Skip to main content

22/06 ΟΔΙΚΩΣ ΙΤΑΛΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ!!! ΑΠΟ 499,00

 

ΒΕΝΕΤΙΑ-ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ-ΣΙΕΝΑ-ΡΩΜΗ-ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ-ΑΣΙΖΗ

7ΗΜΕΡΕΣ

ΟΔΙΚΩΣ

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ - ΠΑΤΡΑ – ΕΝ ΠΛΩ(211ΧΛΜ)

Συγκέντρωση στο γραφείο μας, επιβίβαση στο λεωφορείο και άμεση αναχώρηση για το λιμάνι της Πάτρας. Άφιξη, επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ημέρα: ΑΝΚΟΝΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ(364ΧΛΜ)

Άφιξη στην Ανκόνα και αναχώρηση για τη Βενετία. Άφιξη και περιήγηση για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: BENETIA (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ) – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ(261ΧΛΜ)

Πρωινό και μεταφορά στο Τρονκέτο όπου αναχωρούμε με βαπορέττο (εξ ιδίων) για την Πιάτσα Σαν Μάρκο, το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης, όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολέοντας. Θα δούμε τον επιβλητικό Ναό του Αγ. Μάρκου, σταυροειδής με πέντε θόλους – που υπήρξε εδώ και περίπου χίλια χρόνια ο τάφος του Αγίου Μάρκου, το ιδιωτικό παρεκκλήσι των Δόγηδων, το πνευματικό στήριγμα και το μεγαλύτερο σύμβολο της ισχύος, της εξουσίας και της συνέχειας της ενετικής πολιτείας. Θα δούμε τον Πύργο του Ρολογιού των Μαυριτανών που η λατινική επιγραφή αναφέρει «μετράω μόνο τις ευτυχισμένες ώρες», την Γέφυρα των Στεναγμών κ.α. Θα επισκεφθούμε την ορθόδοξη εκκλησία του Αγ. Γεωργίου και θα καταλήξουμε σε ένα από τα λίγα εργαστήριο κατασκευής Murano.. Στη συνέχεια, αναχώρηση για τη Φλωρεντία. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ) – ΣΙΕΝΑ – ΡΩΜΗ(304ΧΛΜ)

Πρωινό και ξενάγηση στην πόλη. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα δούμε την Πιάτσα ντε λα Σινιορία, την εκκλησία Σάντα Κρότσε με τους τάφους του Δάντη και του Γαλιλαίου, το Πόντε Βέκκιο και την ιστορική πλατεία του Καθεδρικού Ναού με το καμπαναριό, την Παναγία των Λουλουδιών και το ιστορικό Βαπτιστήριο. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε το σπίτι του Δάντη, του μεγάλου φιλοσόφου της Αναγέννησης και θα κάνουμε ένα πέρασμα από το Ναό του Ορσανμικέλε, ενώ δεν θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε την περίφημη Πιάτσα Ρεπούμπλικα με τα ιστορικά καφέ Gilli και Paszkowski και την περιβόητη αψίδα της Ελευθερίας. Ελεύθερος χρόνος στην αγορά. Αργότερα, θα κατευθυνθούμε σε μια από εκείνες τις λιγοστές πόλεις που διερωτάται κανείς πως κατόρθωσαν να παραμείνουν ανέγγιχτες από τη φθορά του χρόνου και την ανθρώπινη παρέμβαση, τη μεσαιωνική Σιένα. Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη, εξερευνώντας τα δρομάκια και τις γειτονιές, θα σταθούμε στην Πιάτσα ντελ Κάμπο, με τον τυπικό πύργο του Δημαρχείου και θα ανηφορήσουμε μέχρι την πλατεία του Ντουόμο. Στη συνέχεια, αναχώρηση για Ρώμη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΡΩΜΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)

Πρωινό και ξενάγηση στην πόλη. Τα μνημεία που διασώθηκαν από τη Χρυσή Εποχή της αρχαίας Ρώμης, είναι εντυπωσιακά και θα τα επισκεφθούμε στην πρωινή μας περιήγηση. Από το Κολοσσαίο, το οποίο άρχισε να χτίζεται το 72 μ.Χ.,  θα ξεκινήσουμε τη γνωριμία μας με την πόλη. Ακολουθεί το Στάδιο Circus Maximus, το ακροατήριο του οποίου έφθανε τους 250.000 θεατές. Το Ρωμαϊκό Φόρουμ, ήταν η έδρα της πολιτικής και διοικητικής ζωής της αυτοκρατορίας. Στην πλατεία Βενετίας μας εντυπωσιάζει το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρ Εμμανουήλ Β΄, τον πρώτο βασιλιά της σύγχρονης ενωμένης Ιταλίας. Θα περπατήσουμε στην πολύβουη Πιάτσα Ντι Σπάνια, ρίχνοντας ένα κέρμα και κάνοντας μια ευχή στη φημισμένη Φοντάνα Ντι Τρέβι, την οποία σχεδίασε ο Σάλβι και όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να θαυμάσουμε ένα εντυπωσιακό θέαμα από μυθικά θαλάσσια πλάσματα. Στη συνέχεια θα απολαύσουμε τον καφέ μας στην κοσμοπολίτικη Βία Βένετο, ενώ για αγορές οι βιτρίνες στη Βία Κοντότι, Βία Φρατίνα, Βία Μπαρμπερίνι, Βία Σιστίνα, κ.ά. είναι πρότυπα καλού γούστου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΡΩΜΗ – ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ – ΑΣΙΖΗ – ΑΝΚΟΝΑ – ΕΝ ΠΛΩ (335ΧΛΜ)

Πρωινό και αναχώρηση για την Περούτζια, την πρωτεύουσα της Ουμβρίας. Στην περιήγησή μας θα δούμε την Πιάτσα Νοβέμπρε με την Φοντάνα Ματζόρε, τον Καθεδρικό του Σαν Λορέντζο και το υπέρλαμπρο μέγαρο των Πριόρι, τις μεσαιωνικές γειτονιές, ενώ θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα της γύρω περιοχής. Στη συνέχεια, κατευθυνόμαστε προς την πανέμορφη Ασίζη όπου πέρα από τα τείχη, το κάστρο και τις πέτρινες κεραμόσκεπες κατοικίες, αυτό που δεσπόζει στην πόλη είναι η διπλή Βασιλική εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου, όπου βρίσκεται ο τάφος του και βέβαια οι νωπογραφίες του Τζιότο και του Ταιμαμπουέ. Στη συνέχεια, αναχώρηση με το λεωφορείο για Ανκόνα. Άφιξη και επιβίβαση στο πλοίο. Τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.

7η ημέρα: ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ(211ΧΛΜ)

Απολαμβάνοντας μια ευχάριστη μίνι κρουαζιέρα, άφιξη το πρωί στην Πάτρα, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την πόλη μας.

Περιλαμβάνονται:

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πάτρα – Ανκόνα - Πάτρα
  • Διατροφή όπως αναφέρεται στον τιμοκατάλογο
  • Μετακινήσεις με λεωφορείο πολυτελείας ∙
  • Ξεναγήσεις- περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα ∙
  • Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου ∙
  • Ασφάλιση αστικής ευθύνης ∙
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό στο πρόγραμμα .Βαπορέτο Βενετίας
  • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία
  • Φόροι εισόδων πόλεων(15€)

HM.

ΑΝΑΧ/ΣΕΙΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

SMART PRICE

ΕΝΗΛ.ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

ΠΑΙΔΙ ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ     

ΕΠΙΒ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

7

22/06

EXCEL MONTEMARIO 4* ΡΩΜΗ/ ANTONY 4* ΜΕΣΤΡΕ /GALILEI  4* ΠΙΖΑ OR SIMILAR

_

499

300

160

Ημιδιατροφή

 

 

 

 

 

Σημειώσεις: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν χωρίς να παραλειφθεί καμία εκδρομή ή ξενάγηση. Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.