος βασιλιάς ιδρυτής της χώρας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. To βραδάκι βγείτε βόλτα να γνωρίσετε την όμορφη αυτή πόλη που είναι ζωντανή και που προσελκύει πολλούς τουρίστες. Διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΪΜΠΡΑ – ΤΟΜΑΡ – ΦΑΤΙΜΑ – ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ – ΛΙΣΑΒΟΝΑ

Μετά το πρωινό μας αφήνουμε την Κοΐμπρα και αναχωρούμε οδικώς για την πόλη Τόμαρ (Tomar), η ανάπτυξη της οποίας είναι στενά συνδεδεμένη με την τάξη των Ναϊτών. Ήταν ο Dom Gualdim Pais, ο πρώτος Μέγας Διδάσκαλος της Τάξης αυτής, που ίδρυσε το κάστρο και το υπέροχο μοναστήρι του Χριστού μέσα σε αυτό. Είναι το στολίδι της πόλης και Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.

Συνεχίζουμε για το χωριό Φάτιμα (Fátima), που φημίζεται για τις περισσότερες «εμφανίσεις» της Παναγίας (μετά την πρώτη εμφάνισή της το 1917). Λέγεται ότι παρουσιάστηκε την πρώτη φορά σε τρία μικρά παιδιά που φύλαγαν τα πρόβατα των οικογενειών τους. Θα δούμε το Παρεκκλήσι Των Εμφανίσεων και τον νέο Καθεδρικό Ναό της Φάτιμα.

Φτάνοντας στη Λισαβόνα ερχόμαστε στο Πάρκο των Εθνών, στην ανατολική πλευρά της πορτογαλικής πρωτεύουσας. Πρόκειται για ένα φουτουριστικό δημιούργημα, το οποίο σηματοδοτείται από τη γέφυρα του Βάσκο ντα Γκάμα, μία από τις μεγαλύτερες γέφυρες του κόσμου. Το Πάρκο των Εθνών έχει υπέροχη θέα προς τον ποταμό Τάγο και είναι ένα από τα καλύτερα σημεία για την παρατήρηση πουλιών.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, ελεύθερος χρόνος στη Λισαβόνα και διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΣΑΒΟΝΑ (ξενάγηση)

Αφού πάρουμε πρωινό ξεκινάμε για την εξερεύνηση της Λισαβόνας. Θα αρχίσουμε με την ιστορική περιοχή του Μπελέμ, από όπου πολλοί θαλασσοπόροι εξερευνητές ξεκίνησαν τα ταξίδια τους. Θα επισκεφθούμε δύο από τα σπουδαιότερα μνημεία της, τον πύργο του Μπελέμ και το μοναστήρι των Ιερονυμητών (Hieronymites Monastery, Jerónimos Monastery). Και τα δύο έχουν χαρακτηριστεί ως Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Ο Πύργος του Μπελέμ χτίστηκε το 1515 ως φρούριο στην είσοδο του λιμανιού της πόλης και παρουσιάζει στην αρχιτεκτονική του αρκετά μαροκινά στοιχεία. Ο ναός των Ιερονυμητών είναι το εντυπωσιακότερο σύμβολο της πορτογαλικής δύναμης και πλούτου της περιόδου των θαλάσσιων ανακαλύψεων. Εδώ, πέρασε το τελευταίο του

βράδυ ο Βάσκο ντε Γκάμα, προσευχόμενος για ούριο άνεμο, πριν ξεκινήσει το περίφημο ταξίδι του προς τις Ινδίες. Επίσης σήμερα θα επισκεφθούμε και το μουσείο με τις αυτοκρατορικές άμαξες. Διανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΣΑΒΟΝΑ – ΕΣΤΟΡΙΛ – ΚΑΣΚΑΪΣ – ΚΑΜΠΟ ΝΤΑ ΡΟΚΑ – ΣΙΝΤΡΑ – ΛΙΣΑΒΟΝΑ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδρομή, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γνωρίσουμε ένα από τα πιο ρομαντικά χωριά της Πορτογαλίας, τη Σίντρα. Πρώτος μας σταθμός το παραθαλάσσιο θέρετρο του Εστορίλ, γνωστό επίσης και για το διάσημο καζίνο του. Συνεχίζουμε για ένα πολύ όμορφο ψαροχώρι, το Κασκάις. Μεταξύ του Κασκάις και της Σίντρα βρίσκεται το ακρωτήρι Cabo de Roca, το δυτικότερο σημείο της ευρωπαϊκής ηπείρου και της Πορτογαλίας στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Επόμενος σταθμός η πανέμορφη Σίντρα. Πρόκειται για ένα γραφικό χωριό σε μικρή απόσταση από τη Λισαβόνα, πνιγμένο στο πράσινο. Στο παρελθόν αποτελούσε τον καλοκαιρινό προορισμό των βασιλιάδων, ενώ σήμερα είναι ένας από τους πιο ρομαντικούς τουριστικούς προορισμούς. Μπορείτε να θαυμάσετε πολλά ιστορικά κτίρια καθώς και το παλάτι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Λισαβόνα. Για το βράδυ προτείνουμε να απολαύσετε γνήσια τραγούδια φάδο (fado), τα πορτογαλικά τραγούδια της μοίρας - ο καλύτερος τρόπος για να κλείσουμε την απολαυστική αυτή μέρα.

**Η συγκεκριμένη εκδρομή στη Σίντρα και στο Κασκάις είναι συνήθως προαιρετική στα διάφορα προγράμματα. Στο ταξίδι μας περιλαμβάνεται στην τιμή.

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΣΑΒΟΝΑ – ΜΠΑΤΑΛΙΑ – ΑΛΚΟΜΠΑΣΑ – ΝΑΖΑΡΕ – ΟΥΜΠΙΝΤΟΣ – ΛΙΣΑΒΟΝΑ

Σήμερα η ημέρα μας είναι αφιερωμένη στις ομορφιές της επαρχίας και σε γραφικά χωριουδάκια. Πρώτος μας σταθμός το χωριό Μπατάλια όπου θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Σάντα Μαρία ντα Βιτόρια, ένα από τα μεγαλύτερα γοτθικού στυλ μοναστήρια της Ευρώπης. Επόμενη στάση μας το χωριό Αλκομπάσα και το Κιστερκιανό Μοναστήρι, το οποίο κατασκευάστηκε από τον πρώτο Πορτογάλο βασιλιά τον 12ο αιώνα. Συνεχίζουμε στο όμορφο ψαροχώρι Ναζαρέ και το μεσαιωνικό χωριό Ούμπιντος, περιτριγυρισμένο και προφυλαγμένο από τα τείχη του κάστρου που κατασκευάστηκε τον 13ο αιώνα.

 

9η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΣΑΒΟΝΑ – ΑΒΕΪΡΟ – ΠΟΡΤΟ

Αναχώρηση από την Λισαβόνα με προορισμό το Αβέιρο (Aveiro), όπου θα θαυμάσουμε τις χαριτωμένες βάρκες «moliceiros», που μοιάζουν με τις παραδοσιακές γόνδολες της Βενετίας. Εδώ επίσης θα δοκιμάσετε το παραδοσιακό γλυκό «ovosmoles» που είναι φτιαγμένο από κρόκους αυγών και ζάχαρη.

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας στο Πόρτο, η πιο δυναμική οικονομικά μητρόπολη της χώρας. Παγκοσμίως φημισμένο για τα περίφημα κρασιά του, την κοιλάδα του ποταμού Ντούρο, την μοναδική αρχιτεκτονική και τα μνημεία της, το Πόρτο είναι μία υπέροχη πόλη, ένα ανοικτό υπαίθριο μουσείο.

Θα τη γνωρίσουμε μέσα από μια πανοραμική ξενάγηση κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε και θα γνωρίσουμε τα πιο χαρακτηριστικά μνημεία της, μεταξύ των οποίων τον Καθεδρικό Ναό, το νεοκλασικό Stock Exchange Palace και την εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου. Δεν θα χάσουμε φυσικά την ευκαιρία να επισκεφθούμε τα κελάρια της Villa Nova de Gaia για να γευτούμε το διάσημο κρασί Πόρτο.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στο Πόρτο.

 

10η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΡΤΟ – ΜΠΡΑΓΚΑ – ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ – ΠΟΡΤΟ (ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ)

Κατά τη σημερινή μας ημέρα θα επισκεφτούμε μια από τις πιο «πράσινες» περιοχές της Πορτογαλίας, το Μίνχο. Πρώτος σταθμός της διαδρομής μας θα είναι η Μπράγκα, όπου θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό και το Ιερό του Ιησού που παρουσιάζει σημαντικά δείγατα στιλ μπαρόκ. Δεύτερη στάση μας η πόλη Γκιμαράες, η οποία ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της Πορτογαλίας. Είναι η γενέτειρα πόλη της πορτογαλικής εθνικότητας καθώς και η πόλη στην οποία γεννήθηκε ο πρώτος βασιλιάς της Πορτογαλίας, ο Αλφόνσος Α’. Θα δούμε (εξωτερικά) το Ducal Palace, το κάστρο της περιοχής και το ιστορικό κέντρο, τα οποία αποτελούν και Μνημεία Ιστορικής Κληρονομίας της UNESCO. Επιστροφή στο Πόρτο και διανυκτέρευση.

 

11η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΡΤΟ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ – ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Πρωινό και έγκαιρη μεταφορά στο αεροδρόμιο του Πόρτο για την επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Σημείωση: Για το δείπνο την Παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς θα υπάρξει ειδική αναφορά με επιπλέον κόστος.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  23/12/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 1599€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1599 € 450 €
  Twin Room 1599 € 450 €
  Triple Room 1599 € 450 €
  Single Room 2399 € 450 €

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Διαμονή σε εξαιρετικά ξενοδοχεία:
  • Catalonia Plaza Mayor 4* ή Artheus Carmelitas 4*.  στη Σαλαμάνκα
  • Vila Gale Coimbra 4* στην Κοΐμπρα
  • Porto Palacio & Spa 5* στο Πόρτο
  • Το κεντρικό The Editory Riverside 5* ή το ανακαινισμένο Sana Malhoa 4* sup. στη Λισαβόνα
  • Πρωινό.
  • Όλες οι μεταφορές, οι μετακινήσεις και οι ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Με εκδρομή στη Σίντρα και στο Κασκάις ΕΝΤΟΣ της τιμής (και όχι προαιρετική, όπως σε άλλα προγράμματα).
  • Με τον Εθνικό Δρυμό του Μπουσάκο και το Πάρκο των Εθνών.
  • Εξειδικευμένος αρχηγός στην Πορτογαλία.
  • Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
  • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, check points, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 450€
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.
  • Ποτά και γεύματα άλλα πλην του πρωινού.
  • Έξοδα προσωπικής φύσεως.

 

Αριθμός

 Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από  –  Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

LH 1283

23/12/2023

ΑΘΗΝΑ –  ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

17:20

19:30

LH 1120

23/12/2023

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ  – ΜΑΔΡΙΤΗ

20:40

23:20

LH 1177

02/01/2024

ΠΟΡΤΟ –  ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ  

12:35

16:25

LH 1284

02/01/2024

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ  – ΑΘΗΝΑ

20:50

00:40+1