Skip to main content

ΒΟΡΕΙΑ ΙΤΑΛΙΑ - ΕΛΒΕΤΙΑ Γιορτές 2018-2019 Φεβ, Μαρ. από 570.00

ΑΛΠΙΚΟ ΤΡΕΝΟ - ST. MORITZ
MIΛΑΝΟ - ΤΟΡΙΝΟ - ΚΟΜΟ - ΛΟΥΓΚΑΝΟ

8 ΗΜΕΡΕΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΩΝ: 22/12/18, 26/1, 16/2, 9 & 23/3/19

 

1Η  ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ / ΠΛΟΙΟ
Αναχώρηση από Αθήνα 11:30 για το λιμάνι της Πάτρας με ενδιάμεση στάση, τακτοποίηση στο πλοίο και απόπλους για Ανκόνα, διαν/ση εν πλώ.

 

2Η  ΗΜΕΡΑ: ΑΝΚΟΝΑ - ΜΙΛΑΝΟ
Άφιξη στην Ανκόνα το μεσημέρι   και άμεση αναχώρηση για ΜΙΛΑΝΟ, με ενδιάμεση στάση, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διαν/ση.

 

3Η ΗΜΕΡΑ: ΜΙΛΑΝΟ
Πρωινό και γνωριμία με την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας και κέντρο μόδας, τεχνών και πολιτισμού, για να γνωρίσουμε το ΝΤΟΥΜΟ, ίσως το πιο χαρακτηριστικό σημείο του Μιλάνου, έδρα του Αρχιεπισκόπου της πόλης και η τέταρτη μεγαλύτερη εκκλησία στην Ευρώπη και τη ΣΚΑΛΑ, ένα από τα διασημότερα θέατρα στον κόσμο, καθώς και τη Galleria Vittorio Emanuele II, που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της Piazza del Duomo και συνδέεται με την Piazza della Scala. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος στην πάντα ενδιαφέρουσα αγορά της πόλης του ΜΙΛΑΝΟΥ. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

4Η ΗΜΕΡΑ: ΜΙΛΑΝΟ / ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΙΡΑΝΟ & STMORITZ
Πολύ νωρίς παίρνουμε το πρωινό μας και ξεκινάμε από μια πανέμορφη διαδρομή   για το ΤΙΡΑΝΟ, από όπου θα συνεχίσουμε με τρενάκι (έξοδα ατομικά) για το παγκοσμίου φήμης χιονοδρομικό κέντρο St. Moritz, το οποίο είναι κτισμένο σε υψόμετρο 1580 μέτρων και περιβάλλεται από μια λίμνη η οποία, παγωμένη καθώς είναι το χειμώνα, αποτελεί ιδανικό στάδιο για Χόκεϋ. Αρχικά ήταν μικρό χωριό με ιαματικές πηγές, γνωστές ήδη από τους μεσαιωνικούς χρόνους. Άρχισε να εξελίσσεται σε χειμερινό θέρετρο από τον 19ο αιώνα και σήμερα είναι ένα από τα πιο γνωστά χιονοδρομικά κέντρα για σκι το χειμώνα και πεζοπορία το καλοκαίρι. Παραμονή, γεύμα προαιρετικά και η επιστροφή μας με το πούλμαν ( καιρού επιτρέποντος ) θα ολοκληρώσει ιδανικά την ημέρα μας αφού θα μας προσφέρει μια ακόμη διαφορετική όμορφη διαδρομή, με μοναδικά τοπία. Δείπνο στο ξενοδοχείο, διαν/ση.

 

5Η ΗΜΕΡΑ: ΜΙΛΑΝΟ / ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΚΟΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΥΓΚΑΝΟ.
Πρωινό και επίσκεψη στην πόλη και την ομώνυμη λίμνη του   ΚΟΜΟ.   Περίπατοι στην PIAZZACAVOUR και την κεντρική πλατεία,   με τα όμορφα καφέ και τα εστιατόρια, αλλά   και τα πλακόστρωτα σοκάκια της παλαιάς πόλης. Πολύ κοντά βρίσκεται και ο Καθεδρικός Ναός που η κατασκευή του διήρκεσε   τέσσερις περίπου αιώνες και είναι γνωστός για τις διαφορετικές αρχιτεκτονικές τεχνοτροπίες που ενσωματώνει.. Λίγο αργότερα από μια γραφική διαδρομή θα φθάσουμε στην πρώτη Ελβετική πόλη και ομώνυμη λίμνη, το ΛΟΥΓΚΑΝΟ. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε και να γνωρίσουμε αυτή τη χαρακτηριστική Ελβετική πόλη, αλλά και να ανέβουμε με το τελεφερίκ (καιρού επιτρέποντος/ έξοδα ατομικά) στην κορυφή ΣΑΝ ΣΑΛΒΑΤΟΡΕ, για να απολαύσουμε τα μοναδικά τοπία που συνθέτουν οι λίμνες και τα βουνά της περιοχής. Επιστροφή στο Μιλάνο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

6Η  ΗΜΕΡΑ: ΜΙΛΑΝΟ / ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΤΟΡΙΝΟ
Μετά το πρωινό ξεκινάμε για μια ακόμη ενδιαφέρουσα εκδρομή σε μια πολύ σπουδαία Ιταλική πόλη το ΤΟΡΙΝΟ. Ύστερα από μια 2ωρη διαδρομή περίπου θα φθάσουμε και θα ξεκινήσουμε αμέσως τη γνωριμία. Χτισμένη σε πεδιάδα στους πρόποδες των Άλπεων με ένα μεγάλο μέρος της να βρέχεται κυρίως από τον ποταμό Πάδο, με πολλές μεγάλες πέτρινες γέφυρες, στοιχεία που δίνουν ένα ξεχωριστό χρώμα και μια γραφικότητα στην πόλη. Στον ελεύθερο χρόνο που ακολουθεί έχουμε τη δυνατότητα   να επισκεφθούμε το Αιγυπτιακό μουσείο του Τορίνο, το τρίτο μεγαλύτερο και σημαντικότερο Μουσείο για την αρχαία Αίγυπτο στον κόσμο, μετά από αυτού της Βρετανίας και του Καΐρου. Με εξαιρετική συλλογή από κοινά αντικείμενα καθημερινής χρήσης έως τοιχογραφίες του τάφου του Ίτι, το σύμπλεγμα του Τουταγχαμών, του Άμμωνος και τη σαρκοφάγο του Πεταμένωφι. Οι συλλογές του καλύπτουν πάνω από τέσσερις χιλιάδες χρόνια ιστορίας του αρχαίου αιγυπτιακού πολιτισμού. Πολύ σημαντικό ακόμη  και το   το Μουσείο Κινηματογράφου Fellini, Rosselini Visconti, Antonioni, με σπάνια συλλεκτικά εκθέματα. ‘Ολος ο Ιταλικός κινηματογράφος στεγάζεται σε ένα ψηλό τούβλινο κτίριο με απίστευτη θέα, το Mole Antonelliana. Τέλος στον Καθεδρικό ναό της πόλης θα δούμε από κοντά τη φημισμένη Ιερά Σινδόνη. Ένα από τα πιο σημαντικά και ταυτόχρονα από τα πλέον αμφισβητούμενα κειμήλια της καθολικής πίστης,   φυλάσσεται εδώ. Επιστροφή νωρίς το βράδυ στο ξενοδοχείο μας στο ΜΙΛΑΝΟ, για δείπνο και διαν/ση.

 

7Η  ΗΜΕΡΑ: ΜΙΛΑΝΟ – ΑΝΚΟΝΑ
Νωρίς το πρωί γεμάτοι εικόνες, τοπία και αναμνηστικά, κατευθυνόμαστε μέσω ΜΠΟΛΟΝΙΑΣ για το λιμάνι της ΑΝΚΟΝΑ, τακτοποίηση στο πλοίο και απόπλους   για ΠΑΤΡΑ, διανυκτέρευση εν πλω.

 

8Η  ΗΜΕΡΑ: ΠΑΤΡΑ- ΑΘΗΝΑ

Άφιξη στο λιμάνι ΠΑΤΡΑΣ το μεσημέρι και αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεση στάση.

 

 

 

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

ΔΙΑΡ.

ΗΜΕΡ

ΤΙΜΕΣ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ

ΕΠΙΒ/ΝΣΗ

ΜΟΝΟ-

ΚΛΙΝΟΥ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣΑΝΑΧΩΡΗΣΕΩΝ

ΒΟΡ. ΙΤΑΛΙΑ - ΕΛΒΕΤΙΑ

ΑΛΠΙΚΟ ΤΡΕΝΟ

8

570 €

150 €

22/12/18, 26/1,   16/2, 9 & 23/3/19

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 

  • *Εκδρομές περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • *Διαμονή, (5) διαν/σεις, σε ξενοδοχείο 4* ( HOLIDAYINNMILANASSAGOHEΦΑΜΙΛΛΟ).
  • *Hμιδιατροφή       στο ξενοδοχείο εκτός       της 2ΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ( Πέντε πρωινά, 4 δείπνα).
  • *Εισιτήρια πλοίων σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες με WC (AB4).
  • *Αρχηγό – συνοδό.
  • *Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.
  • *Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 

  • Είσοδοι σε Μουσεία -       αρχαιολογικούς χώρους.
  • Φόροι ξενοδοχείων και       Checkpoint       25 € ανά άτομο.
  • Ποτά στα       προσφερόμενα δείπνα.
  • Τα       εισιτήρια του Αλπικού       τρένου.
  • Οτιδήποτε δεν       αναφέρεται ρητά στο       πρόγραμμα και τις       παροχές του
  • η       αναφέρεται ως προτεινόμενο η       προαιρετικό.