Skip to main content

Σικελία - Magna Grecia Καλοκαίρι 2012


Αναχώρησης  19 Ιουλίου & 2, 9, 23 Αυγούστου, 8 μέρες οδικώς

8 μέρες οδικώς Απουλία & στο “χωριό των τρούλων” Αλμπερομπέλο - Ρήγιο - Κεφαλού - Παλέρμο Ακράγαντας - Κατάνια - Συρακούσες - Ταορμίνα - Λέτσε - Αλμπερομπέλο, με 5 πρωινά & δείπνα, μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις...

 

Μέρα:
Αθήνα - Πάτρα/πλοίο
Αναχώρηση από Αθήνα για το λιμάνι της Πάτρας. Επιβίβαση σε σύγχρονο ταχύπλοο για το 15ωρο περίπου ταξίδι μας προς το Μπάρι . Απολαύστε όλες τις παροχές του σύγχρονου αυτού καραβιού, που θα κάνουν το ταξίδι σας άνετο & ευχάριστο.
Μέρα:
Μπάρι - Τάραντας - Ρήγιο
Άφιξη στην Ιταλία και άμεση αναχώρηση για την Νότια Ιταλία, με προορισμό μας το Ρήγιο . Πρώτη μας στάση το ιστορικό κέντρο του Τάραντα, της μοναδικής πόλης που ιδρύθηκε τον 8ο αιώνα π.Χ από τους Σπαρτιάτες. Αργά το απόγευμα άφιξη και τακτοποίηση στο επιλεγμένο ξενοδοχείο μας ALBANUOVA 4* (www.albanuovahotel.it) ή παρόμοιο, δείπνο.
Μέρα:
Ρήγιο - Κεφαλού - Παλέρμο
Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση νωρίς το πρωί για την συνέχεια του οδοιπορικού μας στην Magna Grecia. θα διασχίσουμε με το τοπικό φέρρυ τα στενά της Μεσσήνης, την Σκύλλα και την Χάρυβδη των ομηρικών επών. Πρώτη μας στάση το παραθεριστικό θέρετρο της Κεφαλού με τον αξιόλογο καθεδρικό ναό της, που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα & είναι ο πρώτος ναός που έχτισαν οι Νορμανδοί στο νησί. Συνεχίζουμε προς την πρωτεύουσα της Σικελίας, για να γνωρίσουμε το όμορφο Παλέρμο το σταυροδρόμι των πολιτισμών όπου μεταξύ άλλων θα δούμε τον επιβλητικό καθεδρικό ναό, την Πιάτσα Πρετόρια και τις εκκλησίες του Σαν Κατάλντο και τη Μαρτοράνα. Άφιξη και τακτοποίηση μας στο επιλεγμένο ξενοδοχείο μας NH PALERMO 4* (www.nh-hotels.com) ή παρόμοιο, δείπνο.
Μέρα:
Παλέρμο - Ακράγαντας - Κατάνια
Μπουφέ πρόγευμα και αναχωρούμε από το ξενοδοχείο για την επίσκεψή μας στην ιστορική "Κοιλάδα των Ναών" του Ακράγαντα, όπου θα γνωρίσουμε από κοντά το εντυπωσιακότερο διασωθέν συγκρότημα αρχαίων ελληνικών ναών της Σικελίας. Θα περπατήσουμε την "Ιερά Οδό"της αρχαίας πόλης και θα ακουμπήσουμε τους ναούς της Ηρας, της Ομόνοιας, του Ηρακλή και του Ολυμπίου Διός.Συνεχίζουμε για την όμορφη Κατάνια. Άφιξη αργά το απόγευμα και τακτοποίηση στο επιλεγμένο ξενοδοχείο GRAND HOTEL EXCELSIOR 4* (www.excelsiorgrandhotelcatania.com) ή παρόμοιο. Δείπνο.
Μέρα:
Κατάνια - Συρακούσες - Ταορμίνα
Μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε νωρίς το πρωί για την επίσκεψή μας στην σπουδαιότερη πόλη της Μεγάλης Ελλάδας, στις Συρακούσες! Θα περιηγηθούμε στο αρχαιολογικό πάρκο της, βλέποντας από κοντά τα σημαντικότερα μνημεία της, όπως τον τεραστίων διαστάσεων Βωμό του Ιέρωνα, το Ελληνικό Θέατρο, τα "Λατομεία του Παραδείσου" με το "Αυτί του Διονύσιου" και το Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο. Μετά το τέλος της επίσκεψής μας στον αρχαιολογικό χώρο, κατευθυνόμαστε στο Ιστορικό Κέντρο των Συρακουσών, το νησάκι της Ορτυγίας όπου θα δούμε τον αρχαίο ναό του Απόλλωνα, την πλατεία Αρχιμήδη και την πλατεία DUOMO με τον μοναδικό Καθεδρικό ναό ενσωματωμένο στον αρχαίο ναό της θεάς Αθηνάς! Συνεχίζουμε για την πανέμορφη πόλη της Ταορμίνας, όπου θα γνωρίσουμε περπατώντας τα μεσαιωνικά της δρομάκια, τα χαρακτηριστικά της κτίσματα καθώς και το επιβλητικό Ελληνορωμαϊκό της Θέατρο με την εκπληκτική θέα στο Ιόνιο Πέλαγος.Επιστροφή στη Κατάνια. Δείπνο στο ξενοδοχείο μας.
Μέρα:
Κατάνια - Λέτσε
Μπουφέ - πρόγευμα και αναχώρηση νωρίς το πρωί για τη Μεσσήνα όπουμε τοπικό φέρρυ περνάμε στη Villa San Giovanni και συνεχίζουμε για τοΛέτσε οδικώς. Άφιξη αργά το απόγευμα και τακτοποίηση στο επιλεγμένοξενοδοχείο μας HILTON GARDEN INN 4* (www.hiltongardeninn.com) ήπαρόμοιο, δείπνο.
Μέρα:
Λέτσε - Αλμπερομπέλο - Μπάρι
Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για μια σύντομη περιήγηση στη πόλη του Λέτσε που την αποκαλούν "Φλωρεντία του Νότου". Αναχώρηση για το μοναδικό για την αρχιτεκτονική του Αλμπερομπέλλο, όπου θα θαυμάσουμε το ξεχωριστό τοπίο του με τα ιδιαίτερα στρογγυλά σπίτια με τις περίτεχνες σκεπές-τρούλους. Στη συνέχεια αναχώρηση για το λιμάνι του Μπάρι όπου θα επιβιβαστούμε σε σύγχρονο ταχύπλοο για τoν απόπλου.
Μέρα: 
Πάτρα - Αθήνα
Άφιξη στην Πάτρα και αναχώρηση για την Αθήνα.
 
Τιμή κατ' άτομο 
Αναχώρησης  19 Ιουλίου & 2, 9, 23 Αυγούστου, 8 μέρες οδικώς
  
  
Δίκλινο599
3ο άτομο έως 12 ετών569
Μονόκλινο779
   
 
Περιλαμβάνονται:
  Εισιτήρια πλοίων σε 4κλινες εσωτερικές κλιματιζόμενες καμπίνες
  Μεταφορές, περιηγήσεις ως πρόγραμμα μας με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν
  Πέντε (5) συνολικά διανυκτερεύσεις, ήτοι 1 στο Ρήγιο, 1 στο Παλέρμο 2 στη Κατάνια και 1 μία στο Λέτσε στα επιλεγμένα ξενοδοχεία που αναγράφονται ανωτέρω ή εφάμιλλα
  Πέντε προγεύματα και πέντε δείπνα στα ξενοδοχεία
  Περιηγήσεις / εκδρομές, ως ανωτέρω αναλυτικό πρόγραμμα εκδρομής
  Τοπικοί ξεναγοί σε Ακράγαντα, Παλέρμο, Συρακούσες
  Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
  Αρχηγός - Συνοδός του γραφείου μας
  ΦΠΑ
Δεν περιλαμβάνονται:
  Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία & αρχαιολογικούς χώρους, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα και ότι δεν αναφέρεται στα πιο πάνω προσφερόμενα.
Σημείωση:
 

Επιβαρύνσεις καμπινών κατ' άτομο με επιστροφή για όλες τις Οδικές Εκδρομές Εξωτερικού

4κλινη εξωτερική € 30 | 3κλινη εξωτερική €50 | 3κλινη εσωτερική € 35 | 2κλινη εσωτερική € 65 | 2κλινη εξωτερική € 80