Skip to main content

ΠΑΣΧΑ 2015 ΓΥΡΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ!! ΑΠΟ 475,00

ΓΥΡΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ

Αγκριτζέντο – Παλέρμο – Μονρεάλε – Κεφαλού – Μεσσήνη – Κατάνια – Συρακούσες – Ταορμίνα – Τζιαρντίνι Νάξος – Αίτνα

6ΗΜΕΡΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

09/04/15 1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ- ΚΑΤΑΝΙΑ – ΑΓΚΡΙΤΖΕΝΤΟ – ΠΑΛΕΡΜΟ(330ΧΛΜ)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για Κατάνια με απευθείας πτήση της AEGEANAIRLINES. Άφιξη στη Κατάνια και μεταφορά στο Αγκριτζέντο (αρχαίος Ακράγαντας). Στο Αγκριτζέντο θα ξεναγηθούμε στον κυριότερο αρχαιολογικό χώρο της Σικελίας, τη κοιλάδα των Ναών ή "Valle dei Templi". H Κοιλάδα των Ναών είναι ο εντυπωσιακότερος αρχαιολογικός χώρος της Σικελίας. Ανάμεσα στους δωρικούς ναούς που περιλαμβάνει, ο Ναός της Ομόνοιας που είναι ο καλύτερα διατηρούμενος ναός της Μεγάλης Ελλάδας, αλλά και ο ναός της Ήρας, του Διός, του Ηρακλή, και των Κάστορα και Πολυδεύκη. Συνεχίζουμε για Παλέρμο την αρχαία Πάνορμο, το «λουλούδι» της Β. Σικελίας. Άφιξη μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

10/04/15 2η ημέρα: ΠΑΛΕΡΜΟ – ΜΟΝΡΕΑΛΕ(10ΧΛΜ)

Πρωινό και θα ξεκινήσουμε την περιήγηση τηs πόληs, όπου θα δούμε , το Καθεδρικό Ναό με τους τάφους των Βασιλέων. Επίσης θα δούμε στη περιήγησή μας το θέατρο “Μάσσιμο”, το “Παλάτσο Ρεάλε”, τη πλατεία της Πραιτώριας ή της «ντροπής» λόγω των γυμνών αγαλμάτων που έχει το σιντριβάνι της ,τη Μαρτοράνα και μία από τις πιο χαρακτηριστικές αγορές της πόλης. Το Παλέρμο κυρίως η παλιά Πόλη, είναι ένα απέραντο μουσείο. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Μονρεάλε όπου θα δούμε το Ντουόμο με τα περίφημα ψηφιδωτά του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Το βράδυ σας προτείνουμε να επισκεφτείτε το ιστορικό κέντρο με τα πολλά μπαράκια για να απολαύσετε το ποτό σας. Διανυκτέρευση.

11/04/15 3η ημέρα: ΠΑΛΕΡΜΟ – ΚΑΦΑΛΟΥ – ΜΕΣΣΗΝΗ – ΚΑΤΑΝΙΑ(212ΧΛΜ)

Πρωινό και αναχώρηση για την Μεσαιωνική πόλη Κεφαλού (Τσεφαλού). Στην περιήγηση μας θα δούμε μεταξύ άλλων την Πιάτσα Ντουόμο με τον Καθεδρικό ναό του Ρογήρου του Νορμανδού με τα Βυζαντινά ψηφιδωτά και   τα μεσαιωνικά πλυντήρια. Η συνέχεια θα μας φέρει στην Μεσσήνη όπου τα μυθικά τέρατα καταπόντιζαν τα πλοία και κατέτρωγαν ναύτες και ταξιδιώτες, όπως μας αναφέρει ο Όμηρος στην « Οδύσσεια» του. Τέλος θα καταλήξουμε στην Κατάνια. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Το βράδυ μεταφορά στον Ιερό Ναό Αγίου Λέοντος για να παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία. Διανυκτέρευση,

12/04/15 4η ημέρα:ΚΑΤΑΝΙΑ(ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ) – ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ(ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ) (67ΧΛΜ)

Πρωινό και θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας στην ιστορική πόλη της Κατάνιας, χτισμένη στους πρόποδες της Αίτνας, ήταν αποικία που ιδρύθηκε από Χαλκιδείς που προέρχονταν από τη Νάξο της Σικελίας. Η πόλη είναι γνωστή για τον μπαρόκ ρυθμό των κτηρίων της και για τη μαύρη πέτρα που χρησιμοποιούν για την κατασκευή τους από τα ηφαιστειογενή πετρώματα της Αίτνας. Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη κατά μήκος οδού Ετνέα, θα δούμε την Πλατεία Ντουόμο με τον Καθεδρικό Ναό και το άγαλμα του Liotru, σύμβολο της πόλης, το Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο, το κτήριο της Όπερας, το Πανεπιστήμιο και το Ανάκτορο των Μπισκάρι. Η συνέχεια θα μας φέρει στις Συρακούσες όπου θα δούμε το αρχαίο θέατρο, τη στοά του Διονυσίου, το Βωμό του Ιέρωνα και τα Λατομεία. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο νησί της Ορτυγίας όπου θα δούμε την Πηγή Αρεθούσα, τη πλατεία του Αρχιμήδη και το Ντουόμο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

13/04/15 5η ημέρα: ΚΑΤΑΝΙΑ – ΤΑΟΡΜΙΝΑ – ΤΖΙΑΡΝΤΙΝΙ ΝΑΞΟΣ(76ΧΛΜ)

Πρωινό και αναχωρούμε για την Ταορμίνα, το αρχαίο Ταυρομένιο , με τα πλακόστρωτα δρομάκια και την πανοραμική θέα καθώς και το Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Τζιαρντίνι Νάξος (GiardiniNaxos) την πρώτη Ελληνική αποικία στη Σικελία, που ιδρύθηκε κατά τον Θουκυδίδη (734 π.Χ ) από τους Χαλκιδείς της Εύβοιας. Σήμερα η Νάξος αποτελεί ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα θέρετρα της Σικελίας. Επιστροφή στη Κατάνια. Δείπνο Διανυκτέρευση.

14/04/15 6η ημέρα :   ΚΑΤΑΝΙΑ – ΑΙΤΝΑ – (46ΧΛΜ) ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και εφόσον ο καιρός μας το επιτρέπει αναχωρούμε για μια επίσκεψη στην επιβλητική Αίτνα το πιο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης με ύψος 3300μ. προκαλεί στον επισκέπτη το δέος, αλλά και την περιέργεια να την επισκεφτεί όσο πιο κοντά γίνεται . Θα φτάσουμε μέχρι το καταφύγιο σε υψόμετρο 2000μ. όπου θα δούμε τους ανενεργούς κρατήρες. Στην συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο απ’ όπου ακολουθεί η πτήση επιστροφής.

Περιλαμβάνονται :

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Κατάνια - Αθήνα.
  • Μετακινήσεις με πολυτελή υπερυψωμένα πούλμαν του γραφείου μας.
  • Μεταφορές από/προς αεροδρόμιο εξωτερικού.
  • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία της επιλογής σας.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Φ.Π.Α.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής /επαγγελματικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται :

  • Φόροι αεροδρομίων.
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία.
  • Φόροι εισόδων πόλεων (15€)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ :Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα

ΑΝΑΧ/ΣΕΙΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

SMART PRICE

ΕΝΗΛ.ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

ΠΑΙΔΙ ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ    

ΕΠΙΒ.  ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ   ΩΡΑΡΙΟ ΠΤΗΣΕΩΝ

ΦΟΡΟΙ

9/4

GRAND HOTEL FARAGLIONI 4* ΚΑΤΑΝΙΑ /                                  SAN PAOLO PALCE 4* ΠΑΛΕΡΜΟ

500

535

485

100

Ημιδιατροφή

AEGEAN                             ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ    09/04                                   ATH-CΤΑ 04:25-05:00           ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 14/04                                 CΤΑ-ATH             21:35 -00:05* ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 14/04 ATH-CΤΑ 20:15-20:50 ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ CΤΑ-ATH 21:35-00:05

140

NH BELINI 4* ΚΑΤΑΝΙΑ / POLITEAMA PALACE 4* ΠΑΛΕΡΜΟ

595

640

595

200

14/4

GRAND HOTEL FARAGLIONI 4* ΚΑΤΑΝΙΑ /                                   SAN PAOLO PALCE 4* ΠΑΛΕΡΜΟ

475

500

450

100

NH BELINI 4* ΚΑΤΑΝΙΑ / POLITEAMA PALACE 4* ΠΑΛΕΡΜΟ

560

590

540

200