Skip to main content

Κρακοβία - Βαρσοβία Μάιος, Αγίου Πνεύματος / Ιούνιος 2017 από 635,00

10 ημέρες
Αναχωρήσεις 19/5, 2 & 23/6
ΝΙΣ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΚΡΑΚΟΒΙΑ - WIELICZKA - ΑΟΥΣΒΙΤΣ - ΣΕΣΤΟΧΟΒΑ - ΒΑΡΣΟΒΙΑ - ΜΠΡΝΟ - ΠΑΝΤΟΒΑ - ΑΓΚΩΝΑ


1Η ΗΜΕΡΑ, ΑΘΗΝΑ - ΝΙΣ: Aναχώρηση στις 6.00 π.μ. από ΑΘΗΝΑ, ημίωρη στάση σε καφέ της Ε.Ο. στην περιοχή της Λαμίας, ακολούθως μέσω ΤΕΜΠΩΝ, ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ, ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ με ενδιάμεση στάση για το συνοριακό σταθμό των ΕΥΖΩΝΩΝ. Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και συνεχίζουμε το ταξίδι μας για τη ΣΕΡΒΙΑ και την περιοχή της ΝΙΣ, για δείπνο και διανυκτέρευση.
2Η ΗΜΕΡΑ, ΝΙΣ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ: Μετά το πρωινό αναχώρηση για ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ. Η διαδρομή μας από την πρωτεύουσα της ΣΕΡΒΙΑΣ το ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ προσπερνώντας το ΝΟΒΙΣΑΝΤ μας οδηγεί στα σύνορα της ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ και την πόλη του ΣΕΓΚΕΤ. Το απόγευμα το ΠΑΡΙΣΙ της ΑΝΑΤΟΛΗΣ, η πανέμορφη ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ μας καλωσορίζει και μας προσκαλεί να τη γνωρίσουμε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, χρόνος ελεύθερος για περιπάτους γνωριμίας στην πρωτεύουσα των Μαγυάρων, διανυκτέρευση.
3Η ΗΜΕΡΑ, ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΚΡΑΚΟΒΙΑ: Μετά το πρωινό σύντομη περιήγηση - γνωριμία με το «Μαργαριτάρι του Δούναβη» και συνεχίζουμε το ταξίδι μας από μία αρκετά ενδιαφέρουσα διαδρομή που οδηγεί στην πιο όμορφη ίσως πόλη της Πολωνίας, την ΚΡΑΚΟΒΙΑ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και χρόνος ελεύθερος, στην πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης του 2000, η οποία συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, διανυκτέρευση.
4Η ΗΜΕΡΑ, ΚΡΑΚΟΒΙΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)//WIELICZKA: Την αποκαλούν στολίδι της Πολωνίας και ήταν κάποτε η πρωτεύουσα των Γιαγγελόνων. Ξεκινάμε την περιήγηση μας από την κεντρική πλατεία με την παλαιά υφασματαγορά και την πινακοθήκη στον πρώτο όροφο με έργα Πολωνών ζωγράφων του 14ου και 20ου αιώνα. Το μνημείο του ποιητή «ΜΙΣΚΕΒΙΤΣ», με τις τέσσερις αλληγορικές μορφές στη βάση του, που συμβολίζουν την πατρίδα, την επιστήμη, την αξία και την ποίηση. Ακολουθεί επίσκεψη στην εκκλησία της Παναγίας «MARIACKI» μνημειακής γοτθικής κατασκευής, με το φύλακα τρομπετιστή στην κορυφή του καμπαναριού. Συνεχίζουμε με το μεσαιωνικό, κάστρο, «παλαιά τείχη της Κρακοβίας» που κυριαρχείται από το ωραίο πάρκο «ΠΛΑΝΤΥ» που δημιουργήθηκε μετά το γκρέμισμα του κάστρου στις αρχές του 14ουαιώνα και από το οποίο διασώζονται σήμερα μόνο τρεις πύργοι. Ακόμη η «ΠΥΛΗ ΦΛΟΡΙΑΝΣΚΑ», το κολλέγιο «MAIUS» και η «ΓΟΤΘΙΚΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ», όπου γινόταν η στέψη και ο ενταφιασμός των Πολωνών Βασιλιάδων, μαζί με το Βασιλικό Πύργο, δεσπόζουν της πόλεως από το λόφο ΒΑΒΕΛ που υψώνεται πάνω από τον ποταμό ΒΙΣΤΟΥΛΑ. Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε τα παλαιά ΑΛΑΤΟΡΥΧΕΙΑ WIELICZKA για να θαυμάσουμε ένα μοναδικό μνημείο, που εκτείνεται 304 μέτρα υπογείως, σε εννέα επίπεδα, με δαιδαλώδεις στοές, αίθουσες, σήραγγες και λίμνες. Τρία μόνο επίπεδα είναι σήμερα επισκέψιμα, τα οποία και θα γνωρίσουμε. Επιστροφή στην πόλη, χρόνος ελεύθερος για περιπάτους, δείπνο, διανυκτέρευση.
5Η ΗΜΕΡΑ, ΚΡΑΚΟΒΙΑ - ΑΟΥΣΒΙΤΣ - ΒΑΡΣΟΒΙΑ: Πρωινή αναχώρηση για την πολωνική πρωτεύουσα με δύο όμως σημαντικούς σταθμούς στη διαδρομή μας. Το παγκοσμίως γνωστό μνημείο του BIRKENAU στο ΑΟΥΣΒΙΤΣ, το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης των ΝΑΖΙ κατά τη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου θα γνωρίσουμε από κοντά, μια εμπειρία που συγκλονίζει. Η διαδρομή μας προς ΒΑΡΣΟΒΙΑ συνεχίζεται με στάση στο CZESTOCHOWA, για να επισκεφθούμε το μοναστήρι «ΓΙΑΣΝΑ ΓΚΟΡΑ». Μία από τις πιο σημαντικές πόλεις της ΠΟΛΩΝΙΑΣ, που συχνά αποκαλείται «θρησκευτική πρωτεύουσα» με εκατομμύρια πιστών να συρρέουν από όλα τα μέρη της γης, για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της ΜΑΥΡΗΣ ΜΑΝΤΟΝΑΣ, η αγιογραφία χρονολογείται από το 14ο αιώνα, αλλά ο θρύλος λέει ότι την εικόνα την έφτιαξε ο Ευαγγελιστής Λουκάς από ένα κομμάτι ξύλο από το τραπέζι της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΝΑΖΑΡΕΤ. Νωρίς το βράδυ θα καταλήξουμε στη ΒΑΡΣΟΒΙΑ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.
6Η ΗΜΕΡΑ, ΒΑΡΣΟΒΙΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ): Ξεκινάμε τη γνωριμία μας από την παλαιά πόλη και τα Βασιλικά ανάκτορα. Το ROYAL CASTLE Γοτθικό κτίσμα του 13ου αιώνα, το βλέπουμε σήμερα στην ανακαινισμένη ΜΠΑΡΟΚ μορφή του. Το παλάτι WILNAOW, γνωστό και σα «ΜΙΚΡΕΣ ΒΕΡΣΑΛΛΙΕΣ» με τις άριστα διατηρημένες αίθουσες, έπιπλα εποχής, πορσελάνες και πορτραίτα, περιλαβάλλεται από το πάρκο της εγγλέζικης κηποτεχνικής. Τέλος, το πάρκο «LAZIENKI» από τα ωραιότερα της ΕΥΡΩΠΗΣ κατασκευάστηκε το 1766 από τον τελευταίο Βασιλιά της Πολωνίας, και μέσα βρίσκεται το «ΠΑΛΑΤΙ της ΛΙΜΝΗΣ» με τις θαυμάσιες αίθουσες χωρού, την αίθουσα των πορτρέτων και τη μεγάλη τραπεζαρία όπου λάμβαναν χώρα τα περίφημα δείπνα της Πέμπτης, το μνημείο του Κοπέρνικου, κ.α. Χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση.
7Η ΗΜΕΡΑ, ΒΑΡΣΟΒΙΑ - ΜΠΡΝΟ: Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη ΜΠΡΝΟ της ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ. Με ενδιάμεσες στάσεις στη διαδρομή για προαιρετικό γεύμα και ξεκούραση, θα καταλήξουμε το βράδυ σε ξενοδοχείο της πόλης για δείπνο, περιπάτους γνωριμίας και διανυκτέρευση.
8Η ΗΜΕΡΑ, ΜΠΡΝΟ - ΠΑΝΤΟΒΑ: Μετά το πρωινό αναχώρηση μέσω των πανέμορφων τοπίων της Αυστρίας, με ανάλογες στάσεις στη διαδρομή, για τη βόρεια Ιταλία και την περιοχή της ΠΑΝΤΟΒΑ, όπου θα έχουμε δείπνο και διανυκτέρευση.
9Η ΗΜΕΡΑ, ΠΑΝΤΟΒΑ - ΑΓΚΩΝΑ (ΠΛΟΙΟ): Πρωινό και αναχώρηση για το λιμάνι της ΑΓΚΩΝΑ όπου το μεσημέρι θα επιβιβασθούμε στο πλοίο για ΠΑΤΡΑ, διανυκτέρευση εν πλω.
10Η ΗΜΕΡΑ, ΠΑΤΡΑ - ΑΘΗΝΑ: 'Αφιξη στην ΠΑΤΡΑ και τρεις περίπου ώρες αργότερα στην ΑΘΗΝΑ.

Υ.Γ.
Είναι δυνατόν το πρόγραμμα να εκτελεσθεί και αντίστροφα.

Δίκλινο/άτομο

Μονόκλινο

635€

860€


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
• Eκδρομές - περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
• Διαμονή - 8 διανυκτερεύσεις - σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* plus - 4*.
• 8 πρωινά.
• 8 δείπνα.
• Εισιτήρια πλοίων σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με W.C. (AB4).
• Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
• Aρχηγός – συνοδός.
• Ασφαλιστική κάλυψη αστικής - επαγγελματικής ευθύνης.
• Φ.Π.Α.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
• Παιδιά έως 12 ετών, δικαιούνται έκπτωση 10% εφόσον διαμένουν σε τρίκλινο δωμάτιο με 2 ενήλικες.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Η εξεύρεση καμπίνας στα πλοία άλλου τύπου από αυτόν που ορίζει το πρόγραμμα, εφόσον είναι δυνατή, υπόκειται στις πιο κάτω επιβαρύνσεις.

Τιμή ανά άτομο με επιστροφή (Ελλάδα - Ιταλία - Ελλάδα)

Δίκλινη εσωτερική (ΑΒ2)

65€

Δίκλινη εξωτερική (AS2)

85€

Τρίκλινη εσωτερική (ΑΒ3)

45€

Τρίκλινη εξωτερική (Α3)

65€

Τετράκλινη εξωτερική (Α4)

35€

Για μία διαδρομή (Ελλάδα - Ιταλία ή αντίστροφα)

Δίκλινη εσωτερική (ΑΒ2)

35€

Δίκλινη εξωτερική (AS2)

55€

Τρίκλινη εσωτερική (ΑΒ3)

25€

Τρίκλινη εξωτερική (Α3)

35€

Τετράκλινη εξωτερική (Α4)

20€