Skip to main content

Αυτοκρατορικές Πρωτεύουσες Κεντρικής Ευρώπης Χριστούγεννα 2019 και Πρωτοχρονιά 2020 από 445,00

Αναχωρήσεις : 21 & 28 Δεκεμβρίου
9 ημέρες

1η μέρα: Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στα γραφεία μας και αναχώρηση. Πρώτη στάση για καφέ στα Καμένα Βούρλα και συνεχίζουμε για να κάνουμε την δεύτερη στάση μας στο ύψος του Βόλου. Το απόγευμα άφιξη στην όμορφη Θεσσαλονίκη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την νύφη του Θερμαϊκού. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Θεσσαλονίκη - Βουδαπέστη

Αναχώρηση νωρίς το πρωί για τα σύνορα. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις, φθάνουμε στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, το μαργαριτάρι του Δούναβη, Βουδαπέστη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
3η μέρα: Βουδαπέστη - περιήγηση πόλης - Βιέννη

Πρόγευμα και ξεκινάμε την περιήγηση της πόλης. Θα δούμε την Πλατεία των Ηρώων, με το μνημείο της Χιλιετηρίδας, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, θα θαυμάσουμε τη λεωφόρο της Δημοκρατίας και το ογκώδες σε ρυθμό μπαρόκ Κοινοβούλιο. Έπειτα θα περάσουμε στη Βούδα από τη Γέφυρα των Λεόντων. Στο λόφο των Ψαράδων θα δούμε τα κάστρα και την εκκλησία του Ματίας, στην οποία γινόταν οι στέψεις των βασιλέων. Από το λόφο του Gellert θα έχουμε μία πανοραμική θέα της Βούδας και της Πέστης, θα δούμε το άγαλμα της ελευθερίας και το κάστρο, την Citadella. Το μεσημέρι αναχώρηση για τη Βιέννη, άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

4η μέρα: Βιέννη – περιήγηση πόλης

Πρόγευμα και ξεκινάμε την περιήγηση της πόλης. Θα θαυμάσουμε εξωτερικά το ανάκτορο Belvedere, του Ευγενίου της Σαβοΐας, σήμερα γκαλερί και Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης. Θα περιηγηθούμε με το λεωφορείο στην περίφημη Ρινγκ Στράσε (δακτύλιος του ιστορικού κέντρου) όπου θα δούμε το Ανάκτορο του Χόφμπουργκ, τα δίδυμα Μουσεία Ιστορίας της Τέχνης και Φυσικής Ιστορίας, το Πανεπιστήμιο, το τετράγωνο των Μουσείων, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Αυτοκρατορικό Θέατρο, την Όπερα, τους Ναούς του Καρόλου του Βορομαίου και την Φότιφ Κίρχε. Έπειτα θα δούμε το παλάτι του Σένμπρουν με τους υπέροχους κήπους, θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας και στη συνέχεια θα περπατήσουμε στην ελληνική γειτονιά με τον ορθόδοξο ναό της Αγίας Τριάδας και θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου. Χρόνος ελεύθερος στην αυτοκρατορική πόλη. Το απόγευμα, προαιρετική επίσκεψη στα περίφημα βιεννέζικα δάση, πηγή έμπνευσης για πολλούς καλλιτέχνες (Μπετόβεν, Μότσαρτ, Στράους κ.ά.). Θα επισκεφθούμε το Μάγιερλινγκ, όπου θα δούμε το άλλοτε κυνηγετικό περίπτερο των Αψβούργων, γνωστό από τη θλιβερή όσο και ρομαντική ιστορία της αυτοκτονίας του διαδόχου πρίγκιπα Ροδόλφου και της Μαρίας Βετσέρα. Το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε κοντσέρτο κλασικής μουσικής.

5η μέρα: Βιέννη - Πράγα (Κάστρο)- Κρουαζιέρα Μολδάβα

Πρόγευμα και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Τσέχικης Δημοκρατίας τη γραφική Πράγα. Άφιξη και ξενάγηση της Καστρούπολης και του Κάστρου όπου μεταξύ άλλων θα δούμε το μοναστήρι Στραχόβ, το παλάτι Τσέρνιν, το Λορέτο, το παλάτι Σβαρτσενβέργκ, την αρχιεπισκοπή της Πράγας, το Προεδρικό μέγαρο, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου, το ναό του Αγίου Νικολάου κ.α. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Για το βράδυ προτείνουμε να επιβιβαστούμε από την όχθη της «Μικρής πλευράς» σε καραβάκι όπου θα ακολουθήσει δίωρη κρουαζιέρα με γεύμα.

6η μέρα: Πράγα (Παλιά Πόλη) - Εκδρομή στο Κάρλοβι Βάρι

Πρόγευμα και αναχώρηση για ξενάγηση στην χρυσή πόλη των 100 πύργων το σημαντικότερο Αρχιτεκτονικό μνημείο της Ευρώπης, Θα θαυμάσουμε τα καταστήματα επώνυμων οίκων μόδας, τα πολυτελή εστιατόρια και καφέ και θα καταλήξουμε στην πανέμορφη πλατεία της παλιάς πόλης. Θα θαυμάσουμε το παλιό Δημαρχείο με το φημισμένο αστρονομικό ρολόι, θα περάσουμε από το Κλεμεντίνου, θα δούμε την βιβλιοθήκη, το νέο δημαρχείο και θα φτάσουμε στην περίφημη πέτρινη γέφυρα του Καρόλου του ΙV. Στη συνέχεια θα δούμε τον Πύργο της Πυρίτιδας και θα κατευθυνθούμε προς την πλατεία του Vaclav, σημείο συνάντησης των κατοίκων της Πράγας και θα δούμε επίσης το επιβλητικό κτίσμα του μουσείου Φυσικής Ιστορίας. Το μεσημέρι προτείνουμε να συμμετέχετε προαιρετικά σε εκδρομή στο πασίγνωστο θέρετρο του Κάρλοβι Βάρι. Μετά από μία ωραία διαδρομή φτάνουμε στην πασίγνωστη «Βασιλική Πόλη» τόπο συνάντησης των ανθρώπων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής όπως ο Τσάρος Μέγας Πέτρος Α΄, η Μαρία Θηρεσία, ο Γκαίτε, ο Σίλλερ, ο Μπαχ κ.α. Διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο κατά μήκος του ποταμού Tepla θαυμάζουμε το γραφικό αρχιτεκτονικό στυλ των κτιρίων που κατά καιρούς φιλοξένησαν μεγάλους καλλιτέχνες του τσέχικου κινηματογράφου. Αργά το απόγευμα επιστροφή στη Πράγα.

7η μέρα: Πράγα - Μπρατισλάβα περιήγηση πόλης - Βουδαπέστη

Πρόγευμα και αναχώρηση για την γραφική Μπρατισλάβα. Θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο της γοητευτικής παραδουνάβιας γνωστής πανεπιστημιούπολης θαυμάζοντας τα μεσαιωνικά κτίσματα, τον καθεδρικό ναό, τα κυβερνητικά μέγαρα, το πανεπιστήμιο, το Δημαρχείο και την παλιά πύλη του Αγίου Μιχαήλ. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για τη Βουδαπέστη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

8η μέρα: Βουδαπέστη - Θεσσαλονίκη

Μετά το πρόγευμα παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Περνώντας τα σύνορα και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για καφέ και φαγητό, φθάνουμε στην Θεσσαλονίκη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

9η μέρα: Θεσσαλονίκη-Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση  στις 10.00. Με ενδιάμεσες  στάσεις για καφέ και γεμάτοι αναμνήσεις, αργά το απόγευμα άφιξη στην Αθήνα στο σημείο από όπου ξεκίνησε το όμορφο αυτό ταξίδι.

 

Αυτοκρατορικές Πρωτεύουσες Κεντρικής Ευρώπης 9 ημέρες

Αναχωρήσεις

Ξενοδοχεία

Κανονική Τιμή

Παιδί

2-12                

Επιβ. Μον.

                              21/12

3* & 4*

445€

280€

210€

                              28/12

660€

305€

420€

 

Περιλαμβάνονται

  • Οκτώ (8) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία όπως αυτά αναφέρονται στον τιμοκατάλογο
  • Πρόγευμα σε μπουφέ στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις και εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται

Παρατηρήσεις
Περιλαμβάνεται πρόγευμα καθημερινά στο χώρο των ξενοδοχείων