Skip to main content

ΡΩΜΗ 4 & 5μέρες ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΚΑΙ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 απο 395,00

ΡΩΜΗ “Αιώνια Πόλη”

4 & 5μέρες

* Βατικανό * Αφιέρωμα στο Καραβάζτιο *

1η μέρα : ΑΘΗΝΑ - ΡΩΜΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αιώνια πόλη και πρωτεύουσα της Ιταλίας, τη Ρώμη. Στην απευθείας πανοραμική ξενάγηση θα δούμε το Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου με την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Συνεχίζουμε για τη ρωμαϊκή αγορά που ήταν και η καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας μιας αυτοκρατορίας που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης. Στην πλατεία Βενετίας θα μας εντυπωσιάσει το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρ Εμμανουήλ Β’, τον πρώτο βασιλιά της σύγχρονης ενωμένης Ιταλίας, που είναι επίσης και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Συνεχίζουμε για την πολύβουη Πιάτσα ντι Σπάνια και τέλος τη φημισμένη Φοντάνα Ντι Τέβι. Χρόνος ελεύθερος. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Για το ελεύθερο βράδυ σας προτείνουμε μία πανοραμική περιήγηση, για να γνωρίστε τη μαγεία της φωτισμένης Ρώμης. Διανυκτέρευση.

 2η μέρα: ΡΩΜΗ - ΜΟΥΣΕΙΑ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Επίσκεψη στο ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού, που είναι και το μικρότερο κρατίδιο του κόσμου με τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, τη μεγαλύτερη εκκλησία της χριστιανοσύνης. Θα ξεναγηθούμε στα μουσεία του Βατικανού, ένα από τα σημαντικότερα του κόσμου. Μεταξύ των άλλων θα δούμε την Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου και το κιβώριο που δεσπόζει πάνω από τον Παπικό Βωμό έργο του Μπερνίνι και θα θαυμάσουμε το σύμπλεγμα του Λαοκόωντα, τον Απόλλωνα του Μπελβεντέρε, την αίθουσα των ζώων, του Απόλλωνα, τον διάδρομο των κηροπηγίων, των τοιχοτάπητων, την Αίθουσα με τους γεωγραφικούς χάρτες, τις αίθουσες που έχει ζωγραφίσει και διακοσμήσει ο μεγάλος ζωγράφος Ραφαήλ και θα καταλήξουμε στην Καπέλα Σιστίνα με τις μεγαλοφυείς τοιχογραφίες του Μιχαήλ Αγγέλου που θεωρούνται από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της παγκόσμιας ζωγραφικής όλων των εποχών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

 3ημέρα: ΡΩΜΗ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΚΑΡΑΒΑΤΖΙΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα θα γνωρίσουμε μια συγκεκριμένη εποχή της Ρώμης και έναν διάσημο ζωγράφο, το Καραβάτζιο μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της παγκόσμιας τέχνης. Η γνωριμία μας θα ξεκινήσει από την πλατεία Ναβόνα το σαλόνι της Ρώμης όπως έχει ονομαστεί, στολισμένη με σιντριβάνι και αγάλματα. Συνεχίζουμε την επίσκεψη μας με την εκκλησία του Αγίου Λουδοβίκου των Γάλλων και στο παρεκκλήσι Κονταρέλι θα δούμε τους τρεις πίνακες του Καραβάτζιο με την ζωή του Αγίου Ματθαίου. Συνεχίσουμε για την εκκλησία του Αγίου Αυγουστίνο στην οποία υπάρχει το έργο του, με τον τίτλο "Η Παναγία του Λορέτο" και θα καταλήξουμε στην Πλατεία του Λαού όπου στην ομώνυμη εκκλησία, θα θαυμάσουμε τους δυο πίνακες του Καραβάτζιο, το "Μαρτύριο του Αγίου Πέτρου" και το "Όραμα του Αγίου Παύλου".Επιστροφή στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

 4η μέρα : ΡΩΜΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ημέρα ελεύθερη . Ανηφορίστε μέχρι το λόφο του Παλατίνο, την αριστοκρατική συνοικία της αρχαίας Ρώμης. Κάντε μια ευχή στη Φοντάνα ντι Τρέβι, τη διασημότερη κρήνη της πόλης και γνωρίστε τη φημισμένη Βία Βένετο με τα πολυτελή ξενοδοχεία και καφέ. Επίσης σας προτείνουμε μία ολοήμερη εκδρομή στην αρχαίο πόλη της Πομπηίας και τη Νάπολη. Διανυκτέρευση.

 5η μέρα: ΡΩΜΗ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ημέρα ελεύθερη. . Προαιρετικά μπορείτε να επισκεφτείτε το OutletShoppingCenter της Ρώμης. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Ρώμη – Αθήνα με την Alitalia
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο της επιλογή σας.
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Τοπικός ελληνόφωνος ξεναγός στο Βατικανό.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων      
  • Είσοδος στο Βατικανό - υποχρεωτικά τα ακουστικά - (περίπου) 21 €
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Checkpoint (15€) το άτομο
  • Δημοτικός φόρος κατ’ άτομο τη βραδιά 6€ στη Ρώμη

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ/ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ (τιμή κατ’ άτομο)

  • Νυχτερινή πανοραμική περιήγηση Ρώμης       10€
  • ΜεταφοράστοΟutlet   Shopping Center 10 €

Σημειώσεις:

Στο 4ημερο πρόγραμμα δεν περιλαμβάνεται το αφιέρωμα στο Καραβάτζιο.

Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και υπάρχει περίπτωση να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

 

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ-25ηΜΑΡΤΙΟΥ2015

ΕΚΔΡΟΜΗ

ΗΜ.

ΑΝΑΧ/ΣΕΙΣ

€ΔΙΚΛΙΝΟ

€ΠΑΙΔΙΚΟ

€ΜΟΝ/ΝΟ

ΑΕΡ/ΙΚΗ

ΦΟΡΟΙ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΣΗΜ.

ΡΩΜΗ

5

19/2,21/3

415

380

495

ALITALIA

145

NOVADOMUS4*

Πρωινό

19/2,21/3

465

425

585

CICERONE4*

4

20/2,22/3

395

365

495

CICERONE4*