Skip to main content

ΑΝΑΧ. 06/04 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ!! ΑΠΟ 199,00

ΟΔΙΚΟ - ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ

Θεσσαλονίκη – Κωνσταντινούπολη – (Κρουαζιέρα στο Βόσπορο) – Βυζαντινές Εκκλησίες – Οικουμενικό Πατριαρχείο – (Πριγκηπόνησα)

5ΗΜΕΡΕΣ   ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 06/04/2015

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Συγκέντρωση στα γραφεία μας νωρίς το πρωί και αναχώρηση για Θεσσαλονίκη με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και ακολουθεί περιήγησή όπου θα δούμε το Λευκό Πύργο, το αρχαιολογικό μουσείο, τα Κάστρα, την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου και (Ροτόντα) και την αψίδα του Γαλέριου. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο . Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Αναχώρηση νωρίς το πρωί. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις φτάνουμε στα σύνορα των Κήπων, έλεγχος και ελεύθερος χρόνος στα αφορολόγητα είδη. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας στην Ανατολική Θράκη ταξιδεύοντας παράλληλα με την ακτή της θάλασσας του Μαρμαρά και φτάνουμε το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος να περιηγηθούμε στην πλατεία Ταξίμ, στην περίφημη κοσμοπολίτικη οδό Ιστικλάλ και στα όμορφα γραφικά στενά κάνοντας μια πρώτη γνωριμία με τη ‘Βασιλεύουσα’.   Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)- (ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΒΟΣΠΟΡΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ)

Πρωινό και ξεκινάμε να γνωρίσουμε την ιστορική αυτή πόλη. Η περιήγηση μας αρχίζει με το Αρχιτεκτονικό επίτευγμα, την εκκλησία-θρύλο, την μεγαλόπρεπη Αγία Σοφία που στέκει επιβλητική δίνοντας μας μοναδικές συγκινήσεις καθώς αρχίζουμε μαζί της τη σημερινή μας ξενάγηση. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το τζαμί του σουλτάνου Αχμέτ, το ξακουστό «Μπλε Τζαμί», από το χρώμα που κυριαρχεί στην λαμπερή μωσαϊκή διακόσμηση. Ακριβώς μπροστά στην πλατεία του Σουλτάν Αχμέντ διακρίνονται τα απομεινάρια του Ιπποδρόμου, με τον Χάλκινο Τρίποδα των Δελφών, τη στήλη του Κων/νου Πορφυρογέννητου, και τον Οβελίσκο του Θεοδοσίου που μαρτυρούν το ένδοξο παρελθόν της Πόλης. Συνεχίζουμε με το παλάτι των Σουλτάνων, Τοπ Καπί, σημερινό μουσείο, το οποίο θα επισκεφθούμε για να θαυμάσουμε τους πολύτιμους θησαυρούς που φιλοξενεί αλλά και να απολαύσουμε τη μοναδική θέα προς το Βόσπορο. Συνεχίζουμε την σημερινή μας ξενάγηση με την Βασιλική Στέρνα του Ιουστινιανού με τους 336 κίονες Κορινθιακού και Δωρικού ρυθμού. Η ατμόσφαιρα θα σας αφήσει άφωνους. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε και τις μέδουσες που σύμφωνα με την μυθολογία προστάτευαν σημαντικά μέρη, μετατρέποντας όσους τις κοίταζαν σε πέτρα. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο πολύβουο Σκεπαστό Παζάρι με τα 5.000 μαγαζάκια , το γραφικό Καπαλί Τσαρσί & την Αιγυπτιακή Αγορά. Εκεί θα βρείτε ότι μπορεί να βάλει ο νους σας και θα γνωρίσετε μια άλλη χαρακτηριστική όψη της πόλης. Αργά το απόγευμα μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Τέλος ακολουθεί η κρουαζιέρα στα Στενά του Βοσπόρου, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την Κρεμαστή γέφυρα και να περάσουμε στο Ασιατικό τμήμα της Κων/πολης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ – ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ – (ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ)

Πρωινό και θα περάσουμε τα Θεοδοσιανά τείχη και το Επταπύργιο και θα μεταφερθούμε στο Μπαλουκλί. Αφού δούμε την περίφημη αυτή εκκλησία και θαυμάσουμε τα ψάρια της Ζωοδόχου Πηγής,  συνεχίζουμε για την Παναγία των Βλαχερνών, η οποία μνημονεύεται συχνά στα συναξάρια, εκεί όπου κατά τα  χρόνια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας εκκλησιάζονταν ο βασιλιάς και οι αυλικοί. Στην εκκλησία αυτή εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος. Συνεχίζουμε με την περίφημη Μονή της Χώρας με τα περίφημα Βυζαντινά ψηφιδωτά. Τέλος θα μεταφερθούμε στην Αρχιεπισκοπή της Κωνσταντινουπόλεως, το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Χρόνος ελεύθερος. Εμείς σας προτείνουμε εκδρομή στα Πριγκηπόνησα , αναχώρηση για το λιμάνι όπου θα επιβιβαστούμε σε πλοίο για να επισκεφθούμε τα Πριγκηπόνησα. Η πρώτη στάση μας θα γίνει στη Χάλκη με την περίφημη Θεολογική Σχολή και την Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδας στο λόφο της Ελπίδας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Πρίγκηπο, όπου μπορείτε προαιρετικά να κάνετε με τις παραδοσιακές άμαξες το γύρο του νησιού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και στην συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο απ’ όπου ακολουθεί η πτήση επιστροφής (12:00 μ.μ με ναυλωμένη πτήση στης AEGEAN).

Περιλαμβάνονται :

  • Αεροπορικά εισιτήρια Κωνσταντινούπολη - Αθήνα.
  • Μετακινήσεις με πολυτελή υπερυψωμένα πούλμαν του γραφείου μας.
  • Μεταφορές προς αεροδρόμιο εξωτερικού.
  • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία της επιλογής σας.
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Φ.Π.Α.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής /επαγγελματικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται :

  • Φόροι αεροδρομίων.
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ :Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 28/02

ΑΝΑΧ/ΣΕΙΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

 ΕΝΗΛ.ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

 ΠΑΙΔΙ ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ

 ΕΠΙΒ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ 

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

 ΩΡΑΡΙΟ ΠΤΗΣΕΩΝ

ΦΟΡΟΙ

06/04

4* ΛΑΛΕΛΙ

199

180

320

Πρωινό

AEGEAN    10/04 SAW-ATH 11:05-12:25      

55

MIM 4* OR SIMILAR

220

200

340