Skip to main content

ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΙΚΑΙΑ ΛΙΜΝΕΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΙΤΑΛΙΑΣ 8 ημερες MAIOΣ 2015 απο 595.00

Βενετία, Μπολόνια, Ραπάλο, (Πόρτο Φίνο), Νίκαια, Κόμο, Στρέζα, Λάγκο Ματζόρε, Μιλάνο, Κάννες, Σαιν Πολ Ντε Βανς, Εζ, Μονακό, Μόντε Κάρλο, Βερόνα.

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ - ΜΠΟΛΟΝΙΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη «Γαληνοτάτη» πόλη των δόγηδων και των καναλιών, τη μοναδική Βενετία, χτισμένη πάνω σε 118 μικρά νησιά, που ενώνονται με 410 περίπου γέφυρες. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Μπολόνια που είναι γνωστή για το Πανεπιστήμιό της που είναι το αρχαιότερο της Ευρώπης (1088), τους πύργους και τις στοές της, που φτάνουν τα 38 χιλιόμετρα και την κάνουν μοναδική πόλη στον κόσμο. Στη περιήγησή μας θα δούμε την Πιάτσα Ματζόρε, τον Καθεδρικό του Αγίου Πετρωνίου και τη γραμμή του μεσημβρινού που χαράχθηκε το 1655, την Πλατεία του Ποσειδώνα με το ομώνυμο σιντριβάνι, τη Βιβλιοθήκη Σαλαμπόρσα, τους διάσημους πύργους Garisenda και Asinelli κ.λπ. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΜΠΟΛΟΝΙΑ – ΡΑΠΑΛΟ ( ΠΟΡΤΟ ΦΙΝΟ) – ΝΙΚΑΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την ιταλική ριβιέρα. Περνώντας από το γραφικό Ραπάλο, όπου υπογράφτηκε η ομώνυμη συνθήκη (1922) μεταξύ Γερμανίας και ΕΣΣΔ, θα καταλήξουμε στη γραφική Σάντα Μαργκαρίτα, με τα πολύχρωμα σπιτάκια και τις γραφικές πλατείες. Προαιρετική επίσκεψη στο μικροσκοπικό αλλά κοσμοπολίτικο Πόρτο Φίνο με τα γραφικά, χρωματιστά σπίτια, τις κομψές μπουτίκ, τα μαγαζιά με τα ντόπια προϊόντα και τα εντυπωσιακά γιοτ δεμένα στη μαρίνα. Αργά το απόγευμα άφιξη στην Νίκαια και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Χρόνος ελεύθερος για μια βόλτα στη διάσημη παραλιακή Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, όπου μπροστά στο εμβληματικό ξενοδοχείο «Negresco» έκανε τις βόλτες της η αγγλική αριστοκρατία του 19ου αιώνα, και στην πανέμορφη Πλατεία Μασενά και την Παλιά Πόλη με το δικαστικό μέγαρο, την Όπερα, τον Καθεδρικό της Αγίας Ρεπαράτης κ.λπ. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΝΙΚΑΙΑ – ΕΖ – ΜΟΝΑΚΟ – ΜΟΝΤΕ ΚΑΡΛΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το μεσαιωνικό χωριό Εζ, όπου θα επισκεφθούμε το εργοστάσιο παραγωγής αρωμάτων. Επόμενη επίσκεψη το κοσμοπολίτικο Πριγκιπάτο του Μονακό, με το παλάτι των Μονεγάσκων, τον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό της Παναγίας και το Ωκεανογραφικό Μουσείο. Χρόνος ελεύθερος στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Το μεσημέρι, ακολουθώντας με το πούλμαν τη διαδρομή του Grand Prix, θα επισκεφθούμε τη συνοικία Μόντε Κάρλο. Ελεύθερος χρόνος στην πλατεία του Καζίνου για βόλτες και φωτογραφίες. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΝΙΚΑΙΑ – ΚΑΝΝΕΣ – ΣΑΙΝ ΠΟΛ ΝΤΕ ΒΑΝΣ

Πρωινό και αναχώρηση για την αδιαμφισβήτητη «βασίλισσα» της Κυανής Ακτής, τις Κάννες, με τη θρυλική Κραουαζέτ, την παραλιακή λεωφόρο με τους φοίνικες, τις πλαζ, τα ξενοδοχεία της Μπελ Επόκ, τις πανάκριβες μπουτίκ και το Μέγαρο του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ. Χρόνος ελεύθερος για καφέ και βόλτα. Επόμενη επίσκεψη το γραφικό μεσαιωνικό χωριό Σαιν Πολ Ντε Βανς, που ενέπνευσε πλήθος ζωγράφων, συγγραφέων και ποιητών. Περιπλανηθείτε στα γραφικά καλντερίμια του, γεμάτα από μουσεία και γκαλερί και ανακαλύψτε τη γοητεία του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΝΙΚΑΙΑ – ΚΟΜΟ – ΛΟΥΓΚΑΝΟ – ΜΙΛΑΝΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το κοσμοπολίτικο Κόμο που βρίσκεται στις όχθες τις λίμνης του Κόμο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την ελβετική πόλη Λουγκάνο, πρωτεύουσα του ιταλόφωνου καντονιού Τιτσίνο, χτισμένη στις όχθες της ομώνυμης λίμνης. Πανοραμική περιήγηση και χρόνος ελεύθερος. Αναχώρηση για την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας: το Μιλάνο, συνώνυμο της ιταλικής μόδας. Στην περιήγησή μας θα δούμε το κάστρο των Σφόρτσα, τον περίφημο Καθεδρικό Ναό (Ντουόμο), την κομψή Στοά Βιττόριο Εμμανουέλε και την πιο διάσημη λυρική σκηνή του κόσμου, τη «Σκάλα». Χρόνος ελεύθερος. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΜΙΛΑΝΟ - ΣΤΡΕΖΑ – ΛΑΓΚΟ ΜΑΤΖΟΡΕ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ολοήμερη εκδρομή στη λουλουδιασμένη Στρέζα, κομψό θέρετρο στη Λάγκο Ματζόρε (Μεγαλύτερη Λίμνη), όπου θα έχουμε την ευκαιρία για μια προαιρετική κρουαζιέρα στο νησάκι Ίζολα Μπέλα, με το εντυπωσιακό μπαρόκ παλάτι της αριστοκρατικής οικογένειας των Μπορομέι, και την Ίζολα ντέι Πεσκατόρι (Νησί των Ψαράδων). Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: ΜΙΛΑΝΟ – ΒΕΡΟΝΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για τη ρομαντική Βερόνα την πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ. Στην περιήγησή μας θα δούμε την Πλατεία Μπρα με τη ρωμαϊκή Αρένα, τις όμορφες πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντέι Σινιόρι και το λεγόμενο «σπίτι» της Ιουλιέτας με το θρυλικό μπαλκόνι.Αργά το απόγευμα, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή της ηπειρωτικής Βενετίας, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

8η μέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ξενάγηση στην Βενετία, που έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Από το Τρονκέτο, μεταφορά εξ ιδίων με βαπορέτο στην περιοχή Καστέλλο, όπου βρίσκεται η ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων και το Βυζαντινό Ινστιτούτο. Περνώντας από γραφικές γέφυρες και στενά σοκάκια, θα δούμε το επιβλητικό Παλάτσο των Δόγηδων και θα καταλήξουμε στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου, όπου βρίσκεται ο περίφημος Καθεδρικός του Αγίου Μάρκου, αριστούργημα βυζαντινής αρχιτεκτονικής, με εντυπωσιακά ψηφιδωτά, το καμπαναριό του (Καμπανίλε), ο Πύργος του Ρολογιού, η Μαρκιανή Βιβλιοθήκη και το περίφημο Μουσείο Καρέρ. Τέλος, θα επισκεφθούμε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής Murano. Αργά το απόγευμα, μεταφορά στο αεροδρόμιο της Βενετίας για την πτήση της επιστροφής μας.

 Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Βενετία – Αθήνα.
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*.
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Checkpoint 15€ .
  • Βαπορέτο Βενετίας 15€ .
  • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία. (κατ’ άτομο τη βραδιά 5€ Μιλάνο, 1,5€ Μπολόνια &  Νίκαια, 4€ Βενετία ).

 

ΕΚΔΡΟΜΗ

ΗΜ.

ΑΝΑΧ/ΣΕΙΣ

€ΔΙΚΛΙΝΟ

€ΠΑΙΔΙΚΟ

€ΜΟΝ/ΝΟ

ΑΕΡ/ΙΚΗ

ΦΟΡΟΙ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΣΗΜ.

Κοσμοπολίτικη Νίκαια-Λίμνες Βόρειας Ιταλίας

8

27/4,11/5,18/5

&25/5

595

545

795

Volotea

145

4*

Πρωινό