Skip to main content

ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑ-ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ Πάχα 2018 από 610,00

8 ημέρες οδικώς-ακτοπλοικώς
5/4

1η ημέρα : ΑΘΗΝΑ-ΠΑΤΡΑ
Συγκέντρωση στο γραφείο μας και αναχώρηση για το λιμάνι της Πάτρας. Άφιξη, επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για Βενετία . Διανυκτέρευση εν πλω.
2η ημέρα : ΒΕΝΕΤΙΑ-ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Άφιξη το πρωί στην Βενετία και ξενάγηση της πόλης. Θα μεταφερθούμε με βαπορέτο  (εισιτήριο  εξ ιδίων)  στο ιστορικό κέντρο της Γαληνοτάτης για να γνωρίσουμε την πόλη με τα 118 νησάκια, τα 160 κανάλια και τις 400 γέφυρες που τα συνδέουν. Για μία βαθύτερη προσέγγιση της ιστορίας της πόλης, θα επισκεφθούμε τη Γέφυρα των Στεναγμών, τον Πύργο του Ρολογιού αλλά και το περίφημο παλάτι των Δόγηδων. Ολόκληρη η πόλη είναι ένα «ζωντανό μουσείο» και τα βενετσιάνικου, γοτθικού ρυθμού κτίρια της θα σας ενθουσιάσουν. Θα καταλήξουμε στην πλατεία Σαν  Μάρκο και την ομώνυμη εκκλησία.  Ελεύθερος χρόνος στη πόλη των Δόγηδων για να περιπλανηθείτε στα όμορφα αναγενησιακά σοκάκια να απολαύσετε καφέ και φαγητό σε κάποιο από τα γραφικά καφέ και εστιατόρια . Τέλος μετάβαση και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας ( περιοχή Μέστρε )
3η  ημέρα : ΒΕΝΕΤΙΑ-ΒΕΡΟΝΑ-ΜΑΝΤΟΒΑ-ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ
Πρωινό  και αναχώρηση για τη Βερόνα, πόλη με πλούσια ιστορική και  καλλιτεχνική κληρονομιά. Ονομαστό είναι το αρχαίο αμφιθέατρο που χτίστηκε από τους Ρωμαίους, την περίφημη Αρένα (Arena di Verona), όπου γίνονται παραστάσεις λυρικού θεάτρου. Άλλα αξιοθέατα είναι το Παλάτσο ντελ Κομούνε, το Παλάτσο ντελ Γκοβέρνο και το φρούριο Καστελβέκκιο  Η πόλη έχει βραβευθεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τη Μάντοβα με το μοναδικό κάστρο San Giorgio και το παλάτι Ducale . Ελεύθεροι για καφέ στο εκπληκτικό ιστορικό κέντρο με τη Βασιλική του Αγίου  Ανδρέα και το Καθεδρικό Σαν Πιέτρο .  Άφιξη το απόγευμα στη Φλωρεντία τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
4η  ημέρα : ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ-ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ-ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΙΖΑ-LUCCA
Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγησή μας στην πόλη. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα θαυμάσουμε την Πιάτσα ντε λα Σινιορία, την εκκλησία Σάντα Κρότσε με τους τάφους του Δάντη και του Γαλιλαίου, το Πόντε Βέκκιο και την ιστορική πλατεία του Καθεδρικού Ναού με το καμπαναριό, την Παναγία των Λουλουδιών και το ιστορικό Βαπτιστήριο. Θα επισκεφθούμε το σπίτι του Δάντη, του μεγάλου φιλοσόφου της Αναγέννησης και θα κάνουμε ένα πέρασμα από το Ναό του Ορσανμικέλε, ενώ δεν θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε την περίφημη Πιάτσα Ρεπούμπλικα με τα ιστορικά καφέ Gilli και Paszkowski και την περιβόητη αψίδα της Ελευθερίας. Το μεσημέρι σας προτείνουμε προαιρετική εκδρομή στην ξακουστή Πίζα, με τον κεκλιμένο πύργο της , που κτίστηκε από μάρμαρο την  περίοδο 1172 με 1350. Στη συνέχεια  θα επισκεφτούμε την πανέμορφη μεσαιωνική Λούκκα, στη βορειοδυτική Τοσκάνη, με τα ονομαστά οινοποιία, τα  περίφημα τείχη , τον καθεδρικό του Σαν Μαρτίνο  και την πιάτσα Ναπολεόνε. Μετά την επίσκεψη στην παλιά πόλη,  μπορείτε να απολαύσετε, εξ ιδίων,  δείπνο σε παραδοσιακή ιταλική ταβέρνα στην Piazza Anfiteatro  . Επιστροφή στο ξενοδοχείο στη Φλωρεντία.
5η  ημέρα :   ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ-ΣΑΝ ΤΖΙΜΙΝΙΑΝΟ-ΣΙΕΝΝΑ-ΡΩΜΗ
Πρωινό και αναχώρηση για Σαν Τζιμινιάνο . Διασχίζουμε τον άξονα της Κιαντινιάνα, με τους ήρεμους λόφους και τα γοητευτικά χωριά, που συνδέει  τη Φλωρεντία με τη Σιένα και φτάνουμε το Σαν Τζιμινιάνο,  που είναι  διάσημο για την μεσαιωνική οχυρωματική της αρχιτεκτονική. Το Παλάτσο ντελ Πόπολο και η Κολετζατα ο καθεδρικός ναός του Αγίου Αυγουστίνου είναι από τα αξιοθέατα που πρέπει να δει ο επισκέπτης.   Συνεχίζοντας θα επισκεφτούμε τη μεσαιωνική Σιέννα που παρέμεινα ανέγγιχτη από τη φθορά του χρόνου. Θα περπατήσουμε μέσα στην παλιά πόλη, εξερευνώντας τα δρομάκια και τις γειτονιές θα σταθούμε στην Πιάτσα ντελ Κάμπο, με τον τυπικό πύργο του Δημαρχείου και θα ανηφορήσουμε μέχρι την πλατεία του Ντουόμο. Αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ιταλίας τη Ρώμη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
6η  ημέρα : ΡΩΜΗ-ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Πρωινό και η ξενάγηση θα αρχίσει με την επίσκεψη μας στο Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου και την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Η ρωμαϊκή αγορά ήταν η καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας μιας αυτοκρατορίας που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης. Στην πλατεία Βενετίας θα μας εντυπωσιάσει το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρ Εμμανουήλ Β’, τον πρώτο βασιλιά της σύγχρονης ενωμένης Ιταλίας, που είναι επίσης και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.  Συνεχίζουμε για την πολύβουη Πιάτσα ντι Σπάνια  και τέλος θα επισκεφθούμε τη  φημισμένη Φοντάνα Ντι Τέβι.  Χρόνος ελεύθερος για να πιείτε καφέ και να επισκεφθείτε το Πάνθεον . Για το βράδυ σας προτείνουμε ένα νυχτερινό γύρω της πόλης, δείπνο στην πιάτσα Ναβόνα και  να απολαύσουμε την Ρώμη φωταγωγημένη.  Προαιρετικά ξενάγηση στα μουσεία του Βατικανού που είναι εκ των κορυφαίων του κόσμου και διαθέτουν  εκθέματα της μακραίωνης και τεράστιας συλλογής της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, περιλαμβανομένων διάσημων αγαλμάτων της αρχαιότητας και αριστουργημάτων της Αναγέννησης και του σήμερα. Για να τα θαυμάσει, ο επισκέπτης περνά από την Καπέλα Σιστίνα και τα «Δωμάτια του Ραφαήλ», που είναι πασίγνωστα για τη διακόσμησή τους με νωπογραφίες (frescoes).
7η ημέρα :  ΡΩΜΗ-ΝΑΠΟΛΙ-ΠΟΜΠΗΙΑ-ΜΠΑΡΙ
Πρωινό και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Καμπανίας, τη Νάπολι, μία πόλη πολύβουη και γεμάτη αντιθέσεις. Στην πανοραμική μας περιήγηση, θα δούμε την παραλία με το παλάτι των Ισπανών, το Κάστρο των Ντανζού, τη Στοά του Ουμπέρτου και το μεγαλύτερο θέατρο λυρικής σκηνής Σαν Κάρλο. Σε περίπτωση που θα έχουμε χρόνο θα κάνουμε μία βόλτα στη γραφική Βία Τολέδο. Συνεχίζουμε για τον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας που έχει ανακηρυχτεί από την Unesco ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Στην ξενάγηση που ακολουθεί, θα δούμε το περιμετρικό τείχος, τα λουτρά, την πόρτα Μαρίνα, την έπαυλη των Βέτρι, το Ναό του Απόλλωνα, την αρχαία αγορά, το θέατρο, και τις χαρακτηριστικές τοιχογραφίες του 1ου αιώνα π.Χ. Αργότερα μεταφορά στο λιμάνι του Μπάρι επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για Πάτρα  . Διανυκτέρευση εν πλω.
8η  ημέρα : ΠΑΤΡΑ-ΑΘΗΝΑ
Άφιξη το πρωί στην Πάτρα και επιστροφή στην Αθήνα.
*Το Μ. Σάββατο θα παρακολουθήσουμε την Ανάσταση στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιακώβου του Αδελφόθεου στη Φλωρεντία.

Περιλαμβάνονται:

  • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο  ανάλογα με τον τιμοκατάλογο.
  • Διατροφή ανάλογα με την επιλογή σας.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις-ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με πολυτελές λεωφορείο
  • Αρχηγός - Συνοδός του γραφείου μας
  • Φ.Π.Α.
  • Ασφαλιστική κάλυψη.

ΔΕΝ Περιλαμβάνονται

  • Είσοδοι σε μουσεία, παλάτια, δημοτικοί φόροι,  αρχαιολογικούς χώρους
  • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα και ότι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο

 

Πανοραμική  Ιταλία  Κρουαζιέρα Αδριατικής  8 μέρες

Αναχωρήσεις

Ξενοδοχείο

Διατροφή

Κανονική Τιμή

Παιδί    2-12

Επιβ. Μονόκ.

Παρατηρήσεις -  Προαιρετικές υπηρεσίες  

 

Βενετία Russott 4*Φλωρεντία    West Florence 4* Rώμη          Aurelia Antica 4*

πρωινό

610€

350€

   

5/4

220€

check points 20,00