Skip to main content

Πρωτεύουσες Κεντρικής Ευρώπης 30/5/2015 9ημερη οδική εκδρομή απο 495,00

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – (Κρουαζιέρα Δούναβη) – ΠΡΑΓΑ

(Κρουαζιέρα Μολδάβα) - ΒΙΕΝΝΗ

9ημερη οδική εκδρομή

Αναχ. 30/5/2015

1ΗΗΜΕΡΑ, ΑΘΗΝΑ - ΝΙΣ Ή ΚΡΟΥΣΕΒΑΤΣ:Αναχώρηση στις 06:00 π.μ. από ΑΘΗΝΑ. Ημίωρη στάση στην περιοχή της ΛΑΜΙΑΣ και συνεχίζουμε το ταξίδι μας μέσω ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΤΕΜΠΩΝ - ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ, γεύμα προαιρετικά, για το συνοριακό σταθμό των ΕΥΖΩΝΩΝ. Έλεγχος διαβατηρίων και η διαδρομή μας έξω από τα Σκόπια μας οδηγεί στην περιοχή της ΝΙΣ, για δείπνο και διανυκτέρευση.

2ΗΗΜΕΡΑ, ΝΙΣ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ:Μετά το πρωινό αναχώρηση για ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ. Προσπερνώντας την πρωτεύουσα της ΣΕΡΒΙΑΣ το ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ και το ΝΟΒΙΣΑΝΤ φθάνουμε στα σύνορα της ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ και την πόλη του ΣΕΓΚΕΤ. Το απόγευμα το «ΠΑΡΙΣΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ» η πανέμορφη ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ μας καλωσορίζει και μας προσκαλεί να τη γνωρίσουμε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Προαιρετική κρουαζιέρα στο Δούναβη.Δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

3ΗΗΜΕΡΑ, ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ):Πρωινό και αρχίζουμε την περιήγηση - ξενάγηση μας από την ΠΕΣΤΗ. Θα επισκεφθούμε την ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ στολισμένη με υπέροχα αγάλματα και τον ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ του ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ. Κατόπιν διασχίζοντας μια από τις πιο αριστοτεχνικές γέφυρες του Δούναβη, τη γέφυρα των Αλυσίδων, θα βρεθούμε στη ΒΟΥΔΑ, για να δούμε τον ΠΥΡΓΟ των ΨΑΡΑΔΩΝ, τη θαυμαστή εκκλησία του ΜΑΤΙΑ, όπου στέφονταν οι βασιλιάδες και να απολαύσουμε την εξαιρετική θέα που προσφέρει η πόλη με τις πολλές και επιβλητικές γέφυρες και το ολόδροσο νησάκι της Μαργαρίτας στη μέση του Δούναβη, από το λόφο του ΓΚΕΛΛΕΡΤ. Γεύμα και στον ελεύθερο χρόνο που ακολουθεί, μπορούμε να επισκεφθούμε τον εμπορικό δρόμο VACI Το βράδυ σας προτείνουμε προαιρετικά, ξεφάντωμα σε παραδοσιακή ταβέρνα με τσιγγάνικα βιολιά και κρασί. Διανυκτέρευση.

4ΗΗΜΕΡΑ, ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΠΡΑΓΑ:Μετά το πρωινό αφήνουμε την πρωτεύουσα της ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ και συνεχίζουμε το ταξίδι μας μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή για την πρωτεύουσα της ΤΣΕΧΙΑΣ, την ΠΡΑΓΑ. 'Αφιξη στη Χρυσή πόλη και πρώτη γνωριμία με την πόλη και τα αξιοθέατα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

5ΗΗΜΕΡΑ, ΠΡΑΓΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ):Πρωινό και αρχίζουμε αμέσως τη ξενάγηση της πόλης με το ΚΑΣΤΡΟ ΧΡΑΤΣΑΝΥ, το μοναστήρι ΣΤΡΑΧΩΦ το ΛΟΡΕΤΟ, την Αρχιεπισκοπή και τον εντυπωσιακός ναό του ΑΓΙΟΥ ΒΙΤΟΥ και συνεχίζουμε με τη συνοικία των ΑΛΧΗΜΙΣΤΩΝ, του ΡΟΔΟΛΦΟΥ με το ΧΡΥΣΟ ΔΡΟΜΑΚΙ, πριν περάσουμε στην άλλη πλευρά της πόλης, με τη ΜΑΛΑ ΣΤΡΑΝΑ, το ναό του ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, τη φημισμένη γέφυρα του ΚΑΡΟΛΟΥ, την ΕΒΡΑΪΚΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ και τον ακριβότερο δρόμο της πόλης, την οδό Παρισινών και την παλιά πόλη. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

6ΗΗΜΕΡΑ: ΠΡΑΓΑ - ΔΡΕΣΔΗ:Μετά το πρωινό εκδρομή στη ΔΡΕΣΔΗ, τη «ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ των ΓΕΡΜΑΝΩΝ» Ο ποταμός ΕΛΒΑΣ τη χωρίζει σε δύο τμήματα, την παλαιά και τη νέα πόλη. Αυτός ο διαχωρισμός έχει λιγότερη σημασία σήμερα μετά τους βομβαρδισμούς του 1945, αφού μέσα σε μια νύχτα άλλαξε ολόκληρο το σχέδιο της πόλης. Παρόλα αυτά όμως παραμένει πλούσια σε μνημεία, με μεγάλη καλλιτεχνική και πολιτιστική παράδοση. Θα δούμε, λοιπόν, το μεγαλειώδες αρχιτεκτονικό συγκρότημα «ZWIΝGER», μέρος της πριγκηπικής κατοικίας του 17ουαιώνα, πολυτελές κτίριο σε ρυθμό ΜΠΑΡΟΚ, σχεδιασμένο από τον MATHIAS POPPELMAN. Ακολουθεί επίσκεψη στην πλατεία Θεάτρου, με το ΘΕΑΤΡΟ της ΟΠΕΡΑΣ και στην ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ της ΑΥΛΗΣ, ένα πραγματικό κόσμημα αρχιτεκτονικής, έργο του Ιταλού GAETANO CHIAVERI. Χρόνος ελεύθερος γεύμα προαιρετικά και επιστροφή στην ΠΡΑΓΑ για δείπνο και διανυκτέρευση.

7ΗΗΜΕΡΑ, ΠΡΑΓΑ - ΒΙΕΝΝΗ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ:Πρωινό και αναχώρηση για ΒΙΕΝΝΗ. Πολύ νωρίς φθάνουμε στην πόλη του ΣΤΡΑΟΥΣ και θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τα κτίρια της Δακτυλίου Λεωφόρου (RING), την κρατική ΟΠΕΡΑ, τα ΜΟΥΣΕΙΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ και ΙΣΤΟΡΙΑΣ της ΤΕΧΝΗΣ, τους ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟΥΣ και ΛΑΪΚΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ, το ΠΑΛΑΤΙ ΧΟΦΜΠΟΥΡΓΚ, το ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, το ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, το ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ καθώς και το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. Ακολουθεί η ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΒΑΡΤΣΕΝΜΠΕΡΓΚ με το ομώνυμο άγαλμα και ο γοτθικού ρυθμού ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ του ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ. Αμέσως μετά συνεχίζουμε για ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ, άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

8ΗΗΜΕΡΑ, ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΚΡΟΥΣΕΒΑΤΣ Ή ΝΙΣ:Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε μέσω της γνωστής διαδρομής (ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΣΕΓΚΕΤ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ) με ενδιάμεσες στάσεις, για την περιοχή της ΝΙΣ. 'Αφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

9ΗΗΜΕΡΑ, ΚΡΟΥΣΕΒΑΤΣ Ή ΝΙΣ – ΑΘΗΝΑ:Μετά το πρωινό αφήνουμε τη ΣΕΡΒΙΑ με προορισμό το συνοριακό σταθμό των ΕΥΖΩΝΩΝ. Έλεγχος διαβατηρίων και συνεχίζουμε το ταξίδι μας για την ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό. 'Αφιξη το βράδυ.

Σημείωση: Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει χωρίς καμία παράλειψη

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ : 495€

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ : 195€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

  • Εκδρομές περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* σε ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΠΡΑΓΑ και 3* - 4* στη ΣΕΡΒΙΑ.
  • Ημιδιατροφή (8 πρωινά και 8 γεύματα ή δείπνα).
  • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Αρχηγό - συνοδό.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Ό, τι δεν αναγράφεται ρητά στο περιλαμβάνονται
  • Οι κρουαζιέρες σε Δούναβη και Μολδάβα
  • Είσοδοι σε Μουσεία, Ανάκτορα, αρχαιολογικούς χώρους
  • Ποτά, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά κ.λ.π

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

Η διαμονή εκτός από την περιοχή Νις, μπορεί να πραγματοποιηθεί και στις περιοχές Κρούσεβατς ή Πάρατσιν.