Skip to main content

Βόρεια Ιταλία - Ελβετία - Αλπικό Τρένο Πάσχα έως Ιούνιο 2020 από 525,00

Μιλάνο - Αλπικό Τρένο - St. Moritz - Τορίνο - Κόμο – Λουγκάνο

Αναχωρήσεις : 16/4,  16/5, 6/6,  20/6/20 

8 ΗΜΕΡΕΣ

  1Η ΗΜΕΡΑ, ΑΘΗΝΑ - ΠΑΤΡΑ/ΠΛΟΙΟ: Αναχώρηση από Αθήνα στις 11.30 π.μ. για το λιμάνι της Πάτρας με ενδιάμεση στάση. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στo πλοίο και απόπλους για την Ανκόνα. Διανυκτέρευση εν πλω.

2Η ΗΜΕΡΑ, ΑΝΚΟΝΑ - ΜΙΛΑΝΟ: 'Αφιξη το μεσημέρι στο λιμάνι της ΑΝΚΟΝΑ και άμεση αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Λομβαρδίας, το Μιλάνο, τακτοποίηση το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ, ΜΙΛΑΝΟ, ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΤΟΡΙΝΟ: Μια ακόμη ενδιαφέρουσα εκδρομή σε μια πολύ σπουδαία Ιταλική πόλη, το Τορίνο, μας περιμένει σήμερα. Ύστερα από μια περίπου 2ωρη διαδρομή θα φθάσουμε στην πόλη, που είναι χτισμένη σε μια πεδιάδα στους πρόποδες των 'Αλπεων με ένα μεγάλο μέρος της να βρέχεται από τον ποταμό Πάδο, ενώ οι πολλές μεγάλες πέτρινες γέφυρες της δίνουν ξεχωριστό χρώμα και γραφικότητα. Περιήγηση στην πόλη και χρόνος ελεύθερος για βόλτες, ψώνια ή για να επισκεφθείτε το περίφημο Αιγυπτιακό μουσείο του Τορίνο, το τρίτο μεγαλύτερο και σημαντικότερο μουσείο για την αρχαία Αίγυπτο στον κόσμο, μετά από αυτά της Βρετανίας και του Καΐρου. Οι συλλογές του καλύπτουν περισσότερα από τέσσερις χιλιάδες χρόνια ιστορίας του αρχαίου αιγυπτιακού πολιτισμού (αντικείμενα καθημερινής χρήσης, τοιχογραφίες του τάφου του Ίτι, το σύμπλεγμα του Τουταγχαμών, του 'Αμμωνος και τη σαρκοφάγο του Πεταμένωφι). Πολύ σημαντικό είναι και το Μουσείο Κινηματογράφου Fellini, Rosselini Visconti, Antonioni, με σπάνια συλλεκτικά εκθέματα. Όλος ο Ιταλικός κινηματογράφος στεγάζεται σε ένα ψηλό τούβλινο κτίριο με απίστευτη θέα, το Mole Antonelliana. Τέλος, στον Καθεδρικό ναό της πόλης θα δούμε τη φημισμένη Ιερά Σινδόνη - ένα από τα πιο σημαντικά και ταυτόχρονα από τα πλέον αμφισβητούμενα κειμήλια της καθολικής πίστης. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ, ΜΙΛΑΝΟ: Πρωινή περιήγηση - γνωριμία με την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας και παγκόσμιο κέντρο μόδας, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το μεγαλύτερο γοτθικό κτίριο της Ιταλίας, τον Καθεδρικό ναό Ντουόμο, την περίφημη σκεπαστή στοά Γκαλλερία Βιτόριο Εμμανουέλε Β΄, καθώς και το νεοκλασικό θέατρο της Σκάλας του Μιλάνου, ένα από τα διασημότερα θέατρα στον κόσμο. Γεύμα, χρόνος ελεύθερος στην πάντα ενδιαφέρουσα αγορά της πόλης. Διανυκτέρευση.

5Η ΗΜΕΡΑ, ΜΙΛΑΝΟ, ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΕ ΤΙΡΑΝΟ ΚΑΙ ST. MORITZ: Πολύ νωρίς σήμερα το πρωί θα ξεκινήσουμε μια πανέμορφη διαδρομή για το Τιράνο, από όπου θα συνεχίσουμε με τραινάκι (έξοδα ατομικά) για το παγκοσμίου φήμης χιονοδρομικό κέντρο St. Moritz, που είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1.580 μέτρων και περιβάλλεται από μια λίμνη, η οποία, παγωμένη καθώς είναι το χειμώνα, αποτελεί ιδανικό γήπεδο για χόκεϋ. Αρχικά ήταν μικρό χωριό με ιαματικές πηγές, γνωστές ήδη από τους μεσαιωνικούς χρόνους. 'Αρχισε να εξελίσσεται σε χειμερινό θέρετρο από το 19ο αιώνα και σήμερα είναι ένα από τα πιο γνωστά χιονοδρομικά κέντρα για σκι το χειμώνα και για πεζοπορία το καλοκαίρι. Η επιστροφή μας με το πούλμαν (καιρού επιτρέποντος) θα ολοκληρώσει ιδανικά την ημέρα μας, αφού θα μας προσφέρει μια ακόμη πανέμορφη διαδρομή, με μοναδικά τοπία. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6Η ΗΜΕΡΑ, ΜΙΛΑΝΟ, ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΚΟΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΥΓΚΑΝΟ (ΕΛΒΕΤΙΑ): Πρωινή αναχώρηση για το Κόμο και την ομώνυμη Λίμνη. 'Αφιξη και γνωριμία με την πόλη. Περίπατος στην Piazza Cavour, την κεντρική πλατεία με τα όμορφα καφέ και εστιατόρια, καθώς και στα πλακόστρωτα σοκάκια της Παλαιάς Πόλης. Πολύ κοντά βρίσκεται ο Καθεδρικός ναός, η κατασκευή του οποίου διήρκεσε τέσσερις περίπου αιώνες και είναι γνωστός για τις διαφορετικές αρχιτεκτονικές τεχνοτροπίες που ενσωματώνει. Λίγο αργότερα, μέσα από μια γραφική διαδρομή, συνεχίζουμε για τα Ελβετικά σύνορα, με προορισμό το κοσμοπολίτικο Λουγκάνο με την ομώνυμη λίμνη - την πόλη που χτυπά με ακρίβεια ελβετικού ρολογιού. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε και να γνωρίσουμε αυτή τη χαρακτηριστική Ελβετική πόλη. Επιστροφή στο Μιλάνο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7Η ΗΜΕΡΑ, ΜΙΛΑΝΟ - ΑΝΚΟΝΑ/ΠΛΟΙΟ: Νωρίς το πρωί, γεμάτοι εικόνες, τοπία και αναμνηστικά, θα αναχωρήσουμε για την Ανκόνα. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στο πλοίο και απόπλους για Πάτρα. Διανυκτέρευση εν πλω.

8Η ΗΜΕΡΑ, ΠΑΤΡΑ - ΑΘΗΝΑ: 'Αφιξη στο λιμάνι της Πάτρας και αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεση στάση. 

 

Προορισμοί

Ημέρες

Σε  2κλινο

δωμάτιο

Επιβάρυνση

μονόκλινου

Αναχωρήσεις

ΒΟΡΕΙΑ ΙΤΑΛΙΑ – ΕΛΒΕΤΙΑ

8

525 €

150 €

16/4,  16/5, 6/6,  20/6/20

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Εισιτήρια πλοίων σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες με WC (AB4).
  • Πέντε διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* (HOLIDAY INN MILAN ASSAGO ή αντίστοιχο).
  • Ημιδιατροφή στο ξενοδοχείο εκτός της 2ης μέρας (5 πρωινά μπουφέ και 4 δείπνα / menu).
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν, σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Αρχηγός – συνοδός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Φόροι ξενοδοχείου και Check point: 25 €/άτομο.
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους.
  • Ποτά στα προσφερόμενα δείπνα.
  • Εισιτήρια Αλπικού τραίνου (50€ περίπου).
  • Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό και ό,τι ρητά δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

Η εξεύρεση καμπίνας στα πλοία,  άλλου τύπου από αυτόν που ορίζεται  στις  παροχές  του προγράμματος, εφόσον είναι   δυνατή, υπόκειται  στις πιο κάτω επιβαρύνσεις:

Τιμές  ανά  άτομο:

(Ελλάδα – Ιταλία – Ελλάδα):

Δίκλινη εσωτερική      (AB2)   65 €    // Δίκλινη εξωτερική   (Αs2)  85 €

Τρίκλινη εσωτερική    (AB3)   35 €    // Τρίκλινη εξωτερική  (A3)   65 €

Τετράκλινη εξωτερική  (A4)    35 €

Για μία διαδρομή (Ελλάδα – Ιταλία ή αντίστροφα) :

Δίκλινη εσωτερική   (AB2)  35 €  // Δίκλινη εξωτερική   (Αs2) 55 €

Τρίκλινη εσωτερική (AB3)  25 €  // Τρίκλινη εξωτερική  (A3)  35 €

Τετράκλινη εξωτερική  (A4) 20 €

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι.
  • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.
  • Με την εγγραφή στην εκδρομή είναι απαραίτητη η γνωστοποίηση για τη συμμετοχή η όχι στο Αλπικό τραίνο.
  • φΠαιδιά έως 12 ετών, δικαιούνται έκπτωση 10%, εφόσον διαμένουν σε τρίκλινο δωμάτιο με δύο ενήλικες.

 

Στις Πασχαλινές   αναχωρήσεις  γίνεται  τροποποίηση  στη  σειρά   των  επισκέψεων,  ώστε  να  παρακολουθήσουμε όπου υπάρχουν  Ορθόδοξες εκκλησίες  και  λειτουργούν  την  Αναστάσιμη  ακολουθία.  ( ΟΠΩΣ : ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ /  ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ /  ΚΩΝ/ΠΟΛΗ / ΒΕΝΕΤΙΑ /  ΡΩΜΗ /  ΟΧΡΙΔΑ /  ΣΩΖΟΠΟΛΗ /   ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ).