Skip to main content

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ & ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2016/17 Μόναχο & Βαυαρία ΑΠΟ 575,00

7 μέρες
Αναχώρηση: 20, 28/12
Early Booking σε οδικές & αεροπορικές εκδρομές ισχύει για κρατήσεις 21 ημέρες πριν την αναχώρηση και πληρωμή μετρητοίς (εκτός αυτών που αναφέρονται σε κάθε εκδρομή)

1η μέρα: Αθήνα - Πάτρα (πλοίο)

Αναχώρηση για Πάτρα, επιβίβαση στο πλοίο, απόπλους.

2η μέρα: Aνκόνα - Ροβερέτο (Ιταλικό Τιρόλο)

Άφιξη και αναχώρηση για το Ιταλικό Τιρόλο και το γραφικό Ροβερέτο, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

3η μέρα: Ροβερέτο – Κούφσταϊν – Λίμνη Κίμζεε – Μόναχο

Πρωινό και αναχώρηση για το γραφικό Κούφστάϊν. Περιήγηση στα γραφικά δρομάκια του ιστορικού κέντρου με τις μεσαιωνικές καμάρες και τις περίτεχνες προσόψεις. Επόμενος σταθμός μας η Λίμνη Κίμζεε με τα δύο μικρά νησάκια, Χέρεν & Νταμ. Επιβίβαση στο φέρι-μποτ για το Χέρεν όπου θα θαυμάσουμε το παλάτι Κένινγκσλος, πιστό αντίγραφο του παλατιού των Βερσαλλιών και το μεγαλύτερο σε πλούτο από τα 6 παλάτια του Λουδοβίκου του Β’. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας στο Μόναχο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Μόναχο (περιήγηση)

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για την περιήγηση μας στο Μόναχο. Μεταξύ άλλων θα δούμε το Πανεπιστήμιο, την Αψίδα του Θριάμβου, το Εθνικό Θέατρο κ.ά. Ακολουθεί βόλτα στην παλιά πόλη, όπου θα δούμε το ανάκτορο Ρέζιντεντς και περνώντας από την περιοχή με τις ιστορικές μπιραρίες θα καταλήξουμε στην πλατεία του νεογοτθικού δημαρχείου, με τη Στήλη της Παρθένου Μαρίας. Απόγευμα ελεύθερο και διανυκτέρευση.

5η μέρα: Νυρεμβέργη

Πρωινή αναχώρηση για τη Νυρεμβέργη. Ακολουθεί ξενάγηση της παλιάς πόλης. Όλη η παλιά πόλη είναι μια χρονομηχανή από μόνη της. Το επιβλητικό κάστρο, τα παραδοσιακά κτίρια, οι γοτθικοί ναοί και οι όμορφες γέφυρες του ποταμού Pegnitz μεταφέρουν τον επισκέπτη αιώνες πίσω, όταν η Νυρεμβέργη ήταν η «ανεπίσημη πρωτεύουσα» της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας του γερμανικού έθνους. Αναγεννησιακές κατοικίες, μεσαιωνικά κάστρα και πέτρινα τείχη, λιθόστρωτα σοκάκια, νεογοτθικές εκκλησίες, γραφικές πλατείες και σιντριβάνια συνθέτουν ένα παραμυθένιο σκηνικό! Επιστροφή στο Μόναχο και διανυκτέρευση.

6η μέρα: Γκάρμις Πάρτενκίρχεν – Ίννσμπρουκ - Ροβερέτο

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το Γκάρμις Παρτενκίρχεν. Πρόκειται για το δημοφιλέστερο θέρετρο της Γερμανίας και ένα από τα πιο γνωστά χιονοδρομικά κέντρα στην Ευρώπη. Οφείλει τη φήμη του αφενός στην εξαιρετική τοποθεσία του στους πρόποδες της ψηλότερης κορυφής των γερμανικών Αλπεων, τη Zugspitze, σε 2.964 υψόμετρο, και αφετέρου, στο υπέροχο χωριό του. Είναι επίσης το μέρος που φιλοξένησε στα δύσκολα χρόνια του 1936 τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Συνεχίζουμε για το Ίννσμπρουκ . Έχοντας διατελέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα έδρα της δυναστείας των Αψβούργων, το Ίννσμπρουκ (και ειδικότερα το ιστορικό του κέντρο) έχει παραμείνει σχεδόν ανέπαφο στο πέρασμα των αιώνων, συνιστώντας ένα κινηματογραφικό ντεκόρ πέρα για πέρα αυθεντικό. Μεγαλόπρεπα παλάτια και κάστρα, περίτεχνα κτίρια μπαρόκ, ροκοκό και νεοκλασικά, καθεδρικοί ναοί, σκιερά καλντερίμια και μεσαιωνικές κατοικίες συνθέτουν ένα ζωντανό μουσείο με λαμπρές μαρτυρίες της δημιουργικής περιόδου των Αυστριακών αυτοκρατόρων. Τελευταία μας στάση το Ροβερέτο όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

7η μέρα: Ροβερέτο - Ανκόνα

Πρόγευμα και αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνα. Απόπλους.

8η μέρα: Πάτρα - Αθήνα

Άφιξη το απόγευμα στην Πάτρα και άμεση αναχώρηση για την Αθήνα.

Κόστος κατ’ άτομο

Early Booking

2κλινο

1κλινο

Παιδί*

20/12

575€

595€

+140€

495€

28/12

615€

635€

+140€

515€

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές/περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με πολυτελές πούλμαν
  • Εισιτήρια πλοίου Πάτρα-Ανκόνα-Πάτρα Minoan/ Κοινοπραξία σε ΑΒ4 4κλινες εσωτερικές καμπίνες
  • 2 νύχτες διαμονή στο Ροβερέτο, 3 νύχτες στο Μόναχο σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
  • Πρόγευμα μπουφέ καθημερινά
  • Τοπικός ξεναγός στο Μόναχο
  • Αρχηγός/συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα
  • Checkpoint 20€

Τα ξενοδοχεία μας ή παρόμοια

Ροβερέτοà Mercure Rovereto 4*

Μόναχοà Courtyard by Marriott City East 4*

Γενικές σημειώσεις προγραμμάτων εξωτερικού

1.    Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.

2.    Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες

3.    Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 11,99) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες , σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων

4.    Παιδιά που ταξιδεύουν συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.

5.    Διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο.

6.    Early Booking σε οδικές & αεροπορικές εκδρομές ισχύει για κρατήσεις 21 ημέρες πριν την αναχώρηση και πληρωμή μετρητοίς (εκτός αυτών που αναφέρονται σε κάθε εκδρομή)

7.    Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.

8.    Επιβάρυνση κατ’ άτομο σε καμπίνα (με επιστροφή) ΑΒ2 +€65, Α2 +€80, Α4 +€25, ΑΒ3 +€30, Α3 +€35