Skip to main content

Ν. ΙΤΑΛΙΑ - ΣΙΚΕΛΙΑ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΥΛΙΑΣ

Ν. ΙΤΑΛΙΑ - ΣΙΚΕΛΙΑ
ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ
ΑΠΟΥΛΙΑΣ
9ημερη Οδική εκδρομή
Αναχώρηση: 20/10


1η ημέρα: ΠΑΤΡΑ – ΜΠΑΡΙ
Αναχώρηση στις 12.00 το μεσημέρι για Πάτρα, επιβίβαση στο πλοίο (SUPERFAST FERRIES) και στις 18.00 το απόγευμα απόπλους για Ιταλία. Διανυκτέρευση εν πλώ.
2η ημέρα: ΜΠΑΡΙ – ΜΕΤΑΠΟΝΤΙΟ – ΡΗΓΙΟ (439χλμ.)
Άφιξη στο Μπάρι στις 08.30 το πρωί και αναχώρηση για το Μεταπόντιο όπου θα δούμε το Δωρικό Πάρκο και το Ναό της Λακινίας Ήρας. Επόμενος σταθμός μας το Ρέτζιο της Καλαβρίας, όπου θα επισκεφθούμε το αρχαιολογικό μουσείο του Ρηγίου, ένα από τα σημαντικότερα στον κόσμο, για να θαυμάσουμε και να αποτίσουμε φόρο τιμής στους δύο Έλληνες πολεμιστές πού παρέδωσε στην αθανασία η σμίλη της σχολής του Φειδία. Στην επιβεβλημένη επίσκεψή μας εκτός από τα «μπρούτζινα του Ριάτσε» θα έχουμε την δυνατότητα να πάρουμε και μία πρώτη γεύση από την παρουσία της Αρχαίας Ελλάδας στην περιοχή μέσα από τα άλλα σημαντικότατα εκθέματα του μουσείου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΡΗΓΙΟ – ΜΕΣΣΗΝΑ – ΚΕΦΑΛΟΥ – ΠΑΛΕΡΜΟ (235χλμ.)
Πρόγευμα και αναχώρηση νωρίς το πρωί για να διασχίσουμε τα θρυλικά στενά της Σκύλας και της Χάρυβδης. Βρισκόμαστε πλέον στη Σικελία, στην Μεσσήνα, όπου θα ρίξουμε μια σύντομη ματιά στην πόλη που πεισματικά διατηρείτε παρά τις καταστροφές πού έχει υποστεί στο πέρασμα των αιώνων, την γενέτειρα του Αντονέλλο ντα Μεσσήνα, με το χαρακτηριστικό αστρονομικό ρολόι στο καμπαναριό του ανοικοδομημένου Ντουόμο. Συνεχίζουμε προς το Παλέρμο διασχίζοντας την βόρεια πλευρά του νησιού με ενδιάμεση στάση στην χαρακτηριστική Κεφαλού, χτισμένη κάτω από έναν τεράστιο ασβεστολιθικό βράχο.
Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα και πιο σημαντική πόλη της Σικελίας, το Παλέρμο. Μετά από μια πρώτη γνωριμία με την πόλη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.
4η ημέρα: ΠΑΛΕΡΜΟ – ΕΡΙΤΣΕ – ΣΕΛΙΝΟΥΝΤΑΣ – ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ (316χλμ.)
Μετά το πρωινό, θα ξεναγηθούμε στο μεσαιωνικό αλλά και μπαρόκ σε πολλά σημεία του Παλέρμο. Η πιάτσα Πραιτόρια και το Πραιτοριανό Μέγαρο, η Νορμανδική Μητρόπολη και οι τάφοι των Βασιλέων, η Μαρτοράνα με τα βυζαντινά ψηφιδωτά, αλλά και το περίφημο Ντουόμο του Μονρεάλε, με τα περισσότερα ψηφιδωτά μετά την Αγία Σοφία θα αποτελέσουν το επίκεντρο της προσοχής μας. Το απόγευμα αναχωρούμε για το γοητευτικό και γραφικό Έριτσε, χτισμένο σε 750μ υψόμετρο. Χρόνος ελεύθερος για να περιπλανηθούμε στα στενά, γεμάτα λουλούδια σοκάκια του. Επόμενος σταθμός μας ο Σεληνούντας, μια από τις σπουδαιότερες αποικίες των Μεγαρέων. Εδώ βρίσκετε η ιερή κοιλάδα με τους γιγάντιους ναούς, το οχυρωματικό τείχος και η ακρόπολη. Στο τέλος της ημέρα μας θα καταλήξουμε στον Ακράγαντα, κατά τον Πίνδαρο, την ομορφότερη πόλη των θνητών. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.
5η ημέρα: ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ – ΑΙΤΝΑ – ΚΗΠΟΙ ΝΑΞΟΥ (208 χλμ.)
Μετά το πρόγευμα μας θα ξεκινήσουμε με την ξενάγηση του Ακράγαντα, το σημερινό Αγκριτζέντο, την πατρίδα του Λουίτζι Πιραντέλλο, δημιουργού του μοντέρνου Ιταλικού Θεάτρου. Θα επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό χώρο, «Κοιλάδα των ναών», όπου θα δούμε σημαντικότατους αρχαίους Ελληνικούς ναούς. Συνεχίζουμε και κάνοντας μια διαδρομή που θα μας αποκαλύψει την ενδοχώρα της Σικελίας θα έχουμε την δυνατότητα να απολαύσουμε την μοναδική θέα του εργαστηρίου του Ήφαιστου, «ήρεμου» ηφαίστειου, της Αίτνας. Καταλήγουμε στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή των Κήπων της Νάξου. Δείπνο και διανυκτέρευση.
6η ημέρα: ΚΗΠΟΙ ΝΑΞΟΥ – ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ – ΤΑΟΡΜΙΝΑ – ΚΗΠΟΙ ΝΑΞΟΥ (230 χλμ.)
Μετά από το πρωινό ξεκινάμε και μετά από διαδρομή στον παραλιακό δρόμο, φτάνουμε στην
σημαντικότατη πόλη του Αρχιμήδη, αποικία των Κορινθίων, τις Συρακούσες. Θα ξεναγηθούμε στην πόλη, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε τους ναούς της Αθηνάς και του Απόλλωνα, την πηγή της Αρετούσας, τον βωμό του Ιέρωνα, την Ακρόπολη των Επιπολών, το σημαντικότερο ίσως μετά από αυτό της Επιδαύρου αρχαίο Ελληνικό θέατρο, και άλλα πολλά. Κατά την επιστροφή στο ξενοδοχείο μας θα περάσουμε από την πανέμορφη Ταορμίνα, το ωραιότερο τουριστικό θέρετρο της Σικελίας, όπου μεταξύ άλλων θα θαυμάσουμε το περίφημο Ελληνικό θέατρο και την εκπληκτική θέα. Δείπνο, και διανυκτέρευση.
7η ημέρα: ΚΗΠΟΙ ΝΑΞΟΥ – ΤΑΡΑΝΤΑΣ – ΛΕΤΣΕ – ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ (536χλμ.)
Μετά το πρόγευμα μας και μετά από μια σύντομη διαδρομή κατά μήκος της ανατολικής ακτής της Σικελίας και ξαναπερνώντας τα στενά της Μεσσήνας, αργά το απόγευμα θα φθάσουμε στην περιοχή των «γρεκάνων», των Ελληνόφωνων της Απουλίας, με μια ενδιάμεση στάση στον Τάραντα, την σπουδαιότερη αποικία των Σπαρτιατών στην δύση. Συνεχίζουμε για το Λέτσε όπου θα έχουμε χρόνο για να γνωρίσουμε την πόλη, την «Φλωρεντία του Νότου» όπως την αποκαλούν, με το χαρακτηριστικό μπαρόκ χρώμα της. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
8η ημέρα: ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ – ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΛΟ – ΜΠΑΡΙ (210χλμ.)
Μετά το πρωινό, θα αρχίσουμε την επίσκεψη μας στα Ελληνόφωνα χωριά του Σαλέντο. Μερικά από τα χωριά που θα επισκεφτούμε είναι το Καλημέρα, το Μαρτάνο, το Κοριλιάνο κ.α . όπου και θα έχουμε την δυνατότητα να γνωριστούμε με τον τοπικό ελληνόφωνο πληθυσμό. Με τους ήχους του «Γκρίκο» στα αυτιά μας και μετά από μια επίσκεψη στο Αλμπερομπέλλο, το χαρακτηριστικό «χωριό των τρούλων», αργά το απόγευμα θα φτάσουμε στο λιμάνι του Μπάρι. Αναχώρηση στις 20.00 με SUPERFAST FERRIES. Αρχίζει η επιστροφή μας στην Ελλάδα.

9η ημέρα: ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ
Άφιξη στην Πάτρα στις 12.30 και αναχώρηση για την Αθήνα. Τέλος εκδρομής.

 

Κόστος κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο 690€


Περιλαμβάνονται:
· Ολόκληρη η διαδρομή και όλες οι μετακινήσεις-περιηγήσεις με κλιματιζόμενο πολυτελές πούλμαν
· Τα εισιτήρια των πλοίων σε τετράκλινες εσωτ. καμπίνες
· Οι διανυκτερεύσεις με πρωινό και βραδινό φαγητό σε ξενοδοχεία 4*
· Αρχηγός – ξεναγός στο σύνολο της εκδρομής
· Ασφάλεια αστικής ευθύνης
· Εισιτήρια για μουσεία, επισκεπτόμενους χώρους
· Tοπικά πλοία
Δεν περιλαμβάνονται:
· Νυχτερινά κέντρα, ποτά
· Φιλοδωρήματα και οτιδήποτε δεν αναφέρεται ρητά παραπάνω
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
· Προαιρετικά ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ALLER / RETOUR α) τετράκλινη εξωτ. €30 β) τρίκλινη εσωτ. €35, εξωτ. €55
γ) δίκλινη εσωτ. €60, εξωτ. €85, δ) LUX €120