Skip to main content

ΠΡΑΓΑ-ΒΙΕΝΝΗ-ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ 9 ημέρες οδικώς MAIΟΣ-ΙΟΥΝΙΟΣ 2016 απο 429,00

9 ημέρες οδικώς

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Συγκέντρωση στα γραφεία μας και αναχώρηση για Θεσσαλονίκη με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

2η μέρα :ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Αναχώρηση το πρωί από τα γραφεία μας και με ενδιάμεσους σταθμούς στο Νις και Βελιγράδι φθάνουμε το βράδυ στη πανέμορφη Βουδαπέστη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

3η μέρα :ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Πρωινό και αμέσως μετά θα αρχίσουμε την ξενάγηση μας στη Μαγυάρικη πρωτεύουσα, την βασίλισσα του Δούναβη. Θα δούμε την Πλατεία των Ηρώων, τον Καθεδρικό ναό, το ογκώδες μπαρόκ Δημαρχείο και το επιβλητικό κτίριο της βουλής στην Πέστη και περνώντας στη βούδα θα δούμε τον υπέροχο Πύργο των Ψαράδων, τη θαυμαστή εκκλησία του Ματτίας και ψηλά από το λόφο Γκέλλερτ θα θαυμάσουμε τη θέα στο Δούναβη, που χωρίζει την πόλη στη βούδα και την Πέστη, που τις ενώνουν οι θαυμάσιες γέφυρές του. Το απόγευμα κρουαζιέρα στον ποταμό Δούναβη για να θαυμάσετε εν πλω τα φωταγωγημένα κτίρια της πόλης με την μακροχρόνια ιστορία και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Προαιρετική διασκέδαση με τσιγγάνικα βιολιά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΠΡΑΓΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Τσεχίας την Πράγα. Άφιξη αργά το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ σας προτείνουμε κρουαζιέρα στο Μολδάβα για να θαυμάσετε την όμορφη πόλη φωταγωγημένη.

5η μέρα : ΠΡΑΓΑ –ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγηση μας. Μεταξύ άλλων θα δούμε την πλατεία της Παλιάς πόλης (Staromestske namesti), το μεσαιωνικό Δημαρχείο με το αστρονομικό ρολόι, το ναό της Παναγίας , την Εβραϊκή συνοικία, το γοτθικό Πύργο της πυρίτιδας, το Πανεπιστήμιο του Καρόλου, το Θέατρο Νόστιτς, την πλατεία βενσεσλάβ (Vaclavské namesti), την Εθνική βιβλιοθήκη, το Μέγαρο φιλαρμονικής, και θα περπατήσουμε στη πέτρινη γέφυρα του Καρόλου στολισμένη με 30 αγάλματα αγίων. Συνεχίζουμε ξενάγηση Καστρούπολης και Κάστρου – μεταξύ άλλων θα δούμε το μοναστήρι Στραχόβ, το παλάτι Τσέρνιν, το λορέτο, το παλάτι Σβαρτσενβέργκ, την Αρχιεπισκοπή της Πράγας, το Προεδρικό μέγαρο, τον Καθεδρικό ναό του Αγίου βίτου, το ναό του Αγίου Νικολάου κ.α. Μετά το τέλος της ξενάγησης θα επιβιβαστούμε από την όχθη της «Μικρής πλευράς» σε καραβάκι – θα ακολουθήσει δίωρη κρουαζιέρα με γεύμα. Ελεύθερο απόγευμα. Το βράδυ προτείνουμε να παρακολουθήσετε μια παράσταση Μαύρου θεάτρου.

6η μέρα :ΠΡΑΓΑ-ΒΙΕΝΝΗ

Πρωινό ελεύθερο στη πόλη της Πράγας για αγορές αναμνηστικών κ.ά. Στην συνέχεια αναχώρηση για τα σύνορα Αυστρίας. Άφιξη το απόγευμα στη Βιέννη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και ακολούθως ελεύθεροι για περίπατο γνωριμίας στο ιστορικό κέντρο.

 7η μέρα: ΒΙΕΝΝΗ-ΞΕΝΑΓΗΣ ΠΟΛΗΣ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Στην ξενάγηση μας θα επισκεφθούμε τα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας, το πασίγνωστο Σένμπρουν, που θεωρείται ισάξιο των Βερσαλλιών, θα δούμε το ανάκτορο Μπελβεντέρε και θα περιηγηθούμε την περίφημη λεωφόρο του Ρινγκ όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των Μουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Ανακτορικό θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Εκκλησία του Τάματος, τη Φωτίφ Κίρχε. Θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Αγ. Στεφάνου και θα περπατήσουμε στην ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας. Στην συνέχεια αναχώρηση για Βελιγράδι. Άφιξη το βράδυ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

8η μέρα : ΒΕΛΙΡΑΔΙ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρωινό και αρχίζουμε την ξενάγηση από το Εθνικό και εθνολογικό μουσείο, τη βουλή, το Δημαρχείο της πόλης, το Σερβικό Πατριαρχείο! Επίσης δε θα παραλείψουμε να επισκεφτούμε τη φυλακή όπου οι Τούρκοι κρατούσαν αιχμάλωτο τον ήρωα της Ελληνικής επανάστασης Ρήγα Φεραίο μαζί με τους συντρόφους του. Προς τιμή του σήμερα οι Σέρβοι έστησαν μνημείο με την προτομή του σε περίοπτη θέση απέναντι από το πάρκο του Καλεμεγκντάν, ονόμασαν δε τον δρόμο σε οδό Ρήγα Φεραίου. Θα επισκεφτούμε το μεγάλο πάρκο καθώς και τον ζωολογικό κήπο KALEMEGDAN πριν ξεκινήσουμε για τον δρόμο για την επιστροφή μας στην Θεσσαλονίκη με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ, άφιξη το βράδυ στην Θεσσαλονίκη. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και περιήγηση στην πανέμορφη Θεσσαλονίκη. Το μεσημέρι αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 Σημείωση: οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι εν δεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν χωρίς να παραληφθεί καμιά εκδρομή ή ξενάγηση. Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.

Περιλαμβάνονται:

Μεταφορές, μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας • Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία • Πρωινό • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής• Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.• Ασφάλεια αστικής/ επαγγελματικής ευθύνης. • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται:

Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται• Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων • Ότι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Πράγα - Βιέννη - Βουδαπέστη 9ημ      

 

Αναχωρήσεις

Ξενοδοχείο

Διατροφή

ΤΙΜΗ

Παιδί 2-12

Επιβ.
Μονόκ

Παρατηρήσεις

► 26/03
► 09/04
► 23/04
► 07/05
► 21/05
► 04/06

Βουδαπέστη B.W.Hungaria 4*
Πράγα Olympik 4*
Βιέννη Ananas 4*
Βελιγράδι Panorama 3*

πρωινό + 3 δείπνα

429 €

279 €

175 €

διαμονή στην Θεσ/νίκη σε 4* ξενοδοχείο με πρωινό