Skip to main content

ΙΤΑΛΙΑ – ΕΛΒΕΤΙΑ 8 Ημέρες (30/6 έως 7/7 2013)

ΙΤΑΛΙΑ – ΕΛΒΕΤΙΑ
8 Ημέρες (30/6 έως 7/7 2013)

 

1η – 2η Ημέρα:      ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ – ΕΝ ΠΛΩ
Συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος νωρίς το βράδυ  και  αναχώρηση  για το λιμάνι της Πάτρας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους στις 23.59. Διασκεδάστε στους χώρους αναψυχής του σύγχρονου πλοίου.

 

3η Ημέρα:   ΒΕΝΕΤΙΑ (περιήγηση) – ΛΟΥΚΕΡΝΗ
Άφιξη στο λιμάνι της Βενετίας στις 09.00 και αποβίβαση από το πλοίο.  Θα μεταφερθούμε με ιδιωτικό βαπορέττο στη μαγευτική Βενετία, την πόλη με τα 118 νησάκια,  τα  160  κανάλια και  τις  400 γέφυρες, πατρίδα του Καζανόβα και  του  ταξιδευτή  Μάρκο Πόλο,  η ίδρυση  της  οποίας  χρονολογείται, σύμφωνα με την παράδοση,  στον  5ο αιώνα.  Είναι μια πόλη την οποία δύσκολα μπορεί να περιγράψει κανείς ή να συγκρίνει με άλλες. Η γέφυρα των  Στεναγμών, ο Πύργος  του  Ρολογιού,  η  Βασιλική  του  Αγίου  Μάρκου και η  πλατεία με  το Παλάτι  των Δόγηδων, σε  βενετο-γοτθικό  ρυθμό  όπου  στεγάζονται  έργα  Ιταλών ζωγράφων, θα σας ενθουσιάσουν στην πρωινή μας ξενάγηση. Θα δούμε την ορθόδοξη εκκλησία του Αγ. Γεωργίου, την ενδιαφέρουσα  συλλογή  βυζαντινών  εικόνων και το Ινστιτούτο  Βυζαντινών  Σπουδών.  Μετά το τέλος της περιήγησης αναχωρούμε για Λουκέρνη, με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση.  Άφιξη αργά το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  Δείπνο.  Διανυκτέρευση.

 

4η Ημέρα:    ΛΟΥΚΕΡΝΗ – ΖΥΡΙΧΗ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΡΗΝΟΥ – ΛΩΖΑΝΝΗ
Μετά το πρόγευμα στο ξενοδοχείο ξεκινάμε να γνωρίσουμε τη Λουκέρνη. Εντυπωσιακή η παλιά πόλη με τις χρωματιστές προσόψεις των σπιτιών, τα πλακόστρωτα δρομάκια και τις στολισμένες με σιντριβάνια μικρές πλατείες.  Σπουδαίο αξιοθέατο είναι η ξύλινη σκεπαστή Μεσαιωνική γέφυρα Καπελμπρίκε, που απεικονίζει την ιστορία της πόλης σε 120 πίνακες ζωγραφισμένους σε ξύλο, το παλιό Δημαρχείο και το λιθόστρωτο ιστορικό κέντρο, τα οποία δίνουν στην πόλη μια παραμυθένια χροιά.  Επόμενος σταθμός μας η  Ζυρίχη.  Η περιήγησή μας αρχίζει με την παλιά πόλη, τον Καθεδρικό και την εκκλησία Φραουμίνστερ, το Δημαρχείο, το πάρκο Ρίτερ, τον λόφο του Ηλίου Σόνενμπεργκ, και τους τροπικούς κήπους του Πανεπιστημίου. Η Μπανχόφστρασε, λεωφόρος των μεγάλων τραπεζών, είναι ο κεντρικότερος και πολυτελέστερος δρόμος της Ζυρίχης.  Στη συνέχεια αναχώρηση για τους καταρράκτες Ρήνου, στην πόλη Σαφχάουζεν (σύνορα Ελβετίας - Γερμανίας) για να απολαύσουμε τους πιο εντυπωσιακούς σε όγκο νερού καταρράκτες της Ευρώπης, ένα μοναδικό θέαμα της φύσης που εντυπωσιάζει καθώς το ποτάμι κυλά με βοή.  Άφιξη στη  Λωζάννη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  Δείπνο.  Διανυκτέρευση.

 

5η Ημέρα:    ΛΩΖΑΝΝΗ – ΛΙΜΝΗ ΛΕΜΑΝ – ΜΟΝΤΡΕ – ΓΕΝΕΥΗ – ΛΩΖΑΝΝΗ
Πρωινό και αρχίσει η περιήγηση της Λωζάννης που είναι κτισμένη δίπλα στη λίμνη Λεμάν. Ακολουθεί περιήγηση κατά την οποία θα γνωρίσουμε την έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, τον Καθεδρικό Ναό και θα περπατήσουμε στο εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής, εμπορικό κέντρο.  Συνεχίζουμε για το κοσμοπολίτικο Μοντρέ, μια τις αρχοντικές λουτροπόλεις της Ελβετίας, παραπλεύρως της λίμνης Λεμάν. Χρόνος ελεύθερος  για να θαυμάσουμε  τα επιβλητικά μεγαλοπρεπή ξενοδοχεία  και τη θαυμάσια θέα.  Το ελβετικό τοπίο θα συνεχίζει να αποκαλύπτει την ομορφιά και τη μεγαλοπρέπειά του καθώς  θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας μέχρι τη Γενεύη.  Φθάνοντας θα μας εντυπωσιάσει η παλιά και η μοντέρνα πόλη όπως και η λίμνη.  Θα περιηγηθούμε  στα γραφικά δρομάκια της πόλης, με τις προσόψεις των κτιρίων και τις περίτεχνες ξυλόγλυπτες πόρτες.  Η σύγχρονη πόλη  είναι το  παγκόσμιο  τραπεζικό κέντρο και δικαίως έχει συγκεντρώσει τους πιο ακριβούς οίκους του κόσμου. Θα δούμε το Μέγαρο των Εθνών με το μεγαλύτερο συνεδριακό κέντρο παγκοσμίως, το Μουσείο του Ερυθρού Σταυρού την παλιά πόλη με το μεγάλο Ρολόι που φτιάχτηκε το 1955, το ψηλότερο σιντριβάνι του οποίου ο Πίδακας φτάνει τα 140 μέτρα ύψος, καθώς επίσης το Δημαρχείο όπου γράφτηκε η Πρώτη Συνθήκη της Γενεύης, αλλά και τον καθεδρικό ναό του Αγ. Πέτρου κτισμένος από τον 13ο αιώνα. Χρόνος ελεύθερος  και επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στη Λωζάννη. Δείπνο.  Διανυκτέρευση.
     
6η Ημέρα:    ΛΩΖΑΝΗ – ΒΕΝΕΤΙΑ
Μετά το πρωινό αναχωρούμε από το ξενοδοχείο αφήνοντας την Ελβετία, για να περάσουμε και πάλι σε ιταλικό έδαφος.  Μετά από ενδιάμεσες στάσεις θα καταλήξουμε και πάλι στη Βενετία.  Φωτογραφηθείτε στην ονομαστή γέφυρα Ριάλτο με τα μικρά μαγαζάκια και την  εντυπωσιακή  θέα προς το  Γκραν Κανάλε. Στους στενούς δρόμους της πόλης υπάρχουν πολλά καταστήματα με όμορφες βιτρίνες, με διακοσμητικά από  γυαλί, δαντέλες, κοσμήματα υψηλής  ποιότητας, ρούχα και δερμάτινα προϊόντα, αντίκες,  κεραμικά και  αντίγραφα θεατρικών μασκών του μεσαίωνα. ……Μόνο στη Βενετία μπορείτε να ζήσετε τη μοναδική εμπειρία να διασχίζετε τους δρόμους μιας ολόκληρης πόλης, χωρίς να σας ενοχλήσει ούτε ένα αυτοκίνητο.  Μεταφορά στο ξενοδοχείο (περιοχή) και τακτοποίηση.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

7η Ημέρα:    ΒΕΝΕΤΙΑ – ΑΝΚΟΝΑ – ΕΝ ΠΛΩ
Πρόγευμα και αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνα όπου το  σύγχρονο πλοίο μας περιμένει για το ταξίδι της επιστροφής. Άφιξη, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

8η Ημέρα:    ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ  
Άφιξη στο λιμάνι αποβίβασης, την Πάτρα και άμεση αναχώρηση για τον τελικό μας προορισμό, την Αθήνα.  

 

Τιμή κατ’ άτομο:  550 €
Επιβάρυνση μονοκλίνου:  125 €
Επιβάρυνση δίκλινης καμπίνας (ΑΒ2):  70 €

 

Η τιμή περιλαμβάνει:

  • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα (το οποίο θα διαθέτει όλα τα απαιτούμενα έγγραφα καταλληλότητας).
  • Διόδια αυτοκινητοδρόμων.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια γραμμής ΠΑΤΡΑ-ΒΕΝΕΤΙΑ και ΑΝΚΟΝΑ-ΠΑΤΡΑ σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες (ΑΒ4).
  • Μία (1) διαν/ση στη Λουκέρνη, δύο (2) διαν/σεις στη Λωζάννη και μία διαν/ση στην περιοχή της Βενετίας, σε ξενοδοχεία 3 και 4 αστέρων.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά (4 πρωινά και 4 γεύματα ή δείπνα).
  • Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

 

Η τιμή δεν περιλαμβάνει:

  • Τα εισιτήρια των βαπορέτων στη Βενετία.
  • Τις εισόδους σε μουσεία, ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους.
  • Ποτά στα γεύματα, επιπλέον γεύματα.
  • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.
  • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.