Skip to main content

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 7 ΗΜΕΡΕΣ ΟΔΙΚΩΣ 27/05 απο 339.00

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ – ΠΡΙΓΚΗΠΟΣ – ΧΑΛΚΗ – ΜΟΥΣΕΙΑ – (ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΒΟΣΠΟΡΟ)

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (504ΧΛΜ)

Συγκέντρωση στα γραφεία μας και αναχώρηση για Θεσσαλονίκη με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

Αναχώρηση από τα γραφεία μας και με τις απαραίτητες στάσεις, φθάνουμε στα σύνορα. Έλεγχος διαβατηρίων και χρόνος ελεύθερος στα αφορολόγητα είδη. Μπαίνοντας στην Ανατολική Θράκη θα περάσουμε έξω από την Κεσάνη, Μάλγαρα και Ραιδεστό, ταξιδεύοντας παράλληλα με την ακτή της Θάλασσας του Μαρμαρά. Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο , και νυχτερινή περιήγηση στο φωταγωγημένα αξιοθέατα της πόλης. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα : ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ - ΠΡΙΓΚΗΠΟΣ & ΧΑΛΚΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και περνάμε από την πρώτη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου στην ασιατική, ακτή. Άφιξη στη Χαλκηδόνα χρόνος ελεύθερος στην αγορά και συνεχίζουμε για το λιμάνι, από όπου θα πάρουμε το καραβάκι για τα μαγευτικά και καταπράσινα Πριγκιπόνησα. Άφιξη στην Χάλκη επίσκεψη στην Θεολογική Σχολή και συνεχίζουμε για την Πρίγκιπο. Άφιξη στην Πρίγκιπο και χρόνος ελεύθερος για βόλτα με τα γραφικά παϊτόνια, όπου θα θαυμάσουμε τις αρχοντικές ξύλινες επαύλεις με τους ολάνθιστους κήπους. Για όσους επιθυμούν, προτείνουμε την ανάβαση-προσκύνημα στο μοναστήρι του Αι-Γιώργη του Κουδουνά, που βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του νησιού, από όπου θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα όλων των νησιών. Γεύμα ατομικά σε παραθαλάσσια ψαροταβέρνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα : ΚΩΝ/ΠΟΛΗ - ΜΟΥΣΕΙΑ

Πρωινό και επίσκεψη-ξενάγηση στο ανάκτορο του Ντολμά Μπαξέ, στην ακτή του Βοσπόρου. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Αγίασμα της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλή), με τα ψάρια της παράδοσης της Άλωσης και τους τάφους των Πατριαρχών και την ιστορική Μονή της Χώρας με τα υπέροχα ψηφιδωτά, το Αγίασμα της Παναγίας των Βλαχερνών (όπου εψάλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ. Χ.) για να καταλήξουμε για προσκύνημα στο Ορθόδοξο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι. Στη συνέχεια θα επιστεφθούμε και θα ξεναγηθούμε στην Αγία Σοφία και στην υπόγεια Βασιλική Κινστέρνα (Δεξαμενή- Υδραγωγείο) του Ιουστινιανού.. Ακόμη θα δούμε το Μπλέ Τζαμί, τον Βυζαντινό Ιππόδρομο με τον Αιγυπτιακό οβελίσκο, την Ελικτή Στήλη των Δελφών, τη στήλη του Κωνσταντίνου και τη Γερμανική Κρήνη του 1898. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

5η μέρα : ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – (ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΒΟΣΠΟΡΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και η μέρα μας αρχίζει με προαιρετική κρουαζιέρα στα στενά του χιλιοτραγουδισμένου Βοσπόρου, όπου, από θαλάσσης, θα θαυμάσουμε τα παλαιά χωριά αλλά και τις σύγχρονες αριστοκρατικές συνοικίες, φτάνοντας μέχρι την δεύτερη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου. Συνεχίζουμε οδικώς κατά μήκος της ευρωπαϊκής ακτής περνώντας από τα ξακουστά χωριά του Βοσπόρου ( Μέγα Ρεύμα, Μπεμπέκ, Στενή, Νιχώρι, Μπουγιούκ Ντερέ μέχρι και τα Θεραπειά). Καθοδόν θα θαυμάσουμε το παρελθόν αλλά και το παρόν του Βοσπόρου, με τα παλάτια και τις σύγχρονες υπερπολυτελείς κατοικίες. Συνεχίζουμε στο Λεβέντ (το Μανχάταν της Κωνσταντινούπολης) και επίσκεψη στο εμπορικό κέντρο Saphire. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

6η μέρα : ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

Πρωινό και συνεχίζουμε στη μεγάλη σκεπαστή αγορά της πόλης, το Καπαλί Τσαρσί με τα 4.000 καταστήματα για ψώνια σε δερμάτινα είδη, αλάβαστρα, είδη δώρων, χρυσαφικά, αντίκες κ.α., χωρίς να παραλείψουμε το απαραίτητο «παζάρι», φυσικά. Στο χρόνο αυτό μπορείτε να περάσετε και μια βόλτα από την Αιγυπτιακή αγορά (Μισίρ Τσαρσί). Αναχώρηση και άφιξη στα σύνορα, τελωνειακός έλεγχος και με ενδιάμεσες στάσεις καθοδόν, άφιξη στη Θεσσαλονίκη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΘΗΝΑ(504ΧΛΜ)

Πρωινό και αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Περιλαμβάνονται:

  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία
  • Διατροφή όπως αναφέρεται στον κατάλογο
  • Μετακινήσεις - ξεναγήσεις - περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Έμπειρο συνοδό του γραφείου μας
  • Ομαδική ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλιση αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Eισόδους μουσείων, πάρκων και αρχαιολογικών χώρων, διασκεδάσεις, ποτά, φιλοδωρήματα, βαπορέτα και ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν*

ΕΚΔΡΟΜΗ

HM.

ΑΝΑΧ/ΣΕΙΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΕΝΗΛ.ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

ΠΑΙΔΙ ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ    

ΕΠΙΒ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ (ΟΔΙΚΩΣ)

7

27/05

HAMIDIYE 4*/ CITY 4*

339

309

150

Πρωινό

PEAK 4* / PERA TULIP 4*

369

349

170

LION 4*/ RIVA 4*

379

359

170

PEAK LUX 4*

419

379

170v