Skip to main content

Μεγάλη Ελλάδα- Σικελία Οκτώβριος-Νοέμβριος

ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ - ΣΙΚΕΛΙΑ
8 ημέρες - Αναχωρήσεις: 9, 23/10 & 15/11


1η ημέρα: Αθήνα - Πάτρα - πλοίο

Αναχώρηση από Αθήνα με το πούλμαν για Πάτρα, επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους.

2η ημέρα: Μπάρι - Αλμπερομπέλλο - Ρήγιο
Άφιξη στο Μπάρι όπου και αναχώρηση για το Αλμπερομπέλλο γνωστό ως χωριό τρούλων με τα στρογγυλά σπίτια και τις τρουλωτές σκεπές. Συνεχίζουμε για το Ρήγιο της Καλαβρίας, σύντομη περιήγηση του ιστορικού κέντρου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και δείπνο.

3η ημέρα: Ρήγιο - Μεσσήνη - Παλέρμο
Πρόγευμα και πέρασμα από τα στενά της Σκύλλας & της Χάρυβδης. Άφιξη στη Μεσσήνη, περιήγηση του ιστορικού κέντρου και πορεία για το Παλέρμο, πρωτεύουσα της Σικελίας, περιήγηση της πόλης, θα δούμε τον καθεδρικό ναό, την πιάτσα Πρετόριο και τις εκκλησίες του Σαν Κατάλντο & Μαρτοριάνο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας 4* δείπνο.

4η ημέρα: Παλέρμο - Μονρέαλε - Ακράγαντας - Κατάνια
Πρόγευμα και αναχώρηση για την επίσκεψή μας στο γειτονικό Μονρεάλε με τον υπέροχο καθεδρικό ναό με τα ψηφιδωτά. Συνεχίζουμε για τον Ακράγαντα όπου θα δούμε την «κοιλάδα των Ναών», θα γνωρίσουμε από κοντά το διασωθέν συγκρότημα των ναών της Ήρας, της Ομόνοιας, του Ολυμπίου Διός, συνεχίζουμε για την Κατάνια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας δείπνο.

5η ημέρα: Συρακούσες - Ταορμίνα
Πρόγευμα και περιήγηση σε μία άλλη σημαντική πόλη της Μεγάλης Ελλάδας τις Συρακούσες. Θα δούμε το αρχαίο θέατρο, τη σπηλιά του Κύκλωπα και την παλιά πόλη στο νησί της Ορτύγιας. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στην Ταορμίνα με την επιβλητική θέα του Ηφαιστείου της Αίτνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο.

6η ημέρα: Λέτσε
Πρόγευμα και αναχώρηση για τo Λέτσε, άφιξη περιήγηση της πόλης που θεωρείται από τις έδρες της ανάπτυξης του Ελληνικού Πολιτισμού, θα δούμε το Ρωμαϊκό αμφιθέατρο, τον Καθεδρικό ναό κ.α Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο.

7η ημέρα: Eλληνόφωνα χωριά - Οτράντο - Μπρίντιζι
Πρόγευμα και επίσκεψη στα Ελληνόφωνα χωριά Στερνατία, στο δρόμο μας το Καλημέρα και τέλος το Οτράντο, περιήγηση της πόλης, θα δούμε τον Καθεδρικό ναό των Αγίων Μαρτύρων, το κάστρο, την παλιά πόλη και άλλα. Το απόγευμα άφιξη στο Μπάρι και απόπλους.

8η ημέρα: Πάτρα - Αθήνα
Άφιξη στην Πάτρα και αναχώρηση για Αθήνα.

 

Κόστος κατ’ άτομο 2/κλινο 1/κλινο Παιδί*
8 ημέρες 599€ +190€ 569€
*Πρόσθετη κλίνη στο δωμάτιο των γονέων του.
Επιβ. καμπίνας: ΑΒ2+65€, Α2+80€, Α4+25€, ΑΒ3+30€, Α3+35€


Περιλαμβάνονται:
• Εκδρομές, περιηγήσεις με πολυτελές πούλμαν
• Εισιτήρια πλοίου Πάτρα - Μπάρι - Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες (ΑΒ4)
• 2 νύχτες διαμονή στην Κατάνια σε 4* ξενοδοχείο, 1 νύχτα διαμονή στο Λέτσε σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4*, 1 νύχτα διαμονή στο Ρέτζιο Καλαβρίας ή Μεσσίνα 4* ή παρόμοιο & 1 Νύχτα στο Παλέρμο στο ξενοδοχείο 4* ή παρόμοιο με ημιδιατροφή
• Εισιτήρια πλοίου από/προς Σικελία
• Τοπικός ξεναγός στον Ακράγαντα
• Έμπειρος αρχηγός
• Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών

Δεν περιλαμβάνονται:
• Είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους
• CHECK POINT στις πόλεις της Σικελίας 20€ κατ΄άτομο πληρωτέα στο γραφείο
• Γεύματα επί των πλοίων

Σημείωση:
• Η διαμονή αντί Ρήγιο ενδέχεται να γίνει στη Μεσσήνη.