Skip to main content

Εορταστική ραψωδία Χριστούγεννα στο Βερολίνο- Πρωτοχρονιά στη Ζυρίχη 2019-2020 από 1010,00

Αναχωρήσεις : 20/12, 15 ημέρες     

 1η μέρα: Αθήνα - Θεσσαλονίκη           

Συγκέντρωση στα γραφεία μας και αναχώρηση. Πρώτη στάση για καφέ στα Καμένα Βούρλα και συνεχίζουμε για να κάνουμε την δεύτερη στάση μας στο ύψος του Βόλου. Το απόγευμα άφιξη στην όμορφη Θεσσαλονίκη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την νύφη του Θερμαϊκού. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Θεσσαλονίκη - Ζάγκρεμπ

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχώρηση για τα σύνορα των Ευζώνων. Συνεχίζουμε για Νις, Βελιγράδι. Περνώντας τα σύνορα της Κροατίας, φθάνουμε το βράδυ στο πανέμορφο Ζάγκρεμπ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για μια βόλτα-γνωριμία με την πόλη.

 3η μέρα: Ζάγκρεμπ - Σάλτσμπουργκ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την πόλη της μελωδίας, το πανέμορφο Σάλτσμπουργκ. Θα ξεναγηθούμε στην αυτοκρατορική πόλη. Θα περάσουμε από τους κήπους του παλατιού Μιραμπέλ και τον ποταμό Salzach. Διασχίζοντας τα ατμοσφαιρικά σοκάκια της πόλης θα δούμε το σπίτι του Mότσαρτ, το Δημαρχείο, τον καθεδρικό ναό της πόλης και το Αββαείο του Aγίου Πέτρου. Θα δούμε την Getreidegasse με τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά και τον πύργο Glockenspiel με τις τριάντα πέντε καμπάνες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

 4η μέρα: Σάλτσμπουργκ - Τσέσκι Κρουμλόβ - Πράγα

Πρόγευμα και αναχωρούμε για το Τσέσκι Κρουμλόβ. Χείμαρροι του ποταμού Μολδάβα τρέχουν σε πολλά σημεία της μεσαιωνικής πόλης η οποία, όπως και η Πράγα, βρίσκεται στη λίστα των διατηρητέων πόλεων της Unesco. Αποτελεί πολιτισμικό στολίδι της νότιας Βοημίας με τα ιδιαίτερα καλοδιατηρημένα γοτθικού και αναγεννησιακού ρυθμού κτίρια, τις εκκλησίες και τα στενά δρομάκια της. Τα τείχη του Κρουμλόβ εσωκλείουν θησαυρούς ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και πολιτισμικής αξίας όπως η «κρυφή γέφυρα». Επισκεφθείτε το κάστρο της πόλης και θαυμάστε από ψηλά την πανοραμική θέα. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για τη μαγευτική Πράγα. Άφιξη το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

 5η μέρα: Πράγα - ξενάγηση πόλης

Πρόγευμα και αναχώρηση για ξενάγηση στη «χρυσή πόλη των 100 πύργων», μία πόλη αρχιτεκτονικό μνημείο της Ευρώπης. Επίσκεψη στην Καστρούπολη, την ακρόπολη της Πράγας, Θα δούμε τον γοτθικό ναό μαυσωλείο των βασιλέων, τον δρόμο των Αλχημιστών και θα μεταβούμε στην πανέμορφη πλατεία της παλιάς πόλης. Θα δούμε το παλιό Δημαρχείο με το φημισμένο αστρονομικό ρολόι, θα περάσουμε από το Κλεμεντίνου και θα φτάσουμε στην περίφημη πέτρινη γέφυρα του Καρόλου του ΙV. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε τις λαμπρές χριστουγεννιάτικες αγορές.

 6η μέρα: Πράγα - Δρέσδη - Βερολίνο

Πρόγευμα και αναχώρηση για τη λεγόμενη «Φλωρεντία του Βορρά», τη Δρέσδη που βρίσκεται στην ανατολική Γερμανία στο κρατίδιο της Σαξονίας. Θα δούμε, μεταξύ άλλων, πανέμορφα αρχιτεκτονικά κτίρια μπαρόκ ρυθμού και αναγέννησης, όπως την όπερα, το ανάκτορο Zwinger, τμήμα των ανακτόρων των βασιλέων της Σαξονίας με τους όμορφους κήπους, την πανέμορφη εκκλησία των γυναικών Frauenkirche και άλλα αξιοθέατα. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της Γερμανίας, το μοντέρνο και λαμπερό Βερολίνο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

 7η μέρα: Βερολίνο ξενάγηση πόλης - Μουσείο Περγάμου

Πρόγευμα στον χώρο του ξενοδοχείου και ξεκινάμε την ξενάγηση πόλης. Από την πύλη του Βραδεμβούργου έως την λεωφόρο Καρλ Μαξ εναλλάσσονται τα μνημεία της βασιλικής εποχής με τα κτίρια σοσιαλιστικού ρεαλισμού από το κομμουνιστικό παρελθόν της πόλης, ενώ κοντά στο πέρασμα του σημείου ελέγχου, Checkpoint Charlie, τα απομεινάρια του τείχους σας μεταφέρουν στα γεγονότα του ψυχρού πολέμου. Διασχίζοντας την επιβλητική λεωφόρο της 17ης Ιουνίου απολαμβάνετε το κεντρικό πάρκο της πόλης, Τιεργκάρτεν. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το φημισμένο μουσείο της Περγάμου (είσοδος εξ ιδίων). Στο μουσείο στεγάζονται ανακατασκευασμένα οικοδομήματα μεγάλου μεγέθους, όπως ο βωμός της Περγάμου και η πύλη της αγοράς της Μιλήτου. Εκτός από τη συλλογή αρχαιοτήτων, στον ίδιο χώρο υπάρχουν το μουσείο ισλαμικής τέχνης και το μουσείο Μέσης Ανατολής. Το απόγευμα ελεύθερο για να πραγματοποιήσετε εορταστικές αγορές.

 8η μέρα: Βερολίνο - Πότσνταμ

Πρόγευμα και θα αναχωρήσουμε για το Πότσνταμ. Η πόλη είναι ευρέως γνωστή για τα μοναδικά της τοπία, ειδικότερα τα πάρκα και το περίφημο ανάκτορο «Σανσουσί» (Sanssouci), που έκτισε ο Φρειδερίκος ο Μέγας και που έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την Unesco. Θα κατευθυνθούμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης, όπου θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας από την Παλιά Αγορά, η οποία αποτελεί και την κεντρική πλατεία της πόλης. Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, ο κήπος Lustgarten και το ιστορικό δημαρχείο σχηματίζουν μέχρι σήμερα ένα συγκρότημα με αριστοκρατικό αέρα. Επιστροφή το απόγευμα στο Βερολίνο.

 9η μέρα: Βερολίνο - Νυρεμβέργη - Μόναχο

Πρόγευμα και αναχώρηση για τη ρομαντική και ατμοσφαιρική Νυρεμβέργη. Αποτέλεσε έδρα των γερμανών βασιλέων, ισχυρό εμπορικό κέντρο της μεσαιωνικής Ευρώπης και πόλος έλξης σπουδαίων καλλιτεχνών και διανοούμενων την περίοδο της Αναγέννησης. Θα δούμε το μεγαλοπρεπές μέγαρο που έλαβε χώρα η Δική της Νυρεμβέργης, για τους εγκληματίες ναζί του β΄ παγκοσμίου πολέμου, την παλιά πόλη και τον καθεδρικό ναό. Συνεχίζουμε για τη βαυαρική πρωτεύουσα, το Μόναχο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

 10η μέρα: Μόναχο

Πρόγευμα και ξεκινάμε την ξενάγησή μας από την εντυπωσιακή κεντρική πλατεία Marienplatz με το νεογοτθικό Δημαρχείο να δεσπόζει στην καρδιά της. Θα συνεχίσουμε με τον ναό του Αγίου Πέτρου που είναι ο παλαιότερος του Μονάχου. Ο καθεδρικός ναός Frauenkirche, χτισμένος τον 15ο αιώνα, με τους δίδυμους θολωτούς πύργους του αποτελεί τη μεγαλύτερη γοτθική εκκλησία στη Νότια Γερμανία και σύμβολο της πόλης. Ακολούθως θα δούμε το χειμερινό παλάτι, την όπερα του Μονάχου και θα περπατήσουμε στη λαμπερή λεωφόρο Maximilianstrasse, προορισμό για πολυτελείς αγορές. Θα συνεχίσουμε με την παραδοσιακή μπυραρία Hofbräuhaus, καθώς το Μόναχο είναι συνώνυμο με την τέχνη της ζυθοποιίας και προχωρώντας θα βρεθούμε στο σπίτι όπου ο Μότσαρτ το 1780 έγραψε την όπερα Ιδομενέας, βασιλιάς της Κρήτης.

 11η μέρα: Μόναχο - Ίνσμπρουκ - Ζυρίχη

Πρόγευμα και αναχώρηση για το Ίνσμπρουκ. Στην περιήγηση της πόλης, θα δούμε τη χρυσή Αψίδα του Θριάμβου του Λεοπόλδου Β΄, το Χόφμπουργκ, τη Χόφκιρχε, τα είκοσι οκτώ μπρούτζινα αγάλματα των Αψβούργων και των αξιωματούχων τους. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στη Ζυρίχη, τη μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας που απλώνεται γύρω από την ομώνυμη λίμνη και στις δύο όχθες του ποταμού Λίματ, με φόντο τις χιονοσκέπαστες Άλπεις. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

 12η μέρα: Ζυρίχη - Λουκέρνη

Πρόγευμα και η περιήγησή μας αρχίζει με την παλιά πόλη, όπου θα δούμε δύο υπέροχους αντικριστούς ναούς, το παλιό γυναικείο μοναστήρι του 13ου αιώνα, Φραουμνίστερ με τα περίφημα βιτρώ και τον μεγάλο μητροπολιτικό ναό Γκροσμίνστερ, την εκκλησία του Αγίου Πέτρου με τη μεγαλύτερη πλάκα ρολογιού της Ευρώπης, το Δημαρχείο, το Πανεπιστήμιο και την Όπερα. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στη Λουκέρνη. Στην περιήγησή μας θα συναντήσουμε τις χρωματιστές προσόψεις των σπιτιών, τα πλακόστρωτα δρομάκια και τις μικρές πλατείες με τα σιντριβάνια. Σπουδαίο αξιοθέατο αποτελεί η ξύλινη σκεπαστή μεσαιωνική γέφυρα Καπελμπρίκε που απεικονίζει την ιστορία της πόλης σε 120 πίνακες ζωγραφισμένους σε ξύλο, το παλιό Δημαρχείο, το ανάκτορο Ρίτερ, το μνημείο των λιονταριών και το λιθόστρωτο ιστορικό κέντρο που δίνουν στην πόλη μια παραμυθένια χροιά. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στη Ζυρίχη.

 13η μέρα: Ζυρίχη - Λουγκάνο - Κόμο - Μιλάνο

Πρόγευμα και υπέροχα τοπία μας οδηγούν στο Λουγκάνο, την πόλη που χτυπά με την ακρίβεια ελβετικού ρολογιού και είναι χτισμένη δίπλα στην ομώνυμη λίμνη. Στην περιήγηση που ακολουθεί, θα δούμε τον καθεδρικό ναό του Σαν Λορέντζο, το μουσείο της Βίλας Τσάνι (νεοκλασικού ρυθμού, στεγάζει το Δημοτικό Μουσείο) και την εκκλησία της Σάντα Μαρία ντέλι Άντζολι. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο μαγευτικό Κόμο, το οποίο διαθέτει πολυάριθμα έργα τέχνης, εκκλησίες, κήπους, θέατρα, πάρκα και παλάτια. Το απόγευμα καταλήγουμε στο Μιλάνο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

 14η μέρα: Μιλάνο - Ανκόνα -Εν πλω

Πρόγευμα και μετά από ένα αξέχαστο ταξίδι φθάνουμε προς το τέλος γεμάτοι από όμορφες εικόνες και μοναδικά τοπία. Αναχωρούμε για το λιμάνι της Ανκόνα για το πλοίο της επιστροφής. Διανυκτέρευση σε καμπίνες εν πλω.

 15η μέρα: Εν πλω – Ηγουμενίτσα / Πάτρα - Αθήνα

Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου και φθάνουμε στο λιμάνι της αποβίβασης (Ηγουμενίτσα / Πάτρα). Άφιξη και αναχώρηση για τον τελικό προορισμό μας.

 

Εορταστική Ραψωδία 15 ημέρες

 

Αναχωρήσεις

Ξενοδοχεία

Κανονική Τιμή

Παιδί  2-12               

Επιβ. Μον.

 

 20/12 

3* - 4*

1.010€

585€

500€

 

 

 Παρατηρήσεις: Χριστούγεννα στο Βερολίνο. Πρωτοχρονιά στη Ζυρίχη. Περιλαμβάνεται πρόγευμα καθημερινά στον χώρο του ξενοδοχείου.                                    

Περιλαμβάνονται

  • Δεκατρείς (13) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία όπως αυτά αναφέρονται στον τιμοκατάλογο
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ανκόνα - Πάτρα/Ηγουμενίτσα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με wc/ντους (ΑΒ4)
  • Πρόγευμα σε μπουφέ στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις και εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται