Skip to main content

ΙΣΠΑΝΙΑ - ΑΝΔΟΡΑ Καλοκαίρι Ιούνιος, Ιούλιος 2019 από 1065.00

ΠΑΡΜΑ – ΜΟΝΑΚΟ - NIKAIA - ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ - ΣΑΡΑΓΟΣΑ- ΜΑΔΡΙΤΗ - ΤΟΛΕΔΟ - ΑΝΔΟΡΑ – ΜΑΣΣΑΛΙΑ - ΜΟΝΤΕΝΑ

29/6
13 ΗΜΕΡΕΣ

1Η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ
Αναχώρηση από ΑΘΗΝΑ για το λιμάνι της ΠΑΤΡΑΣ, τακτοποίηση στο πλοίο και απόπλους για ΑΝΚΟΝΑ, διανυκτέρευση εν πλώ.

2Η ΗΜΕΡΑ: ΑΝΚΟΝΑ - ΠΑΡΜΑ Η ΠΙΑΤΣΕΝΤΣΑ
Άφιξη στο λιμάνι της ΑΝΚΟΝΑ και άμεση αναχώρηση για Βόρεια Ιταλία, με μικρές ενδιάμεσες στάσεις, προσπερνώντας σημαντικές Ιταλικές μεγαλουπόλεις, όπως η ΜΠΟΛΟΝΙΑ, θα φθάσουμε το βράδυ στην περιοχή της   ΠΑΡΜΑΣ η της ΠΙΑΤΣΕΝΤΖΑ για δείπνο και   διανυκτέρευση

3Η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΝΑΚΟ - ΝΙΚΑΙΑ - ΜΑΣΣΑΛΙΑ
Πρωινό και αναχώρηση για το πριγκιπάτο του ΜΟΝΑΚΟ με τα περίφημα ανάκτορα και το ΩΚΕΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ. Ακολουθεί η τέταρτη σε πληθυσμό πόλη της ΓΑΛΛΙΑΣ , η ΝΙΚΑΙΑ. Κτισμένη σε μια θαυμάσια τοποθεσία, κατά μήκος της κομψής καμπύλης του κόλπου του ΑΝΖ, στις εκβολές του ΠΑΓΙΟΝ, στους πρόποδες μιας σειράς λόφων, όπου δεσπόζει ένα πλατύ παραπέτασμα βουνών. Τους κήπους του ΑΛΒΕΡΤΟΥ του Α’, το ΗΡΩΟΝ, την παλαιά πόλη, την πλατεία ΜΑΣΣΕΝΑ και την παραλιακή λεωφόρο, θα επισκεφθούμε στην σημερινή μας περιήγηση πριν καταλήξουμε το βράδυ στο ξενοδοχείο μας στη Μασσαλία, για δείπνο και διαν/ση.

4Η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΣΣΑΛΙΑ – ΕΞ ΑΝ ΠΡΟΒΑΝΣ - ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ
Μετά το πρωινό αναχώρηση σύντομη περιήγηση στην πρωτεύουσα της Προβηγκίας με τα δίδυμα κάστρα – φυλάκια του Αγίου Ιωάννη και του Αγίου Νικολάου όπως και τη Νοτρ Νταμ ντε λα Γκαρντ που στεγάζεται στο ψηλότερο σημείο της πόλης με θέα το Σατό Ντ' Ιφ όπου φυλακίστηκε ο Κόμης Μόντεκρίστο, σύμφωνα με το μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά. Ακολουθεί επίσκεψη   στην Εξ αν Προβάνς, την ομορφότερη πόλη της Προβηγκίας και μία από τις ωραιότερες της Γαλλίας, για να δούμε έναν από τους παλαιότερους καθεδρικούς ναούς, την πλατεία Δημαρχείου, την Κουρ Μιαραμπά. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της ΚΑΤΑΛΩΝΙΑΣ , άφιξη νωρίς το βράδυ στη ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ, δείπνο, χρόνος ελεύθερος διαν/ση.

5Η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ / ΞΕΝΑΓΗΣΗ
Πρωινό και στην σημερινή μας ξενάγηση θα γνωρίσουμε την ΓΟΤΘΙΚΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ όπου δεσπόζει ο καθεδρικός ναός, την εκκλησία της ΣΑΓΡΑΔΑ ΦΑΜΙΛΙΑ, έργο του γνωστού καταλανού αρχιτέκτονα Γκαουντί, το ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΧΩΡΙΟ, μία μικρογραφία χαρακτηριστικής ισπανικής αρχιτεκτονικής , το ΛΙΜΑΝΙ, την ΛΕΩΦΟΡΟ ΤΟΥ ΚΟΛΟΜΒΟΥ, τη ΡΑΜΠΛΑΣ, το λόφο ΜΟΝΤΖΟΥΙΚ και τέλος το ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ όπου έγιναν οι ολυμπιακοί αγώνες του 1992. Στον ελεύθερο χρόνο που ακολουθεί μπορείτε να απολαύσετε πανοραμικά την πόλη από τον λόφο ΝΤΙΜΠΙΝΤΑΜΠΟ, η να επισκεφθείτε το πάρκο ΓΚΟΥΕΛ, έργο και αυτό του ισπανού αρχιτέκτονα ΓΚΑΟΥΝΤΙ. Δείπνο και προαιρετική διασκέδαση σε κέντρο Φλαμένκο. Διανυκτέρευση

6Η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ – ΣΑΡΑΓΟΣΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ
Μετά το πρωινό αναχώρηση για ΜΑΔΡΙΤΗ με ενδιάμεση στάση στην πόλη της ΣΑΡΑΓΟΣΑ. Μέσω ΚATAΛΑΓΙΟΥΝΤ και ΓΟΥΑΔΑΛΑΧΑΡΑΣ θα φθάσουμε το βράδυ στην ΜΑΔΡΙΤΗ. Μετά το δείπνο ακολουθεί ελεύθερος χρόνος για να περπατήσετε και να κάνετε μία πρώτη γνωριμία με τη φωτισμένη πόλη. Διαν/ση.

7Η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΔΡΙΤΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)
Η σημερινή μας ξενάγηση στην ισπανική πρωτεύουσα ξεκινά από την ΠΟΥΕΡΤΑ ΝΤΕ ΣΟΛ με το άγαλμα σύμβολο της πόλης και συνεχίζεται με την πλατεία της ΘΕΑΣ ΚΥΒΕΛΗΣ   την ΠΥΛΗ   ΑΛΚΑΛΑ και το ΠΑΡΚΟ ΡΕΤΙΡΟ. Στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΡΑΔΟ λίγο αργότερα θα θαυμάσουμε έργα μεγάλων ισπανών ζωγράφων, όπως του ΒΕΛΑΣΚΕΘ, ΜΟΥΡΙΛΙΟ, ΓΚΟΓΙΑ, ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ κ.α. Η ξενάγηση μας τελειώνει με την επίσκεψη στο ΠΑΛΑΘΙΟ ΡΕΑΛ, το ξακουστό βασιλικό παλάτι με τα 2800 δωμάτια, ορισμένα των οποίων θα επισκεφθούμε. Στον ελεύθερο χρόνο που ακολουθεί το απόγευμα, μπορούμε να περπατήσουμε   στη μεγαλοπρεπή   ΠΛΑΖΑ ΜΑΓΙΟΡ, να   δοκιμάσουμε ‘τάπας’,   και να   γνωρίσουμε την αγορά της πόλης. Δείπνο,   διανυκτέρευση.

8Η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΔΡΙΤΗ – ΤΟΛΕΔΟ – (ΕΣΚΟΡΙΑΛ)
Μετά το πρωινό αναχώρηση για την πιο ιστορική πόλη της Ισπανίας το γραφικό ΤΟΛΕΔΟ ,χτισμένο πλάι στον ποταμό ΤΑΓΟ. Πρωτεύουσα της αυτόνομης κοινότητας και χωρίς αμφιβολία μία από τις πλουσιότερες σε μνημεία πόλη του κόσμου. Θα επισκεφθούμε τον ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ, την εκκλησία του ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ όπου φυλάσσεται το μεγαλύτερο και ωραιότερο έργο του ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ < Η ΤΑΦΗ ΤΟΥ ΚΟΜΗΤΟΣ ΟΡΓΚΑΘ>. Τέλος θα επισκεφθούμε το σπίτι όπου έζησε και μεγαλούργησε ο μεγάλος ζωγράφος Ελ Γκρέκο.
Αμέσως μετά προτείνουμε προαιρετική επίσκεψη στο ΕΣΚΟΡΙΑΛ   για να γνωρίσουμε το μοναστήρι – παλάτι του ΦΙΛΙΠΠΟΥ Β΄, τους τάφους των Βασιλιάδων και στη συνέχεια στην κοιλάδα των πεσόντων θα επισκεφθούμε το αντίστοιχο μνημείο κάτω από το λόφο και την εκκλησία σε σχήμα ελληνικού σταυρού η οποία περιέχει πίνακες του ΒΕΛΑΣΚΕΘ, ΡΙΒΙΕΡΑ και ΓΚΡΕΚΟ. Η βιβλιοθήκη του Μοναστηριού είναι και η σημαντικότερη της Ισπανίας με πάνω από 40.000 τόμους. Επίσκεψη στην ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ   του μνημείου που κτίστηκε το 1959 από τον δικτάτορα ΦΡΑΝΚΟ, σε ανάμνηση του εμφυλίου πολέμου της Ισπανίας. Σε αυτό το μνημείο βρίσκεται σήμερα ο τάφος του Φράνκο και του Χοσέ Αντόνιο. Επιστροφή το στη ΜΑΔΡΙΤΗ , χρόνος ελεύθερος . Δείπνο , διανυκτέρευση.

9Η ΗΜΕΡΑ : ΜΑΔΡΙΤΗ – ΑΝΔΟΡΑ
Πρωϊνό και αναχώρηση για το ανεξάρτητο κρατίδιο της ΑΝΔΟΡΑΣ. Αυτόνομη δημοκρατία βρίσκεται στα γαλλο- ισπανικά σύνορα στα Ανατολικά Πυρηναία όρη. Είναι μια δασώδης κοιλάδα που διαρρέεται από τον ποταμό Βαλίρα. Οι κάτοικοί της είναι περίπου 20.000 και κατανέμονται σε 6 κοινότητες. Πρωτεύουσα της είναι η Ανδόρα λα Βιέχα και η έκτασή της είναι 452 τετρ. χλμ. Μέσω ωραιότατης διαδρομής λοιπόν και διασχίζοντας τμήμα των Πυρηναίων θα φθάσουμε το απόγευμα στην   πόλη της ΑΝΔΟΡΑΣ, όπου μετά το δείπνο θα έχουμε χρόνο για περιπάτους και γνωριμία με την πάντα ενδιαφέρουσα αγορά του κρατιδίου, διανυκτέρευση.

10Η ΗΜΕΡΑ: ΑΝΔΟΡΑ - ΜΑΣΣΑΛΙΑ
Μετά το πρωινό   ολοκληρώνουμε τη γνωριμία μας με την πόλη και αναχωρούμε για   τις ακτές της νότιας Γαλλίας. Θα διασχίσουμε ένα ακόμη κομμάτι των Πυρηναίων μέχρι να φθάσουμε στο ΠΕΠΙΝΙΑΝ και από εκεί στη   ΜΑΣΣΑΛΙΑ. Στη   δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, θα φθάσουμε νωρίς το βράδυ και μετά το δείπνο, θα έχουμε χρόνο για περιπάτους στην όμορφη πόλη και μεγάλο εμπορικό λιμάνι, διανυκτέρευση.

11Η ΗΜΕΡΑ:ΜΑΣΣΑΛΙΑ – ΠΑΡΜΑ   Η ΜΟΝΤΕΝΑ 
Πρωινό και μέσω της γνωστής διαδρομής, διασχίζοντας τις όμορφες ακτές της νότιας Γαλλίας, προσπερνώντας την πόλη της ΓΕΝΟΒΑΣ με μικρές στάσεις καθοδόν, θα φθάσουμε το βράδυ στην περιοχή της ΠΑΡΜΑ η της ΜΟΝΤΕΝΑ, για δείπνο και διανυκτέρετση.

12Η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΝΤΕΝΑ - ΑΝΚΟΝΑ
Πρωινό και αναχώρηση για το λιμάνι της ΑΝΚΟΝΑΣ με ενδιάμεση στάση. Το μεσημέρι τακτοποίηση στο πλοίο και απόπλους για ΠΑΤΡΑ, διανυκτέρευση εν πλω.

13Η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ
Άφιξη   στο λιμάνι της ΠΑΤΡΑΣ και αναχώρηση για   ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεση στάση.

 

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΔΙΑΡ.ΗΜΕΡ

ΤΙΜΕΣ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ ΣΕ 2ΚΛΙΝΟ

ΕΠΙΒ/ΝΣΗ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΩΝ

ΙΣΠΑΝΙΑ - ΑΝΔΟΡΑ

13

1065 €

430 €

29/6/19

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Εκδρομές περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*sup - 4*.
  • Ημιδιατροφή ( 10 ΠΡΩΙΝΑ & 10 ΔΕΙΠΝΑ).
  • Εισιτήρια πλοίων σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες (ΑΒ4).
  • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Αρχηγό - συνοδό.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Είσοδοι σε Μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους.
  • Ποτά στα προσφερόμενα γεύματα η δείπνα.
  • Φόροι ξενοδοχείων και Checkpoint ( 25 € ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ ).
  • Ότι αναφέρεται ως προτεινόμενο η προαιρετικό και ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα και τις παροχές του.