Skip to main content

Κλασικός Γύρος Σικελίας - Μεγάλης Ελλάδας summer14

ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ: Κατάνια - Ταορμίνα - Αίτνα - Συρακούσες - Ορτυγία - Ακράγαντας - Κεφαλού - Παλέρμο - Μονρεάλε - Έριτσε - Τραπάνι

ΗΜ/ΝΙΕΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: 26/07, 11/08, 23/08, 01/09


1η ΗΜΕΡΑ Αθήνα - Κατάνια - Κεφαλού - Παλέρμο  

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Κατάνια. Άφιξη και αναχώρηση για την Κεφαλού, όπου και θα επισκεφθούμε τη γραφική Πιάτσα Ντουόμο και τον Ναό του Ρογήρου, με τα Βυζαντινά ψηφιδωτά. Άφιξη το βράδυ στο και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.


2η ΗΜΕΡΑ Παλέρμο - Μονρεάλε - Ακράγαντας  

Πρωινό στο ξενοδοχείο και πρωινή επίσκεψη στην «πόλη των αντιθέσεων», όπου θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό με τους τάφους των βασιλέων, το Νορμανδικό Μέγαρο και τη Μαρτοράνα. Θα ανηφορίσουμε στο λόφο του Μονρεάλε όπου δεσπόζει ο Καθεδρικός Ναός με τα θαυμάσια ψηφιδωτά. Επιστρέφουμε στο Παλέρμο για να δούμε το θέατρο Μάσιμο και να κάνουμε μια βόλτα στην αριστοκρατική οδό της Ελευθερίας και τις δύο συνδεδεμένες πλατείες που οι ντόπιοι ονομάζουν «Πολυθέαμα». Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για το μαγευτικό Ακράγαντα με την «κοιλάδα των Ναών». Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.


3η ΗΜΕΡΑ Ακράγαντας - Ηλιοβασίλεμα στην Ταορμίνα - Κατάνια  

Πρόγευμα και ξενάγηση στην «κοιλάδα των Ναών». Θα ξεκινήσουμε από τον Ναό της Ήρας, τον καλοδιατηρημένο Δωρικό Ναό της Ομόνοιας, τον Ναό του Ηρακλή και το Ναό του Ολυμπίου Διός, με το σωριασμένο άγαλμα του Άτλαντα. Προχωρούμε για επίσκεψη στην Ταορμίνα, που δικαίως ονομάζεται το «στολίδι της Μεσογείου», όπου θα απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα. Θα επισκεφθούμε το αρχαίο Ελληνικό Θέατρο και περπατώντας στον κεντρικό δρόμο θα καταλήξουμε στην Πιάτσα Νόβε Απρίλε, με την εκκλησία του Αγίου Αυγουστίνου και τον Πύργο του Ρολογιού. Τέλος, θα δούμε το Παλάτσο Κορβάια, έδρα του πρώτου Σικελικού Κοινοβουλίου. Αργά το απόγευμα αναχώρηση για την Κατάνια, τακτοποίηση και δείπνο στο ξενοδοχείο.


4η ΗΜΕΡΑ Αίτνα - Συρακούσες - Ορτυγία - Προαιρετική Κρουαζιέρα - Κατάνια  

Πρωινό και αναχώρηση για το ψηλότερο ηφαίστειο της Ευρώπης, την Αίτνα, που είναι και το μεγαλύτερο Εθνικό Πάρκο της Ιταλίας. Ακολουθεί επίσκεψη στις Συρακούσες, την πόλη-μνημείο της Μεγάλης Ελλάδας. Θα δούμε τον Βωμό του Ιέρωνα, το αρχαίο θέατρο, τη στοά του Διονυσίου και τα Λατομεία του Παραδείσου. Ακολουθεί επίσκεψη στο ανέπαφο ιστορικό κέντρο της πόλης πάνω στο νησάκι Ορτυγία, όπου θα θαυμάσουμε τον αρχαιότερο ναό της Μ. Ελλάδας, τον Ναό του Απόλλωνα, και θα καταλήξουμεστην πηγή της Αρεθούσας. Χρόνος ελεύθερος ή κρουαζιέρα (έξοδα ατομικά 12€, όπου θα δούμε τις γαλάζιες σπηλιές, τα λατομεία και τα τείχη του καστρου Μανιάτσε). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.


5η ΗΜΕΡΑ Κατάνια - Αθήνα

Πρόγευμα και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.
Συνοπτικό πρόγραμμα

Το 6ήμερο πρόγραμμα έχει μία επιπλέον διανυκτέρευση στο Παλέρμο με πρωινό & επιπλέον εκδρομή σε Ερίτσε & Τραπάνι

Κόστος κατ’ άτομο Early Booking κλινο 1κλινο Παιδί
5 ημέρες 4* & 4* sup 26/7 & 23/8  575€  595€  +130€  550€
6 ημέρες 4* & 4* sup 11/8 & 1/9  635€  655€  +145€  595€

 

Περιλαμβάνονται

• Αεροπορικό εισιτήριο Αθήνα-Κατάνια-Αθήνα με απευθείας προγραμματισμένες πτήσεις της Aegean
• Διαμονή 4 & 5 νύχτες αναλόγως της επιλογής σας σε ξενοδοχεία 4* & 4* Sup
• Πρωινό μπουφέ καθημερινά
• 2 δείπνα στην Κατάνια
• Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής
• Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών
• ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται

• Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται
• Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων 145€
• Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
• Check point (20€)
• Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία

Τα ξενοδοχεία μας ή παρόμοια:

Παλέρμο: Σan Paolo 4* ή Garibaldi 4*, Kατάνια: Grand Excelior 4*
Ακράγαντας: Della Valle 4*


Σημειώσεις

1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
2. Early Booking σε οδικές & αεροπορικές εκδρομές ισχύει για κρατήσεις 21 ημέρες πριν την αναχώρηση και πληρωμή μετρητοίς (εκτός αυτών που αναφέρονται σε κάθε εκδρομή)