Skip to main content

ΜΠΕΝΕΛΟΥΞ - ΚΑΤΩ ΧΩΡΕΣ Kαλοκαίρι Ιούνιος 2019 από 965.00

ΑΝΚΟΝΑ – ΙΝΝΣΜΠΡΟΥΚ - ΜΟΝΑΧΟ – ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ – ΜΑΝΧΑΪΜ -ΚΟΛΩΝΙΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ– ΒΟΛΕΝΤΑΜ – ΧΑΓΗ – ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΓΑΝΔΗ – ΜΠΡΥΖ - ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ - ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΖΥΡΙΧΗ – ΛΟΥΚΕΡΝΗ – ΜΙΛΑΝΟ

22/6
12 ΗΜΕΡΕΣ

1Η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ (πλοίο)
Αναχώρηση από ΑΘΗΝΑ για το λιμάνι της ΠΑΤΡΑΣ, με ενδιάμεση στάση, μετά τις αναγκαίες διατυπώσεις επιβίβασης στο πλοίο, θα γίνει ο απόπλους για την ΑΝΚΟΝΑ. Διανυκτέρευση εν πλω.

2Η ΗΜΕΡΑ: ΑΝΚΟΝΑ –   ΤΥΡΟΛΟ
Άφιξη στην ΑΝΚΟΝΑ και άμεση αναχώρηση για την   περιοχή του ΤΥΡΟΛΟ. Διασχίζουμε τις εύφορες πεδιάδες της ΑΙΜΙΛΙΑ ΡΟΜΑΝΑ, προσπερνάμε την ΜΠΟΛΟΝΙΑ και την ΒΕΡΟΝΑ και απολαμβάνουμε μία υπέροχη διαδρομή καθώς αρχίζει η ανάβαση των ΙΤΑΛΟΑΥΣΤΡΙΑΚΩΝ ΑΛΠΕΩΝ προς ΤΡΕΝΤΟ και ΜΠΟΛΖΑΝΟ. Το βράδυ τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, στην ευρύτερη περιοχή του ΙΝΝΣΜΠΡΟΥΚ, διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ: ΙΝΝΣΜΠΡΟΥΚ - ΜΟΝΑΧΟ - ΜΑΝΧΑΪΜ
Πρωινό σύντομη επίσκεψη στην πόλη του ποταμού ΙΝ και πρωτεύουσα του Τυρόλο και αναχώρηση για ΜΑΝΧΑΙΜ. Το ΜΟΝΑΧΟ, η πρωτεύουσα της Βαυαρίας, είναι ένας σημαντικός σταθμός της διαδρομής μας, όπου θα έχουμε ανάλογη στάση - επίσκεψη. Το βράδυ   θα τακτοποιηθούμε στο ξεν/χείο μας στην περιοχή του ΜΑΝΧΑΙΜ, για δείπνο και διαν/ση.

4Η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΝΧΑΪΜ – ΡΗΝΟΣ – ΚΟΛΩΝΙΑ - ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ
Ενδιαφέρουσα και η σημερινή διαδρομή με συνεχώς εναλλασσόμενες παραστάσεις. Ένας υπέροχος συνδυασμός από καταπράσινα τοπία και κάστρα που δένουν αρμονικά μεταξύ τους, ακολουθώντας μια μοναδική διαδρομή δίπλα από τον ποταμό ΡΗΝΟ, μας οδηγεί στη γερμανική μεγαλούπολη, την ΚΟΛΩΝΙΑ. Σύντομη στάση και συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Ολλανδίας, το ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ. Τακτοποίηση στο ξεν/χείο, δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

5Η ΗΜΕΡΑ: ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ (ΒΟΛΕΝΤΑΜ)
Πρωϊνό και γνωριμία με την Βενετία του Βορρά. Πανοραμική ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Θα δούμε την πλατεία ΝΤΑΜ και τα ιστορικά κτίρια τα οποία την περικλείουν, το ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ και την ΝΕΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, κέντρο προτεσταντισμού της ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ, το ΝΕΟΓΟΤΘΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ του ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ, τον ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ του ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, την περιοχή ΖΟΡΝΤΑΝ, την πλατεία ΒΑΤΕΡΛΟ, την ΕΒΡΑΪΚΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ, το κτίριο του ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ και της ΟΠΕΡΑΣ. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος στην πόλη, ενώ λίγο αργότερα προτείνουμε προαιρετικά επίσκεψη στον κόλπο ΖΑΝDΕR ΖΕΕ και στο πανέμορφο ψαροχώρι, ΒΟΛΕΝΤΑΜ, για περιπάτους στο γραφικό λιμανάκι, για να θαυμάσουμε τα ‘’κουκλίστικα’’ σπιτάκια που θυμίζουν πίνακες ζωγραφικής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διαν/ση.

6Η ΗΜΕΡΑ: ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΧΑΓΗ – ΡΟΤΤΕΡΝΤΑΜ – ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
Μετά το πρωινό αναχώρηση για   το ΒΕΛΓΙΟ και την πόλη των ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ. Η διαδρομή μας  ξεχωριστή και ενδιαφέρουσα, αφού περιλαμβάνει δύο σημαντικές επισκέψεις. Πρώτος σταθμός η διοικητική πρωτεύουσα της ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ, η ΧΑΓΗ, με το γνωστό σε όλους ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ, το ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ αλλά και το παλαιό ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ. Ακολουθεί επίσκεψη στο μεγαλύτερο λιμάνι της ΕΥΡΩΠΗΣ, το ΡΟΤΤΕΡΝΤΑΜ, το σπουδαιότερο εμπορικό κέντρο της Ολλανδίας με τους επιβλητικούς ουρανοξύστες, τις γέφυρες Villem και Erasmus και τον ποταμό ΜΑΑΣ   να δίνουν ένα ιδιαίτερο χρώμα. Συνεχίζουμε   μέσω ΑΝΤΒΕΡΠΗΣ, για να καταλήξουμε στην πρωτεύουσα του Βελγίου, τις ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

7Η ΗΜΕΡΑ: ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
Πρωινό και περιήγηση – ξενάγηση της πόλης, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε το καταπράσινο πάρκο Ηeysel με το ομώνυμο στάδιο, την Mini-Europe, το βασιλικό παλάτι, την Κινέζικη παγόδα, τον Γιαπωνέζικο πύργο και την πρωτότυπη αρχιτεκτονική κατασκευή του ATOMIUM. Συνεχίζοντας από το σύγχρονο προς το ιστορικό κέντρο της πόλης, θα δούμε το μπαρόκ Χρηματιστήριο, την αριστοκρατική πλατεία Grand-Sablon, το παρκάκι   ‘’Square du Petit-Sablon’’ το νέο Δικαστικό Μέγαρο και την περίφημη «ΓΚΡΑΝ ΠΛΑΣ». Χρόνος ελεύθερος για περιπάτους στην αγορά της πόλης, δείπνο, διανυκτέρευση.

8Η ΗΜΕΡΑ: ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΓΑΝΔΗ - MΠΡΥΖ 
Πρωινό και εκδρομή στην όμορφη πόλη της ΓΑΝΔΗΣ.Είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη τηςΕπαρχίας της Ανατολικής Φλάνδρας, μια πολυάσχολη πόλη με μεγάλο λιμάνι και Πανεπιστήμιο. Συνδέεται από θαλάσσης με το Κανάλι Γάνδη – Τερνέουζεν, διαθέτει πολύ όμορφο ιστορικό κέντρο με χαρακτηριστικά κτίσματα μεσαιωνικής και αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής, τα οποία, ευτυχώς, δεν υπέστησαν καταστροφές από τους πολέμους, αναπαλαιώθηκαν και συντηρούνται άψογα. Το ιστορικό κέντρο της πόλης είναι η μεγαλύτερη περιοχή στο Βέλγιο όπου δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία αυτοκινήτων. Ακολουθεί επίσκεψη στη Μπρύζ, μια ακόμη ιδιαίτερη βελγική πόλη που κυριαρχεί το υδάτινο στοιχείο, κυρίως στο ιστορικό κέντρο, αλλά και στα περίχωρα. Τα δύο μεγάλα ποτάμια που ξεκινούν από την Βόρεια Θάλασσα, την Οστάνδη και την Ζέ-Μπρυζ, τα 2 μεγάλα βόρεια λιμάνια του Βελγίου, καταλήγουν στην πόλη της Μπρύζ, σχηματίζοντας πολλά μικρά και μεγάλα κανάλια. Μια πόλη με αρκετούς ναούς,   του 15ου και 16ου αιώνα, κυρίως γοτθικού ρυθμού, αλλά   και   πολλούς πύργους. Στην τεράστια κυκλική κεντρική πλατεία της, το Markt, γεμάτη από καφέ και ρεστοράν, ξεχωρίζουν το παλαιό κυβερνείο και το καμπαναριό - κάστρο του Belfort, ύψους 88 μέτρων. Επιστροφή αργά το απόγευμα στις ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, δείπνο, διαν/ση.

9Η ΗΜΕΡΑ: ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ– ΒΑΤΕΡΛΩ - ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ– ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ
Πρωινό και αναχώρηση για ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ. Η διαδρομή μας από τον ιστορικό χώρο της περίφημης μάχης του Βατερλό, διασχίζοντας τις Αρδέννες με τα καταπράσινα δάση, τις αχανείς χαράδρες, τα γραφικά χωριουδάκια και τα μεγαλοπρεπή κάστρα, προσπερνώντας τη ΝΑΜΟΥΡ, μας οδηγεί στο Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου, που διαιρείται σε 12 καντόνια. Πρωτεύουσα του η ομώνυμη πόλη, με τον καθεδρικό ναό του 17ου αιώνα και τα Δουκικά ανάκτορα να ξεχωρίζουν. Αποτελεί έδρα πολλών διεθνών οικονομικών και πολιτικών οργανισμών και μέρους των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Έδρα του Συμβουλίου της Ευρώπης, το ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ, θα είναι ο επόμενος σταθμός μας, που είναι κτισμένη στην δυτική όχθη του Ρήνου και διασχίζεται από τον ποταμό ΙΛΛ, ένα παραπόταμο του Ρήνου, ο οποίος είναι πλωτός στο μεγαλύτερο μέρος του, ενώ υπάρχουν και πολλά κανάλια, σχεδόν σε κάθε σημείο της πόλης. Είναι η πρωτεύουσα και κυριότερη πόλη του νομού Bas - Rhin της περιφέρειας της Αλσατίας, στη βορειοανατολική Γαλλία. Η πλατεία Κλέμπερ, ο καθεδρικός ναός χτισμένος από κόκκινο ψαμμόλιθο, αλλά και το κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης. Νωρίς το βράδυ θα τακτοποιηθούμε στο   ξενοδοχείο μας,  για δείπνο και διαν/ση.

10Η ΗΜΕΡΑ: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΖΥΡΙΧΗ – ΛΟΥΚΕΡΝΗ - ΜΙΛΑΝΟ
Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας στην περιοχή των Γερμανοελβετικών συνόρων, μέσα από μια αδιάκοπη διαδοχή λόφων προβάλουν αντικριστά οι ορεινοί όγκοι του ΜΕΛΑΝΑ ΔΡΥΜΟΥ και του ΓΙΟΥΡΑ, ανάμεσα στους οποίους περνά το μεγάλο ποτάμι. Το δρομολόγιό μας ανεβαίνει στην κοιλάδα του Ρήνου και μας οδηγεί στη   ΖΥΡΙΧΗ, τη μεγαλύτερη Ελβετική πόλη, όπου θα έχουμε λίγο χρόνο να περπατήσουμε στη Μπανχοφστράσσε και να φτάσουμε μέχρι την παραλία της όμορφης λίμνης. Στην πόλη της ΛΟΥΚΕΡΝΗΣ φθάνουμε αργότερα για τον απογευματινό καφέ, πλάι στην όμορφη λίμνη με τη σκεπαστή γέφυρα και το ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΛΕΟΝΤΩΝ. Η μαγεία των Ελβετικών τοπίων θα συνεχιστεί και στη διαδρομή μας προς το Λουγκάνο και την ευρύτερη περιοχή του ΜΙΛΑΝΟΥ, όπου θα έχουμε δείπνο και διανυκτέρευση.

11Η ΗΜΕΡΑ: ΜΙΛΑΝΟ - ΑΝΚΟΝΑ (πλοίο)
Νωρίς το πρωί αναχώρηση μέσω ΜΠΟΛΟΝΙΑΣ για το λιμάνι της ΑΝΚΟΝΑ. Τακτοποίηση στο πλοίο και απόπλους για ΠΑΤΡΑ. Διανυκτέρευση εν πλω.

12Η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΤΡΑ-ΑΘΗΝΑ
Άφιξη   το μεσημέρι στο λιμάνι της ΠΑΤΡΑΣ και συνεχίζουμε για ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεση στάση, όπου θα φθάσουμε   τρεις περίπου ώρες αργότερα.

Υ. Γ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ  ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ   ΚΑΙ Η ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΥΡΟΛΟ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΒΕΡΟΝΑΣ.

 

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

ΔΙΑΡ. ΗΜΕΡ

ΤΙΜΕΣ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ
ΣΕ 2ΚΛΙΝΟ

ΕΠΙΒ/ΝΣΗ
ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΩΝ
ΜΠΕΝΕΛΟΥΞ ΚΑΤΩ ΧΩΡΕΣ

12

965 €

385 €

22/6/19

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Eκδρομές - περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* plus -   4*.
  • Ημιδιατροφή στα ξενοδοχεία εκτός   της 2ΗΣ ημέρας (9 πρωινά & 8 δείπνα).
  • Εισιτήρια πλοίων σε 4κλινες καμπίνες με W.C (AB
  • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Αρχηγό - συνοδό.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Είσοδοι σε Μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους.
  • Ποτά στα προσφερόμενα γεύματα η δείπνα.
  • Ότι αναφέρεται ως προτεινόμενο η προαιρετικό   και ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα και τις παροχές του.
  • Φόροι ξενοδοχείων και Checkpoint (30 € ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ)