Skip to main content

Σικελία & Μεγάλη Ελλάδα - Απουλία 8 ημέρες Καλοκαίρι 2015 από 850,00

Σικελία & Μεγάλη Ελλάδα - Απουλία
8 ημέρες
Ημ/νίες Αναχώρησης
03/07
Προορισμοί
Μπάρι – Αλμπερομπέλο - Τάραντας - Ρήγιο – Κεφαλού - Παλέρμο - Ακράγας - Κατάνια – Ταορμίνα – Λέτσε - Ελληνόφωνα χωριά – Οτράντο - Στερνατία - Ματέρα

 

 

Πρόγραμμα
 
1η ΗΜΕΡΑ
Αθήνα – Μπάρι – Ματέρα – Αλμπερομπέλο – Τάραντας (182 χλμ)
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για το Μπάρι. Επιβίβαση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση για τη Νότια Ιταλία και την εκπληκτική Ματέρα, έναν τόπο με πολύ σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα από την Παλαιολιθική Εποχή. Συνεχίζουμε για το Αλμπερομπέλο, με τα στρογγυλά σπίτια και τις τρουλωτές σκεπές. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στον Τάραντα.
 
2η ΗΜΕΡΑ
Τάραντας – Ρήγιο (388 χλμ)
Μετά το πρωινό θα περιηγηθούμε στη Λακωνική πόλη Τάραντα. Συνεχίζουμε για το Ρήγιο της Καλαβρίας - σύντομη περιήγηση στο ιστορικό κέντρο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο.
 
3η ΗΜΕΡΑ
Ρήγιο - Κεφαλού – Παλέρμο (343 χλμ)
Πρόγευμα και αναχώρηση για την Κεφαλού, όπου και θα επισκεφθούμε τη γραφική Πιάτσα Ντουόμο και τον Ναό του Ρογήρου, με τα Βυζαντινά ψηφιδωτά και πορεία για το Παλέρμο, πρωτεύουσα της Σικελίας. Περιήγηση και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο.
 
4η ΗΜΕΡΑ
Παλέρμο - Ακράγας – Κατάνια (327 χλμ)5
Πρωινό στο ξενοδοχείο και πρωινή επίσκεψη στην «πόλη των αντιθέσεων», όπου θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό με τους τάφους των βασιλέων, το Νορμανδικό Μέγαρο και τη Μαρτοράνα. Θα δούμε το θέατρο Μάσιμο και να κάνουμε μια βόλτα στην αριστοκρατική οδό της Ελευθερίας και τις δύο συνδεδεμένες πλατείες που οι ντόπιοι ονομάζουν «Πολυθέαμα». Συνεχίζουμε για το Ακράγαντα όπου θα ξεναγηθούμε στην «κοιλάδα των Ναών». Θα ξεκινήσουμε από τον Ναό της Ήρας, τον καλοδιατηρημένο Δωρικό Ναό της Ομόνοιας, τον Ναό του Ηρακλή και το Ναό του Ολυμπίου Διός, με το σωριασμένο άγαλμα του Άτλαντα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην Κατάνια.
 
5η ΗΜΕΡΑ
Ταορμίνα – Αίτνα – Συρακούσες – Κατάνια (300 χλμ)
Πρόγευμα και προχωρούμε για επίσκεψη στην Ταορμίνα, που δικαίως ονομάζεται το «στολίδι της Μεσογείου». Θα επισκεφθούμε το αρχαίο Ελληνικό Θέατρο και περπατώντας στον κεντρικό δρόμο θα καταλήξουμε στην Πιάτσα Νόβε Απρίλε, με την εκκλησία του Αγίου Αυγουστίνου και τον Πύργο του Ρολογιού. Τέλος, θα δούμε το Παλάτσο Κορβάια, έδρα του πρώτου Σικελικού Κοινοβουλίου. Συνεχίζουμε για το ψηλότερο ηφαίστειο της Ευρώπης, την Αίτνα, που είναι και το μεγαλύτερο Εθνικό Πάρκο της Ιταλίας. Ακολουθεί επίσκεψη στις Συρακούσες, την πόλη-μνημείο της Μεγάλης Ελλάδας. Θα δούμε τον Βωμό του Ιέρωνα, το αρχαίο θέατρο, τη στοά του Διονυσίου και τα Λατομεία του Παραδείσου. Επιστροφή στην Κατάνια νωρίς το βράδυ.
 
6η ΗΜΕΡΑ
Λέτσε
Πρόγευμα και αναχώρηση για το Λέτσε. Άφιξη, περιήγηση στην πόλη που θεωρείται από τις έδρες της ανάπτυξης του Ελληνικού Πολιτισμού. Τακτοποίηση και δείπνο.
 
7η ΗΜΕΡΑ
Ελληνόφωνα χωριά (Στερνατία – Καλημέρα) – Οτράντο - Μπάρι
Πρόγευμα και αναχώρηση για την πανοραμική επίσκεψή μας στα Ελληνόφωνα χωριά: Στερνατία, Καλημέρα και Οτράντο. Το απόγευμα άφιξη στο Μπάρι, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
 
8η ΗΜΕΡΑ
Μπάρι - Αθήνα
Πρόγευμα και άμεση μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής
 
 
 
Τιμές & Παροχές

Κόστος κατ’ άτομο

Early booking

2κλινο

1κλινο

3/7

850€

890€

+150€

 

 

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις της Volotea Αθήνα – Μπάρι – Αθήνα
  • Εκδρομές, περιηγήσεις με πολυτελές πούλμαν
  • 7 νύχτες διαμονή στη Σικελία (1 στον Τάραντα, 1 στο Ρήγιο, 1 στο Παλέρμο, 2 στην Κατάνια, 1 στο Λέτσε & 1 στο Μπάρι σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* με ημιδιατροφή
  • Εισιτήρια πλοίου από/προς Σικελία
  • Τοπικός ξεναγός στον Ακράγαντα & Συρακούσες
  • Έμπειρος αρχηγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων 150€
  • Είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους
  • Δημοτικοί φόροι πληρωτέοι πόλεων επιτόπου στο ξενοδοχείο
  • Αεροπορικά εισιτήρια από Κύπρο για Αθήνα

Πτήσεις:

3/7 Αθήνα – Μπάρι 0950-1030
10/7 Μπάρι – Αθήνα 1055-1330