Skip to main content

Γύρος Σικελίας Πάσχα & Αγίου Πνεύματος 2020 από 549,00

Αναχωρήσεις: 16/04 & 06/06/2020

8 ημέρες οδικώς

 1η Ημέρα: Αθήνα - Πάτρα/πλοίο

Αναχώρηση από Αθήνα και μέσω Διώρυγας Κορίνθου, όπου και θα έχουμε στάση για ξεκούραση και καφέ-γεύμα, φθάνουμε στην Πάτρα, όπου επιβιβαζόμαστε στο πλοίο. Διανυκτέρευση εν πλω.

 2η Ημέρα: Μπάρι - Τάραντας – Ρήγιο (490 χλμ)

Άφιξη στην Ιταλία και άμεση αναχώρηση για την Νότια Ιταλία, με προορισμό μας το Ρήγιο. Πρώτη μας στάση το ιστορικό κέντρο του Τάραντα, της μοναδικής πόλης που ιδρύθηκε τον 8ο αιώνα π.Χ από τους Σπαρτιάτες. Αργά το απόγευμα άφιξη στο Ρήγιο και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην ευρύτερη περιοχή, δείπνο και διανυκτέρευση.

 3η Ημέρα: Ρήγιο - Κεφαλού – Παλέρμο  (260 χλμ)

Πρωινό και αναχώρηση νωρίς το πρωί για να διασχίσουμε τα θρυλικά στενά της Σκύλας και της Χάρυβδης. Βρισκόμαστε πλέον στη Σικελία, στην Μεσσήνα, όπου θα ρίξουμε μια σύντομη ματιά στην πόλη που πεισματικά διατηρείται παρά τις καταστροφές πού έχει υποστεί στο πέρασμα των αιώνων, την γενέτειρα του Αντονέλλο ντα Μεσσήνα, με το χαρακτηριστικό αστρονομικό ρολόι στο καμπαναριό του ανοικοδομημένου Ντουόμο. Συνεχίζουμε προς το Παλέρμο διασχίζοντας την βόρεια πλευρά του νησιού με ενδιάμεση στάση στην χαρακτηριστική Κεφαλού, χτισμένη κάτω από έναν τεράστιο ασβεστολιθικό βράχο. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα και πιο σημαντική πόλη της Σικελίας, το Παλέρμο. Μετά από μια πρώτη γνωριμία με την πόλη όπου μεταξύ άλλων θα δούμε τον επιβλητικό καθεδρικό ναό, την Πιάτσα Πρετόρια και τις εκκλησίες του Σαν Κατάλντο και τη Μαρτοράνα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Παλέρμο - Ακράγαντας – Κατάνια (295 χλμ)

Πρωινό και αναχωρούμε από το ξενοδοχείο για την επίσκεψή μας στην ιστορική "Κοιλάδα των Ναών" του Ακράγαντα, όπου θα γνωρίσουμε από κοντά το εντυπωσιακότερο διασωθέν συγκρότημα αρχαίων ελληνικών ναών της Σικελίας. Θα περπατήσουμε την "Ιερά Οδό"της αρχαίας πόλης και θα ακουμπήσουμε τους ναούς της Ηρας, της Ομόνοιας, του Ηρακλή και του Ολυμπίου Διός. Συνεχίζουμε για την όμορφη Κατάνια. Άφιξη αργά το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στην ευρύτερη περιοχή. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 5η Ημέρα: Κατάνια - Συρακούσες – Ταορμίνα (185 χλμ)

Πρωινό και ξεκινάμε νωρίς το πρωί για την επίσκεψή μας στην σπουδαιότερη πόλη της Μεγάλης Ελλάδας, στις Συρακούσες! Θα περιηγηθούμε στο αρχαιολογικό πάρκο της, βλέποντας από κοντά τα σημαντικότερα μνημεία της, όπως τον τεραστίων διαστάσεων Βωμό του Ιέρωνα, το Ελληνικό Θέατρο, τα "Λατομεία του Παραδείσου" με το "Αυτί του Διονύσιου" και το Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο. Μετά το τέλος της επίσκεψής μας στον αρχαιολογικό χώρο, κατευθυνόμαστε στο Ιστορικό Κέντρο των Συρακουσών, το νησάκι της Ορτυγίας όπου θα δούμε τον αρχαίο ναό του Απόλλωνα, την πλατεία Αρχιμήδη και την πλατεία DUOMO με τον μοναδικό Καθεδρικό ναό ενσωματωμένο στον αρχαίο ναό της θεάς Αθηνάς! Συνεχίζουμε για την πανέμορφη πόλη της Ταορμίνας, όπου θα γνωρίσουμε περπατώντας τα μεσαιωνικά της δρομάκια, τα χαρακτηριστικά της κτίσματα καθώς και το επιβλητικό Ελληνορωμαϊκό της Θέατρο με την εκπληκτική θέα στο Ιόνιο Πέλαγος. Επιστροφή στη Κατάνια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 6η Ημέρα: Κατάνια – Λέτσε (580 χλμ)

Πρωινό και αναχώρηση νωρίς το πρωί για τη Μεσσήνα όπου με τοπικό φέρρυ περνάμε στη Villa San Giovanni και συνεχίζουμε για το Λέτσε οδικώς. Άφιξη αργά το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση. Διανυκτέρευση.

 7η Ημέρα: Λέτσε - Αλμπερομπέλο – Μπάρι (170 χλμ)

Πρωινό και αναχώρηση για μια σύντομη περιήγηση στη πόλη του Λέτσε που την αποκαλούν "Φλωρεντία του Νότου". Αναχώρηση για το μοναδικό για την αρχιτεκτονική του Αλμπερομπέλο, όπου θα θαυμάσουμε το ξεχωριστό τοπίο του με τα ιδιαίτερα στρογγυλά σπίτια με τις περίτεχνες σκεπές-τρούλους. Στη συνέχεια αναχώρηση για το λιμάνι του Μπάρι όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο της επιστροφής. Διανυκτέρευση εν πλω.

 8η Ημέρα:  Πάτρα - Αθήνα

Άφιξη στην Πάτρα νωρίς το μεσημέρι και αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεση στάση.

Ενήλικες

549 €

Παιδί 2-12 ετών

499 €

Επιβάρυνση Μονόκλινου

150 €

Διαμονή

Σε ξενοδοχεία 4*

Διατροφή

Ημιδιατροφή (εκτός πλοίων)

Παρατηρήσεις

Check point , ferry boat Μεσσήνα

& δημοτικοί φόροι 59 €

Αναχωρήσεις

16/04 & 06/06/2020

Το πακέτο περιλαμβάνει:

  • Εισιτήρια πλοίων σε 4κλινες εσωτερικές κλιματιζόμενες καμπίνες
  • Μεταφορές, περιηγήσεις ως πρόγραμμα μας με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Πέντε (5) συνολικά διανυκτερεύσεις (1 στο Ρήγιο, 1 στο Παλέρμο 2 στη Κατάνια και 1 μία στο Λέτσε) σε ξενοδοχεία 4*.
  • Πέντε πρωινά και πέντε δείπνα (σερβιριζόμενο μενού 3 πιάτων) στα ξενοδοχεία ή σε τοπικά εστιατόρια
  • Περιηγήσεις / εκδρομές, ως ανωτέρω αναλυτικό πρόγραμμα εκδρομής
  • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης
  • Αρχηγός - Συνοδός του γραφείου μας
  • ΦΠΑ

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία & αρχαιολογικούς χώρους, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα και ότι δεν αναφέρεται στα πιο πάνω προσφερόμενα.
  • Checkpoint – είσοδοι πόλεων, δημοτικοί φόροι πόλεων, και ferry boat Μεσσήνα

 

Παρατηρήσεις:

  • ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ Ή ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΜΠΡΙΝΤΙΖΙ ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΜΠΑΡΙ.

 

Επιβαρύνσεις καμπινών κατ' άτομο

  • 4κλινη εξωτερική €30
  • 3κλινη εξωτερική €50
  • 3κλινη εσωτερική €35
  • 2κλινη εσωτερική €65
  • 2κλινη εξωτερική €80