Skip to main content

Βουδαπέστη - Μπρατισλάβα - Βιέννη Πάσχα, Πρωτομαγιά, Άγιο Πνεύμα 2019 από 465.00

Νις, Βελιγράδι, Βουδαπέστη, Παραδουνάβια Χωριά, Μπρατισλάβα, Βιέννη

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 25 Απριλίου, 15, 29 Ιουνίου
7 μέρες

1η μέρα: Αθήνα - Νις/Σερβία
Αναχώρηση στις 06:00΄ από Αθήνα για τον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και συνεχίζουμε για την περιοχή της Νις. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Νις - Βελιγράδι - Βουδαπέστη/Ουγγαρία
Πρωινή αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, την Βουδαπέστη. Η διαδρομή μας, με μικρή στάση στην πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι, μας οδηγεί το βράδυ στο "Παρίσι της Ανατολής", την πανέμορφη Βουδαπέστη.Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Βουδαπέστη, Ξενάγηση
Η ξενάγησή μας στο "Μαργαριτάρι του Δούναβη" ξεκινά από την Πέστη και την μεγάλη Πλατεία των Ηρώων, στολισμένη με υπέροχα αγάλματα. Συνεχίζουμε με τη λεωφόρο Αντράσσυ για να δούμε την Όπερα και το Κοινοβούλιο. Λίγο αργότερα, διασχίζοντας μια από τις πιο αριστοτεχνικές γέφυρες του Δούναβη, την Γέφυρα των Αλυσίδων, θα βρεθούμε στην πλευρά της Βούδας για να επισκεφθούμε τον Πύργο των Ψαράδων, τον Λόφο του Γκέλερτ και την θαυμαστή εκκλησία του Ματία, όπου στέφονταν οι βασιλιάδες. Τέλος, θα απολαύσουμε την εξαιρετική θέα που προσφέρει η πόλη με τις πολλές και επιβλητικές γέφυρες και το νησάκι της Μαργαρίτας στη μέση του ποταμού. Γεύμα και στον ελεύθερο χρόνο που ακολουθεί, μπορείτε να επισκεφθείτε τον εμπορικό δρόμο Vaci ή να κάνετε μια μίνι κρουαζιέρα με τουριστικό πλοιάριο στον Δούναβη (προαιρετικά). Για το βράδυ σας προτείνουμε (προαιρετικά) διασκέδαση σε παραδοσιακή ταβέρνα με τσιγγάνικα βιολιά και κρασί.

4η μέρα: Βουδαπέστη - Παραδουνάβια Χωριά - Μπρατισλάβα
Πρωινή αναχώρηση για την Καμπή του Δούναβη μέσα από μια όμορφη διαδρομή. Πρώτος μας σταθμός το χωριό των καλλιτεχνών Άγιος Ανδρέας, με τα γραφικά σοκάκια και τα όμορφα τουριστικά καταστήματα. Ακολουθεί το Βίσσεγκραντ, με το άλλοτε λαμπρό και φημισμένο Βασιλικό ανάκτορο, από το οποίο σώζονται μόνο λίγα ερείπια, ενώ η αναγεννησιακού ρυθμού επίσημη αυλή υποδοχής αναστηλώθηκε με βάση τα παλιά σχέδια. Χρόνος ελεύθερος για περιπάτους και γεύμα (προαιρετικά) στην πρώτη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, το Έστεργκομ και τη συνέχεια θα διασχίσουμε τη γέφυρα που ενώνει τις δύο όχθες του Δούναβη - την Ουγγαρία με την Σλοβακία - για να περάσουμε στην πόλη Στούροβο της Σλοβακίας και να καταλήξουμε στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας, την Μπρατισλάβα. Βρίσκεται στις όχθες του Δούναβη, στα σύνορα της χώρας με την Αυστρία και την Ουγγαρία και σχετικά κοντά στα σύνορα με την Τσεχία. Είναι η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Κεντρικής Ευρώπης και η μοναδική πρωτεύουσα Ευρωπαϊκού κράτους που βρίσκεται σχεδόν πάνω στα σύνορα με άλλο κράτος (Αυστρία). Άφιξη και περιήγηση της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Μπρατισλάβα, Ημερήσια εκδρομή στη Βιέννη
Πρωινή αναχώρηση για μια ημερήσια εκδρομή στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, τη Βιέννη. Σε μία μόλις ώρα θα φθάσουμε στην πόλη του Στράους, όπου κατά την περιήγησή μας θα δούμε τα κτίρια της Δακτυλίου Λεωφόρου (Ring), την κρατική Όπερα, τα μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Τέχνης, τους αυτοκρατορικούς και λαϊκούς κήπους, το παλάτι Χόφμπουργκ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το Χρηματιστήριο και το Πανεπιστήμιο. Ακολουθεί η πλατεία Σβάρτσενμπεργκ με το ομώνυμο άγαλμα, ο γοτθικού ρυθμού Καθεδρικός ναός του Αγίου Στεφάνου, ο ελληνορθόδοξος Μητροπολιτικός ναός και η Griechen Casse, η πάροδος των Ελλήνων, για να καταλήξουμε στο σπουδαιότερο παλάτι της Βιέννης, το Σενμπρούν. Εσωτερική επίσκεψη των σαράντα σπουδαιότερων διαμερισμάτων. Χρόνος ελεύθερος για περιπάτους και επιστροφή νωρίς το βράδυ στην Μπρατισλάβα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Μπρατισλάβα - Νις/Σερβία
Πρωινή αναχώρηση με ενδιάμεσες στάσεις για την περιοχή της Νις. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: Νις - Αθήνα
Νωρίς σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για τον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και συνεχίζουμε για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη το βράδυ.

                                   

Σημειώσεις:

  • Στην Πασχαλινή αναχώρηση 25/4, θα παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη Ακολουθία στον ορθόδοξο ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου στην Βουδαπέστη
  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι
  • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 25 Απριλίου, 15, 29 Ιουνίου                                             7 μέρες    

Τιμή κατ΄ άτομο                      

Δίκλινο                                        465
3ο άτομο έως 12 ετών                415
Μονόκλινο                                   640             

 

Περιλαμβάνονται:

  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* (στη Σερβία 3*) με φόρους διαμονής
  • Ημιδιατροφή (6 πρωινά, 1 γεύμα, 5 δείπνα)
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν, σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Αρχηγός-συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους
  • Ποτά στα προσφερόμενα γεύματα ή δείπνα
  • Ό,τι αναγράφεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό και ό,τι ρητά δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα