Skip to main content

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ & ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2016- 2017 ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΒΙΕΝΝΗ-ΠΡΑΓΑ ΑΠΟ 295,00 (2)

 7 ημέρες
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 16-22/12/2016, 29/12/16 - 04/01/2017

Αναλυτικό Πρόγραμμα

1η  ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΝΙΣ

Αναχώρηση στις 06:00 π.μ. από Αθήνα. Ημίωρη στάση στην περιοχή της Λαμίας και συνεχίζουμε το ταξίδι μας μέσω της Κοιλάδας των Τεμπών - Πλαταμώνα, γεύμα προαιρετικά, και συνεχίζουμε για το συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος διαβατηρίων και η διαδρομή μας έξω από τα Σκόπια μας οδηγεί στην περιοχή του Νις, Δείπνο για άφιξη και διανυκτέρευση.

2η  ΜΕΡΑ: ΝΙΣ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Βελιγράδι πρωτεύουσα της Σερβίας όπου θα ακολουθήσει η  περιήγηση στην πόλη. Μοντέρνα και ζωντανή τίποτα δεν θυμίζει με την ανάπτυξή της το πρόσφατο παρελθόν. Στην περιήγησή μας θα δούμε το Κοινοβούλιο της Σερβίας, το παλαιό Παλάτι, τον Ναό του Αγίου Σάββα, την πλατεία Δημοκρατίας, πριν καταλήξουμε στον κεντρικό πεζόδρομο του Πρίγκιπα Μιχαήλ, ο οποίος συγκαταλέγεται στους ομορφότερους της Ευρώπης , λόγω της ομορφιάς των εντυπωσιακών κτηρίων από την εποχή του 19ου αιώνα, αλλά επίσης αντιπροσωπεύει το εμπορικό κέντρο της πόλης. Ελεύθερος χρόνος και  αναχώρηση για το Νόβισαντ φθάνουμε και τα σύνορα της Ουγγαρίας. Το απόγευμα το «Παρίσι της Ανατολής» η πανέμορφη Βουδαπέστη μας καλωσορίζει και μας προσκαλεί να τη γνωρίσουμε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, προαιρετική κρουαζιέρα στο Δούναβη. Ελεύθερος χρόνος, διανυκτέρευση.

3η  ΜΕΡΑ: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)

Πρωινό και αρχίζουμε την περιήγηση - ξενάγηση μας από την Πέστη. Θα επισκεφθούμε την Πλατεία Ηρώων στολισμένη με υπέροχα αγάλματα και τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου. Κατόπιν διασχίζοντας μια από τις πιο αριστοτεχνικές γέφυρες του Δούναβη, τη γέφυρα των Αλυσίδων, θα βρεθούμε στη Βούδα, για να δούμε τον Πύργο των Ψαράδων, τη θαυμαστή εκκλησία του Ματίας, όπου γινόταν η στέψη των Ούγγρων βασιλιάδων και θα απολαύσουμε την εξαιρετική θέα που προσφέρει η πόλη με τις πολλές και επιβλητικές γέφυρες και το καταπράσινο νησί της Μαργαρίτας στη μέση του Δούναβη, από το λόφο του Γκέλερτ. Γεύμα. Στον ελεύθερο χρόνο που ακολουθεί, μπορούμε να επισκεφθούμε τον εμπορικό πεζόδρομο Vaci. Το βράδυ σας προτείνουμε προαιρετικά, ξεφάντωμα σε παραδοσιακή ταβέρνα με τσιγγάνικα βιολιά και κρασί. Διανυκτέρευση. 

4η  ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΒΙΕΝΝΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τη Βιέννη .Άφιξη και αναχώρηση για την ξενάγηση στην αριστοκρατική αυτή πρωτεύουσα, την πόλη της Μουσικής & των Μουσείων. Μπαίνοντας στην πόλη θα διασχίσουμε την περίφημη Ring Strasse με τα επιβλητικά μέγαρα του 19ου αι., την μεγαλοπρεπή Όπερα, τα Μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Ιστορίας της Τέχνης, το ελληνιστικού ρυθμού εντυπωσιακό Κοινοβούλιο, το μεγαλοπρεπές Δημαρχείο, το Mπελβεντέρε το Πανεπιστήμιο, την κατοικία του Έλληνα ευεργέτη Σίμωνα Σίνα και το Musikverein.  Στη συνέχεια Θα επισκεφτούμε το παλάτι της Σίσσυ, το περίφημο Schönbrunn, όπου θα ξεναγηθούμε στο εσωτερικό των ανακτόρων (δωμάτιο Ναπολέοντα, κινέζικο σαλόνι, σαλόνι της Ελισάβετ κλπ.). Το παλάτι οφείλει τη σημερινή του μορφή στη Μαρία Θηρεσία. Στο εξωτερικό τμήμα δεσπόζουν οι έξοχοι μπαρόκ κήποι, ισάξιοι των Βερσαλλιών, καθώς και ο παλαιότερος ζωολογικός κήπος του κόσμου. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στο κέντρο της πόλης, όπου βρίσκεται ο μητροπολιτικός ναός της Βιέννης Άγιος Στέφανος· ναός του 12ου αιώνα κι έπειτα, σε μεικτό ρομαντικό και γοτθικό ρυθμό, φέρεται ως κεντρικό αξιοθέατο της πόλης, με κυριότερο χαρακτηριστικό την πολύχρωμη, ψηφιδωτού ύφους, στέγη του. Κατόπιν θα περπατήσουμε στην ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας, όπου βρίσκεται ο Καθεδρικός Ναός της Αγίας Τριάδας του 18ου αι. σε βυζαντινό ύφος, όπου δίπλα βρίσκεται ο ναός του Αγ. Γεωργίου και το σπίτι που έδρασε ο εθνομάρτυρας και πρόδρομος της Ελληνικής Επανάστασης Ρήγας Φεραίος. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Πρώτη γνωριμία στη Πόλη της Μουσικής, διανυκτέρευση.

5η  ΜΕΡΑ: ΒΙΕΝΝΕΖΙΚΑ ΔΑΣΗ – ΜΑΓΙΕΡΛΙΝΚ – ΜΠΑΝΤΕΝ – ΠΡΑΓΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την εκδρομή στα περίχωρα της Βιέννης, στο περίφημο Βιεννέζικο Δάσος. Εκεί στην τοποθεσία Μάγιερλινγκ, θα δούμε το άλλοτε κυνηγετικό περίπτερο της οικογένειας των Αψβούργων, γνωστό από τη θλιβερή ιστορία της αυτοκτονίας του πρίγκιπα Ροδόλφου, τελευταίου διαδόχου του θρόνου και της αγαπημένης του Μαρίας Βετσέρα. Κατόπιν θα επισκεφθούμε το μοναστήρι του  Τίμιου Σταυρού (Χάιλιγκενκρόιτς), ένα πολύ όμορφο μεσαιωνικό μοναστήρι. Ιδρύθηκε το 1133 από τον Λεοπόλδο τον Γ΄ και είναι το δεύτερο παλαιότερο κιστερκιανό μοναστήρι στον κόσμο. Στην είσοδο του μοναστηριού υπάρχει μια μεγάλη εσωτερική αυλή στο κέντρο της οποίας βρίσκεται μια στήλη αφιερωμένη στην Αγία Τριάδα, έργο του Giovanni Giuliani το οποίο ολοκληρώθηκε το 1739. Ακολουθεί επίσκεψη στην όμορφη λουτρόπολη Μπάντεν, όπου θα περπατήσουμε στον πεζόδρομο για να θαυμάσουμε τη γραφική πόλη, όπου βρίσκεται και το πολυσύχναστο Καζίνο, ένα από τα μεγαλύτερα και ωραιότερα της Ευρώπης. Στη συνέχεια μεταφορά στην Πρωτεύουσα της Τσεχίας , την Πράγα. Δείπνο, διανυκτέρευση.

6η  ΜΕΡΑ: ΠΡΑΓΑ – (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ & ΚΑΣΤΡΟΎΠΟΛΗΣ)

Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγησή μας με τη συνοικία των Αλχημιστών, του Ροδόλφου με το Χρυσό Δρομάκι, πριν περάσουμε στην άλλη πλευρά της πόλης, με τη Μάλα Στράνα, το ναό του Αγ. Νικολάου και τη φημισμένη γέφυρα του Καρόλου. Τελειώνουμε με την Εβραϊκή Συνοικία και τον ακριβότερο δρόμο της πόλης, την οδό Παρισινών. Ακολουθεί το Κάστρο Χρατσάνυ, το μοναστήρι Στράχοβ, το Λορέττο, η Αρχιεπισκοπή και ο εντυπωσιακός ναός του Αγ. Βίτου. Στη συνέχεια μέσω της Γέφυρας του Καρόλου, θα καταλήξουμε στη πλατεία της Παλαιάς Πόλης με το Αστρονομικό Ρολόι. Γεύμα. Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μια παράσταση  όπερας ή Μαύρου Θεάτρου, στην πόλη όπου γεννήθηκε η ιδέα του.

7η  ΜΕΡΑ: ΠΡΑΓΑ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΒΙΕΝΝΗ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και με τις καλύτερες εντυπώσεις από την όμορφη Πράγα, αναχωρούμε για την  Μπρατισλάβα την πρωτεύουσα της Σλοβακίας όπου θα περιηγηθούμε στο Ιστορικό της κέντρο και θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το κάστρο της πόλης. Χρόνος  ελεύθερος  και αργά το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.

                                                                                       ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  Αεροπορικά εισιτήρια Βιέννη – Αθήνα στην αναχώρηση 16-22/12/16 & Αθήνα – Βιέννη στην αναχώρηση 29/12/16-02/01/17

  Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν.

  Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3* & 4* με πρωινό.

  Ξεναγήσεις εκδρομές σύμφωνα με το πρόγραμμα.

  5 Γεύματα

  Πολυτελές λεωφορείο σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.

  Ελληνόφωνος συνοδός – Ξεναγός.

  Ταξιδιωτική ασφάλεια με επιπλέων παροχές.

  Ενημερωτικά έντυπα.

  Φ.Π.Α

  

Σημειώσεις
Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

• Η εκδρομή πραγματοποιείται αντίστροφα για την αναχώρηση στις 29/12

•Παιδιά έως 12 ετών δικαιούνται έκπτωση εφόσον διαμένουν σε τρίκλινο δωμάτιο με δύο ενήλικες

•Η διαμονή εκτός από την περιοχή Νις, μπορεί να πραγματοποιηθεί και στις περιοχές Κρακούγεβατς ή Πάρατσιν