Skip to main content

Σικελία Μεγάλη Ελλάδα 17/4 & 5/6 απο 575,00

8 Ημέρες

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 17/4 & 5/6

Early Booking

1η μέρα: Αθήνα-Πάτρα (πλοίο)Αναχώρηση από Αθήνα με το πούλμαν για Πάτρα, επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για Μπάρι.

2η μέρα: Mπάρι-Αλμπερομπέλο-Ρήγιο Άφιξη στο λιμάνι του Μπάρι και αναχώρηση για το Αλμπερομπέλο, γνωστό ως χωριό τρούλων, με τα στρογγυλά σπίτια και τις τρουλωτές σκεπές. Συνεχίζουμε για το Ρήγιο της Καλαβρίας - σύντομη περιήγηση στο ιστορικό κέντρο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας E’ Hotel 4* ή παρόμοιο. Δείπνο.

3η μέρα: Ρήγιο-Μεσσήνη-Παλέρμο Πρόγευμα και πέρασμα από τα στενά της Σκύλλας & της Χάρυβδης. Άφιξη στη Μεσσήνη, περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της και πορεία για το Παλέρμο, πρωτεύουσα της Σικελίας. Περιήγηση στην πόλη όπου θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, την Πιάτσα Πρετόριο και τις εκκλησίες του Σαν Κατάλντο & Μαρτοριάνο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας NH Palermo 4* ή παρόμοιο. Δείπνο.

4η μέρα: Παλέρμο-Μονρεάλε-Ακράγαντας-Κατάνια Πρόγευμα και αναχώρηση για την επίσκεψή μας στο γειτονικό Μονρεάλε, με τον υπέροχο Καθεδρικό Ναό με τα ψηφιδωτά. Συνεχίζουμε για τον Ακράγαντα, όπου θα δούμε την «Κοιλάδα των Ναών», θα γνωρίσουμε από κοντά το διασωθέν συγκρότημα των ναών της Ήρας, της Ομόνοιας και του Ολυμπίου Διός. Μετά την ξενάγησή μας στον Ακράγαντα θα φθάσουμε στην Κατάνια, όπου θα περιηγηθούμε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας Grand Excelsior 4* Sup ή παρόμοιο. Δείπνο.

5η μέρα: Συρακούσες-Ταορμίνα Πρόγευμα και περιήγηση σε μία ακόμα σημαντική πόλη της Μεγάλης Ελλάδας, τις Συρακούσες. Θα δούμε το αρχαίο θέατρο, τη σπηλιά του Κύκλωπα και την παλιά πόλη στο νησί της Ορτυγίας. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στην Ταορμίνα, Μεσαιωνική πόλη με επιβλητική θέα στο ηφαίστειο της Αίτνας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο.

6η μέρα: Λέτσε Πρόγευμα και αναχώρηση για το Λέτσε, άφιξη, περιήγηση στην πόλη που θεωρείται από τις έδρες της ανάπτυξης του Ελληνικού Πολιτισμού. Θα δούμε το Ρωμαϊκό αμφιθέατρο, τον Καθεδρικό ναό κ.ά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας Hilton Garden Inn 4* ή παρόμοιο. Δείπνο.

7η μέρα: Ελληνόφωνα χωριά-Οτράντο-Μπάρι τα Ελληνόφωνα χωριά Στερνατία, Καλημέρα και τέλος Οτράντο, περιήγηση στο τελευταίο. Θα δούμε τον Καθεδρικό ναό των Αγίων Μαρτύρων, το κάστρο, την παλιά πόλη και άλλα. Το απόγευμα άφιξη στο Μπρίντιζι ή στο Μπάρι, τακτοποίηση στο πλοίο και απόπλους.

8η μέρα: Πάτρα-Αθήνα

Άφιξη στην Πάτρα αναχώρηση για Αθήνα.

Κόστος κατ’ άτομο

Early booking

2κλινο

1κλινο

Παιδί

8 ημέρες

575€

595€

+175€

525€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

√ Εκδρομές, περιηγήσεις με πολυτελές πούλμαν

√ Εισιτήρια πλοίου Πάτρα-Μπάρι-Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες (ΑΒ4)

√ 5 νύχτες διαμονή στη Σικελία όπως στο πρόγραμμα (2 νύχτες στην Κατάνια, 1 στο Παλέρμο, 1 στο Ρήγιο, 1 στο Λέτσε σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* όπως στο πρόγραμμα) με ημιδιατροφή

√ Εισιτήρια πλοίου από/προς Σικελία

√ Τοπικός ξεναγός στον Ακράγαντα

√ Έμπειρος αρχηγός

√ Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

√ Είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους

√ Γεύματα επί των πλοίων

√ Check point Ιταλίας & Σικελίας 20€

√ Νέος φόρος Ιταλίας 2€ το άτομο τη νύχτα στα ξενοδοχεία, πληρωτέα επιτόπου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: √ Ενδέχεται η διανυκτέρευση αντί για το Ρήγιο να γίνει στη Μεσσήνη.