Skip to main content

Κωνσταντινούπολη Οδική 6 ημέρες

 

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

ΜΕ ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ…

ΕΞΑΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

Αναχώρηση : 04/11/2012

 

1η ΜΕΡΑ ΑΘΗΝΑ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Αναχώρηση. Διασχίζοντας την Ελλάδα με ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη στην Αλεξανδρούπολη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

2η ΜΕΡΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό, αναχώρηση για την Κωνσταντινούπολη μέσω του μεθοριακού σταθμού των Κήπων. Μετά από ενδιάμεση στάση στη Ραιδεστό, άφιξη στην Κωνσταντινούπολη και ξενάγηση στο αγίασμα της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλί). Το απόγευμα σας προτείνουμε προαιρετική κρουαζιέρα στον Βόσπορο, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γνωρίσουμε τα ωραιότερα μνημεία και προάστια της ευρωπαϊκής και ασιατικής ακτής του θρυλικού στενού με τις γραφικές ξύλινες επαύλεις (γιαλιά) και θα κατανοήσουμε την τοπογραφία και τη σημαντική γεωπολιτική θέση της Πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για ξενάγηση στα βυζαντινά μνημεία της Πόλης: Προσκύνημα-ξενάγηση στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Παναγία των Βλαχερνών, όπου εψάλη ο Ακάθιστος Ύμνος και γιορτάστηκε για πρώτη φορά η Κυριακή της Ορθοδοξίας. Ακολούθως, μετάβαση στην πλατεία Σουλτάναχμετ. Ξενάγηση στην Αγία Σοφία, σύμβολο της Ορθοδοξίας και κορυφαία έκφραση της δραματικής περιπέτειας του βυζαντινού ελληνισμού, στην ατμοσφαιρική Βασιλική Κιστέρνα του Ιουστινιανού, τον Βυζαντινό Ιππόδρομο, το οθωμανικό ανάκτορο Τοπ Καπί και το Τζαμί Σουλτάναχμετ (Μπλε Τζαμί), το ωραιότερο μνημείο της ισλαμικής αρχιτεκτονικής, διακοσμημένο με 20.000 μπλε πλακίδια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 4η ΜΕΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΠΡΙΓΚΙΠΟΝΗΣΑ

Μετά το πρωινό, θα επισκεφθούμε το νεότερο πολυτελές οθωμανικό ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ και θα αναχωρήσουμε με πλοίο για τα Πριγκιπόνησα: επίσκεψη στη Χάλκη, μετάβαση με μόνιππα στον λόφο της Ελπίδας όπου βρίσκεται η Θεολογική Σχολή και η μονή της Αγίας Τριάδας και στη συνέχεια θα πλεύσουμε για την Πρίγκηπο. Γεύμα και ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στην Κωνσταντινούπολη, μεταφορά στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση. Το βράδυ σας προτείνουμε να διασκεδάσετε σε κάποιο από τα φημισμένα κέντρα-εστιατόρια με ανατολίτικη μουσική και παραδοσιακούς χορούς.

5η ΜΕΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΚΑΒΑΛΑ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση μέσω του μεθοριακού σταθμού των Κήπων για Καβάλα. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος, δείπνο διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ ΚΑΒΑΛΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΓΥΡΟΣ ΠΟΛΗΣ) – ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για Θεσσαλονίκη όπου θα έχουμε την ευκαιρία για   το γύρος πόλης όπου θα γνωρίσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της (Λευκός Πύργος, Καμάρα, Ροτόντα, Αγία Σοφία, Άγιος Δημήτριος) και άμεση αναχώρηση για Αθήνα. Άφιξη στην Αθήνα.

 

 

Σημείωση: Τα τρία γεύματα ή δείπνα στην Κωνσταντινούπολη παρατίθενται σε τοπικά εστιατόρια σε χαρακτηριστικές γειτονιές της Πόλης.

 

Τιμή κατ’άτομο σε δίκλινο δωμάτιο : 385 ευρώ

Διαφορά μονοκλίνου 150 ευρώ

 

Η ανωτέρω τιμή περιλαμβάνει

  • Μεταφορές – περιηγήσεις και ξεναγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο.
  • (1) διαν/ση στην Αλεξανδρούπολη στο ξεν/χείο ThrakiPalace 5* με ημιδιατροφή εντός ξεν/χείου.
  • (3) διαν/σεις στο ξεν/χείο FERONYA 4* κεντρικό στο ταξίμ με ημιδιατροφή (σε τοπικά εστιατόρια)
  • (1) διαν/ση στην Καβάλα στο ξεν/χείο GALAXY 4* με ημιδιατροφή
  • Τοπικός ξεναγός στην Κωνσταντινούπολη για την ξενάγηση της τρίτης ημέρας.
  • Αρχηγός-συνοδός καθ’όλη την διάρκεια της εκδρομής
  • Καραβάκι για τα Πριγκηπόνησα.
  • ΦΠΑ
  • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΜΟΝΟ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΛΙΡΕΣ
ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ: 28 ΛΙΡΕΣ (ΜΕ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ - ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΓΙΑ ΓΚΡΟΥΠ ΑΝΩ ΤΩΝ 15 ΑΤΟΜΩΝ)
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΙΣΤΕΡΝΑ: 10 ΛΙΡΕΣ
ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ: 15 ΛΙΡΕΣ
ΤΟΠ ΚΑΠΙ (ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΕΜΙ): 25 ΛΙΡΕΣ
ΝΤΟΛΜΑ ΜΠΑΧΤΣΕ: 30 ΛΙΡΕΣ

(1 ευρώ = 2 λίρες περίπου)