Skip to main content

Παρίσι - Αλσατία - Ελβετία Καλοκαίρι 2018 από 775,00

Γενεύη, Στρασβούργο, Ζυρίχη, Λουκέρνη
ΑΝΑΧ.: 22 Ιουνίου,  2,16,30 Ιουλίου,   4,13 Αυγούστου,  2,21 Σεπτεμβρίου   
10 μέρες Oδικώς

1η μέρα: Αθήνα - Πάτρα/Πλοίο
Αναχώρηση από την Αθήνα για το λιμάνι της Πάτρας με ενδιάμεση στάση. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για την Ανκόνα. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η μέρα: Ανκόνα - Νοβάρα ή Αόστα
Άφιξη στο λιμάνι της Ανκόνας και άμεση αναχώρηση για την Αόστα. Η διαδρομή μας περνά από την κεντρική και βόρεια Ιταλία, διασχίζοντας τις εύφορες πεδιάδες της Αιμίλια Ρομάνια με ενδιάμεσες στάσεις. Αφού προσπεράσουμε το Μιλάνο, θα φθάσουμε στην περιοχή της Νοβάρα ή της Αόστα για δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα: Αόστα - Γενεύη - Παρίσι
Μέσω του τούνελ του Μont Blanc, θα περάσουμε σήμερα στην Ελβετία και θα φθάσουμε στην Γενεύη, όπου θα έχουμε μια σύντομης διάρκειας περιήγηση στην πόλη της διπλωματίας, με το μέγαρο των Ηνωμένων Εθνών, το μνημείο της Μεταρρύθμισης κ.ά. Αποχαιρετάμε την πόλη και τη λίμνη Λεμάν, βγάζοντας αναμνηστικές φωτογραφίες με φόντο τα Λεύκα Όρη και ξεκινάμε για το Παρίσι. Φωτισμένη ήδη η Γαλλική πρωτεύουσα μόλις φθάνουμε το βράδυ και η πρώτη εικόνα είναι εντυπωσιακή. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Παρίσι, Μουσείο Λούβρου, Βερσαλλίες
Γνωριμία με το ιστορικό και μοντέρνο Παρίσι. Κατά τη διάρκεια της σημερινής πανοραμικής μας ξενάγησης στην πόλη, θα δούμε μεταξύ άλλων την Όπερα, την Αψίδα του Θριάμβου, το Τροκαντερό, τον Πύργο του Άιφελ, το Μέγαρο των Απομάχων κ.ά. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μουσείο του Λούβρου, ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα μουσεία τέχνης στον κόσμο. Φιλοξενεί περίπου 35.000 μεγάλης αξίας εκθέματα, που περιλαμβάνουν έργα της αρχαιότητας και της μεσαιωνικής τέχνης μέχρι το 1848. Μεταξύ άλλων θα δούμε την Αφροδίτη της Μήλου, την Νίκη της Σαμοθράκης και την περίφημη Μόνα Λίζα του Ντα Βίντσι. Λίγο αργότερα θα αναχωρήσουμε για τα ανάκτορα των Βερσαλλιών με τους πανέμορφους κήπους τους. Μετά την επίσκεψή μας θα επιστρέψουμε στο Παρίσι και κατευθυνθούμε προς τον λόφο της Μονμάρτρης.

5η μέρα: Παρίσι, Eurodisney
Ο μαγικός κόσμος της Eurodisney μας περιμένει σήμερα για να μας χαρίσει πολλές συγκινήσεις. Θα ξεκινήσουμε αμέσως το ταξίδι στον κόσμο των παραμυθιών με το τραινάκι των πειρατών, θα περάσουμε από τον μικρόκοσμο, θα ανεβούμε στο διαστημικό βουνό, θα οδηγήσουμε το δικό μας διαστημόπλοιο στο Σταρ Τουρς και θα επισκεφθούμε τον μαγικό κόσμο της Κοιμωμένης, του Πινόκιο, του Πήτερ Παν και της Χιονάτης με τους επτά Νάνους. Επιστροφή στο Παρίσι το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Παρίσι, Ημέρα ελεύθερη (Προαιρετική εκδρομή: Νορμανδία)
Ημέρα ελεύθερη ή εναλλακτικά σας προτείνουμε (έξοδα ατομικά) μια εκδρομή στις γραφικές ακτές της Νορμανδίας, με την μεσαιωνική Ονφλέρ, την ειδυλλιακή Ντωβίλ και τη δίδυμή της Τρουβίλ. Επιστροφή στο Παρίσι. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: Παρίσι - Στρασβούργο
Η έδρα του Συμβουλίου της Ευρώπης και πρωτεύουσα της Αλσατίας, το Στρασβούργο, θα είναι ο επόμενος σταθμός του οδοιπορικού μας. Η πλατεία Κλέμπερ, ο Καθεδρικός ναός από κόκκινο ψαμμόλιθο, καθώς και το κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης. Νωρίς το βράδυ θα μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

8η μέρα: Στρασβούργο - Ζυρίχη - Λουκέρνη - Μιλάνο
Μια υπέροχη διαδρομή μας οδηγεί σήμερα στη Ζυρίχη, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στους κεντρικούς πεζόδρομους της παλιάς πόλης, να δούμε την Φραουμύνστερ, τον πύργο του Ρολογιού κ.ά. Συνεχίζουμε για μια σύντομης διάρκειας επίσκεψη στην Λουκέρνη, που είναι κτισμένη στην άκρη της λίμνης των Τεσσάρων Καντονιών με την χαρακτηριστική γραφική ξύλινη γέφυρα και το μνημείο του Λιονταριού. Αμέσως μετά, μέσω του τούνελ του Αγίου Γκοτάρδου και με τα καταπράσινα πανέμορφα τοπία να μας συνοδεύουν, θα φθάσουμε το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, στην ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου, για δείπνο και διανυκτέρευση.

9η μέρα: Μιλάνο - Ανκόνα/Πλοίο
Πρωινή αναχώρηση για την Ανκόνα μέσω Μπολόνιας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Πάτρας. Διανυκτέρευση εν πλω.

10η μέρα: Πάτρα - Αθήνα
Άφιξη στην Πάτρα και αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεση στάση, όπου φθάνουμε μετά από περίπου τρεις ώρες.

ΑΝΑΧ.: 22 Ιουνίου,  2,16,30 Ιουλίου,   4,13 Αυγούστου,  2,21 Σεπτεμβρίου   10 μέρες Oδικώς
     
Τιμή Κατά άτομο                
Δίκλινο                             775        
3ο άτομο έως 12 ετών    695        
Μονόκλινο                       1060            
                 
Περιλαμβάνονται:
• Εκδρομές, περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
• Επτά διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*sup., 4*
• Ημιδιατροφή στα ξενοδοχεία (7 πρωινά,7 δείπνα)
• Εισιτήρια πλοίων σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με W.C (ΑΒ4)
• Ξεναγήσεις βάση προγράμματος
• Αρχηγός-συνοδός
• Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης
• Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:
• Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους • Ποτά στα προσφερόμενα γεύματα ή δείπνα • Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό και ό,τι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα και τις παροχές του
• Φόροι ξενοδοχείων και Check point (25 €/άτομο)