Skip to main content

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (ΒΙΕΝΝΗ) 28 ΟΚΤ 2016 7 ημερες απο 315,00

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (ΒΙΕΝΝΗ) (Παραδουνάβια χωριά)

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Συγκέντρωση στα γραφεία μας το πρωί και αναχώρηση με ενδιάμεσες στάσεις για Θεσσαλονίκη . Άφιξη νωρίς το απόγευμα ,τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος για βόλτα στη Νύφη του Θερμαϊκού. Διανυκτέρευση

 

2η ημέρα: Αναχώρηση για ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Πρωινό σε πακέτο και αναχώρηση για σύνορα Ευζώνων. Συνεχίζουμε για Νις, Βελιγράδι. Περνώντας τα σύνορα Ουγγαρίας φθάνουμε στην πρωτεύουσα Βουδαπέστη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

3η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (ξενάγηση πόλης)

Πρόγευμα και ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης. Θα δούμε τη μνημειώδη πλατεία των Ηρώων, το επιβλητικό κτίριο του Κοινοβουλίου, το ναό του Ματία, τον Πύργο των Ψαράδων. Το απόγευμα μετάβαση στο λόφο Γκέλλερτ με το άγαλμα της Ελευθερίας, απ’ όπου θα θαυμάσουμε πανοραμικά την Βουδαπέστη. Το βράδυ ελεύθεροι.

4η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - Ημερήσια εκδρομή στη Βιέννη - (Προαιρετική )

Πρωινό και αναχώρηση για τη Βιέννη. Στην περιήγησή μας θα θαυμάσουμε τα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας, το πασίγνωστο Σένμπρουν, που θεωρείται ισάξιο των Βερσαλλιών, θα δούμε το ανάκτορο Μπελβεντέρε και θα περιηγηθούμε την περίφημη λεωφόρο του Ρινγκ όπου θα δούμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των Μουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Ανακτορικό θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Εκκλησία του Τάμματος, τη Φωτίφ Κίρχε. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Αγ. Στεφάνου και θα περιδιαβούμε την ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας. Χρόνος ελεύθερος . Στην συνέχεια επιστροφή αργά το απόγευμα στην Βουδαπέστη. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε ταβέρνα με τσιγγάνικα βιολιά.

5η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΠΑΡΑΔΟΥΝΆΒΙΑ ΧΩΡΙΑ

Πρωινό και άμεση αναχώρηση για το Szentendre (Άγιος Ανδρέας), ένα παραδοσιακό χωριό της Ουγγαρίας. Θα επισκεφτούμε το μουσείο κεραμικής τέχνης της γλύπτριας Μαργκίτ Κόβατς, και την ορθόδοξη εκκλησία του 1752. Περιπλανηθείτε στο χωριό των Καλλιτεχνών και των Καλών Τεχνών, όπως χαρακτηριστικά αποκαλείται ο Άγιος Ανδρέας, όπου μπορείτε να αγοράσετε κρύσταλλα, πορσελάνες και πολλά αναμνηστικά δώρα. Συνεχίζουμε για το Visegrad, το επόμενο χωριό πάνω στο Δούναβη. Θα θαυμάσουμε και θα περιηγηθούμε στα δύο τεράστια κάστρα, χτισμένα από τον Βασιλιά Μπέλα Δ’ για την προστασία της περιοχής από τους Μογγόλους. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Βασιλικό Παλάτι χτισμένο από τον Βασιλιά Λουδοβίκο Α’. Τέλος θα σταματήσουμε στο χωριό Esztergom, όπου θα δούμε τα πολυάριθμα αξιοθέατα, ανάμεσα στα οποία είναι: η Βασιλική, το Κάστρο και ο Καθεδρικός Ναός του Ezstergom, και η υπέροχη θέα του Δούναβη από το κάστρο, ιδανική για φωτογραφίες. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση νωρίς το πρωί για Κέσκεμετς, Ζέγκετ, σύνορα Σερβίας. Άφιξη στην Θεσσαλονίκη το βράδυ.

7η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΑΘΗΝΑ

Πρωινό κι αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις . Καταλήγουμε στην Αθήνα το απόγευμα γοητευμένοι από τις εικόνες της εκδρομής μας .

*Η πρώτη και η τελευταία ημέρα (διανυκτερεύσεις στη Θεσσαλονίκη ) αποτελούν μεταφορά και η διαμονή στα ξενοδοχεία 3*/4* είναι με πρωινό ,ανεξάρτητα από το κυρίως εκδρομικό πρόγραμμα και την διατροφή του .

Περιλαμβάνονται: Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο • Πρωινό καθημερινά • Εκδρομές, περιηγήσεις-ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με πολυτελές λεωφορείο • Αρχηγός - Συνοδός του γραφείου μας • Φ.Π.Α. • Ασφαλιστική κάλυψη.  

ΔΕΝ Περιλαμβάνονται: Είσοδοι σε μουσεία, παλάτια, δημοτικοί φόροι, αρχαιολογικούς χώρους • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα και ότι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο •

 

Βουδαπέστη-Βιέννη-Μπρατισλάβα7ημ*

 

Αναχωρήσεις

Ξενοδοχείο

Διατροφή

Early

Booking

Κανονική

Τιμή

Παιδί2-12

Επιβ. Μονόκ.

Παρατηρήσεις

25/10

Atlas3*

ημιδιατροφή

_

315€

149€

130€

διαμονή στηνΘεσ/νικη σε3*ξενοδοχείο με πρωινό

Arena4*

ημιδιατροφή

_

345€

155€

135€

B.W.Hungaria4*

ημιδιατροφή

_

349€

169€

140€

Προαιρετική εκδρομή στην Βιέννη:15€ανά άτομο, παιδιά 2-12ετών10€με προαγορά και 25€ανά άτομο,παιδιά2-12ετών 20€επίτόπου