Skip to main content

ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΤΩ ΙΤΑΛΙΑΣ Πάσχα 2020 από 370,00

6 ΗΜΕΡΕΣ
ΜΠΑΡΙ  – ΛΕΤΣΕ  – ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ – ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ 
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ

Συγκέντρωση των εκδρομέων και αναχώρηση για Πάτρα, όπου θα πάρουμε το  πλοίο για Μπάρι. Τακτοποίηση στις καμπίνες μας, απόπλους, διαν/ση εν πλω.

2η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΡΙ –  ΛΕΤΣΕ – ΓΚΑΛΑΤΙΝΑ  

Άφιξη το πρωί στο λιμάνι του Μπάρι και πάμε για ευλαβικό προσκύνημα στο Ναό του Αγίου Νικολάου.Η Βασιλική του Aγίου Nικολάου θεμελιώθηκε το 1087 για να δεχθεί τα λείψανα του αγίου αυτού, που μεταφέρθηκαν από τα Μύρα της Λυκίας, και σήμερα βρίσκονται κάτω από την Αγία τράπεζα στην κρύπτη, όπου είναι θαμμένα τα κληροδοτήματα παλιών ληστών που προσηλυτίστηκαν στην αληθινή πίστη. Θα δούμε επίσης  το Νορμανδικό-Χοενστάουφεν Κάστρο, ευρέως γνωστό ως Καστέλο Σβέβο (Σουηβικό Κάστρο), χτίστηκε από το Ρογήρο Β΄της Σικελίας γύρω στα 1131. Καταστράφηκε το 1156 και ξαναχτίστηκε από το Φρειδερίκο Β΄Χοενστάουφεν. Σχετική παραμονή και αναχώρηση για το  Λέτσε για να περιηγηθούμε στην πόλη. Την πόλη την αποκαλούν « Αθήνα της Απουλίας» Είναι μια πόλη με Μπαρόκ κτίρια, από τις πιο όμορφες και ενδιαφέρουσες του Νότου, με έντονο χρώμα και τοπική κουλτούρα που ξαφνιάζουν ευχάριστα τον επισκέπτη. Η όμορφη πόλη με την εκπληκτική αρχιτεκτονική, τα παλάτσο, τα παλιά θέατρα, το Ντουόμο, την Πιάτσα Ντελ Ντουόμο και η Κολόνα ντι Σαντ Ορόντσο και το αμφιθέατρο Ρομάνο είναι κάποια από τα αξιοθέατα που θα γνωρίσουμε. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος για αγορές στην πολύ καλή αγορά της πόλης.  Τέλος μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διαωυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΓΚΑΛΑΤΙΝΑ – ΤΑΡΑΝΤΑΣ – ΓΚΑΛΑΤΙΝΑ

Μετά το πρωινό αναχωρήσουμε για τον Τάραντα όπου θα επισκεφθούμε το βασικό μνημείο της πόλης, στην καρδιά του παλιού Τάραντα, τον Καθεδρικό Ναό, το Ντουόμο, κτίσμα του 11ου αιώνα σε ρυθμό βασιλικής, στο οποίο έγιναν πολλές παρεμβάσεις που άλλαξαν τελείως την όψη του από την Ισπανική περίοδο. Από το Ντουόμο κατευθυνόμαστε προς την Περιστρεφόμενη Γέφυρα (Ponte Girevole) και καταλήγουμε στο Κάστρο του Αγίου Αγγέλου (Castel Santo Angelo) Αραγωνέζικης αρχιτεκτονικής. Σχετική παραμονή και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και η βραδιά στη διάθεσή σας.

4η ΗΜΕΡΑ: ΓΚΑΛΑΤΙΝΑ – ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ  ΧΩΡΙΑ – ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΓΛΕΝΤΙ

Μετά το πρόγευμα η ημέρα είναι αφιερωμένη στα Ελληνόφωνα χωριά της Απουλίας. Πρώτη στάση στο Καλημέρα και στο δημοτικό κήπο όπου θα δούμε τη στήλη από καθαρό αττικό μάρμαρο που προέρχεται από το Εθνικό Μουσείο της Αθήνας.  Είναι τοποθετημένη σε πέτρα του Σολέτο, όπου είναι χαραγμένο “ Ξένος δεν είσαι εδώ στο Καλημέρα”. Επίσης στην κεντρική πλατεία θα δούμε στο μητροπολιτικό ναό την εικόνα της Παναγίας Εγκύου. Στη συνέχεια πάμε στην Στερνατία όπου ο «Γιώργος» (Giorgio Filleri) πρόεδρος του συλλόγου ΧΩΡΑΜΑ (η χώρα μας) θα μας ξεναγήσει στα αξιοθέατα του χωριού, όπου θα ακούσουμε από τους κατοίκους να μιλάνε το Ελληνικό ιδίωμα με Ιταλικές επιρροές. Τα χωριά αυτά είναι γεμάτα με το άρωμα και το χρώμα της Μεγάλης Ελλάδας. Η παράδοση είναι διάχυτη στους δρόμους και τους ευχάριστους ανθρώπους που θα συναντήσουμε στα γραφικά στενά. Επιστροφή το μεσημέρι στο ξενοδοχείο για το Πασχαλινό γεύμα και γλέντι με τους ήχους της γκρετσιάνικης μουσικής που θα μας προσφέρουν το Ελληνόφωνο μουσικό συγκρότημα της περιοχής. Το απόγευμα βόλτα στην όμορφη Γκαλατίνα για καφεδάκι ή ποτό.

5η ΗΜΕΡΑ: ΓΚΑΛΑΤΙΝΑ  – ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ – ΜΠΑΡΙ (πλοίο)

Πρόγευμα και άμεση αναχώρηση για Αλμπερομπέλο, μέσα από μια ευχάριστη διαδρομή. Θα περπατήσουμε στην πόλη των τρούλων, με τα γραφικά σοκάκια. Ο οικισμός αποτελεί ισχυρό πόλο έλξης τουριστών, χωρίς όμως να έχει χάσει την ομορφιά, την ιδιαιτερότητα και την ιστορική και πολιτιστική σημασία του. Το μέρος θυμίζει σκηνικό παιδικού παραμυθιού. Χωρισμένο από τον κεντρικό δρόμο σε δύο μεριές, το Αλμπερομπέλο έχει πάνω από 1.000 τρούλους. Από την μια μεριά του δρόμου, προς το Νότο, μικρά δρομάκια διασταυρώνονται μεταξύ των τρούλων, κάποιων αφημένων στη φθορά του χρόνου και κάποιων ανακαινισμένων σε μικρές αλλά σύγχρονες κατοικίες ή σε μαγαζάκια με αναμνηστικά είδη. Συνεχίζουμε για το  Μπάρι το λιμάνι στον Ιταλικό Νότο,  επιβίβαση στο πλοίο αργά το απόγευμα και απόπλους για Ελλάδα.

6η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ

 Άφιξη στη Πάτρα και άμεση αναχώρηση για Αθήνα.

  • ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
    ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ: 370 €
    ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 90 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Μεταφορές με πολυτελές σύγχρονο πούλμαν
  • Εισιτήρια πλοίων Πάτρα – Μπάρι – Πάτρα  σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχείο 4* σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια
  • 3 Πρωινά, 2 δείπνα και Πασχαλινό γεύμα με μουσική ζωντανή και χορό στο ξενοδοχείο
  • Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου
  • Λιμενικά Τέλη
  • Ασφάλεια ταξιδιού

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Είσοδοι στα μουσεία
  • Δημοτικοί Φόροι και είσοδοι πόλεων 20 €
  • Ό, τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενo

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΜΠΙΝΩΝ  ΚΑΤ΄ΑΤΟΜΟ

  • ΔΙΚΛΙΝΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ          85 € ΜΕΤ’ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
  • ΔΙΚΛΙΝΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ           65 € ΜΕΤ’ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ 
  • ΤΡΙΚΛΙΝΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ         50 € ΜΕΤ’ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
  • ΤΡΙΚΛΙΝΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ         35 € ΜΕΤ’ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
  • ΤΕΤΡΑΚΛΙΝΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ    30 € ΜΕΤ’ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ