Skip to main content

ΤΟΣΚΑΝΗ - Cinqueterre – ΓΕΝΟΒΑ – Porto Fino 9ημ. Οδικως Καλοκαιρι 2021 απο

Μοντεκατίνι, Φλωρεντία , Σιένα, Σαν Τζιμινιάνο, Πίζα, Λούκα ,Πόρτο Φίνο  

Αναχωρήσεις :  08, 17, 29   Iουλίου  ‘21 - 07, 19, 28  Αυγούστου  ‘21  - 09, 18  Σεπτεμβρίου  ‘21     

 

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ) – ΕΝ ΠΛΩ

Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι της Πάτρας/Ηγουμενίτσας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Ανκόνα. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

2η μέρα: ΑΝΚΟΝΑ –   ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ  

Άφιξη στο λιμάνι της Ανκόνα και αναχώρηση για   το  Μοντεκατίνι  μια από τις  πιο διάσημες  λουτροπόλεις της  Ιταλίας. Μεταφορά   , τακτοποίηση στο  ξενοδοχείο  και  στη  συνέχεια    χρόνος  ελεύθερος  να  περπατήσετε  στην παλιά πόλη που  φημίζετε   για  τα  σπα της  με  το πιο διάσημο αυτό  του Τετούτσιο Τέρμε στον κεντρικό δρόμο  Βιάλε Βέρντι . Δείπνο. Διανυκτέρευση.       

 

3η μέρα:   ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ -  ΠΙΖΑ    – ΛΟΥΚΑ  
  Πρωινό στο  ξενοδοχείο και αναχώρηση για την  Πίζα.  Περιήγηση    στην ιστορική πόλη της Πίζας με τα μεσαιωνικά τείχη και τον ξακουστό Κεκλιμένο Πύργο της, καμπαναριό του Καθεδρικού Ναού της πόλης, που βρίσκονται μέσα στο «Πεδίο των Θαυμάτων», μαζί με το Βαπτιστήριο και το μνημειακό κοιμητήριο Κάμπο Σάντο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη μεσαιωνική Λούκα, γενέτειρα του Τζιάκομο Πουτσίνι. Στην εντός των τειχών περιήγησή μας στο ιστορικό κέντρο, θα δούμε μεταξύ άλλων τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μαρτίνου, το θέατρο Τζίλιο, την Πιάτσα ντελ Μερκάτο και Ανφιτεάτρο.  Επιστροφή  στο  ξενοδοχείο μας νωρίς το απόγευμα . Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

4ημέρα:ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ-ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ(ξενάγηση) 

 Πρωινό  στο  ξενοδοχείο . Αναχώρηση για  την πόλη της  Αναγέννησης την υπέροχη Φλωρεντία.  Στην πανοραμική ξενάγηση μας, θα δούμε την Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι με το Βαπτιστήριο του Αγίου Ιωάννη και τον αναγεννησιακό Καθεδρικό Ναό, τη Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι. Συνεχίζοντας, θα κατέβουμε ως την Πιάτσα ντε λα Σινιορία, που στολίζει το σιντριβάνι του Ποσειδώνα και αντίγραφο του αγάλματος του Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου. Εδώ βρίσκεται το Παλάτσο Βέκιο, που στεγάζει σήμερα το Δημαρχείο της πόλης, και η Λότζα με αγάλματα σπουδαίων Φλωρεντίνων γλυπτών. Συνεχίζουμε για την περίφημη Πινακοθήκη Ουφίτσι, (εξωτερική επίσκεψη) την ξακουστή και πολυφωτογραφημένη γέφυρα Πόντε Βέκιο με τα αμέτρητα κοσμηματοπωλεία, και την Πιάτσα Ρεπούμπλικα, μία από τις κεντρικότερες πλατείες της Φλωρεντίας, με τη χαρακτηριστική αψίδα Αρκόνε και τα ιστορικά καφέ Gilli και Paszkowski. Χρόνος ελεύθερος για επίσκεψη στην αγορά του Σαν Λορέντζο ή επίσκεψη στο Παλάτσο Πίτι, την πολυτελή κατοικία των Μεδίκων. Υπόλοιπο ημέρας  ελεύθερο.  Επιστροφή  στο  Μοντεκατίνι . Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

3ημέρα:  ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ  - ΣΙΕΝΑ – ΣΑΝ ΤΖΙΜΙΝΙΑΝΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Σιένα. Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη κεντρική πλατεία Πιάτσα ντελ Κάμπο, όπου δεσπόζει το μεσαιωνικό Δημαρχείο. Στην περιήγησή μας στα γραφικά καλντερίμια της πόλης, θα θαυμάσουμε τα μεσαιωνικά αρχοντικά, τις εκκλησιές και τον Καθεδρικό Ναό, αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου, ο οποίος θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα έργα τέχνης σε ολόκληρη την Ιταλία. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μεσαιωνικό Σαν Τζιμινιάνο. Οι Ψηλοί αγέρωχοι πύργοι μας καλωσορίζουν από μακριά δίνοντας στο Σαν Τζιμινιάνο μια παραμυθένια όψη, σχεδόν απίστευτη. Επιστροφή στο  Μοντεκατίνι . Δείπνο Διανυκτέρευση.

 

6η μέρα:  ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ  - κρουαζιέρα   στα νησιά  Cinque Terre – ΓΕΝΟΒΑ

   Πρωινό στο  ξενοδοχείο . Επιβίβαση  στο πούλμαν και αναχώρηση για τη  Λα Σπέτσια  για να πραγματοποιήσουμε μία μαγευτική κρουαζιέρα στα  παραμυθένια Cinque Terre ( τα πέντε χωριά) που βρίσκονται σκαρφαλωμένα στα απόκρημνα βράχια της νότιας άκρης της Ιταλικής Ριβιέρας  στη  Θάλασσα  της  Λιγηρίας . Η  περιοχή είναι μία  από τις πιο όμορφες της δυτικής Ιταλίας, και έχει ανακηρυχθεί από την Unesco Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.  Η επίσκεψη μας  θα  ξεκινήσει από το Πόρτο Βένερε που  θα  έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μια βόλτα  στα όμορφα  δρομάκια  τα  οποία  και  καταλήγουν  στα  ερείπια   κάστρου  με μια θέα  που  κόβει την ανάσα. Στη συνέχεια  από το  πλοίο θα θαυμάσουμε το  Ρίοματζορε  το Μαναρέλα και  το  Κορνίλια σκαρφαλωμένα  κυριολεκτικά σε απόκρημνα βράχια. Επόμενη στάση μας το  χωριό Βερνάτζα ένα από τα  ωραιότερα χωριά της  περιοχής . Σύντομη επίσκεψη και τελικός μας  προορισμός το χωριό Μόντεροζο  αλ μάρε. Το τελευταίο από τα πέντε χωριά, συγκεντρώνει τους περισσότερους επισκέπτες, κυρίως επειδή διαθέτει τη μοναδική μεγάλη αμμώδη παραλία και τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία. Ο πύργος Αουρόρα  διαχωρίζει το μοντέρνο θέρετρο από την παλιά πόλη, στην οποία βρίσκονται τα ερείπια ενός μεσαιωνικού κάστρου και η εκκλησία Σαν Φραντσέσκο που φιλοξενεί ένα σημαντικό πίνακα της σταύρωσης. Τελευταίος μας προορισμός η Γένοβα πρωτεύουσα της Λιγουρίας, το μεγαλύτερο λιμάνι της Ιταλίας και γενέτειρα του Χριστόφορου Κολόμβου και του Παγκανίνι. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

7ημέρα:ΓΕΝΟΒΑ –ΡΑΠΑΛΟ–κρουαζιέραΠΟΡΤΟΦΙΝΟ 

  Πρωινό στο ξενοδοχείο .  Στην πανοραμική περιήγηση μας στο ιστορικό κέντρο της  πόλης  , που έχει ανακηρυχτεί   από την  Unesco Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό του San Lorenzo με την υπέροχη μαρμάρινη πρόσοψη, την εντυπωσιακή Πλατεία Ρiazza de Ferrari με το κτίριο της  Όπερας, το παλάτι των Δόγηδων, το σπίτι που λέγεται ότι γεννήθηκε ο Κολόμβος και πολλά αναγεννησιακά παλάτια, μεγάλες λεωφόρους   του 19ου αιώνα, και  μπαρόκ εκκλησίες δίπλα σε δαιδαλώδη μεσαιωνικά στενά. Αμέσως μετά αναχώρηση για την Ιταλική Ριβιέρα.  Περνώντας από  το γραφικό Ραπάλο, όπου υπογράφτηκε η ομώνυμη συνθήκη (1922) μεταξύ Γερμανίας και ΕΣΣΔ,  θα καταλήξουμε στη γραφική Σάντα Μαργκαρίτα , με τα πολύχρωμα σπιτάκια και τις γραφικές πλατείες. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μικροσκοπικό αλλά κοσμοπολίτικο Πόρτο Φίνο με τα γραφικά, χρωματιστά σπίτια, τις κομψές μπουτίκ, τα μαγαζιά με τα ντόπια προϊόντα και τα εντυπωσιακά γιοτ δεμένα στη μαρίνα. Επιστροφή στο  ξενοδοχείο . Διανυκτέρευση.

 

 8η μέρα:   ΓΕΝΟΒΑ  - ΑΝΚΟΝΑ   

  Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνα όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο της επιστροφής για την Ελλάδα. Τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

9η μέρα: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) – ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ

Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας/Πάτρας. Αποβίβαση και μεταφορά στον τελικό προορισμό σας. ‘Άφιξη αργά το απόγευμα στην Θεσσαλονίκη/Αθήνα.

 

                                                                 Early booking

Τιμή κατ άτομο σε δίκλινο                             685 €           735 €                                                   

Single   friendly                                             825 €           875 €                                                      

Παιδική τιμή (μέχρι 12 ετών) σε τρίκλινο      585 €           585 €            

 

Περιλαμβάνονται:

  • Ναυτιλιακά  εισιτήρια Πάτρα-Ανκόνα – Πάτρα σε δίκλινες εσωτερικές  ΑΒ2 καμπίνες με w/c douche (για τις  οικογένειες  σε  τετράκλινες εσωτερικές  ΑΒ4 καμπίνες).
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας (Euro 6 BRAND NEW 2021) για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*.
  • Πρωινό  μπουφέ  καθημερινά. 
  • (4) δείπνα  στο  Μοντεκατίνι
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Εισιτήρια  για  την κρουαζιέρα στα  χωριά της  Cinqueterre 
  • Εισιτήριο  για το Πόρτο Φίνο 
  • Έμπειρος  αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
  • Τοπικός ξεναγός  για την ξενάγηση της  Φλωρεντίας
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  •  Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία,  σε αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό, τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Check point  (30€).
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων το άτομο τη βραδιά (Μοντεκατίνι 1,4  € χ 4  = 5,60 €  &  Γένοβα 3€ χ 2 = 6 €  )

Σημείωση: Ξεναγήσεις και  εκδρομές ενδέχεται να  αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.