Skip to main content

Πανόραμα Κεντρικής Ευρώπης Χριστούγεννα 2019 από 755,00

Αναχωρήσεις : 19/12 , 13 ημέρες

1η μέρα: Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στα γραφεία μας και αναχώρηση. Πρώτη στάση για καφέ στα Καμένα Βούρλα και συνεχίζουμε για να κάνουμε την δεύτερη στάση μας στο ύψος του Βόλου. Το απόγευμα άφιξη στην όμορφη Θεσσαλονίκη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την νύφη του Θερμαϊκού. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Θεσσαλονίκη - Βουδαπέστη

Αναχώρηση νωρίς το πρωί για τα σύνορα Ευζώνων. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις, φθάνουμε στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, το μαργαριτάρι του Δούναβη, Βουδαπέστη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

3η μέρα: Βουδαπέστη περιήγηση πόλης

Πρόγευμα και ξεκινάμε την περιήγηση της πόλης που βρίσκεται στις όχθες του Δούναβη, υδάτινο σύνορο των δύο πλευρών, Βούδας και Πέστης της ουγγρικής πρωτεύουσας. Θα δούμε την Πλατεία των Ηρώων, με το μνημείο της Χιλιετηρίδας, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, θα θαυμάσουμε τη λεωφόρο της Δημοκρατίας και το ογκώδες σε ρυθμό μπαρόκ Κοινοβούλιο. Έπειτα θα περάσουμε στη Βούδα από τη Γέφυρα των Λεόντων. Στο λόφο των Ψαράδων θα δούμε τα κάστρα και την εκκλησία του Ματίας, στην οποία γινόταν οι στέψεις των βασιλέων. Από το λόφο του Gellert θα έχουμε μία πανοραμική θέα της Βούδας και της Πέστης, θα δούμε το άγαλμα της ελευθερίας και το κάστρο, την Citadella. Το βράδυ προτείνουμε μία κρουαζιέρα στον Δούναβη ή διασκέδαση στα τσιγγάνικα βιολιά..

4η μέρα: Βουδαπέστη - Δάση Μάγιερλινγκ - Βιέννη

Πρόγευμα και αναχώρηση για την αριστοκρατική Βιέννη. Στη διαδρομή μας θα συναντήσουμε λίμνες, ποτάμια και γραφικά χωρά. Στα περίχωρα της Bιέννης, θα επισκεφθούμε το περίφημο Bιεννέζικο Δάσος. Εκεί, στην τοποθεσία Mάγιερλινγκ, θα δούμε το άλλοτε κυνηγετικό περίπτερο των Aψβούργων, γνωστό από τη θλιβερή ιστορία της αυτοκτονίας του πρίγκιπα Pοδόλφου, τελευταίου διάδοχου του Θρόνου και της Mαρίας Bετσέρα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

5η μέρα: Βιέννη περιήγηση πόλης

Πρόγευμα και θα περιηγηθούμε στην περίφημη λεωφόρο του Pινγκ, όπου θα θαυμάσουμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Bιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το Τετράγωνο των Mουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Iωσήφ, το νεοκλασικό Kοινοβούλιο, το Δημαρχείο γοτθικού ρυθμού, το παλιό Aνακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Eκκλησία του Tάμματος, τη Φωτίφ Kίρχε, την εκπληκτική εκκλησία του Αγίου Καρόλου. Θα δούμε εξωτερικά το ανάκτορο Belvedere, σύμπλεγμα μπαρόκ παλατιών και κήπων που δεσπόζει σε καταπράσινο λόφο της πόλης και στη συνέχεια θα μεταβούμε στο ανάκτορο και στον κήπο του Schönbrunn, που θεωρείται ισάξιο των Bερσαλλιών, πρώην θερινή κατοικία της αυτοκρατορικής οικογένειας. Στα πολυτελή του δωμάτια φιλοξένησε ανά τις εποχές τη Μαρία Θηρεσία, την αυτοκράτειρα Σίσσυ, τη Μαρία Αντουανέτα, τον Μέγα Ναπολέοντα, αλλά και την πρώτη παράσταση, στην αίθουσα με τους καθρέπτες, ενός εξάχρονου πιανίστα με το όνομα Μότσαρτ. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Aγίου Στεφάνου και θα περιδιαβούμε την ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας. Ελεύθερος χρόνος και προτείνουμε να απολαύσετε μία ζεστή σοκολάτα βιενουά στον Πύργο του Δούναβη ή να επισκεφθείτε την κρασογειτονιά Γκρίντσιχ στα περίχωρα της Βιέννης για μια βραδιά με μουσική και τοπικούς χορούς.

6η μέρα: Βιέννη - Πράγα - Κρουαζιέρα στον ποταμό Μολδάβα

Πρόγευμα και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Τσέχικης Δημοκρατίας, τη γραφική Πράγα. Άφιξη στη «Χρυσή Πόλη», μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Για το βράδυ προτείνουμε να επιβιβαστούμε από την όχθη της «Μικρής πλευράς» σε καραβάκι όπου θα ακολουθήσει δίωρη κρουαζιέρα με γεύμα.

7η μέρα: Πράγα ξενάγηση πόλης

Πρόγευμα και αναχώρηση για ξενάγηση στην χρυσή πόλη των 100 πύργων το σημαντικότερο αρχιτεκτονικό μνημείο της Ευρώπης, Θα θαυμάσουμε τα καταστήματα επώνυμων οίκων μόδας, τα πολυτελή εστιατόρια και καφέ και θα καταλήξουμε στην πανέμορφη πλατεία της παλιάς πόλης. Θα θαυμάσουμε το παλιό Δημαρχείο με το φημισμένο αστρονομικό ρολόι, θα περάσουμε από το Κλεμεντίνου, θα δούμετην βιβλιοθήκη, το νέο δημαρχείο και θα φτάσουμε στην περίφημη πέτρινη γέφυρα του Καρόλου του ΙV. Στη συνέχεια θα δούμε τον Πύργο της Πυρίτιδας και θα κατευθυνθούμε προς την πλατεία του Vaclav, σημείο συνάντησης των κατοίκων της Πράγας και θα δούμε επίσης το επιβλητικό κτίσμα του μουσείου Φυσικής Ιστορίας.

8η μέρα: Πράγα - Κάρλοβι Βάρι

Πρόγευμα και εκδρομή στο πασίγνωστο θέρετρο του Κάρλοβι Βάρι. Μετά από μία ωραία διαδρομή φτάνουμε στην πασίγνωστη «Βασιλική Πόλη» τόπο συνάντησης των ανθρώπων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής όπως ο Τσάρος Μέγας Πέτρος Α΄, η Μαρία Θηρεσία, ο Γκαίτε, ο Σίλλερ, ο Μπαχ κ.α. Διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο κατά μήκος του ποταμού Tepla θαυμάζουμε το γραφικό αρχιτεκτονικό στυλ των κτιρίων που κατά καιρούς φιλοξένησαν μεγάλους καλλιτέχνες του τσέχικου κινηματογράφου. Αργά το απόγευμα επιστροφή στη Πράγα.

9η μέρα: Πράγα - Μόναχο

Πρόγευμα και αναχώρηση για τη βαυαρική πρωτεύουσα, το Μόναχο, που συνδυάζει αρμονικά την επαρχιακή ατμόσφαιρα ενός μεγάλου χωριού με τον μοντερνισμό μιας σύγχρονης μητρόπολης. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

10η μέρα: Μόναχο

Πρόγευμα και ξεκινάμε την ξενάγησή μας από την εντυπωσιακή κεντρική πλατεία Marienplatz με το νεογοτθικό Δημαρχείο να δεσπόζει στην καρδιά της. Θα συνεχίσουμε με τον ναό του Αγίου Πέτρου που είναι ο παλαιότερος του Μονάχου. Ο καθεδρικός ναός Frauenkirche, χτισμένος τον 15ο αιώνα, με τους δίδυμους θολωτούς πύργους του αποτελεί τη μεγαλύτερη γοτθική εκκλησία στη Νότια Γερμανία και σύμβολο της πόλης. Ακολούθως θα δούμε το χειμερινό παλάτι, την όπερα του Μονάχου και θα περπατήσουμε στη λαμπερή λεωφόρο Maximilianstrasse, προορισμό για πολυτελείς αγορές. Θα συνεχίσουμε με την παραδοσιακή μπυραρία Hofbräuhaus, καθώς το Μόναχο είναι συνώνυμο με την τέχνη της ζυθοποιίας και προχωρώντας θα βρεθούμε στο σπίτι όπου ο Μότσαρτ το 1780 έγραψε την όπερα Ιδομενέας, βασιλιάς της Κρήτης.

11η μέρα: Μόναχο - Σάλτσμπουργκ - Ζάγκρεμπ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την πόλη του Μότσαρτ, Σάλτσμπουργκ. Θα ξεναγηθούμε στην αυτοκρατορική πόλη. Θα περάσουμε από τους κήπους του παλατιού Μιραμπέλ και τον ποταμό Salzach. Διασχίζοντας τα ατμοσφαιρικά σοκάκια της πόλης θα δούμε το σπίτι του Mότσαρτ, το Δημαρχείο, τον καθεδρικό ναό της πόλης και το Αββαείο του Aγίου Πέτρου. Στη συνέχεια αναχώρηση για την καταπράσινη πρωτεύουσα της Κροατίας, Ζάγκρεμπ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

12η μέρα: Ζάγκρεμπ - Θεσσαλονίκη

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση και μέσω Βελιγραδίου παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής. Περνώντας τα σύνορα και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για καφέ και φαγητό, φθάνουμε στην Θεσσαλονίκη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

13η μέρα: Θεσσαλονίκη - Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση  στις 10.00. Με ενδιάμεσες  στάσεις για καφέ και γεμάτοι αναμνήσεις, αργά το απόγευμα άφιξη στην Αθήνα στο σημείο από όπου ξεκίνησε το όμορφο αυτό ταξίδι.

 

Πανόραμα Κεντρικής Ευρώπης 13 ημέρες

 

Αναχωρήσεις

Ξενοδοχεία

Κανονική Τιμή

Παιδί  2-12              

Επιβ. Μον.

 

                                 19/12  

3* - 4*

755€

430€

385€

 

 

 Παρατηρήσεις: Περιλαμβάνεται πρόγευμα καθημερινά στον χώρο του ξενοδοχείου. Δώρο κρουζιέρα στον Δούναβη.                                    

Περιλαμβάνονται:

  • Δώδεκα (12) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία όπως αυτά αναφέρονται στον τιμοκατάλογο
  • Πρόγευμα σε μπουφέ στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά.
  • Δώρο η κρουαζιέρα στον Δούναβη.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις και εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται