Skip to main content

Πολωνία Καλοκαίρι 2018 από 695,00

ΑΝΑΧ.: 30 Ιουνίου,  14,21 Ιουλίου,  1,11,18,25 Αυγούστου,  15,29 Σεπτεμβρίου,  20  Οκτωβρίου
11 μέρες Οδικώς

1η μέρα: Αθήνα - Νις/Σερβία
Αναχώρηση στις 06:00 από την Αθήνα για τον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και συνεχίζουμε για την περιοχή της Νις. Διανυκτέρευση.  

2η μέρα: Νις - Βουδαπέστη/Ουγγαρία
Πρωινή αναχώρηση για την πανέμορφη Βουδαπέστη. Άφιξη το απόγευμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία. Διανυκτέρευση.  

3η μέρα: Βουδαπέστη - Κρακοβία/Πολωνία
Σύντομη περιήγηση στην Βουδαπέστη. Εν συνεχεία, μέσα από μία ενδιαφέρουσα διαδρομή, φθάνουμε στην πιο όμορφη ίσως πόλη της Πολωνίας, την Κρακοβία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και χρόνος ελεύθερος στην πόλη που συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο της UNESCO. Διανυκτέρευση.  

4η μέρα: Κρακοβία, Ξενάγηση, Αλατωρυχεία Βιελίτσκα
Πανοραμική ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την πανέμορφη μεσαιωνική πλατεία με την παλαιά υφασματαγορά και το μνημείο του εθνικού ποιητή Άνταμ Μιτσκιέβιτς (Mickiewicz), την εκκλησία της Παναγίας και θα καταλήξουμε στο μεσαιωνικό Κάστρο, όπου μαζί με τον βασιλικό Πύργο, δεσπόζουν στον λόφο. Στη συνέχεια αναχωρούμε για τα ορυχεία αλατιού της Βιελίτσκα, ένα από τα πιο παλιά ορυχεία αλατιού του κόσμου, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco. Η διαδρομή μέσα στα αλατωρυχεία περιλαμβάνει πανέμορφα σπήλαια, διαδρόμους (περίπου 300 km εκ των οποίων 3,5 km είναι επισκέψιμα), που βρίσκονται σε βάθος 64-135 μέτρων, αγάλματα από αλάτι, πολυελαίους από κρυστάλλους αλατιού, παρεκκλήσια, ακόμα και έναν Καθεδρικό ναό! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.  

5η μέρα: Κρακοβία - Άουσβιτς - Σεστόχοβα - Βαρσοβία
Πρωινή επίσκεψη στο Άουσβιτς, ένα από τα μεγαλύτερα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου βρήκαν τον θάνατο πάνω από 2 εκατομμύρια άνθρωποι κατά τη διάρκεια του Β΄ παγκοσμίου πολέμου και αποτελεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Το Άουσβιτς περιελάμβανε πολλές μονάδες, η μεγαλύτερη των οποίων ήταν το Μπιρκενάου. Από τα εκατομμύρια ανθρώπων που πέρασαν εδώ, μόλις 60-70 χιλιάδες κατάφεραν να επιζήσουν και να ελευθερωθούν. Μετά την επίσκεψή μας αναχωρούμε για την Czestochova, όπου θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Γιάσνα Γκόρα και θα προσκυνήσουμε την θαυματουργή εικόνα της Μαύρης Παναγίας. Συνεχίζουμε για την Βαρσοβία. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.  

6η μέρα: Βαρσοβία, Ξενάγηση
Κατά τη διάρκεια της πρωινής μας ξενάγησης θα δούμε την πλατεία του Κάστρου με την κολώνα του Ζιγισμούνδου, το βασιλικό Κάστρο, την πλατεία της Νίκης, το μνημείο των Ηρώων του Γκέτο - το μοναδικό μέρος που σώθηκε από τους βομβαρδισμούς των ναζί - το άγαλμα της γοργόνας και θα καταλήξουμε στο πάρκο Λαζιένκι (Łazienki), πρώην θερινή κατοικία του τελευταίου μονάρχη, όπου βρίσκεται το υπέροχο Παλάτι στο Νερό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.  

7η μέρα: Βαρσοβία - Βρότσλαβ, Ξενάγηση
Πρωινή αναχώρηση για το πανέμορφο Βρότσλαβ, την "Βενετία της Πολωνίας". Η πόλη, η οποία υπήρξε πηγή
έμπνευσης για τον Πικάσο, είναι κτισμένη σε 12 νησιά του ποταμού Όντερ. Στην περιήγησή μας θα δούμε μεταξύ άλλων την κεντρική πλατεία Ρίνεκ, μία από τις ωραιότερες της Ευρώπης, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό ναό και το Πανεπιστήμιο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η μέρα: Βρότσλαβ - Κάστρο Ξιάζ - Μπρατισλάβα
Ξεκινάμε σήμερα για το "μαργαριτάρι της νότιας Σιλεσίας", το περίφημο κάστρο Ξιάζ (Książ), ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας, κτισμένο σε μια υπέροχη τοποθεσία. Το κάστρο, πέρα από ιστορικό μνημείο, στεγάζει μια γκαλερί τέχνης. Η διαδρομή μας συνεχίζεται για την πρωτεύουσα της Σλοβακίας, τη Μπρατισλάβα. Άφιξη και ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία στην πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της κεντρικής Ευρώπης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

9η μέρα: Μπρατισλάβα - Βελιγράδι
Πρωινή αναχώρηση για μια ακόμη σημαντική πόλη, την πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι. Θα φθάσουμε αργά το απόγευμα και θα έχουμε και εδώ την ευκαιρία για μια σύντομη περιήγηση-γνωριμία με την πόλη και σημαντικά αξιοθέατά της, όπως το Kalemegdan, οχυρό και πάρκο που βρίσκεται στην περιοχή Stari Grad, κοντά στο κέντρο της πόλης, την πλατεία Δημοκρατίας, όπου βρίσκονται κάποια σημαντικά κτίρια, όπως το Εθνικό Μουσείο, το Εθνικό Θέατρο και το άγαλμα του Πρίγκιπα Μιχαήλ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

10η μέρα: Βελιγράδι - Σκόπια
Ολοκληρώνουμε σήμερα την γνωριμία μας με την πόλη και αναχωρούμε για τα Σκόπια, όπου μετά τις αναγκαίες συνοριακές διατυπώσεις θα φθάσουμε το βράδυ. Διανυκτέρευση.

11η μέρα: Σκόπια - Αθήνα
Πρωινή αναχώρηση για την Αθήνα μέσω του συνοριακού σταθμού των Ευζώνων. Άφιξη το βράδυ.


Σημειώσεις:

  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι. Είναι πιθανόν η διανυκτέρευση της Νις να γίνει στο Παρασίν και η διανυκτέρευση των Σκοπίων να γίνει στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης

ΑΝΑΧ.: 30 Ιουνίου,  14,21 Ιουλίου,  1,11,18,25 Αυγούστου,  15,29 Σεπτεμβρίου,  20  Οκτωβρίου
11 μέρες Οδικώς
     
Τιμή Κατά άτομο                
Δίκλινο                             695        
3ο άτομο έως 12 ετών    625        
Μονόκλινο                        980            
                 
Περιλαμβάνονται:
• 10 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* (3*,4* στη ΣΕΡΒΙΑ)
• Ημιδιατροφή (10 πρωινά, 1 γεύμα, 9 δείπνα)
• Εκδρομές, περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
• Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
• Αρχηγός-συνοδός
• Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης
• Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:
• Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους. Ποτά στα προσφερόμενα γεύματα ή δείπνα. Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό και ό,τι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα και τις παροχές του