Skip to main content

ΣΙΚΕΛΙΑ Καλοκαίρι 2017 από 880,00

Μια “Σικελική Εκστρατεία” στην Ιστορία και τη Γαστρονομία! Το πιο Ολοκληρωμένο και Ουσιαστικό πρόγραμμα της Αγοράς:
Η Σικελία των Αρχαίων Ελλήνων, των Αρχαίων Ρωμαίων και των Σύγχρονων Σικελών.

Παλέρμο (2)- Σελινούντα-Ακράγαντας (1)-Συρακούσες (2)-Ταορμίνα-Κατάνια (1)-Αίτνα-Ρήγιο (1)-Καλαβρία-Μπόβα

1η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ-ΠΑΛΕΡΜΟ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Σικελίας, το Παλέρμο (μέσω Ρώμης) Άφιξη πριν το μεσημέρι κι εκμεταλλευόμαστε άμεσα το χρόνο για μια πρώτη ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης με την ολοζώντανη αγορά και τα παζάρια της. Θα καταλήξουμε στην Piazza Verdi. Είναι δυνατόν να 'ρθει κανείς στην Ιταλία και να προσπεράσει το Κεφάλαιο Όπερα; Την πρώτη κιόλας μέρα θα έχουμε μια μοναδική εμπειρία: ξενάγηση στο φημισμένο Teatro Massimo, την Όπερα του Παλέρμο, την 3η μεγαλύτερη Όπερα της Ευρώπης μετά από αυτές του Παρισιού και της Βιέννης. Εδώ, το 1951 η Μαρία Κάλλας έγινε η μυθική Νόρμα! Με το τέλος της ξενάγησης μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση κι απόγευμα ελεύθερο. Το βράδυ, συνάντηση στο λόπμπυ, μικρός νυχτερινός περίπατος και Δείπνο σε επιλεγμένο εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ Παλέρμο -Κεφαλού
Μετά το πρωινό, δεύτερη ξενάγηση στη Σικελική πρωτεύουσα που πιο πολύ απ' όλες κουβαλάει στην αρχιτεκτονική των κτηρίων της, στις γωνιές των δρόμων και στα χαρακτηριστικά των κατοίκων της, την Ιστορία ολόκληρου του νησιού, το πέρασμα των Καρχηδονίων, των Ελλήνων, των Ρωμαίων, των Νορμανδών, των Γάλλων, των Ισπανών, των Αράβων... Καθεδρικός, Piazza Pretoria, Cuatro Canti, Palatina... Είναι καλά επιλεγμένη η θέση που χτίστηκε το Παλέρμο, η Πάνορμος των αρχαίων Ελλήνων, πάνω σ' έναν μεγάλο κόλπο και στους πρόποδες του Όρους Πελεγκρίνο. Στη συνέχεια της ξενάγησης θ' ανηφορίσουμε για το Μονρεάλε, προάστιο του Παλέρμο, στα 15 χλμ. όπου θα επισκεφτούμε τον εντυπωσιακότερο ίσως ναό που έχουμε ποτέ επισκεφτεί, τον Καθεδρικό Ναό του Παντοκράτορα, φτιαγμένο απ' τους Νορμανδούς τον 12ο αιώνα, με εκπληκτικά ψηφιδωτά. 6.500 τ.μ ΨΗΦΙΔΩΤΑ!!! Μετά από ένα μικρό διάλειμμα για καφέ θα αναχωρήσουμε για την πανέμορφη Cefalú!!! Σαν ένα όμορφο ανθρώπινο κεφάλι φάνηκε κάποτε στους αρχαίους και τον ονόμασαν ΚΕΦΑΛΗ το βράχο στους πρόποδες του οποίου είναι χτισμένο αυτό το γραφικό ψαροχώρι. Περιήγηση στα πανέμορφα στενά του και μετά χρόνος ελεύθερος για φαγητό. Ψαροταβέρνες δίπλα στα βράχια, μπροστά στη θάλασσα, στο Τυρρηνικό Πέλαγος θα φάμε ίσως τον ωραιότερο τόνο που θα 'χουμε φάει ποτέ, σ' όλη την Ιταλία φημίζεται η Cefalú για τον φρέσκο τόνο της! Επιστροφή στο Παλέρμο το απόγευμα. Ελεύθερος χρόνος για να χαθεί κανείς μες στα πολύχρωμα στενά της πόλης ή να επισκεφτεί τις Κατακόμβες με τα εκατοντάδες μουμιοποιημένα όνειρα, όψεις ανθρώπων που έμειναν σε κείνη τη στιγμή την τελευταία, όπως της δίχρονης περίφημης αιώνιας “ΡΟΣΑΛΙΑΣ”. Δείπνο σε επιλεγμένο εστιατόριο. Βραδιά έκπληξη! Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ ΠΑΛΕΡΜΟ - ERICE– ΣΕΛΙΝΟΥΝΤΑΣ –ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το ERICE. Η φωτιά που έκαιγε συνέχεια στο Ναό τής Αφροδίτης καθοδηγούσε τα καράβια που διασχίζανε τη Μεσόγειο κοντά στο ένα από τα τρία Άκρα του Νησιού... στο Trapani… “Δρεπάνι” δηλαδή. Πάνω απ' το Δρεπάνι στέκεται επιβλητικό τo Erice, κυριολεκτικά πάνω στα ανεμοδαρμένα ύψη ενός βουνού, με θέα τη θάλασσα. Είναι ένα χωριό που θυμίζει την αρχιτεκτονική και τα τοπία των βόρειων χωρών της Ευρώπης, σαν απ' τη Μεσόγειο να έχουμε μαγικά μεταφερθεί στις Άλπεις! Αυτή είναι και η μοναδικότητά του: από όποια πύλη και να μπούμε θα βρεθούμε σ' ανηφορικά δρομάκια, πάντα στη σκιά των πέτρινων σπιτιών που τα πλαισιώνουν. Απ' τις βεράντες κάποιων σπιτιών που έγιναν ζαχαροπλαστεία και καφέ, θα μπορέσουμε να θαυμάσουμε τη θέα προς τα νησιά της Εγάδης. Μετά την περιήγησή μας στα στενά του χωριού, χρόνος ελεύθερος για καφέ αλλά και για αγορές για όποιον το επιθυμεί. Κιλίμια, χαλιά, κουρελούδες, κεραμικά, καρχηδονικές μάσκες, κους κους και αμυγδαλωτά γλυκά είναι λίγα μόνο απ' όσα φημίζεται το Erice. Κι αμέσως μετά αναχωρούμε για τον Σελινούντα, τη δυτικότερη Ελληνική αποικία της Σικελίας. Θα επισκεφθούμε τον Αρχαιολογικό Χώρο με την εντυπωσιακή Ακρόπολη αλλά κυρίως θα σταθούμε στον Ανατολικό Λόφο, εκεί όπου βρίσκονται τα ερείπια τριών ναών, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει ο μοναδικός που μπορεί να έχει ταυτότητα, ο ναός της Ήρας! Μετά κι απ' αυτή μας την επίσκεψη παίρνουμε το δρόμο για τον Ακράγαντα, την “ωραιότερη πόλη των θνητών” κάποτε! Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Επιλεγμένο δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Η Βραδιά θα κλείσει με τρόπο μαγικό. Σαν Ιεροτελεστία η Νυχτερινή βόλτα ανάμεσα στους φωτισμένους Ναούς της Κοιλάδας. Βραδιά που θα την κουβαλάμε για πάντα από δω και πέρα στη Μνήμη μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η μέρα - Ακράγαντας – Piazza Armerina - Συρακούσες
Αξέχαστη η βραδιά αλλά κι η μέρα που ξημέρωσε αξέχαστη θα μείνει μ' όσα μας επιφυλάσσει. Μέρα αφιερωμένη στο Παρελθόν, στον Αρχαίο Κόσμο και την Ιστορία του. Θα ξεναγηθούμε σ' όσα χθες βράδυ θαυμάσαμε φωτισμένα, θα περπατήσουμε σε κάθε γωνιά τού εκπληκτικού αρχαιολογικού χώρο με τους 12 Ελληνικούς Ναούς εκ των οποίων ο ένας μάλιστα βρίσκεται σε έξοχη κατάσταση. Θα σταθούμε μπροστά στο Ναούς του Ηρακλή, του Διός, της Ήρας, των Διοσκούρων αλλά και μπρος στον περίφημο Δωρικό ναό της Ομόνοιας ο οποίος χάρη στη μετατροπή του σε χριστιανική εκκλησία σώζεται σήμερα σχεδόν ακέραιος. Με το τέλος της ξενάγησης, λίγος χρόνος για ξεκούραση και καφέ κι αναχωρούμε για την Piazza Armerina Υποσχεθήκαμε μέρα αφιερωμένη στον Αρχαίο Κόσμο κι ο Ελληνικός, θα δώσει τη σκυτάλη στον Αρχαίο Ρωμαϊκό Κόσμο. Θα ξεναγηθούμε στην εκπληκτική Ρωμαϊκή Βίλα, τη Villa del Casale, με τα προκλητικά “μοντέρνα” ψηφιδωτά κι ας είναι απ' τον 4ο αιώνα μ.Χ. Αγρόκτημα ολόκληρο μοναδικού ενδιαφέροντος στο οποίο βρίσκονται τα σημαντικότερα αποτυπώματα της Ρωμαϊκής Εποχής στη Σικελία κι καμαρώνει που συμπεριέλαβε την επίσκεψη αυτή στο πρόγραμμά της. Δύσκολο (ή αδύνατον) να τη βρει κανείς σε άλλα προγράμματα! φιλοδοξούμε να “φωτίσουμε” σπουδαία σημεία του κόσμου κι ας είναι λιγότερο “γνωστά” στην Ελληνική Αγορά”. Στη Villa del Casale θα έχουμε μία ειδική ξενάγηση, καθώς θα γίνει σ' ένα μεγάλο της μέρος από ψηλά, από ειδικά διαμορφωμένες ξύλινες γέφυρες που επιτρέπουν να θαυμάσουμε τα ψηφιδωτά χωρίς να τα φθείρουμε πατώντας πάνω τους Με το τέλος της ξενάγησης χρόνος για φαγητό κι αναχωρούμε για την Πεντάπολη, τις περίφημες Συρακούσες, τον τόπο όπου έλαβε χώρα μια απ' τις μεγαλύτερες καταστροφές στην Ιστορία των Ελλήνων! 2 Νύχτες μαγικές στις Συρακούσες. . Άφιξη και τακτοποίηση αλλά στις Συρακούσες δεν είναι να χάνουμε ούτε δευτερόλεπτο. Έξοδος για μια πρώτη γνωριμία με την νυχτερινή Ορτυγία, την καρδιά των Συρακουσών, την πόλη του Αρχιμήδη αλλά και της “Μαλένας”. Σα Νυχτερινή Περίπολος απόψε η περιήγησή μας, απ' το Duomo της Bellucci που είναι κυριολεκτικά ενσωματωμένο μέσα στον αρχαίο Δωρικό Ναό της Αθηνάς, στην Πηγή της Αρέθουσας, κι απ' το Παρεκκλήσι τού Αγίου Σεβαστιανού με την “Ταφή της Αγίας Λουκίας”του Caravaggio, στο Ipogeo, στις φημισμένες στοές κάτω από την πόλη οι οποίες αποτελούσαν μυστικό διάδρομο με διέξοδο στην θάλασσα. Στο τέλος αυτής της βραδινής “περιπολίας” χρόνος ελεύθερος για δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ Συρακούσες – Noto
Πρωινό κι αμέσως μεταφορά και ξενάγηση στον περίφημο Αρχαιολογικό Πάρκο των Συρακουσών, με το Θέατρο και τα Λατομεία, τη σφραγίδα της Καταστροφής της Αθήνας του 413 π.Χ. με το αινιγματικό “Αυτί του Διονύσου” καθώς έτσι το βάφτισε ο Caravaggio. Νωρίς το μεσημέρι εκδρομή στην πόλη Noto, μια πόλη σα Σκηνικό της Cinecitta, σαν πέτρινος κήπος ανθισμένος το Noto. Με το τέλος της ξενάγησης, χρόνος για φαγητό. Εδώ θα δοκιμάσουμε ειδικά τη σπεσιαλιτέ αυτού του τόπου, το Pizzolo. Επιστροφή στην Ορτυγία. Γι' αυτό ηαψηφώντας το κόστος επέλεξε δύο διανυκτερεύσεις στις Συρακούσες κι όχι μια εκδρομή κι αναχώρηση γι' αλλού φθηνότερα. Όσο χρόνο και να 'χει κανείς στις Συρακούσες δε φτάνει. Είναι απ' τα μεγάλα ατού του ταξιδιού μας η ευκαιρία να μείνουμε δύο βράδια σε τούτη εδώ την πόλη ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε και να ξαναζήσουμε τη μαγεία τής Ορτυγίας. Χρειάζεται Νύχτες πολλές ετούτο το νησάκι!

6η ΜΕΡΑ- Συρακούσες – Ταορμίνα –Κατάνια
Θ' αφήναμε την Ορτυγία με βαριά καρδιά αν δεν ήταν να πάμε σε μια τουλάχιστον εξίσου όμορφη πόλη: ΤΑΟΡΜΙΝΑ, το μαργαριτάρι της Μεσογείου Τόπος καλλιτεχνών, συγγραφέων, ποιητών, μποέμ, ρομαντικών εραστών, εραστών-τυχοδιωκτών... Το σπουδαιότερο ίσως θέρετρο της Σικελίας η Ταορμίνα, εντυπωσιακή, πάνω σε βράχο χτισμένη, θα περπατήσουμε στα στενά της, όλα πολύ κομψά σ' αυτή την πόλη, και η παραμικρή λεπτομέρεια προσεγμένη! Περνάμε απ' την Porta Messina, βλέπουμε και το Palazzo Corvaja, μπαίνουμε στην Corso Umberto, φτάνουμε στην κεντρική Πλατεία, την Piazza Nove Aprile με την εκκλησία του Αγίου Αυγουστίνου και τον Πύργο του Ρολογιού ώσπου φτάνουμε τελικά φτάνουμε και στο Αρχαίο της Θέατρο... “Όλο λέω να πάω στην Ταορμίνα, μα, αν είχα πάει, ποια θα 'ταν τώρα του ονείρου μου η πατρίδα;” Ως Πατρίδα ενός Ονείρου περιέγραψε ο Κώστας Ουράνης την πόλη αυτή. Ξενάγηση στο εκπληκτικό Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο με θέα που έκοψε την ανάσα ποιητών, το Ιόνιο Πέλαγος και η Αίτνα μοιάζουν να είναι τα παρασκήνια του Θεάτρου. Στο τέλος της ξενάγησης χρόνος ελεύθερος για περιήγηση στα μαγικά στενά της, φαγητό, καφέ, και... GRANITA SICILIANA φημισμένη σε ολόκληρη την Ιταλία η γρανίτα της Ταορμίνας! Το απόγευμα αναχώρηση για Κατάνια. Άλλη πόλη ετούτη! Ζωντανή απόδειξη πως η παρακμή ενίοτε αποπνέει γοητεία! Ξενάγηση στα σημαντικότερα σημεία της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Σικελίας. Θα μπούμε εντός των Τειχών, θα περάσουμε απ' το Teatro Massimo Bellini, θα διασχίσουμε την οδό Maria Callas, ναι η Κατάνια τής έχει αφιερώσει δρόμο, τέτοια ήταν η “Νόρμα” που άφησε πίσω της! Θα δούμε και το Castello Ursino, μετά θα περιηγηθούμε στις οδούς dei Crociferi, και Etnea, θα δούμε και την πλατεία του Πανεπιστήμιου, θα μπούμε στον Καθεδρικό Ναό, θα σταθούμε μπροστά στον Τάφο του Μπελλίνι, και λίγο πιο κει βρίσκονται τα λείψανα της προστάτιδας της πόλης, της Αγίας Αγάθης. Θεωρείται προστάτιδα από τη μάστιγα του καρκίνου του στήθους κι η φήμη της φέρνει χιλιάδες γυναίκες ως εκεί... Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Λίγη ξεκούραση και έξοδος για δείπνο και κρασί από την Αίτνα, σ' ένα από τα ωραιότερα wine-bar της Σικελίας. Έξοχη βραδιά-έκπληξη σχεδιασμένη με μεράκι για ανθρώπους που θέλουν να ταξιδεύουν διαφορετικά και να τελειώνουν τη μέρα τους μ' ένα ωραίο δείπνο σε γοητευτικό περιβάλλον και όχι σκοτώνοντας την πείνα μπροστά σ' έναν μπουφέ. Διανυκτέρευση.

7η ΜΕΡΑ: ΚΑΤΑΝΙΑ - ΑΙΤΝΑ - REGGIO CALABRIA - BOVA ή ΠΕΝΤΑΔΑΚΤΥΛΟΣ - REGGIO
Αφήνουμε την Κατάνια για ν' ανεβούμε στη “μάνα της”, την Αίτνα. Είναι χτισμένη στην ακτή, νοτιοανατολικά της Αίτνας η Κατάνια και η Ιστορία της σχετίζονταν και εξαρτώνταν πάντα απ' τη δραστηριότητα του μεγαλύτερου Ηφαιστείου της Ευρώπης, (3.350 μ υψόμετρο) δραστηριότητα που δε σταμάτησε ποτέ στο πέρασμα των αιώνων. Παρόλα αυτά δε θεωρείται επικίνδυνο γι' αυτό κι εκτός από τα εκατομμύρια των τουριστών, χιλιάδες μόνιμοι κάτοικοι ζουν στις πλαγιές του και στις γύρω περιοχές. Το γόνιμο ηφαιστειακό έδαφος είναι ιδανικό για τ' αμπέλια τους με αποτέλεσμα το κρασί της Αίτνας να είναι έξοχο και φημισμένο. Θα φτάσουμε μέχρι τον κρατήρα Silvestri. Και τί δεν έχει γραφτεί για την Γοητεία που άσκησε ετούτο το Ηφαίστειο σε Ποιητές, Λογοτέχνες και Φιλοσόφους. Θα σταθούμε για μια στιγμή στον τόπο που ο Εμπεδοκλής διάλεξε να περάσει στην Αθανασία πηδώντας μέσα στον Κρατήρα και θα δοθεί χρόνος να περπατήσει κανείς σ' ένα τοπίο πραγματικά απ' αυτά που λέμε “σεληνιακό”, χρόνος και για καφέ και για αγορά ντόπιων προϊόντων όπως το φημισμένο pesto από φιστίκι κι ύστερα αναχώρηση. Θα κάνουμε κάτι “Μυθικό” στη συνέχεια. Θα διασχίσουμε τα Στενά της Σκύλλας και της Χάρυβδης. Κι από Μύθος θα γίνει προσωπική μας Ιστορία, το δικό μας πέρασμα από ένα απ' τα σημεία όπου δοκιμάστηκε ο Οδυσσέας στη δεκαετή του περιπέτεια στις θάλασσες του κόσμου. Αφήνουμε πίσω μας τη Σικελία και περνάμε στην Ιταλική Χερσόνησο σήμερα. Άφιξη REGGIO CALABRIA, στο Ρήγιο! Τακτοποίηση και χρόνος για ξεκούραση στο ξενοδοχείο. Νωρίς το απόγευμα ξεκινάμε για το ελληνόφωνο χωριό της Καλαβρίας, τη Μπόβα (ή τον Πενταδάκτυλο) όπου θα περιπλανηθούμε στα στενά ενός απ' τα ωραιότερα ελληνόφωνα χωριά ολόκληρης της Κάτω Ιταλίας, θα φτάσουμε μέχρι τη “Σπηλιά του Έρωτα” και θα επισκεφτούμε το Μουσείο της Ελληνικής Γλώσσας της Καλαβρίας. Επιστροφή στο Ρήγιο. Πρόταση για Αποχαιρετιστήριο Δείπνο και ελληνοϊταλικό γλέντι με ζωντανή μουσική, με ταραντέλες και βιολιά στη Scilla, στη μυθική Σκύλλα όπου βρίσκεται το πανέμορφο παραθαλάσσιο χωριό Chianalea, η Βενετία του Νότου της Ιταλίας ή στην ίδιο τo Ρήγιο, στο αποκαλούμενο “ομορφότερο χιλιόμετρο της Ιταλίας" και με θέα τη Σικελία. Διανυκτέρευση στο Ρήγιο

8η ΜΕΡΑ: REGIO - KATANIA - (Αεροδρόμιο)
Τελευταία του ταξιδιού μας μέρα αλλά, ολόκληρη και γεμάτη μέρα και τούτη! Πρωινό κι αμέσως ξεκινάμε μια σπουδαία επίσκεψη! Θα ξεναγηθούμε στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ρηγίου και θα δούμε με τα ίδια μας τα μάτια τα φημισμένα Αγάλματα του Riace, τους Δυο Πολεμιστές, τον Νέο και τον Γέροντα, τα αριστουργήματα της Ελληνικής Τέχνης, τα 2 από τα 5 όλα κι όλα μπρούτζινα αγάλματα που σώζονται. Ήταν ένας στόχος κάποτε για τους Έλληνες η επιδίωξη της Τελειότητας και της Ομορφιάς: γυμνασμένα κορμιά, ασημένιες βλεφαρίδες, ασημένια δόντια, χείλη και θηλές στήθους από χαλκό, ένθετα μάτια από ελεφαντόδοντο και γυαλί... Μετά το τέλος της ξενάγησης χρόνος για έναν τελευταίο καφέ στην Ιταλία κι αμέσως παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για τη Σικελία. Άφιξη στο αεροδρόμιο της Κατάνιας. Πτήση από Κατάνια για Αθήνα μέσω Ρώμης. σας ευχαριστεί από καρδιάς που της δώσατε την ευκαιρία να σας ξεναγήσει με τον δικό της Τρόπο σ' ένα Ταξίδι για Συλλέκτες. Καλή Αντάμωση στο επόμενο Ταξίδι μας.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΟΣΤΟΣ ΔΙΚΛΙΝΟΥ ΚΑΤ ΑΤΟΜΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
18-25 Ιουνίου 8ημ /7νυχ 4****
Παρέρμο (2) Ακράγαντας (1) Συρακούσες (2) Κατάνια (1)
Ρήγιο (1) 
Πρωινό (μουφέ)
&
4 γεύματα
880.00 € 1,180.00 € Πτήσεις οικονομικής θέσης μέσω Ρώμης   
04-11 Σεπτεμβρίου Φόροι Αεροδρομίων
150,00 €
Η εκδρομή περιλαμβάνει : Αεροπορικό εισιτήριο (οικον. θέσης) - Ελληνόφωνο Συνοδό - Ξεναγό καθ όλη την διάρκεια της εκδρομής - Πλήρες πρόγραμμα ξεναγήσεων -Πρωινό (Μπουφέ) καθημερινά & 4 συνολικά γεύματα - Επιλεγμένα Ξενοδοχεία 4 Αστέρων - Μεταφορές απο / προς αεροδρόμια/ξενοδοχεία εξωτερικού με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν -  Ταξιδιωτική Ασφάλεια (αστικής ευθύνης) - Φ.Π.Α